- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi in vino veritas
Peki diğer arkadaşın dediği gibi 0.50 derece yüksek mi kullanıyorsun?bak benimde bir gözümde astiğmat 1 derece. ama lenste 1 e kadar bu sorun değil. renkli kullanabilirsin
Teşekkür ederim.Air optix bende hiç kuruma yapmadı çok memnun kaldım ben. Biraz şans işi deneyerek bulmanız lazım size en iyi gelen lensi. Internetten numune isteyerek başlayabilirsiniz kolay gelsin
yok astigmat yok lenslerimde. ama lenslerimin numarası gözlüğümden düşük.Peki diğer arkadaşın dediği gibi 0.50 derece yüksek mi kullanıyorsun?
Bir de benim göz bebeklerimin çapı farklı yaw, var mı böyle olan?
Maşallahyok astigmat yok lenslerimde. ama lenslerimin numarası gözlüğümden düşük.
bu arada benim miyobum yüksek..6 numaraaa:)
Ölçtürdüm zaten, ikisi birbirinden farklı 3 mikron fark var aralarında :)O çap olayı önemli onu mutlaka ölçtürüp ona göre lens Alman lazım. Insanların % 90ının Çapı aynı diye yorum yapmıştım :) denediğin lens iyi geldi ise tekrr ondan Almanda fayda var.
aklına gelirse yaz,buralardayım:)Maşallah
Bişey daha sorcaktım unuttum ya la. Bunuyorum yavaştan.
O zaman astigmatı 0,50 ekleyip numarana normal renkli lens alıp kullanabilirsin . Astigmatı eklemezsen görmen tam olmaz.Ölçtürdüm zaten, ikisi birbirinden farklı 3 mikron fark var aralarında :)
Deneme lensi isteyeyim ben bari, başka türlü olmayacak bu iş sanırım.O zaman astigmatı 0,50 ekleyip numarana normal renkli lens alıp kullanabilirsin . Astigmatı eklemezsen görmen tam olmaz.
Not: kendim doktorum, böyle kullanıyorum.
Ha bir de bu var. Bir ay boyunca hiç çıkarmayanlar varmış. Çok ütopik geldi bana. Siz de öyle mi kullanıyorsunuz?Ben de uzun zaman lens kullandım. Bi ton şey denedim, elegance, ciba bilmem ne aklıma gelenler.. Ama en memnun kaldığım buydu
Senelerce değiştirmeden kullandım, ve bununla uyuyabiliyorsun da...
sakınn. mutlaka çıkar lenslerini gece.. korneanın mahvedersin. öyle çıkarmayan bir tanıdığım herpes virüsü sahibi oldu..Ha bir de bu var. Bir ay boyunca hiç çıkarmayanlar varmış. Çok ütopik geldi bana. Siz de öyle mi kullanıyorsunuz?
Öyle bir niyetim yok zaten cicim. Korkarım ben. Gözlerim önemli. Merak ettim sadece.sakınn. mutlaka çıkar lenslerini gece.. korneanın mahvedersin. öyle çıkarmayan bir tanıdığım herpes virüsü sahibi oldu..
ayrıca uyurken birde lens gözde. oksijen almaz yeteri kadar göz sonra...
Çevremde lazer olan çok. Lazerden sonra retinası yırtılan da çok. O yüzdn çok yakın gelmiyor lazer bana.4 yıl önce 4 numara gözlerimle lazer oldum kurtuldum:)
düşün derim:)
zamanı vardır. 20 sene sonrasını düşünmek istemiyorum.Öyle bir niyetim yok zaten cicim. Korkarım ben. Gözlerim önemli. Merak ettim sadece.
Okuldayken bir arkadaşım hiç çıkarmazdı lenslerini, arada solüsyon sıkardı gözüne çatlak. Hala kullanıyor ama, enteresan bir şekilde sıkıntı yaşamadı.
Hah aklıma geldi. Duş alırken çıkarıyor musun lensleri?zamanı vardır. 20 sene sonrasını düşünmek istemiyorum.
duş alırken bazen çıkarıyorum bazen çıkarmıyorum. ama denizde maalesef artık dalamıyorum. başımı suyun altına sokamıyorum:)ama lensle yüzüyorum. yoksa göz 6 numara olunca, kıbrısta bulurum kendimi:)Hah aklıma geldi. Duş alırken çıkarıyor musun lensleri?
Bir de deniz falan, nasıl olacak bu işler?
Anam ben dalmadan yüzemem. Yüzücü gözlüğü kullanayım bari.duş alırken bazen çıkarıyorum bazen çıkarmıyorum. ama denizde maalesef artık dalamıyorum. başımı suyun altına sokamıyorum:)ama lensle yüzüyorum. yoksa göz 6 numara olunca, kıbrısta bulurum kendimi:)