- 15 Haziran 2008
- 480
- 9
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.781
Arkadaşlar, ozon yağını ben de bulamadım D*A Kozmetik satmıyor herhalde. Alternatif bir yer önerir misiniz?
Lady geçmiş olsun..
Lady geçmiş olsun..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba doa kozmetikten toz halinde c vitamini aldım,sizin önerdiğiniz üzere lavanta suyunda eritmeye çalıştım ama olmuyor bir türlü erimiyor bir püf noktası var mıönce sıcak su falanmı katmalıyım
LADYCİM BUNA CEVAP VERMEMİŞSİN...acaba anlamadın mı yoksa gözünden mi kaçtı..bronzlaşmak için yüzdelerle kakao hindistan cevizi ve seha butter kullanmışsın ya oranları yüzdeyle vermişsin...şöyle daha anlayabileceğim bi oranla bir daha verir misin rica etsem...bir de yüze sürebilirim dimi o karışımı
merhaba lady öncelikle sana geçmiş olsun diyeyim. ağrın sızın yoktur umarım. ben konuyu okuyorum ama oku oku bıktım 178 sayfa az değil ki. az biraz bilgi edindim. şimdi söyleyeceklerim konusunda bana yardımcı olursan en azından bir onay verirsen çok sevinirim.
cildim karmadan yağlıya dönük sanırım. yanaklarım kuru ama diğer yerler parıl parıl. burnum portakal gibi. yüzümde sivilce yok ama fondoten süreyim anında bir tane komedon beliriyor. bu yüzden hiç makyaj yapmıyorum. ben la roche posay'ın ürünlerini kullanıyordum memnundum ama bitince değişiklik olsun dedim. en büyük sorunum burnum delik delik, siyah nokta dolu ve çok parlıyor! ay parçası gibiyim. bana uygun bir şeyler söylesen ne güzel olur.
şöyle de bir sorum var sana. önceleri mecitefendinin kremlerini tavsiye ediyordun sonra doa kozmetiğin kremlerini kullanmaya başlamışsın. şimdi benim cildim yağlı ve çok parlıyor. yapışkan histen ve parlamadan nefret ederim bu yüzden ben bunlardan hangisini kullanayım sence? ayrıca yüzüm çok yumuşak sarkacak bu gidişle ve de gözeneklerim çok açık. bunu da dikkate alırsan sevinirim.
ben şöyle bir plan yaptım.
la roche posay effacların temizleyicisini kullanıyorum ve çok seviyorum cildimi kurutmuyor ona devam edeceğim. sabah akşam bununla yüzümü yıkayacağım. sabunlar konusunda pek olumlu düşünmüyorum kurutuyorlar sonuçta. ama sen yine de tavsiye edersen kullanırım.
senin tavsiyene göre alacağım kremlerin içine doa'dan alacağım e vitamininin yarısını veya tamamını ekleyip gündüzleri nemlendirici olarak kullanacağım.
geceleri yine yüzümü temizleyip üstüne rosense gül suyu ile tonikleyip bir gece nar çekirdeği yağı bir gece üzüm çekirdeği yağı süreceğim. cildi sıkılaştırır demişsin. cildim sıkılaşsın gözeneklerim küçülsün lütfen. bu yağları aynı anda mı sürsem yoksa? ya da başka yağlar tavsiye et. bu iki yağ, pirinç kepeği ve macadamia yağı ile birlikte bir karışım söylemişsin. öyle mi kullansam yoksa? onun özelliği nedir?
haftada bir de senin tavsiye edeceğin (keseye uygun ) bir peeling kullanıp, üstüne kayısı çekirdeği yağı ilave edeceğim kil maskemi yapacağım. yağı ne kadar dökmeliyim kile?
nasıl plan sence? (sanki hepsi benim fikrim gibi soruyorum. ) bu arada yağları karden marka almayı düşünüyorum. umarım vardır aktarda. ekleyeceğin, çıkaracağın, değiştireceğin yerler olursa çok sevinirim. daha önce de sorular sormuştum sana onları da cevaplamıştın. çok sağol.
ben üstteki mesajın sahibiyim. yavaş yavaş konunu okuyorum ama yarın alışverişimi yapacağım için sormadan edemeyecem bu soruyu da. tabi inşallah yarın görür cevaplarsın.
