• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görüşürüz Kredi Kartı!

eslerin ikisinin devlet memuru olmasinin iyi yonu maaslarin zamaninda duzenli olmasi.
biz malesef cok zorlanıyoruz
Devlet kapısı iyi ama maaşlar az gerçi özel sektörde tazminat vermemek için çok barındırmıyor çalışanları ama işte dediğiniz gibi memur daha bir güvende garantide

Biz ikimiz de özel sektördeyiz,
Dört aydır eşimin maaş ve prim ödemesi hep düzensiz, onumuzdeki birkaç ay benim de öyle olma ihtimali yüksek görünüyor.
3600 TL konut kredisi ödüyoruz, gerisini söylemiyorum bile.
Bir şekilde bir yolunu bulur düzene gireriz diye kendimizi motive ediyoruz artik

Dört aydır eşimin maaş ve prim ödemesi hep düzensiz, onumuzdeki birkaç ay benim de öyle olma ihtimali yüksek görünüyor.
Bir şekilde bir yolunu bulur düzene gireriz diye kendimizi motive ediyoruz artik
Özel sektör çok acımasız v resmen sömürüyor insanı inş düzelir canım

Özel sektör çok acımasız v resmen sömürüyor insanı inş düzelir canım
İnşallah canim, aslında ben kendi adıma isimden de isyerimden de çok memnunum. Ama son yaşanan döviz durumu çok fazla etkiledi bizi. Eşim yeni iş arayışında ama özel sektörde şu bir gerçek paran iyi olursa çalışma şartların ağır, çalışma şartların normalse parası iyi değil.
Denge pek yok malesef

Memur için ne akıyo ne kokuyo derler..ekstra toplu bir para yok.duz memurda performans ne olursa olsun mesai yok.gelen belli giden belli..mesela inşaat ustasıdır isler durur..açılinca bir evi bir senede iş karşılığı alanı gördüm.elektrikcidir..yani bir mesleği vardır.. memurların çoğu isten çıksa yapacağı mesleği yok...bir doğalgaz ustası bir araba tamircisi her an is bulabilir..aslinda meslek gittikce dahada onem arz ediyor..

Memur için ne akıyo ne kokuyo derler..ekstra toplu bir para yok.duz memurda performans ne olursa olsun mesai yok.gelen belli giden belli..mesela inşaat ustasıdır isler durur..açılinca bir evi bir senede iş karşılığı alanı gördüm.elektrikcidir..yani bir mesleği vardır.. memurların çoğu isten çıksa yapacağı mesleği yok...bir doğalgaz ustası bir araba tamircisi her an is bulabilir..aslinda meslek gittikce dahada onem arz ediyor..
Memuriyet devlet kapısı her zaman garanti iş gözüyle bakılır. Devlet ciddi bir zarar gormedikce kimse dokunmaz alacağını bilirsin, haklarıni hep kullanırsın. Bu ay maaş alır mıyım endişesi taşımazsin en önemlisi de saatlerin belli.
Meslek konusunda kısmen katılıyorum biz mesela eşimin önceki yıl primleri çok iyiydi bir yılda tüm borcu temizledik ama iş olmadığı zaman da sıkıntısı büyük oluyor.
Her zaman aynı gelir olmayınca belli bir rutin olusturamiyorsun gelir, giderde hep temkinli olmak gerekiyor.
Yine kendimden örnek vereyim mali musavirim devletteki memura göre kazancım muhtemelen daha iyi çok şükür ama vergi zamanı izin kullanamam, yıl sonu olur hergun mesai yaparım.
Aman hepsinin iyi yanı da var, kötü yanı da. Nereden bakarsak artık :)

Bu arada cnm iyi ki ev almışsınız. İş yeriniz işten çıktı gibi yapıp tazminat mı vermişti öyle bir iyilik yaptı patronunuz diye hatırlıyorum sevaba girdi adam. Şimdi ev almıyor kimse keşke biz de o zamanlar alsaydık araba şimdi araba da hayal oldu. Benim eşim de özel sektör de ve onlarında ödemeleri aksıyor şirket batabilirmiş . O yüzden benim kk borcunun tamamen bitmesi şart Kemer sıkmalıyım

Bu arada cnm iyi ki ev almışsınız. İş yeriniz işten çıktı gibi yapıp tazminat mı vermişti öyle bir iyilik yaptı patronunuz diye hatırlıyorum sevaba girdi adam. Şimdi ev almıyor kimse keşke biz de o zamanlar alsaydık araba şimdi araba da hayal oldu. Benim eşim de özel sektör de ve onlarında ödemeleri aksıyor şirket batabilirmiş . O yüzden benim kk borcunun tamamen bitmesi şart Kemer sıkmalıyım
Ben de iyiki evi o zaman aldık diyorum, yoksa şimdi almaya cesaret edemezdim.
Evet canım evlenince de giriş çıkış yapıp tazminatımı almıştım, nisan ayında yine öyle yapıp tazminatımı aldım. Peşinata epey faydası oldu. Sağolsun tabi her işyeri yapmaz ama benimde orada 14.senem, iyice bağladılar beni :)
Bayram sonrası konut kredilerinde faiz düşecek diye konuşuluyor, emlak piyasası kötü durumdaymis.
Sen de gönlüne göre alırsın umarım ev araba, yaparsın yatırımını canim

Selam kızlar birikim işleri nasıl gidiyor?
Bu ay kart borcum 1400tl civarı gelicek gibi hiçbirşey harcamamaya çalışıyorum sadece internetten 70tlye bir ayakkabı 25tlye bir üst aldım. Söz verdiğim gibi kendime aylık 150tl kişisel harcama bütçem var.
Amacım biriktirdiğim az bir miktar parama dokunmadan borcumu kapatabilmek inşallah başarırım.

Onun dışında ikinciel kıyafetlerimi sattığımı söylemiştim iyi gidiyor şimdilik.

Hedef aralıkta tüm kartı sıfırlanmak inşallah :)
:(

Arkadaşlar ile buluştum dışarda yemek kahve derken 130tl kk ile harcadım. Kk borcu bu ay da 2500tl gelecek bir sonraki ay 1000tl gibi gelecek tabi hiçbir şey için kk kullanmazsam.

Arkadaşlar ile buluştum dışarda yemek kahve derken 130tl kk ile harcadım. Kk borcu bu ay da 2500tl gelecek bir sonraki ay 1000tl gibi gelecek tabi hiçbir şey için kk kullanmazsam.
Canım bir yemek ve kahve için cok değil mi yanlıs anlama tabikide herkesin geliri gideri farklıda bana biraz fazla geldi

Canım bir yemek ve kahve için cok değil mi yanlıs anlama tabikide herkesin geliri gideri farklıda bana biraz fazla geldi
Cnm 45 tl kahve hesabı ayrı ayrı ödenecek diye kasaya gittik hepsini benden aldı işlem iptal edemedi bende istemedim arkadaşlarımdan :) 55tl yemek ve içecek 30 tl şampuan ve duş jeli üşenip topluca yazmıştım

Cnm 45 tl kahve hesabı ayrı ayrı ödenecek diye kasaya gittik hepsini benden aldı işlem iptal edemedi bende istemedim arkadaşlarımdan :) 55tl yemek ve içecek 30 tl şampuan ve duş jeli üşenip topluca yazmıştım
Tamam canım bende şaşırdım hani :D
Olsun arada sırada rahat bırakmak lazım kendimizi motivasyon için hep sıkarak yaşanmaz

Back
X