-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.801
Tatlım hoşgeldin
Öncelikle acilen ilk market yada eczaneden sebamed in yeşil renkte sabunu var onu yada yine sebamed in sivilceye meyilli ciltler için ürettiği sabunu var ikisinden birini alıp sabah uyandığında ve gece uyumadan önce DÜZENLİ kullanmak üzere alıyorsun.
Kil almanı öneririm, düzenli haftada 1 defa kil maskesi yap. Cilt yaz aylarında daha yağlı olur zaten, sebun sıcaktan dolayı daha eriyik haldedir. Bu ikisini yap bakalım önce cildinin yağ dengesi toparlansın sonra kalanını hallederiz.
Rica ederim.
Şimdi o saçlar önce neden kazık gibi oldu bunun sebebini bilmek lazım :44:
Tatlım bepanthene çok yağlı. Makyaj altı olarak bence kullanılamaz ama cildin kuru ise o ayrı tabii :44:
Tatlım hoşgeldin
Öncelikle acilen ilk market yada eczaneden sebamed in yeşil renkte sabunu var onu yada yine sebamed in sivilceye meyilli ciltler için ürettiği sabunu var ikisinden birini alıp sabah uyandığında ve gece uyumadan önce DÜZENLİ kullanmak üzere alıyorsun.
Kil almanı öneririm, düzenli haftada 1 defa kil maskesi yap. Cilt yaz aylarında daha yağlı olur zaten, sebun sıcaktan dolayı daha eriyik haldedir. Bu ikisini yap bakalım önce cildinin yağ dengesi toparlansın sonra kalanını hallederiz.
Rica ederim.
Şimdi o saçlar önce neden kazık gibi oldu bunun sebebini bilmek lazım :44:
Tatlım bepanthene çok yağlı. Makyaj altı olarak bence kullanılamaz ama cildin kuru ise o ayrı tabii :44:
Hanımlar cildimiz için argan yağının peşine düşmemizin sebebi içerdiği yüksek e vitamini değil mi?
Argan yağı öyle anlatıldığı gibi mucize bir yağ falan değil inanıp boşa para harcamayın!
Güzide Duran'ın cildi argan yağıyla falan değil kimyasal peeling uygulaması ile soyularak düzeltildi!
Yüksek oranda E vitamini içeren yağlarımız varken, eczaneden de e vitamini alabilirken, neden başka ülkelerin yağlarına ve içinde ne olduğunu bilmediğimiz yüksek vaatler yüksek fiyatlarla satılan nemlendirici, kırışıklık, sivilce önleyici kremlere dünyanın parasını verip üstüne sorunumuzu çözemiyoruz ki
İki çözüm geliştirdim.
1) Tüm cilt tiplerine uygun nemlendirici:
Cildinize uygun memnun olduğunuz nemlendiriciniz varsa içine 2-3 ampul evigen ( E vitaminidir eczaneden alabilirsiniz) veya doa kozmetik saf e vitamini satıyor onu alıp ekleyin öyle kullanın.
Layd Subaru ben nemlendiricimden memnun değilim ne alacağım ne yapacağım? diyorsanız (Ben aktarda gördüğüm mecitefendi'nin ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi''nden aldım. Eski nemlendirici kabımı güzelce dezenfekte edip iki kremden 1 er çorba kaşığı ekleyip 2 ampul evigeni ilave ettim oldu bana nemlendirici)
Bu hafta artık saf e vitamini ekleyip kullanmaya başlıyorum, Evigen 'in içeriği %6 saf e vitamini içerdiği için artık bence yetersiz.
2) 1.Cilt besleyici lekeleri açıcı yağ karışımı :
''pirinç kepeği yağı + hodan yağı + nar çekirdeği yağı+ üzüm çekirdeği yağı'' ( buğday yağını çıkarıp 'pirinç kepeği yağı' kayısı çekirdeği yağını çıkartıp nar çekirdeği yağı ekledim)
bunları da başka bir şişede ''hodan yağını 3 kapak'', ''pirinç kepeği 2 kapak'' ve diğerlerini bir kapak koyarak başka bir şişede karıştırın düzenli olarak
(cildinizin ihtiyaç durumuna göre sizler belirleyebilirsiniz ben şu ara haftada 1 gece karışımı ve 1 gece nar çekirdeği 1 gece pirinç kepeği yağı sürüp yatıyorum ''elimdeki karışımın bitmesini bekliyorum yakında buğday yağını bırakıp 2 gece sadece pirinç kepeği yağı ile yapacağım, buğday yağı biraz yapışkan bir his bırakıyor, pirinç kepeği yağı buğday yağından daha üstün özelliklere sahip amaç leke rengi açmak ve cilt tonunu dengelemek'') gece temiz cilde masaj yaparak veya nemli pamuğa damlatarak sürüp yatın.