ozon yağı cildi sıkılaştırır demişsin. o zaman ben onu da alayım ama bu kadar yağın yanında onu nereye sıkıştıracam da sürecem. cildim allak bullak olmasın sakın? sadece ozon yağı alıp hep onu mu kullanayım ben? sımsıkı olsun yüzüm sımsıkı. ayrıca ozon yağını doa kozmetikin sitesinde bulamadım. oysa ki önceden görmüştüm.
bu arada ben hiç güneş koruyucu kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum. üstte de söyledim ya parlamadan nefret ediyorum diye e o da cildi parlatıyor hiç hoşuma gitmiyor. la roche posay'ın var ben de hem de yağlı ciltler için sözümona ama burnum aynaya dönüyor. sen de mutlaka kullanın demişsin. bu karışımları uyguladığımız için mi özellikle belirttin. benim cildimde hiç güneş lekesi yok. bu karışımlar lekelerin oluşma ihtimalini arttırıyor mu yoksa risk yine aynı da sen öylesine mi belirtiyorsun.
bir de karden marka yağları övüyordun ama ilerleyen sayfalarda aktarlardaki yağlara güvenmediğini doa kozmetikin yağlarını almaya başladığını söylemişsin. kötü mü yani karden. ben bu marka kayısı çekirdeği yağı aldım. aktarda bu marka olduğu için de yağlarımı oradan tamamlamak istiyordum.
herkes soracaklarını bir cümleyle belirtmiş. benimkiler biraz uzun oldu. kusura bakma.
Arkadaşlar, ozon yağını ben de bulamadım D*A Kozmetik satmıyor herhalde. Alternatif bir yer önerir misiniz?
Lady geçmiş olsun..
Lady ve kızlar
D*A yeni serum cıkarmıs inceleme şansınız oldu mu?
İçeriğini okuyunca sipariş verdim. (henuz ulasmadı )
Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum
Nasıl kullanacagımızı yazmışlar ama üstüne gene krem süreyim mi sürmeyeyim mi karar veremedım
Havalar çok sıcak şu aralar yağlara ara verdim
Hindistan cevızı yagını göz altına kullanıyorum
gündüz , gece kremlerıne ve güneş koruyucusuna devam ediyorum
kendinize iyi bakın...
Geldim kızlar
Tatlım melisa kremi güzel bir krem her cilt tipinin kullanabileceği bir krem hemde mecit efendinin kremleri biraz daha yağlı bir his bırakıyor özellikle kayısı çekirdeği kremi. Ben melisa kremi + e vitaminini daha çok sevdim. Öncelikle o siyah noktaların oluşum sebebi cildinin sebum salgısı ve o sebum salgısının kararması, biz bunları siyah nokta olarak adlandırıyoruz.
Cildini temizlemen için sana herkese önerdiğim gibi sebamed in yeşil renkteki sabununu öneririm. Cildi sebum salgısından ve komedonlardan güzel arındırıyor ve artı olarak ciltteki makyajı güzel temizliyor.
Ayrıca türk kahvesi ile peeling yapmanı öneririm. iç kahveyi ve telvesini kat kat sür yüzüne 20dk kalsın yüzününden dairesel hareketlerle ovarak çıkart ve sonra soğuk su ile durula.
Macadamia yağı insan vücudundaki yağa en yakın yapıdaki bitkisel yağlardan biri. Bu sebepten cilt bu yağı çabuk emiyor. Ben nar çekirdeği + macadamia yağını birlikte kullanmanı, pirinç kepeği yağını başka bir gece olacak şekilde ayrı kullanmanı öneririm. Çünkü nar çekirdeği yağı daha ağır kıvamlı yapıda bir yağ olduğu için cildimiz tarafından zor emiliyor.
Yani yağ bakımını yukarıda yazdığım şekilde haftada 4 gece yap.
Kil maskesine 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı eklesen yeter önce kile yağı emdir daha sonra sulandırıp maske haline getir daha kolay olur.
Karden'in yağları % 100 soğuk pres ve katkısız yağlar değil maalesef. Bu yüzden çok önermem.
