Cok iyi anliyorum cnm seni.
Bizimkide ayni. Ilk evlendigimiz zamanlar esimde, enistemin isleri iyi degilmis dedi.
Eeee dedim, paraya ihtiyaclari varmis.
Ki bizim paramiz yokken, hala para istiyorlar.
Borc icindeyiz biz, krediler oduyoruz, hala istiyorlar.
O zamanda cok kavga etmistik.
Esim hala bana hesap ozetlerini gostermez.
Bundan ne anlamam gerekiyor?
Arkamdan hala is ceviriyor.
dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:
1. Kadına ait olan paraya kocası karışamaz. Karısından izin almadan onun malına el süremez.
2. Koca, karısının mehrini vermekle yükümlü olduğu gibi her türlü giyim, kuşam, yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları karşıladıktan sonra kadın da kocasının parasına karışamaz.
Bu arada:
Resul-i ekrem (saa): “allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]
bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.benim nişanlım ingilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. Inşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,allah ona verdikçe o da ailesine versin.
Nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.
okadar yolun başındasınki böyle konuşman için erken bence hele önce bir insanların içine gir biraz zaman geçsin
inşallah yanılmazsında mutlu olursun.
Dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:
1. Kadına ait olan paraya kocası karışamaz. Karısından izin almadan onun malına el süremez.
2. Koca, karısının mehrini vermekle yükümlü olduğu gibi her türlü giyim, kuşam, yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları karşıladıktan sonra kadın da kocasının parasına karışamaz.
bu arada:
Resul-i Ekrem (saa): Allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]
bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,Allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.Benim nişanlım İngilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. İnşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,Allah ona verdikçe o da ailesine versin.
nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte Allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.
pea bence olaylara bu kadarda toz pembe bakma.senin etrafındaki insanlar seçilmiş ve verilmiş kişiler olabilir.fakat konu sahibi arkadaşın etrafındakiler seninkisi kadar seçilmiş olmayabilir.şunu söylemek istiyorum,senin yazdıgın hadisi şerifleri çok iyi biliyorum.fakat bence burada durum çok farklı.aileden aileye farklılıklar vardır.bir erkeğin evlenmiş olsa dahi ailesine bakma mecburiyetinin oldugunu,hatta amcasına dahi bakma zorunlulugunu bizzat dinin emrettiğinide biliyorum.ama burada keyfiyetten istenen şeyler var.mecburiyet olmadıgını düşünüyorum.
hal böyle iken insan bazı şeyleri sindireyemeyebiliyor.bunu dahada iyi hissedebilmen için evli olman gerekir.
bende şahsen eşimin günün her saati ablası ile konuşmasını hesap sorar gibi davranmasını hoş karşılamam!
zor durumda değillerken eşimden para istemelerini hazmedemem.
bazı şeyler düşünülerek verilebilir,emrivaki ile olursa itici ve sinir bozucu olur.
birde ne demek kadın erkeğin parasına karışamaz?böyle bir sey sence ne derece mantıklı?
bunu bir kadn olarak söylemiş olmanda son derece üzüntü verici.
evlilik nişanlılık dönemi gibi değildir.bence bu kadar naif yaklaşma....
Dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:
bu arada:
Resul-i Ekrem (saa): “Allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]
bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,Allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.Benim nişanlım İngilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. İnşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,Allah ona verdikçe o da ailesine versin.
nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte Allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.
peacım allah aşkına bana bir cvb ver , sen konu sahibinin görümcesinin yaptıklarını doğru buluyormusun ..senin çocuğun olmasa abininde olmasını istermiydin istezmiydin ,hani sen üst tarafta biyerde yazmışsın, biz ailemize çok bağlıyız kardeşler birbirimize çok bağlıyız diye peki cvb verirmisin bağlı olan kardeşler yaparmı bunu... birbirinize bağlıysanız yazdıklarına bakılrsa bu nebiçim bağlılık bune biçim kardeşlik allah aşkına
Bak ne guzel dıyorsun benımannem kardesımdıyorsun sende gelınsın sonucta elkızı olarak esıne karsı kendını koruyorsun ama o gelının gozundende dusunup saygı duymayıp terbıyesızlık yapıyrsun.bencılsın sızın gıbıler yuzunden nıce yuvalar bozuluyor bıkaiıtek sızdemı kardes var.once ılıskılerı karıstırmayın bır tarafayuklenırken dıgerıne haksızlık yapmayın haddınızı bıln..bu devırde ıslskılerınkotu olmasından sızın gıbı cazgırlar hepana hep bana dıyen cadolozlar yuzunden ınsanlar pes edıyoryuvalar yıkılıyor.kardes bırlıgı dıye bıtsey yoktur.aile bırlıgıde anne baba ve cocuklardan karı kocadan ve cocuklardan bakın altını cıcıyorumbundan ıbarettır.o kardesımdıye cocuk gozuyle cocugunuz gıbı gordugunuz artıkevlendı ve bır baba adayı artıkbu durumu kabul edıp kafanda olusturamıyorsan kabullenemıyorsan bu senın prblemın başkasını bağlamaz.evlenırken aile cuzdanını gelının lıne verıdımı artık yenı bır aıle kuruldu kardesın sandıgın cocugun artık yenı bır aıle oldu.sana artık ona sokulmak zırt pırt aramak dusmez ne mıde bulandırıcı...artık onun karısı var herşeyı o namusu o.oadamı artık sahıbı var karısı var. araları bozmayın karabocekler...karı kocaarasına kımse gıremez İslamda yazıyor bu ımansızsınız demekkı bukadar yok kardes arasına kımse gıremez sen ıyı bır kardessen zaten senın kardesın mutlu olur.kendıpsıkolojık problemlerınızle genç insanların sevgı bağlarını bozmaya kalkıyor yuvaları yıkıyorsunuz.Allah sızın gıbı kör cahıl kendını bulamamıs komplekslı şeytan zıhnıyetlı görumcelerden cumlemızı korusun dusmanıma vermesın
kadın erkeğin parasına karışamaz,fetvada böyle yazılmış mantıklı olan da bu. benim giyinme,barınma,yeme gibi ihtiyaçlarım karşılanıyormu? cevap evetse,gerisine karışamam.karışılmamalı.bir kadın olarak özellikle söylüyorum.dediğim gibi,farklı düşünenler,kocasının beynini işlemeye çalışanlar daha çok konu açar böyle kocam beni sevmiyor,istemiyor,para yüzünden huzurum kaçıyor,ailesi yüzünden tartışıyoruz diye.
yazış tarzın için teşekkür ederim,içtendi.
aynen cnm ya şaka gibi ya kimsenin kimseyi ayırdığı yok kardeşinden, asıl kardeşi onları ayırmaya çalışıyor çocuk bile yapmalarına izin vermiyormuş..buna neder acaba o bayann
Hicbir sey demeyi dusunmuyorum zaten cnm.
Bana yine sirt cevirdi cunku.
Evimin huzuru kacti. Buna dayanamiyorum.
Boyle yurumeyeceginin farkindayim ama ne yapabilirim ki?
Nasil ders verebilirim kocama?
Nisanlilik zamanimizda neler yasandi bu olanlar yuzunden bilemezsin.
Yinede ayni, yinede ayni.
ne desın kı ?
sorunlu bı yapıda oldugu bellı Allah vermesın tabıde eger bu konusanların basına bu olay gelse kocaları cocuk ıstemese emınım bu kdr sabırlı olmazlar hanı abla kardes esten dha onemlı ya :) bırakıp gderler heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?