Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Temizleyici jeller köpükler hepsi kimyasal barındırıyor canım doğal sabun kullanmanı öneririm.
Google a ''nane sabunu'' ''nar sabunu'' yaz çıkacaktır.
Var canım blog adresime bakabilirsin tonik tarifi için.:KK34:

Geçer tatlım hem daha kolay geçer güneş lekesi açmak daha uzun bir süreç istiyor.
Kil maskesini de aksatma cildini ölü hücrelerden arındırır hem yağ salgısını düzenler ve gözeneklerin tıkanmaz.
Programını bozmadan devam et laktik asitli tonik ile de kombinli gitmeye başladığında farkı daha net göreceksin.

Teşekkür ederim canım.
Bıkmadan usanmadan uyguladığım tek bakım yüz bakımım olucak :)
Herşeyden sıkılan bi insan olduğum için çabuk bırakıyordum ama bunda böyle olmadı :)
Düzenli kullanıp artık yüzüme ağır fondotenler kullanmak istemiyorum şu an bb krem kullanıyorum o daha hafif geliyor...

İlk mesajımda yazdıklarımı uygularsanız kil maskesi de yaparsanız zamanla toparlar:KK34:

Canım şimdi bu toparlar dediğin o minik delikler kapanırmı yani onlar geçşin başka bişey istemiyorum ya ne sivilce ne iz umrumda deil pekte yok zaten cildimde çok hassas cvpların icin tşk ederim

Teşekkür ederim canım.
Bıkmadan usanmadan uyguladığım tek bakım yüz bakımım olucak :)
Herşeyden sıkılan bi insan olduğum için çabuk bırakıyordum ama bunda böyle olmadı :)
Düzenli kullanıp artık yüzüme ağır fondotenler kullanmak istemiyorum şu an bb krem kullanıyorum o daha hafif geliyor...

Bb krem fondoten kullanmaktan çok daha mantıklı zaten, 30 faktörle cildi ultraviyolden koruması bile kullanmak için yeterli sebep:KK9: bende kullanıyorum.

Canım şimdi bu toparlar dediğin o minik delikler kapanırmı yani onlar geçşin başka bişey istemiyorum ya ne sivilce ne iz umrumda deil pekte yok zaten cildimde çok hassas cvpların icin tşk ederim

Canım o minik delikleri geçirir yok eder diyen krem ve yağlara aldanma.
Cildin yenilenip soyulmadıkça gitmez.
Kısaca peeling yapmalısın, laktik asitli tonik hafif bir mikro peeling sağlıyor kullanabilirsin ama ultraviyoleden cildini korumalısın.
Yada cildindeki deliklerin derinliğine göre daha hızlı sonuç istiyorsan tretin isotreksin gibi soyucu ilaçlar kullanmalısın bu yazdığım iki ilacı sana ve cildine en uygun olacak şekilde cildiye uzmanı önerecektir.

çok teşekür ederim ama derin deil hatta ben bile görebilmek için aydınlık ışığın altında aynanın tam dibine girerek göruyorum gözenekmi delikmi onuda bilemiyorum çok canımı sıkıyolar hep siyah noktaları sıktığım için oldu galiba

Son düzenleme:
Ya sabun kullanmayın diyorlar. Cildi kurutup sivilce yapıyormuş.
Bu Doa sabunu sivilce yapar mı ?

Bir de bitkisel yağların sivilce yapma olasılığı varsa sürmeyim çok korkuyorum. :KK43:

Bb krem fondoten kullanmaktan çok daha mantıklı zaten, 30 faktörle cildi ultraviyolden koruması bile kullanmak için yeterli sebep:KK9: bende kullanıyorum.

Kısaca peeling yapmalısın, laktik asitli tonik hafif bir mikro peeling sağlıyor kullanabilirsin ama ultraviyoleden cildini korumalısın.
Yada cildindeki deliklerin derinliğine göre daha hızlı sonuç istiyorsan tretin isotreksin gibi soyucu ilaçlar kullanmalısın bu yazdığım iki ilacı sana ve cildine en uygun olacak şekilde cildiye uzmanı önerecektir.

