1- boşanmak sizin için bu kadar kolay demek, kardeşinize belki olacak yeğenlerinize bile hiç acımanız yok, sadece kendinizi ve bencil sevginizi düşünüyorsunuz.. (tabi buna sevgi denebilirse)
2-o sözler el kızı dediğiniz kız geliverince unutulur... pek çok yakınımdan biliyorum...
3-eşiniz için üzüldüm, eşi tarafından sevilmemek yahut iki numara olmak çok acı olmalı...
4-eşiniz için de siz de el kızısınız, hatta babanıza göre anneniz... babanız halanızın yanında annenize böyle dese ne hissederdiniz bilemiyorum...
daha önce de dediğim gibi çok büyük konuşuyorsunuz... sevgide de nefrette de mutedil olmalı...hayatın ne getireceği belli olmaz.. en sevdiklerimizdir bizi en çok yaralayanlar... bizim kıyamadıklarımız, bize kıyıverirler... siz eşinizi feda ettiniz, ama kardeşiniz etmeyebilir...o zaman çok üzülürsünüz...[/QUOTE
bravooo..tebrik ediyorum çokzeki birdüşünce zeki olan kazanır..güzel insan olmak burdan geçer...
Esimle neden aralarini bozmaya calisayim?
Oyle olsa ben onu doldurusa getiririm.
Hem tek kardesi esim degil. Benimle yasit bir erkek kardesi daha var.
Neden sdc esime bu kadar alaka?
Agresif davranislarda da bulunmuyorum, sdc arkamdan is cevirilmesine dayanamiyorum.
Esimle de bundan dolayi aram acilacaksa, herkes kendi yoluna bakar. Beni baglamaz.
Bu arada yasim kucuk falan degil, ailenin tum fertleriyle de aram gayet iyi. Sorun bende olsa kimseyle gecinemiyor olurdum.
Cocuk meseleside sanirim tum msjlari okumamissiniz.
Esimle en son bu meseleyi gecen ay konustuk. Ben bebek icin fazlasiyla heveslenmistim.
Bana dedigi laf, ben cocuk istemiyorum. Nedenini de yine aynen tekrarladi.
Bizim cocugumuz olursa ablam cok uzulur diye, bir aksam yine bebek konusunda konusurken soylemisti.
En son konustugumuzda da bunu onume sundu.
Aramizda neler gectigini tahim bile edemezsiniz.
Bende sonunda konuyu kapadim, ta ki sinavdan sonrasina kadar.
Yani bebek konusunda, sinav beni baglamiyor.
Sdc hala onun uzerinde yogunlasmamak icin, kendimi bir ugras olarak dersi buldum.
Tabi cnm, et tirnaktan ayrilmaz, esindan ayrilir ama insan dimi?
ne kadar yazık,ne hallere düşmüşüz.bu konuyu takip ederken gerçekten üzüldüm.ne kadar çok içi kin nefret dolu annemiz veya anne adayımız varmış malesef.buraya yazanlarin büyük çoğunluğu bir fırsatını bulsa hemen eşini ailesine düşman edecek demek kı .
Sizlerin o çok savunduğu aile birliği önce ana baba ve kardeşlerle sağlanır.
Ben kendi adıma kocamın benim kardeşımle konuşmama karıştığını düşünmek bile istemiyorum.herhalde boşardım.
Benim lafımla ablasını ,anasını silecek adamla da benim işim olmaz,.çünkü kan bağı olan insanlara bile değer vermeyen insan,yarın öbürgün başkası ıçınde çoluk çocuğunu ,beni siler hayatından.
umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz. kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.
ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.
eti tırnaktan ayırmaya kalkışan kendisi etten ayrılır.hiç içim sızlamaz.
Kimseye cevap vermiyorum (bana o kadar hakaret edilmesine rağmen) cevap Peygamberimizden gelsin:
Ebu Musa'dan (RadiyALLAHu Anh) rivayetle Peygamberimizin hadislerinden:
"ALLAH, annesiyle çocuğunu birbirinden koparana; kardeşi kardeşten ayırana lânet etsin.”
ne kadar çırpınırsanız çırpının kardeş aile daha önemli,İslamda bile var. görümceler sizlerden daha önemli yani.
Kimseye cevap vermiyorum (bana o kadar hakaret edilmesine rağmen) cevap Peygamberimizden gelsin:
"ALLAH, annesiyle çocuğunu birbirinden koparana; kardeşi kardeşten ayırana lânet etsin.”
ne kadar çırpınırsanız çırpının kardeş aile daha önemli,İslamda bile var. görümceler sizlerden daha önemli yani.
Bence yorumlamınızda hata var.
Bu ne demek oluyor yani, eşinizi silin atın, onun çocuk sahibi olmasına mani olun, ezdirin, anlamına mı geliyor.
Kardeş kardeşte, anne anne de, baba baba da, eş ne demek, insan değil mi?