2. Cilt besleyici lekeleri açan Yağ karışımım (Artık bunu kullanıyorum)
Kara üzüm çekirdeği yağı, Nar çekirdeği yağı, Pirinç kepeği yağı, hepsinden 2şer kapak başka bir şişede karıştırdım haftada 2 gece uygulayıp uyuyorum
Ozon yağına başladım kızlar hem ciltteki dolaşımı hızlandırıyor hem lekelerde de etkili, özellikle göz altı morluklarından şikayeti olanlara tavsiyemdir, yorgunluğuda silip atıyor
(Cildim karmadan yağlıya dönük yağ karışımları kullanmak ciltleri yağlandırmaz, kuru ciltleri daha çok besler)
Sabah yüzünüzü temizleyiciniz ile yıkayıp (Ben ''kükürtlü sabun, nane sabun, zencefil sabun, okaliptus sabunu, süt bal sabun''larımdan birini kullanıyorum
göz makyajı dahil çok güzel temizliyor cildimi aktarlarda mevcut) E vitamini ilave ettiğimiz nemlendiricinizi uygulayın 10 gün sonra değişim neymiş adım adım görün..
Alacaklarınızın Özeti:
E vitamini (evigen) ampulü (eczaneden)
E vitamini (tokoferol) 10ml (doa kozmetik) <-- melisa kremime artık bunu ekliyorum
Pirinç kepeği yağı (doa kozmetik)
Nar çekirdeği yağı
Kara üzüm çekirdeği yağı
Kil
Kayısı çekirdeği kremi (aktar)
Kara üzüm çekirdeği kremi
(Sıkışmış gözenekler duru aydınlık lekesiz pırıl pırıl bir cilt ki alnımdaki mimik kırışıklığını ciddi şekilde azalttı )
Kısaca yağ karışımı ile geceleri cildimizi besleyip, gündüzleri nemlendiricimizin içindeki e vitaminimizle günlük nem ve yenilenme ihtiyacını karşılıyoruz.
Kil maskesini de öneririm, ben haftada 1-2 defa yapıyorum.
Tarif 1: Bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı lavanta eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 Yemek kaşığı kile, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen lavanta suyu ilave edilir.
Cilde kalın bir tabaka halinde karışım bitene kadar üst üste sürülür, 10-15 dk sonra hafif kurumaya geçtiğinde yumuşak hareketlerle ovarak çıkartılır cilt ılık su ile durulanır.
Tarif 2: Bir çay bardağı suya 2-3 tomurcuk gül eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 yemek kaşığı kile demlenen gül suyu, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen gül suyu ilave edilir.
Cilde kalın bir tabaka halinde karışım bitene kadar üst üste sürülür, 10-15 dk sonra hafif kurumaya geçtiğinde yumuşak hareketlerle ovarak çıkartılır cilt ılık su ile durulanır.
Tarif 3: Bir çay bardağı suya 1 tutam ıhlamur eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır.
1 yemek kaşığı kile demlenen ıhlamur suyu, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak demlenen ıhlamur suyu ilave edilir.
Kızlar size sık kullandığım bir önerim daha var.
Cildinizi cansız ve pul pul hissediyorsunuz acil dışarıya çıkmanız gerekli ama yüzünüz kızarmadan peeling yapmalısınız.
Hemen kalkıp kendinize tercihen şekersiz yada az şekerli bir Türk Kahvesi yapın için ve telvesini kat kat cildinize sürün (göz altlarınız dahil)
Kahve telvesi kurusun cildinizde ve parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle yüzünüz ovmaya başlayın telvenin fazlası dökülsün.
