Evet gençleeer son bir yılda 0'dan 2.50 numaraya çıkardığım gözlerim için lens kullanmaya başladım.
Baktım ki gözlükle aram yok, gözümü kısa kısa bakmaktan kaz ayaklarım oluşacak lens kullanayım bari dedim. Dedim de bu hassas ve alerjik gözlerim başıma bela oldu.
Daha önce de renkli lens kullanırdım, kullanım konusunda bir sıkıntı yok. Ama bio truedan başka solisyon kullanamıyorum mesela, anında alerji oluyor gözler. Suni gözyaşı lens kullanmasam da zaten her çantama, cebime stokluyorum.
Şimdi doktorcuğum sağolsun iki tane lens hediye etti bana. Kullanıyorum ve sıkıntı yok.ama sorun şu ki ben bunların markasını bilmiyorum. Doktoru arayıp sordum sana ne verdik bilmiyorum seksen çeşit marka var klinikte dedi. Yeni lens almam lazım ama alamıyorum. Ya alerji yaparsa, ya gözümü kurutursa, hangi marka daha iyidir gibi endişelerim var. İnternet üzerinde kontakt lensle ilgili her tür makaleyi okudum bir yere varamadım. Ben de dedim kk'nın lensli hatunlarından tavsiye alayım.Önerin bakalım bana sevdiğiniz, rahat ettiğiniz markaları.
Bir de şöyle bir durum var, sol gözde -0.75 astigmat var. Şu an sol göz için kullandığım lens torik, ama bunu takması çıkarması ölüm. Acaba diyorum miyop lensi 0.75 astigmatı tolere eder mi? Deneyen var mı?