Çocuk Hastalıkları Göz kanalı tıkanıklığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eskilerdivanii

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2021
311
375
Merhaba anneler,
Bebeğim yakında 1 yaşına girecek. Doğduğunda 2 gözünde de tıkanıklık vardı. Ancak 5 6. Ay civarı bir gözü açıldı. Diğer göze masaj yapıyoruz ama bir türlü kanal açılmıyor. Sulanma ve çapaklanma devam ediyor. Doktor 1 yaşa jadar bekleyeceğiz açılmazsa ameliyat demişti. Pandemi var bir yandan bebeğim küçük korkuyorum. Başına gelen var mı neler yaptınız?

Merhaba anneler,
Bebeğim yakında 1 yaşına girecek. Doğduğunda 2 gözünde de tıkanıklık vardı. Ancak 5 6. Ay civarı bir gözü açıldı. Diğer göze masaj yapıyoruz ama bir türlü kanal açılmıyor. Sulanma ve çapaklanma devam ediyor. Doktor 1 yaşa jadar bekleyeceğiz açılmazsa ameliyat demişti. Pandemi var bir yandan bebeğim küçük korkuyorum. Başına gelen var mı neler yaptınız?
Benim küçükken sol gözüm öyleymiş masaj yapmışlar annemler büyünce ameliyat demişler ama olmamışım. Şimdi iyiyim ama soğuk havalarda falan sol gözümden yaş gelir küçükken daha çok olurdu hatta

Benim anneanneme göz tıkanıklığı vardı geçen senelerde göz doktoru açtı ama ameliyatla değil.
Bunu bı arastirsankz
Belki bebek durmaz hareket eder diye ameliyat onermislerdir ama çok kısa işlem oldu
Böyle kola serum takılır dibi göz kenarından su yada serumdu adını bilmiyorum taktılar damlattilar.burnundan da geldi o sıvı.
Göz tıkanıklığı açıldı.bi sorarsanız bilenlere belki ameliyatsız çözüm olabilir.
Geçmiş olsun.

Benim anneanneme göz tıkanıklığı vardı geçen senelerde göz doktoru açtı ama ameliyatla değil.
Bunu bı arastirsankz
Belki bebek durmaz hareket eder diye ameliyat onermislerdir ama çok kısa işlem oldu
Böyle kola serum takılır dibi göz kenarından su yada serumdu adını bilmiyorum taktılar damlattilar.burnundan da geldi o sıvı.
Göz tıkanıklığı açıldı.bi sorarsanız bilenlere belki ameliyatsız çözüm olabilir.
Geçmiş olsun.
10 15dklık bir operasyonmuş zaten, izledik eşimle internetten anestezi olmadan yapılabilecek bir şey değil gibi duruyor. Ama inşallah dediğinz gibi daha basit bir yolu vardır. Henüz göz doktoruna gitmedik ama ön araştırma amaçlı bakarım tabi ki teşekkürler 🌺🌺

X