Sen hangi bb yi kullanıosun ladycim?
Birde aklıma gelmişken bu kükürtlü sabunun yarsına geldim benim yüzümü germeye başladı :26:

çok teşekür ederim ama derin deil hatta ben bile görebilmek için aydınlık ışığın altında aynanın tam dibine girerek göruyorum gözenekmi delikmi onuda bilemiyorum çok canımı sıkıyolar hep siyah noktaları sıktığım için oldu galiba

arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum,daha önce de yazacaktım sana ama konu sahibinden rol çalmak istemedim,kil maskesi gerçekten çok işe yarıyor,arada kil maskesi,arada mısır unlu maske yapıyorum,ve arkadaşın tavsiye ettiği gibi ilk sayfada yazanlardan kayısı çekirdeği yağı almıştım,bir de e vitamini.çok farketti kesinlikle,kil maskesini özellikle yap,harika bişey

Sevgili ladysubaru, benim senden bir ricam olacak,arada sırada çene bölgemde iri iltahaplı sivilceler çıkıyor,acaba bu tür sivilceler için acil söndürücü kurutucu etkisi olan herhangi bişey biliyormusun,ilaç veya yağ,hani çıktığını farkedince akşamdan sürsem de sabaha sönmüş olsa ne güzel olur,çünkü çıkınca günlerce kalıyor,sonra izi kalıyor

Yazdığım bakımları düzenli uygularsan cilt elastikiyetini toparlayacaktır:KK34:

Ya sabun kullanmayın diyorlar. Cildi kurutup sivilce yapıyormuş.
Bu Doa sabunu sivilce yapar mı ?

Bir de bitkisel yağların sivilce yapma olasılığı varsa sürmeyim çok korkuyorum. :KK43:

Marka ismi yazıp konuyu dağıtmayın lütfen!

Bir sürü kimyasalı yüzünüze saçınıza sürerken çekinmediniz bitkisel yağdan mı çekiniyorsunuz.
Benim deneyimlerimi ve önerilerimi göz ardı edip kulaktan dolma kirli bilgilere inanıyorsanız kullanmazsınız olur biter, nezaketen cevap verdim konuyu dağıtmayın lütfen:KK34:

Sen hangi bb yi kullanıosun ladycim?
Birde aklıma gelmişken bu kükürtlü sabunun yarsına geldim benim yüzümü germeye başladı :26:

Watsonstan aldım canım mor bb :21:
Kükürtlü sabun gerer cildi panikleme :KK9:
Ondan sonra zencefilli ve naneli sabunu tavsiye ederim:KK54:

arkadaşım aynı sorunu bende yaşıyorum,daha önce de yazacaktım sana ama konu sahibinden rol çalmak istemedim,kil maskesi gerçekten çok işe yarıyor,arada kil maskesi,arada mısır unlu maske yapıyorum,ve arkadaşın tavsiye ettiği gibi ilk sayfada yazanlardan kayısı çekirdeği yağı almıştım,bir de e vitamini.çok farketti kesinlikle,kil maskesini özellikle yap,harika bişey

Maalesef sayfalarca yazılanları okumadığı için o hala bitkisel yağlar sivilce yapar mı kısmında bence öneri yazmayın arkadaşa önce şehir efsanesi haline gelmiş kirli bilgilerden kendini kurtarmalı. Neticede kimseye garanti veremeyiz hepimizin cilt yapısı farklı.

Sevgili ladysubaru, benim senden bir ricam olacak,arada sırada çene bölgemde iri iltahaplı sivilceler çıkıyor,acaba bu tür sivilceler için acil söndürücü kurutucu etkisi olan herhangi bişey biliyormusun,ilaç veya yağ,hani çıktığını farkedince akşamdan sürsem de sabaha sönmüş olsa ne güzel olur,çünkü çıkınca günlerce kalıyor,sonra izi kalıyor

Canım hepsinden önce cildini düzenli temizle gece yatmadan önce mutlaka yıka yüzünü ve sabah uyanıncada, 1-2 sene önce bende de olurdu tretin işine yarar, gece yüzümü yıkar sivilcenin olduğu yere nokta şeklinde kondurup yedirirdim en azından acısını şişliğini hafifletirdi:KK31:
Bu son bakımlara (nar çekirdeği+ pirinç kepeği yağı+ kara üzüm çekirdeği yağı/ e vitaminli nemlendiricim/ laktik asitli toniğim/ sabunlarım) geçtiğimden beri regl dönemimde bile sivilcem olmuyor cildimle aynı dili konuşmayı öğrendim:KK1::KK76:

Son düzenleme:
Ya Lady'im sen neymişsin ya:)))

Zaten benim cildim sorunlu değil ama bakım yapmayı çok seviyorum ve çok dikkat ediyorum kendime...

Bu gün kil maskesini yaptım lavantalı suyla , zencefilli sabunu kullandım ardından yağ karışımlarını sürdüm masaj yaptım yüzüme...

Tabii bunları gündüz yaptım...

Akşam saçlarıma önce hindistan cevizi yağını sürdüm, sonra saç bakım yağını sürdüm ve streçle sardım saçlarımı...

