Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
tatlım bende de gingsengli kil var , evde mevlütlerde kullandığımız gül suyu var, acaba o gül suyu ile maske yapabilir miyim, yoksa farklı bir gülsuyundan mı bahsediyorsun acaba ?

Canım arka etiketine bir bak sentetiktir deiyonize su ve esans yazmıyorsa kullanabilirsin orjinal gül suyu demektir.
Eğer sentetikse aktarlarda kuru gül tomurcuğu satılıyor en kötü ihtimal alıp onu kaynatıp kendin yaparsın:KK9:

nar sabununa bayıldım, yıkadıktan sonra yüzümü gerçekten temizlenmiş hissediyorum resmen..

Bende nane ve zencefili kullanınca aynı şeyi hissediyorum:KK16:

Lady'im bu sayfalarda mı okudum bilmiyorum ama laktik asitli tonik sigara kullananlarda leke yapıyormuş...

Aynı şey yağ karışımları için de geçerli mi...* (Pirinç Kepeği Yağı, Nar Çekirdeği Yağı ,Kara Üzüm Çekirdeği Yağı)

Ben sigara kullanıyorum. Bunlar sürdükten sonra sigara içersem leke olur mu?

Bir de saç için yağ karışımları saç boyasına katılır mı?

Lady'im bu sayfalarda mı okudum bilmiyorum ama laktik asitli tonik sigara kullananlarda leke yapıyormuş...

Aynı şey yağ karışımları için de geçerli mi...* (Pirinç Kepeği Yağı, Nar Çekirdeği Yağı ,Kara Üzüm Çekirdeği Yağı)

Ben sigara kullanıyorum. Bunlar sürdükten sonra sigara içersem leke olur mu?

Bir de saç için yağ karışımları saç boyasına katılır mı?

Canım bende sigara kullanıyorum lekelenme gözlemlemedim.
Saçta renk açacak boya kullanıyorsan elbette koyabilirsin ama sanırım koyu renk boyayacaksan rengi tutmama ihtimali olabilir mesela beyazlar kapanmayabilir, sen riske etme boya saçını sonra bakım yağı karışımı yap:KK9::KK34:

Canım bende sigara kullanıyorum lekelenme gözlemlemedim.
Saçta renk açacak boya kullanıyorsan elbette koyabilirsin ama sanırım koyu renk boyayacaksan rengi tutmama ihtimali olabilir mesela beyazlar kapanmayabilir, sen riske etme boya saçını sonra bakım yağı karışımı yap:KK9::KK34:

Evet dediğin gibi en iyisi katmayayım.... Teşekkürler...

şimdii bi soruu :KK1:
biz laktik asitli gülsuyu yapıyoruz ya, etkisi gözle görülür bir soyulma vs olacak mı? yapanlar hiç gözlemlediniz mi böyle birşey? yoksa çaktırmadan çaktırmadan mı yapacak peelingi?

Lady'im çok soru soruyorum ama kusura bakma..:)

Önce yüzümü zencefilli sabunla yıkadım.Kil maskesi aynen senin tarif ettiğin gibi lavanta suyu karıştırarak yaptım.

Sonra zencefilli sabunla bir daha yıkadım.Ardından yağ karışımlarını pamuğu ıslatıp sürdüm yüzüme...

Bebek gibi, tertemiz ve ışıl ışıl oldu:))

Yalnız hindistan cevizi yağının kapağını açamıyorum.Nasıl açılacak bu ya?:)))

Bir de bu ürünlerden hangileri buzluğa konacak?

Ladycim aklıma gelmişken sorayım:)
Buğday yağı ve pirinç kepeği yağı lekeleri açmada cilt tonunu dengelemekte ya biz bu iki yağı karıştırsak nasıl bi etki olur acaba ...
Diğer üçlü karışımı yaptım küçük bi şişeye onu bitirdim.
Bi kaç günden beri sadece pirinç kepeği yağı sürüyorum.
Ama buğdayla pirinç kepeğini karıştırsak ? :)

emeğinize sağlık :nazar::)

:KK17:Teşekkür ederim

Lady'im çok soru soruyorum ama kusura bakma..:)

Önce yüzümü zencefilli sabunla yıkadım.Kil maskesi aynen senin tarif ettiğin gibi lavanta suyu karıştırarak yaptım.