Kış aylarında satılıyor güzelim ozon yağı çünkü soğuk zincir yollanması gereken bir yağ. Sonbaharda yine satışta olur. Bende bu yüzden 2 tane alıp stoklamıştım mecbur sonbaharı bekleyeceksin bunun için artı ozon yağı çok güzel bir dezenfektan, antibakteriyeldir sivilceli ve sivilceye meyilli ciltlere şiddetle tavsiye ederim.
Leke bir yana önemli olan cildi ultraviyole ışınlardan korumak ilk hedefimiz güneş biz pek fark etmesek bile cildimize ciddi zarar veriyor. Bence herkes kullanmalı güneş koruyucu.
Sebamed in güneş koruyucusu ve solait i pek seviyorum ben ama o parlama mecbur oluyor. İlla uğraşmayayım dersen watsons'tan ''pure beauty'' nin pembe ambalajlı bb kremi var spf 42 faktör hemde. Bunu alıp kullanabilirsin
Karden firmasına kötü diyemem elbette koca firma ama yağları soğuk sıkım yada mesela %100 kayısı çekirdeği gibi ibareler olmadığı ve mevzuatlarında da öğrendiğim kadarıyla yağları incelterek (likit parafin, pamuk yağı ve benz. ile) seyreltme hakları olduğu için kullanmayı tercih etmiyorum. Zaten %100 olarak satan yer varken neden inceltilmiş yağı alayım ki
Geldim kızlar
Evet tatlım gözümden kaçmıştır işte aceleyle bi göz atayım size derken.
Yüze kullanabilirsin ama lütfen bu karışımı kullanmadan yarım saat önce mutlaka en az 30 faktör bir güneş koruyucu uygula cildine ki cildin kavrulmasın!
Ah bide o bahsettiğin bronzlaştırıcı tarifimi bulabilseydim iyiydi blog adresimde yazan tarifi mi söylüyorsun?
ahh canım yaa nerden bulduğumu bilmiyorumkii...senin her yazdığını deftere not ediyorum bunu da etmişim kimbilir nerde okudum...sadece şu bilioyorum hindistan %10, shea butter % 40 ve kakao yağı % 50 ....sudan cıktıktan sonra güneş kremi ardından bu karışım...hatta şöle bi tabirinde vardı hatırlıyorum bikini izim hala ortada :)
bide gecen sene su çicegi gecirdim yüzümde lekeleri kaldı düğünümde belli olsun isemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorumkonunu sadece başında yazanı inceledim pek anlamadım ben 1 ay sonra evleniyorum ama yüzümdeki sivilce lekelerinden kurtulamıyorum sanırım bana bi tek siz yardım edebilirsiniz lütfen... önerilerinizi bekliyorum...
Tatlım bu yağ soğuk muhafaza edilmesi gereken bepanthene kıvamınde olan bir yağ. Bu kıvamda olduğu için zaten çok ciddi oranda ozon gazını içinde barındırabiliyor. Yazın bu yağı kayba uğratmadan nakliye etmek hiç kolay değil. Bu yüzden firma bunu özellikle sonbahar ve kış aylarında satışa çıkartıyor azıcık sabırlı olmanız gerek yani
Ama eğer başka firmada bulabilirsen bu kıvamda ozon yağı hiç tereddüt etme al, o da ürün doğru ozon yağı diyebilirim ha ayrıca bize de haber ver ki alternatif olsun.
Ozon yağı sıvı olmaz olsa bile o yağa ben sadece gıda ambalajlama teknolojisinde bakteri üremesini ve hava almasını önlemek için alınan bir tedbirden öteye germeyeceğini yani esas amacına hizmet edebilecek kadar ozon gazı içermediğini unutmayın
Tatlım bu yağ soğuk muhafaza edilmesi gereken bepanthene kıvamınde olan bir yağ. Bu kıvamda olduğu için zaten çok ciddi oranda ozon gazını içinde barındırabiliyor. Yazın bu yağı kayba uğratmadan nakliye etmek hiç kolay değil. Bu yüzden firma bunu özellikle sonbahar ve kış aylarında satışa çıkartıyor azıcık sabırlı olmanız gerek yani
Ama eğer başka firmada bulabilirsen bu kıvamda ozon yağı hiç tereddüt etme al, o da ürün doğru ozon yağı diyebilirim ha ayrıca bize de haber ver ki alternatif olsun.