Fazla kısım döküldükten sonra yüzünüzü su ile durulayın, peeling yapılmış canlanmış yumuşacık bir cilt işte karşınızda
Tabi cildimi 50+ faktörlü güneş koruyucu ile koruyorum lütfen leke gidermek amacındaysanız yeni leke oluşumunu önlemek ve var olan lekelerin renginin koyulaşmasının önüne geçmek için gündüz güneş koruyucu kullanın, yağ bakımlarını gece yapın.
Kulaklarımı bol bol çılatırsınız...
Benim sizlerin kulaklarını çınlatmamı istemiyorsanızyazdıklarımı ve ileriki sayfalarda sorulara verdiğim cevapları lütfen okuyup sorunuzun cevabı yoksa sormanızı rica ediyorum ki konu tekrar üzerinden devam etmesin , farklı soruları olan arkadaşları fazla fazla sayfa okutmak zorunda bırakmayalım
Rica ediyorum sağda solda okuduğunuz duyduğunuz sözde formülleri topiğe yazmayınız ki (onları paylaşabileceğiniz başka topikler mevcut!) o sözde formüllerin yayılmasını, bilgi kirliliğini engelleyelim kafalar karışmasın.
Bir ricam daha olacak konu içinde konu dışı sorular sorup tavsiyeler vermeyiniz. Lütfen konu dışında yorum yapmayalım ki okuyacak soru soracak kullanım yorumlarını paylaşacak arkadaşlara fazla fazla sayfa okutmayalım
Benim yazdığım konu dışında gelen sorulara cevap vermeyeceğim.
Benim gibi gamzeli arkadaşlarım lütfen gamzelerinizin üstüne gelmeyecek şekilde uygulayın, hodan yağı gamzelerimi doldurduo kısma sürmediğimde geri geldiler
(hodan yağı kırışıklık değil yağ dokusu eksikliğine etki ediyor, mesela gamze gibi)
Hodan yağını hamile arkadaşlarımız doktora danışmadan kullanmamalılar. (Hodan yağımın kutusunda böyle bir uyarı var)
E vitaminine alerjisi olan yada alerji yapabilecek tipte cilde sahip arkadaşlarım bileğinizin iç kısmında deneme yapmasını kızarıklık yoksa kullanmalarını rica ediyorum ki sorun yaşamayalım.
Kesinlikle hiç bir marka ve firmanın temsilcisi değilim, sadece kullanıp memnun kaldıklarımı sorunumu çözenleri öneriyorum bu tarzda suçlamalar yapacak arkadaşların kalbini kıracağımı da ayrıca belirtmek isterim!
Detay bilgilendirmelerime de aşağıdan takipçim olarak (gmail sahibi olmanız yeterlidir) ulaşabilirsiniz
www.ldysubaru.blogspot.com
Karışımlarım ve oranları aşağıdaki mesajımda
http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...i-parfumleri-kullananlar-37.html#post25467562
ve son güncel hali
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...irebir-hala-kullaniyorum-78.html#post29278606
Tca Pelling deneyimim aşağıdaki mesajımda
http://www.kadinlarkulubu.com/lekel...5-tca-triklosetik-asit-peeling-deneyimim.html
O bakımdı şu bakımdı derken bu durakta durmayalımda
Eki Görüntüle 449195
Saygılar
Canım cildim yağlı malesefPeki makyaj altı için önereceğin bir şeyler var mı?