Sonra zencefilli sabunla bir daha yıkadım.Ardından yağ karışımlarını pamuğu ıslatıp sürdüm yüzüme...

Bebek gibi, tertemiz ve ışıl ışıl oldu:))

Yalnız hindistan cevizi yağının kapağını açamıyorum.Nasıl açılacak bu ya?:)))

Bir de bu ürünlerden hangileri buzluğa konacak?

Kil maskesi yaptıktan sonra yüzünü sabunla yıkamana gerek yok tatlım sür nemlendiricini oh mis:KK34:
Hindistan cevizi yağını dolapta yumurta rafında sakla hava çok sıcak olduğu için hemen sıvı forma geçiyor kullanacağın zaman çak kaşığıyla sıyırarak alırsın hem kapağı jda erimediği için daha kolay açılıyor:KK9:
Sadece ozon yağı difrizde saklanmalı çünkü ozon yağı sıcak havaya maruz kaldığında içinde barındırdığı ozon gazını salıyor. Bunuda kullanacağınız zaman çay kaşığının ucuyla az mikar alıp difrize kaldırın.

Ladycim aklıma gelmişken sorayım:)
Buğday yağı ve pirinç kepeği yağı lekeleri açmada cilt tonunu dengelemekte ya biz bu iki yağı karıştırsak nasıl bi etki olur acaba ...
Diğer üçlü karışımı yaptım küçük bi şişeye onu bitirdim.
Bi kaç günden beri sadece pirinç kepeği yağı sürüyorum.
Ama buğdayla pirinç kepeğini karıştırsak ? :)

Canım buğday yağının saf olanını bulmak çok zor özellikle çoğu likit parafin ve pamuk yağı ile seyreltilmiş.
Bu kadar kimyasaldan kaçarken cilde farkında olmadan bunları uygulamayalım.:KK34:

Diğer organik mağazalarda satılan buğday yağları cep yakıyor 4-5 gün önce 30ml si 70 tl olarak bir etiket gördüm şok geçirdim:KK53:
Ki pirinç kepeği yağı analizleri ile buğday yağı analizlerini karşılaştırdım pirinç kepeği içerik olarak daha üstün buğday yağından.
Sen pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağına devam et istikrarlı uygula işini görecektir.
Unutmayalım ki lekelerimiz zaman içerisinde oluştu birden geçiremeyiz, cildimi 50+ faktörle korurum dersen laktik asitli tonikte yap kombinli devam et ben epey mesafe aldım.:KK54:

Bitkisel yağlar sivilce yapar mı ?

Ne sürsem sivilce yapıyor çünkü kantaron yağını kullanmak istiyorum bende.

Bitkisel yağlar sivilce yapmaz canım sivilce hormonel denge ve yağ bezlerinin fazla yağ salgılaması ile gözenekleri tıkamasıyla oluşur ve antibiyotik tedavisi gerektirir.
İlk önce cildi doğru şekilde ve mümkün olduğunca kimyasaldan içermeyen temizleyicilerle temizlemek önemli.:KK34:
Kantaron yağı ile ilgili tecrübem yok yorum yapamıyorum, tam olarak hangi amaçla kullanmak istiyorsun kantaronu?

Son düzenleme:
Bitkisel yağlar sivilce yapmaz canım sivilce hormonel denge ve yağ bezlerinin fazla yağ salgılaması ile gözenekleri tıkamasıyla oluşur ve antibiyotik tedavisi gerektirir.
İlk önce cildi doğru şekilde ve mümkün olduğunca kimyasaldan içermeyen temizleyicilerle temizlemek önemli.:KK34:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
Kantaron yağı ile ilgili tecrübem yok yorum yapamıyorum, tam olarak hangi amaçla kullanmak istiyorsun kantaronu?