Ozon yağı sıvı olmaz olsa bile o yağa ben sadece gıda ambalajlama teknolojisinde bakteri üremesini ve hava almasını önlemek için alınan bir tedbirden öteye germeyeceğini yani esas amacına hizmet edebilecek kadar ozon gazı içermediğini unutmayın
Şimdi baktım güzelim öyle bir ürün kullanırken ekstra bir krem sürmenize gerek yok, zaten adı üstünde nemlendirici serum.
Yağlara çok ara verme haftada 1 defa ve 1 saat dahi olsa uygula
Lady ve kızlar
D*A yeni serum cıkarmıs inceleme şansınız oldu mu?
İçeriğini okuyunca sipariş verdim. (henuz ulasmadı )
Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum
Nasıl kullanacagımızı yazmışlar ama üstüne gene krem süreyim mi sürmeyeyim mi karar veremedım
Havalar çok sıcak şu aralar yağlara ara verdim
Hindistan cevızı yagını göz altına kullanıyorum
gündüz , gece kremlerıne ve güneş koruyucusuna devam ediyorum
kendinize iyi bakın...
kaçırdım seni yine galiba. :26: ben bekleyemedim dün gece sperişlerimi verdim Doa'dan. Macadamia eklemedim gereksiz buldum niyeyse. ayrıca kil sabunu ve kara üzüm sabununu aldım. ben aldıklarımı yazayım da umarım bu gece bir fikir verebilirsin ona göre gereksizleri çıkarıp gerekli olanları eklerim siparişime tabi geç kalmadıysam. Macadamia yı da alırım. umarım sorun çıkarmazlar. şimdiden teşekkürler.
Karaüzüm sabunu
Kil sabunu
E vitamini
Nar Çekirdeği Yağı
Kara Üzüm Çekirdeği Yağı
Pirinç Kepeği Yağı
Melisa Kremi
hep sabırsızım ben bir gün daha bekleseymişim ne olurmuş sanki. Sen karaüzüm çekirdeği yağından hiç bahsetmemişsin ben onu nar çekirdeğinden daha çok sevdim oysa ki. bu sabunların yerine sebamed alayım bari. karaüzüm çekirdeği kremi aldım ben ama bana da yağlı geldi o yüzden melisayı da aldım. bir de rosense marka gül suyu aldım. her gece onunla tonik yapmayı düşünüyorum. yağlarla birlikte bir zararı olur mu? bir de peeling alıcam onu da rosense alırım büyük ihtimal. hadi hayırlısı la roche posay bayisi gibi olmuştum. büyük bir değişiklik oldu benim için.
bir de kayısı çekirdeği yağım karden marka. atayım mı bunu? sadece kilde kullanıcam zaten. bir de ellerime sürdüm. çok zararlı olmaz bence sanki.
kızlar ben 2-3 ay önce botanikten aldım ozon yağını ama kullanamıyorum beni çok kötü tıkıyor bende alerjik astım var olmuyor . ordu ya yakın oturan var sa gönderebilirim ziyan olucak diye üzülüyordum . dolapta öylece duruyor
ahh canım yaa nerden bulduğumu bilmiyorumkii...senin her yazdığını deftere not ediyorum bunu da etmişim kimbilir nerde okudum...sadece şu bilioyorum hindistan %10, shea butter % 40 ve kakao yağı % 50 ....sudan cıktıktan sonra güneş kremi ardından bu karışım...hatta şöle bi tabirinde vardı hatırlıyorum bikini izim hala ortada :)
konunu sadece başında yazanı inceledim pek anlamadım ben 1 ay sonra evleniyorum ama yüzümdeki sivilce lekelerinden kurtulamıyorum sanırım bana bi tek siz yardım edebilirsiniz lütfen... önerilerinizi bekliyorum...
bide gecen sene su çicegi gecirdim yüzümde lekeleri kaldı düğünümde belli olsun isemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum
Ben siteye mesaj atmıştım, böyle cevap verdiler: "ozon yağı almanyadan geliyordu. ancak gümrük tarifesi değişikliği nedeniyle artık getirtemiyoruz."