2 saat beklettim banyoya gittim. Banyoda malum şampuan ve saç kremini saçlarıma , vücuduma da zencefiili sabun ve duş jeli kullandım....

Banyodan çıkınca saçlarıma argan yağı sürdüm...

Lavanta suyu ile yüzümü silip mavi anemon kremini sürdüm. Göz altlarına da ozon yağından kullandım....

Sonuç mükemmel ya!...:KK54::KK54:

Saçlar ışıl ışıl , pırıl pırıl cildim ışıl ışıl , pırıl pırıl.... Daha ne olsun....

Çok teşekkürler.....:KK54:

Bir dahaki sefere saçlarıma shea butterle hindistan cevizi yağını karıştırıp sürsem ne olur ki?

iyi akşamlar ben 2,3 kere kil maskesi yaptım gül suyla,buğday yağı sürdüm geceleri,2 kerede hodan yağı sürdüm, sabun da ilk defa aldım kayısı çekirdeği sabunu kullanıyorum,
gündüz de vitaminli kremi kullanıyorum
sorun şu ki yüzüm daha güzel olsun derken 10 a yakın sivilce çıktı neyi yalnış yaptım bilemiyorum çok üzüldüm yardımcı olursan sevinirim.
ben yüzümdeki tüyleri ip ve cımbızla alıyorum acaba mikrop mu kaptı ondan olabilir mi

Yağları her gün mü kullandınız?...

Yağlar her gün kullanılmayacak diye biliyorum ama...

Bir de bundan 6 ay önce buğday yağı almıştım.. 1 kere sürdüm yüzüme çok az kullanmama rağmen bana çok ağır geldi ...

Kokusu da çok fena... Bilmiyorum dayanamadım bu kokuya....

Bende saçlarıma kullandım öyle bitirdim bu yağı...

Son düzenleme:
bir akşam birini ertesi akşam diğerini sürdüm sabah yıkadım
ilk kullandığımda yüzüm pul pul olmuştu iyi mi gelmişti anlamadım

ya gözaltı için ladysubaru ozon yağı demiş ama,ben aktardan mecitefendinin at kestanesi kremini gördüm..işe yarar mı acep?

Ya Lady'im sen neymişsin ya:)))

Zaten benim cildim sorunlu değil ama bakım yapmayı çok seviyorum ve çok dikkat ediyorum kendime...

Bu gün kil maskesini yaptım lavantalı suyla , zencefilli sabunu kullandım ardından yağ karışımlarını sürdüm masaj yaptım yüzüme...

Tabii bunları gündüz yaptım...

Akşam saçlarıma önce hindistan cevizi yağını sürdüm, sonra saç bakım yağını sürdüm ve streçle sardım saçlarımı...

2 saat beklettim banyoya gittim. Banyoda malum şampuan ve saç kremini saçlarıma , vücuduma da zencefiili sabun ve duş jeli kullandım....

Banyodan çıkınca saçlarıma argan yağı sürdüm...

Lavanta suyu ile yüzümü silip mavi anemon kremini sürdüm. Göz altlarına da ozon yağından kullandım....

Sonuç mükemmel ya!...:KK54::KK54:

Saçlar ışıl ışıl , pırıl pırıl cildim ışıl ışıl , pırıl pırıl.... Daha ne olsun....

Çok teşekkürler.....:KK54:

Bir dahaki sefere saçlarıma shea butterle hindistan cevizi yağını karıştırıp sürsem ne olur ki?

:KK9: Plana bak yahu :nazar:
Sen istikrarlı devam et esas o zaman etkilerini daha çok seveceksin:KK76:

iyi akşamlar ben 2,3 kere kil maskesi yaptım gül suyla,buğday yağı sürdüm geceleri,2 kerede hodan yağı sürdüm, sabun da ilk defa aldım kayısı çekirdeği sabunu kullanıyorum,
gündüz de vitaminli kremi kullanıyorum
sorun şu ki yüzüm daha güzel olsun derken 10 a yakın sivilce çıktı neyi yalnış yaptım bilemiyorum çok üzüldüm yardımcı olursan sevinirim.
ben yüzümdeki tüyleri ip ve cımbızla alıyorum acaba mikrop mu kaptı ondan olabilir mi

Kil maskesini aynı haftada 3 defa yapmayı her cilt kaldırmaz. Cilt tepkinize göre haftada 1-2 defa olacak şekilde ayarlamalısınız.
Gül suyunun arkasındaki etikete bakarmısın deiyonize su ve esans (sentetiktir) yazıyorsa bu bile sıkıntının sebebi olabilir!
Mesela kullandığınız nemlendirici de cilt tipinize uygun olmayabilir. Hangi kreme evigen ilave ettiniz?

