• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz önünde uçuşan cisimler (Resimli)

Bende dogdugum gunden beri var kanimca :27: sayisiz kere muayene oldum zaten miyop'um, uzerine bir de aurali migrenim var.. yani yok-yok gibi bir durum. Bunlar da sik sik ucusur dururlar ne zaman beyaz bir zemine baksam..

Bu duruma "sinek uçuşması" deniliyor. Eğer retina muayenesinde bir sorun çıkmadıysa çok ta önemli değil. Ama bir çaresi yok bildiğim kadarıyla. Bende yıllardır var. Bazen kafama takıldığı oluyor ama alışınca unutuyorsunuz. Gözünüzü çok fazla yormamaya dikkat edin.

Daha önce buna benzer kızkardeşimdede oldu göz tabakasındaki yağ bezesi dedi doktor aynı seyleri söyledi ömür boyu tedavi yok felan damla verdi ama şimdi bi sorunu yok geçti

Evet canım çok steril bir çözüm degildi benimki tabiki ama çeşme suyu acıkken sürekli gözümü açıp kapattım. Düzenli olarak yaptım.
Eger çeşme suyu temiz degil derseniz fizyolojik damlatıp kırpıştırabirsiniz:)
Bunu deneyeceğim kesinlikle. Çok teşekkür ederim ağzınız bal yesin :KK9:

Bu sorun bende de var.son üç yıl içinde oluştu. Tek gözümdeki sizin dediğiniz gibi örümcek ağı şeklide diğerinde bir nokta var.Buna göz ucusmasi deniyor.Göz doktoruna gittim.ama maalesef tedavisi yok.Bir süre sonra beynin kabullenir dedi doktor.ama nasıl bir beynim varsa asla kabullenecek gibi görünmüyor. Çok rahatsız edici bir şey gerçekten. Ben cogalmasindan da korkuyorum açıkçası. Böyle kalsa razıyım. Ama çoğalacak gibi bir hali var

Bende dogdugum gunden beri var kanimca :KK53: sayisiz kere muayene oldum zaten miyop'um, uzerine bir de aurali migrenim var.. yani yok-yok gibi bir durum. Bunlar da sik sik ucusur dururlar ne zaman beyaz bir zemine baksam..
Benim tek gözümde var, bende de yok yok. Daha 21 yaşında bunlarla uğraşıyorum :KK75:

Ben aynı sıkıntıyı 15 yıldır yaşıyorum. Doktora gittim. Göz tansiyonu çıktı. Ama doktorum bu gördüğün sivrisinekvari şeyler artık geçmez hep göreceksin dedı. Yorgun ve gergin olduğum zamanlarda daha da çoğalıyorlar. Bu görüntülere göz tansiyonu sebep olabilirde olmayabilirde dedi.

Bu duruma "sinek uçuşması" deniliyor. Eğer retina muayenesinde bir sorun çıkmadıysa çok ta önemli değil. Ama bir çaresi yok bildiğim kadarıyla. Bende yıllardır var. Bazen kafama takıldığı oluyor ama alışınca unutuyorsunuz. Gözünüzü çok fazla yormamaya dikkat edin.
Sinek uçuşması farklı sanırım, benim gördüğüm saydam leke. Evet şu sıralar gözlerim de ağrıyor

Bende de var.
Yıllardır var.
Kimse inanmadigi için artık kimseye de söylemiyorum.
Çok odaklanma onlara
Yokmuş gibi davran

Daha önce buna benzer kızkardeşimdede oldu göz tabakasındaki yağ bezesi dedi doktor aynı seyleri söyledi ömür boyu tedavi yok felan damla verdi ama şimdi bi sorunu yok geçti
Damla mı verdi :KK35: Damlanın ismini kız kardeşinize sorsanız bana yazsanız olur mu? Doktora bir kez daha gidip bu damlayı söyleyebilirim belki

Bu sorun bende de var.son üç yıl içinde oluştu. Tek gözümdeki sizin dediğiniz gibi örümcek ağı şeklide diğerinde bir nokta var.Buna göz ucusmasi deniyor.Göz doktoruna gittim.ama maalesef tedavisi yok.Bir süre sonra beynin kabullenir dedi doktor.ama nasıl bir beynim varsa asla kabullenecek gibi görünmüyor. Çok rahatsız edici bir şey gerçekten. Ben cogalmasindan da korkuyorum açıkçası. Böyle kalsa razıyım. Ama çoğalacak gibi bir hali var
Çoğalırsa ne yaparım zaten minik bir şey değil. Benim de beynim kabullenmiyor hep onu görüyorum

Ben aynı sıkıntıyı 15 yıldır yaşıyorum. Doktora gittim. Göz tansiyonu çıktı. Ama doktorum bu gördüğün sivrisinekvari şeyler artık geçmez hep göreceksin dedı. Yorgun ve gergin olduğum zamanlarda daha da çoğalıyorlar. Bu görüntülere göz tansiyonu sebep olabilirde olmayabilirde dedi.
Göz tansiyonuma baktı, normal dedi.. Nasıl gidecek bunlar :mad:

Çoğalırsa ne yaparım zaten minik bir şey değil. Benim de beynim kabullenmiyor hep onu görüyorum
Vitreolizis deniyor bu rahatsızlığa. Gözün içindeki liflerin retinanin önüne geçmesi ile olurmuş. Üzülmeyin inşallah çoğalmaz.Sanırım blueberry iyi geliyor bol bol yemek lazım. Özür dilerim türkçe ismini hatırlayamadım bu meyvenin.

Sinek uçuşması farklı sanırım, benim gördüğüm saydam leke. Evet şu sıralar gözlerim de ağrıyor
Evet, leke ya da iplik gibi oluyor ve sabit değiller. Gözümü hareket ettirdiğimde hareket ediyorlar. Karlı havalarda ya da beyaz zemine bakınca can sıkıcı oluyor ama alışılıyor. Dediğim gibi unutuluyor bir süre sonra.

Vitreolizis deniyor bu rahatsızlığa. Gözün içindeki liflerin retinanin önüne geçmesi ile olurmuş. Üzülmeyin inşallah çoğalmaz.Sanırım blueberry iyi geliyor bol bol yemek lazım. Özür dilerim türkçe ismini hatırlayamadım bu meyvenin.
Yaban mersini :KK54: Doktorum da bana bilmem ne suyunun bozulması dedi. Çok teşekkür ederimm

Bende onceden olurdu simdi yok.Dr gitmemistim.

Back