Sivilce lekeleri,çatlaklar falan.
Al dediler aldım daha iyisi var mıdır ?

Tatlım ben çok tecrübesizim nasıl temizlerim nasıl kimyasallardan arınırım bilmiyorum.
Sivilceler ve lekeler için kimyasal soyucular kullanıyorum mesela.

Nasıl temizlerim cildi.
Doğal tonik önerilin varmıdır ?

Canım buğday yağının saf olanını bulmak çok zor özellikle çoğu likit parafin ve pamuk yağı ile seyreltilmiş.
Bu kadar kimyasaldan kaçarken cilde farkında olmadan bunları uygulamayalım.:KK34:

Diğer organik mağazalarda satılan buğday yağları cep yakıyor 4-5 gün önce 30ml si 70 tl olarak bir etiket gördüm şok geçirdim:KK53:
Ki pirinç kepeği yağı analizleri ile buğday yağı analizlerini karşılaştırdım pirinç kepeği içerik olarak daha üstün buğday yağından.
Sen pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağına devam et istikrarlı uygula işini görecektir.
Unutmayalım ki lekelerimiz zaman içerisinde oluştu birden geçiremeyiz, cildimi 50+ faktörle korurum dersen laktik asitli tonikte yap kombinli devam et ben epey mesafe aldım.:KK54:

Canım bende güneş lekeleri yok. Sadece bi kaç tane sivilce lekesi var.
Renkleri açılsın istiyorum...
Ve birazda açıldı yağ karışımını kullanırken...O son zamanlardaki kocaman sivilcelerimde geçti bi tanesi acayip kocamandı sadece biraz onun izi var:KK43:
Birde artık iki haftadır güneşe çıkmıyorum gündüz evde oluyorum hep acayip bi sıcak var çünkü..
Ama çıkmak zorunda olduğum zamanlar 50 faktörlük krem sürüyorum.
Laktik asiti yapıcaktım ama denize gitmeyi düşünüyorum yine o yüzden koruyucu sürsemde lekelenme riskini almak istemiyorum :KK43:Eylülde laktik asite geçmeyi düşünüyorum canım.

Tatlım ben çok tecrübesizim nasıl temizlerim nasıl kimyasallardan arınırım bilmiyorum.
Sivilceler ve lekeler için kimyasal soyucular kullanıyorum mesela.

Nasıl temizlerim cildi.
Doğal tonik önerilin varmıdır ?

Temizleyici jeller köpükler hepsi kimyasal barındırıyor canım doğal sabun kullanmanı öneririm.
Google a ''nane sabunu'' ''nar sabunu'' yaz çıkacaktır.
Var canım blog adresime bakabilirsin tonik tarifi için.:KK34:

Canım bende güneş lekeleri yok. Sadece bi kaç tane sivilce lekesi var.
Renkleri açılsın istiyorum...
Ve birazda açıldı yağ karışımını kullanırken...O son zamanlardaki kocaman sivilcelerimde geçti bi tanesi acayip kocamandı sadece biraz onun izi var:KK43:
Birde artık iki haftadır güneşe çıkmıyorum gündüz evde oluyorum hep acayip bi sıcak var çünkü..
Ama çıkmak zorunda olduğum zamanlar 50 faktörlük krem sürüyorum.
Laktik asiti yapıcaktım ama denize gitmeyi düşünüyorum yine o yüzden koruyucu sürsemde lekelenme riskini almak istemiyorum :KK43:Eylülde laktik asite geçmeyi düşünüyorum canım.

Geçer tatlım hem daha kolay geçer güneş lekesi açmak daha uzun bir süreç istiyor.
Kil maskesini de aksatma cildini ölü hücrelerden arındırır hem yağ salgısını düzenler ve gözeneklerin tıkanmaz.
Programını bozmadan devam et laktik asitli tonik ile de kombinli gitmeye başladığında farkı daha net göreceksin.

X