Serumum bugün gelecek inşallah, deneyip etkilerini paylaşacağım. Çok merak ediyorum. :) Cilt serumu, nar-pirinç kepeği-karaüzüm çekirdeği, kayısı-macadamia elimde bunlar var. :) Yağ karışımlarımı haftada 1 defa serumu da diğer günler kullanırım artık, en iyisi bir program yazayım. Yoksa karışık şekilde sürüyorum.
Serumu sabah kullanmak istersek güneş kreminden öncemi sonramı kullanmak gerekir sence. Akşam zaten serumu sade sürmek yeterli. Sabah güneş kremini mecburen sürmemiz gerekecek, cildim kuru olduğu için serumu sabahta kullanmak istiyorum.
:) Kahve telvesini hep unutuyorum ve yeni kil maskesini çok beğendim, ciltten daha rahat temizlenebiliyor.
:44:Tatlım bu kadar kısa sürede o lekeler gitmez ki hele hele su çiçeği izini yok etmek o kadar kolay değil çünkü kimyasal peeling zamanı değil maalesef. Üzgünüm yardımcı olamadım
Gayet güzel bakım planı tatlım hiç bozma ama macadamia yağını mutlaka al nar çekirdeği, kara üzüm çekirdeği yada pirinç kepeğiyle karıştır cildin daha hızlı emmesini sağlar. Macadamia diğerlerine göre daha ilginç bir yağ çünkü vücut yağına en yakın yapıda olan bir bitkisel yağ. Macadamia'yı kullanıp diğer yağların cilde geçişini artırıyoruz yani
Aslında konunun iç mesajlarında var ama ben diğer yağları daha bi sevdim. İnan dünya para vermeye deymiyor o ürünlere zaten zamanla anlayacaksın. Atma artık onu kullan bitsin.
teşekkürler yinede ilk sayfada yazdıklarınızı yapsam faydası olumu peki
siparişlerim geldi. sonradan macadamia yağını da siparişime eklemelerini istemiştim hediye olarak yollamışlar sağolsunlar. nar çekirdeği ve kara üzüm çekirdeği yağları ambalajlıydı ama macadamia ve pirinç kepeği yağı öyle değildi etiketleri bile tam yapışmamıştı bu biraz garip geldi bana. bir de meilsa kremini hiç beğenmedim çok katı bir kıvamı var ve elime sürdüm emmiyor. pek beğenmedim on u çok fazla yağlandıracak sanki. görüntüsü de bir tuhaf.diğer elime de yaymadan sürdüm o şekilde kurudu. bozuk mu acaba. son kullanma tarihi falan da yok ki üstünde.
Eki Görüntüle 769731 Eki Görüntüle 769732 Eki Görüntüle 769733 Eki Görüntüle 769734
Yeni mutlaka cildin daha çok canlanır ama diyorum ya tatlım tepkiyi de etkiyi de cildin belirler
Sevgili Subaru,
Yazdıklarını okuyunca, kendime bakım yapmayı ne kadar ihmal ettiğimi anladım.Kullanıp güzel sonuçlar alınmış ve sen de üşenmeden herkese tek tek cevaplar yazmışsın bu çok nazikçe bi davranış.
Ben de gaza geldim şu anFakat hafiften de tırsıyorum laf aramızda,çünkü cildim her bakım denememde daha kötü oldu.belki de ben bişeyleri yanlış yapmışımdır kimbilir
Bunlarla uğraşmak da zor şimdi ben hepsini kullanamam, karmadan yağlıya dönük ve siyah noktacıklı ciltler için özellikle hangisini öneriyorsun?Yani hangisini uygulayayım ben tembel bi insan olarak gözümü korkuttu liste:18:
Şimdiden teşekkür ediyorum
teşekkür ederim :)
arkadaşlar benim saçlar kazık gibi oldu ne zamandır yağ bakımıda yapmadım ama . şuan berbat görünüyor bugün kestirdim saçımı dökülmesi belki durur diye ama nafile ayrıca okadar sert ki pütür pütür sarmısaklı şampuan yaptım olmadı sürekli saçlarımı mı kestireyim ben okadar uzun severken
bana önerisi olan var mı
Canım ben de bepanthen kremin içine e vitamini kırdım sabahları makyajdan önce cildime uygulayabilir miyim bu karışımı acaba ?