Göz rengi bebek

prensen2210

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2024
41
7
28
Kızlar merhaba baba tarafım dedem babaannem hala amca hepsi mavi ve ya yeşil göz. Ben ilk doğduğum zamanlar gözlerim yeşile dönükken sonrada koyu renge dönmüş aşagıda var. Ama eşimin ailesi hiç renkli gözlü değil ve benim anne tarafımda değil erkek kardeşim hafifi yeşile dönük bebekte olma ihtimali var mı renkli gözleri çok severim sağlıklı oluşunda

Eklentiler

• IMG_9344.png
    IMG_9344.png
    372,9 KB · Görüntüleme: 26
Kızlar merhaba baba tarafım dedem babaannem hala amca hepsi mavi ve ya yeşil göz. Ben ilk doğduğum zamanlar gözlerim yeşile dönükken sonrada koyu renge dönmüş aşagıda var. Ama eşimin ailesi hiç renkli gözlü değil ve benim anne tarafımda değil erkek kardeşim hafifi yeşile dönük bebekte olma ihtimali var mı renkli gözleri çok severim sağlıklı oluşunda
Valla biyoloji dersinde Mendel'in bezelye deneyi ile genetik kalıtım kanunları anlatılırdı. Oturup bir çalışmak lazım ama yüzdelik ihtimal dahilinde var. Kimin geni baskın gelirse. :KK70: çok takılma piyasaya bir çıksın bebiş

Doğmadan don biçmek gibi olmuş. Hatta ortada bebiş yok calismada yok🤭
Şimdi genlerinize bağlı kiminki baskın gelirse. mesela eşimde bende renkli gözlüyüz 3 çocuğum var ortancasi koyu yeşil diger 2 si mavi gözlü . 3 de 1 ihtimal koyu çıktı bizden . Aynı şekilde sizdende yüzde olarak düşük olsada şans var.
Lisedeki biyoloji dersi geldi aklıma
Yeşil mavi renk : aa
Siyah renk : AA
Kahve renk:Aa ☺️

renkli gozleri seviyorsanız renkli gözlü bir erkek bulaydiniz keske. o zaman olurdu ama bu haliyle sanmiyorum.
cok da takilmayin, zaten dogam cocugun gözü okyanus mavisi de olsa bulamac kahverengisi de olsa size her haliyle cok guzel gelecek

"baba tarafım dedem babaannem hala amca hepsi mavi ve ya yeşil göz" demissiniz. babanizin goz rengi ne?
onun da renkli oldugunu kabul ederek chatgptye sordum.
1000061003.jpg

bebisinizin mavi gözlü olma ihtimali yok dedi

Benim babam ve baba tarafim, kuzenlerimin bir cogu renkli gozlu annem ve onun tarafi kahverengi. Kardesim ve ben kahverengiyiz. Annem baskin gelmis. Yegenim kahverengi gozlu dogdu. suan ben hamileyim bakalim benim oglusun gozleri ne renk olacak.

Olabilir de olmayabilir de bizde de baba tarafim komple renkli göz tüm sülale koyu göz rengi bir iki kişide vardır sadece ama bizde ve kuzenlerim içinde sadece 1 tane kuzenim renkli göze sahip benim oğlumda 6. Aya kadar masmavi bir göz rengine sahipti şimdi 3 yaşında ela gözleri

Valla annem babam kardeşim dedemin biri, dayılarım ve annanem kahverengi. Sadece babannem mavi, annemin babası yeşil gözlü. Benim bir gözüm mavi bir gözüm yeşil😂 herşey olabiliyor

X