Kil maskesi yapıyorum zaten.Ve kullandığım sabun içermeyen bi jelim var Loreal'in memnunum da şimdilik.Ama sebamedi deneyeceğim mutlaka:)
Ben daha çok sivilce ve siyah noktalar için ya da gözaltı morluklarına bi çaren varsa inanılmaz makbule geçer subaruuuu
Çok mu oldum ne:18:
az önce doadan alış veriş yaptım yüz yıkama jeli ve cilt serumu gördüm ve onlarıda listeme ekledim bunları kullanann var mı acaba özellikle cilt serumu çok mucizevi bir şekilde anlatılmış açıkcası umutlandım cildim serumları çok seviyor ramzanda cildim çok kurudu ve soldu umuyorumki canlandırır artık yaş 36 ve şimdi daha bir canlı tutmak gerekli
Canım acil bişey sormalıyım evigen ampul yerine bemiks ampul konlrmu buda e vitaminiymiş
lady cim sivilceye meyilli roccotane tedavisi görmüş olduğu halde sivilce çıkaran bir cildim var günlük temizleme bakım herşeyi yapıyorum ama lekelerim geçmiyor bu leke açıcı yağ reçeteni uygularsam sivilcelenme yapmaz dimi ? kayısı çekirdeği kremini kullanmaya korktum çünkü kıllanmaya müsait ciltlerde kıl yapabilirmiş ve cildim çok fazla müsait o yüzden kara üzüm çekirdeği kremini kullanmaya karar verdim yalnız biberiye kremide sivilceye karşı etkiliymiş bu konuda bilgin varmı yardım edebilirmisin ?
Sevgili lady subaru, kaç gündür blogun dahil, burda da yazdığın tüm yazıları okudum, öncelikle çok teşekkürler. Doa kozmetiğe ne yazdınsa hepsinin siparişini verdim ve hemen elime geçti.
Sorum şu, laktik asitli toniği şöyle hazırladım, %20lik laktik asit, eşit miktarda gül suyu. Dün akşam aynı dediğin gibi nazik hareketlerle sürdüm cildime, biraz yanma yaptı, ben de kurur kurumaz yağ karışımını sürdüm. Sabah cildim pırıl pırıldı:)
Bu toniği ne sıklıkla kullanacağız? her akşam mı? yoksa haftada 2-3 gün mü?
Sabun da üzüm çekirdeği sabunu kuruma yaptı, ama nar çekirdeği yağı sabunu iyi geldi, ona devam edeceğim sanırım.
Kendime şöyle bir program yaptım.
Haftada 2 gün yağ karışımı (pirinç kepeği-kara üzüm çekirdeği-nar çekirdeği ve makademia)
Haftada 2 gün argan yağı
diğer günlerde de doa kozmetiğin yeni çıkan yüz serumu
haftada 1 kil maskesi
haftada bir maya-sütle maske
cildim kuru,ama komedonlarım var
gündüzleri 50 faktör koruyucu, çünkü Bodrum da yaşıyorum
Bir tek laktik asitli toniği ne sıklıkla kullanacağımı bilmem gerekiyor. Cevabın ve bilgilendirmelerin için teşekkürler canım
Sivilce ve siyah noktaların devam ediyorsa kullandığın jelde iş yok demektir. Sen git sebamed in yeşil renk sabununu veya pek raflarda görmüyorum bu ara ama belki denk gelirsen yine sebamed sivilceye meyilli ciltler için bir temizleme sabunu çıkartmış onu al ve devam et. Bak bir süre sonra yüzün nasıl toparlayacak ne sivilce ne de siyah nokta
Cilt serumunu bende aldım kullanıyorum. Diğer nemlendiriciler gibi ciltte sahte bir yumuşaklık beklemeyin çünkü cilt sünger misali emiyor serumuYüz temizleme jelini denemedim çünkü hepinizin bildiği gibi sebamed vazgeçilmez ürünlerim arasında. Yüz temizleme ürünlerinden bende en çok nar sabunu ve sebamed yeşil sabundan memnun kaldım. Yüz temizleme jelini kullanıyorum şu an oda yumuşacık yapıyor ama nar ve sebamad ayrı gerçektende. Diğer sabunlar bana iyi gelmedi.
Cilt serumunu cildim hemen çekiyor, bende sana soracaktım ne durumda diye.
canım benim burun kenarlarımda siyah noktalar vardı şimdi azaldı neutrogena kullanıyorum ama o da çok yağlı bırakıyor gözeneklerin kapanması için kullandığın birşey var mı sebamed heryerde bulunuypr mu sivilce sorunum yok ama gözenek sıkıştırıcı birşeyler arıyorum
canım benim burun kenarlarımda siyah noktalar vardı şimdi azaldı neutrogena kullanıyorum ama o da çok yağlı bırakıyor gözeneklerin kapanması için kullandığın birşey var mı sebamed heryerde bulunuypr mu sivilce sorunum yok ama gözenek sıkıştırıcı birşeyler arıyorum
Sebamed sabunu eczaneden almıştım, eczanelerde bulabilirsin ama kozmetikçilerde de vardır. Cildim kuru olduğu için herhalde, gözenekle ilgili bir sorunum yok, onun için gözeneklere pek dikkat etmiyorum. Daha çok nemlendirmeye dikkat ediyorum. Lady'nin önerdiği bakımları kendime göre ayarladım. Gece yağları sürünce sabah mutlaka temizliyorum.