Aldığın yağ çok önemli daha bir kaç mesaj önce belirttim firmalar yağları pamuk yağı veya likit parafin (petrol yan ürünüdür) ile seyreltiyorlar işin daha ilginç tarafı kimi cilde iyi geliyor ama hassas ciltler hemen tepkisini gösteriyor.

Tabi cildine yaptığın epilasyon sonucuda yaşamış olabilirsin bunları her şeyden önce bir cildiye uzamanına görünmelisin ben ne önersem doğru olmaz bu durumda.
Hormon dengesizliği de, beslenme alışkanlıkların da buna sabebiyet verebilir.
Ayrıca ''örn: kahkül kullanan çok fazla insan alın bölgesinde sivilce sorunu yaşar.''
Cildini doğru temizlediğin ve kullandığın bakım yağların ve ürünlerin saf olduğu sürece sivilce oluşumu mümkün değildir.:KK34:

Yağları her gün mü kullandınız?...

Yağlar her gün kullanılmayacak diye biliyorum ama...

Bir de bundan 6 ay önce buğday yağı almıştım.. 1 kere sürdüm yüzüme çok az kullanmama rağmen bana çok ağır geldi ...

Kokusu da çok fena... Bilmiyorum dayanamadım bu kokuya....

Bende saçlarıma kullandım öyle bitirdim bu yağı...

bir akşam birini ertesi akşam diğerini sürdüm sabah yıkadım
ilk kullandığımda yüzüm pul pul olmuştu iyi mi gelmişti anlamadım

Yağlar saf olduğu ve az miktar kullanılıp doğru temizlendiği sürece sivilce yapmaz aslında sivilce içsel bir durumdur.
Gözenek tıkanması ayrı bir durum bunu da yağ salgısını dengelemek için haftada 2 defa kil maskesi yapıp doğru ürünle temizleyip ve yine mesela asla cildinizi temizlemeden uyumazsanız sorun olmaz.

Pul pul olması normal cildinizin renk tonunu buğday yağı, pirinç kepeği yağı, nar çekirdeği yağı gibi yağlar içerdikleri yağ asitleriyle ölü deriyi attırıp içerdikleri e vitamini ile yeni doku oluşumunu tetikler. Belkide kullandığınız sabun size iyi gelmedi. Dediğim gibi farklı etkenlerde olabilir.

Cildim çok hassastır aylardır kullanıyorum bunları ne bende ne de diğer kullanan arkadaşlarda hiç böyle bir şikayet gözlemlemedik.
Sivilce oluşumunuzda bence başka bir sebep var, çok büyük sivilceler değilse mevsimsel yada hormonel olabilir ama mutlaka bir doktora danışın tahlillerinizi yaptırın.
Şimdiden çok geçmiş olsun:KK34:

ya gözaltı için ladysubaru ozon yağı demiş ama,ben aktardan mecitefendinin at kestanesi kremini gördüm..işe yarar mı acep?

Denemediğim için yorum yapamıyorum tatlım ama ozon yağı en mantıklısı ve bereketlisi bence ki en azından bileşimi belli kimyasal içermiyor (ozon gazı ve yoğunlaştırılmış zeytin yağı):KK9:

teşekkürler cevabınız için

Rica ederim her zaman bilgim dahilinde seve seve yardımcı olurum.
Lütfen çok büyük sivilceler değilse gözünde büyütme ve biran önce uzmana görün aklıma geldi böbrek rahatsızlıkları ve çikolata kistide sivilceye sebebiyet veriyor:18:

Canım cilt ara ara hafif pullanma şeklinde soyuluyor onu da ben kil maskesi ile dengeliyorum:KK9:

ben daha pek anlayamadım ama.. oluyor pullanma da o benim normalde de yüzümde olur,farkı farkedemedim sanırım..:KK19: inşallah düzelme oluyordur diye düşünüyorum..

benim de cildimde hafif çukurluklar var,hatta becerebilirsem fotoğrafını çekeyim.. acaba laktikli toniğe çok bel bağlamasam mı ki,:26: sen şimdi ilaç tavsiyesinde bulununca içime kurt düştü :44: yada biz hani gülsuyuna %20lik laktik karıştırıyoruz ya, gülsuyuna onun yerine %40lık laktik yada %15 veya %25 TCA mı karıştırsam:26::26: ne dersin ki canım? fotoğraf göndereeyim sonra mı yorum yapmak istersin?:KK43:

X