bodrum ve marmariste geçen süper bir tatilden yüzümdeki lekeler bir hayli koyulaşmış olarak döndüm. beni her gören yüzüne ne oldu diyor.sürekli güneş kremi (hamilton sensitive 30 faktör dr tavsiyesi) sürdüm ama.4 temmuzda yüzüme Lekeler için mezoterapi yaptırdım çok acıdı bu arada. dr ısrarla 4 seans daha yapmak istedi ama tatile gittiğim için yarım kaldı. 1 seans gittiğim için hiç faydası da olmadı yada olmayacaktı bilmiyorum.çok kuruma yaptı yüzümde nemlendirici olarak ta ısıs pharma sensylia verdi.
cildim çok mat cansız beni olduğumdan daha yaşlı gösteriyor. gözenekler çok belli. pürüzsüz bebek gibi bir cilt istiyorum.
şimdi doadan sipariş vereceğim. tca uygulamak istiyorum. ekim ayını mı beklemeliyim lady? ayrıca dudak üstlerimde sir ada lekesi var tca sürülmez demişsin o lekelerde çok arttı. yardım et lady bana. hemen yarın sipariş vereceğim.
merhaba,
mezoterapiyi tatilden önce mi sonra mı yaptırdın...leke gidermesi için önerilen bir yol olduğunu biliyorum anca sen acıdı demişsin...bu durumda tavsiye etmezsin zannediyorum...lady ye bende tca ya ne zaman başlamalıyız diye sorcaktım aslında...
cevabın için teşekkürler canım. haftada3 gün yağ bakımı diğer günler melisa kremi+e vitamini karışımını kullansam olur mu?
Bir de gözaltı için ne tavsiye edersin? benim gözaltımda çökme ve kazayağı kırışıkları var, hindistancevizi yağı sürüyorum akşamları, senin önerin ne?
Yüz temizleme ürünlerinden bende en çok nar sabunu ve sebamed yeşil sabundan memnun kaldım. Yüz temizleme jelini kullanıyorum şu an, oda yumuşacık yapıyor ama nar ve sebamad ayrı gerçektende. Diğer sabunlar bana iyi gelmedi.
Cilt serumunu cildim hemen çekiyor, bende sana soracaktım ne durumda diye.
cilt serumundan ben memnun kalmadım, bol bol sürüyorum gene de kuru kalıyor cildim
bodrum ve marmariste geçen süper bir tatilden yüzümdeki lekeler bir hayli koyulaşmış olarak döndüm. beni her gören yüzüne ne oldu diyor.sürekli güneş kremi (hamilton sensitive 30 faktör dr tavsiyesi) sürdüm ama.4 temmuzda yüzüme Lekeler için mezoterapi yaptırdım çok acıdı bu arada. dr ısrarla 4 seans daha yapmak istedi ama tatile gittiğim için yarım kaldı. 1 seans gittiğim için hiç faydası da olmadı yada olmayacaktı bilmiyorum.çok kuruma yaptı yüzümde nemlendirici olarak ta ısıs pharma sensylia verdi.
cildim çok mat cansız beni olduğumdan daha yaşlı gösteriyor. gözenekler çok belli. pürüzsüz bebek gibi bir cilt istiyorum.
şimdi doadan sipariş vereceğim. tca uygulamak istiyorum. ekim ayını mı beklemeliyim lady? ayrıca dudak üstlerimde sir ada lekesi var tca sürülmez demişsin o lekelerde çok arttı. yardım et lady bana. hemen yarın sipariş vereceğim.
Bi şey sorucam hani iki ayrı tarif vermişsin ya canım 1.sını 2.sı mı lekelrde daha etkili butun ve yanak bolgesı lekerı ıcın cevap verırsen sevınırım