Eşe verilecek değer için de bir sürü şey bulur yazarım buraya.
Nasıl görmek istiyorsanız öyle görüyorsunuz heralde, hayatta herkesin yeri farklıdır kusura bakmayın, bir eşin yeri de çok farklıdır,
hiç bir eşin birbirine vereceği hayat arkadaşlığını, ne anne ne baba ne de kardeş verebilir.
Bu arada evliyseniz, sizi eşiniz bir hiç yerine mi koyuyor acaba?
"ALLAH, annesiyle çocuğunu birbirinden koparana; kardeşi kardeşten ayırana lânet etsin.
bu hadis sahih olmayabilir. bunu aldığınız kaynak sağlam mı? ortada sahih olmayan pek çok hadis var.
sahih olsa bile söylemek istenen şey farklıdır. birisi evlendiği zaman, evlendiği kişi onu kardeşleri ile ayırma amacı taşımaz ki. çünkü sonuçta evlendiği kişinin de kardeşleri de vardır. ve kardeş sevgisinin nasıl olduğunu bilir. burda konu sahibi de eşini ablasından ayırmaya çalışmıyor ama hayatına girip ona zulmeden bir insanla arasına mesafe koymak istiyor haklı olarak. kim olsa böyle yapar. yok et tırnaktan falan ayrılmazmış. yok öyle birşey. siz zulmedin sonra da ben kardeşimden ayrılmam deyin. iyi valla!
kardeşte olsa herkes yerini ve haddini bilmeli. kimse kimsenin hayatına belli bir sınırda sonra müdahele etme hakkına sahip değildir. sizin düşünceniz bu ''ben hep en öndeyim kardeşimin hayatında, kimse kardeşimle arama giremez...'' hastalıklı bir düşünce bence.
benim görümcem de aynı sizin zihniyetten, geçen gün de paylaştım. nişanlım yani abisi için bana ''kimse abimle arama giremez, ben hep onun hayatında 1. sırada olacam'' dedi. o kadar itici bir düşünceki bu. sanki ben onunla abisi arasına girmek istiyorum. oysa böyle bir düşünce aklımdan bile geçmedi. hatta nişanlım kardeşine hediye aldığında ona yardım ediyordum. ama işte insanın özgüveninde sorun olup kompleksli olunca böyle oluyor. böyle insanlarla muhatap bile olmam da sırf nişanlımın hatrına aradaki mesafeyi koruyorum. sakat bir düşünce bu. ve sizin gibi insanlar görümcem de dahil kendilerine zarar veriyor en başta bence.
ben de kardeşlerimi çok severim. ama hiç biri için şu hayatımda birinci sırada demem. ilerde eşim için de söylemem bunu. istersem sırılsıklam aşık olayım. insan bu düşünceleriyle imtihan olur. ve Allah korusun o gözünden sakındığın insanlarla arana imtihan sonucu öyle nefretler girer ki...sınırları aşmanın bedelidir bu bence ve siz de bu düşüncelerle devam ederseniz bununla imtihan olursunuz.
komedi filmi gibi ya valla:) bu hadis niye sahih olmasın,anneyi çocuktan kopartmak ya da kardeşi kardeşten ayırmak dinde olduğu için mi? bu hadis tek şekilde yorumlanabilir o da sizin işinize gelmiyor ama.
Tirmizi den hadis bu arada.belki,beeelki biliyorsunuzdur sahih kaynak olduğunu.
ben öyle düşünüyorum siz böyle düşünüyorsunuz.ben sizin fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum.değişmez de zaten.dediğim gibi suç kardeşlik bağı oluşturamayan annelerde sizde değil.kardeş birinci sırada ben de buna inanıyorum. bunu müstakbel eşim kabul ediyor size ne oluyor. kardeşim de beni birinci sırada tutuyor.
kardeşi kardeşten ayırana Allah lanet etsin diyor Peygamberimiz ve ben de "amenna ve sadakna" diyorum o kadar.burda daha çoooooooooooook konu açılır eşi ve eşinin ailesi kısmına, kadınlar bu zihniyette oldukça.
Mrh hanimlar. Tum yorum yapanlara cok tskler. Destek gordugumu bilmek iyi geliyor.
Dun nasil yorulmussam artik, anca kalkabildim.
Esim aksam tavir koydu bana yine. Ben miyim ki suclu?
Sonrada dunu konusmaya calistik.
Ablasi utanmadan birde, kandile benim soylediklerimi soyleme, huzurunuz kacmasi demis.
Bu beni kacinsi sikayet edisi, esimi bana karsi kacinci doldurusu bilemezsiniz.
Yine tartistik. Sinirlerim oyle bozuk ki, gonlum ferahlamiyor bir turlu.
Dusunmeden kendimi alamiyorum. Msn den silmemis. Ya yine ayni seyleri yasarsam?
Aglama nobetleri geciriyorum dunden beri.
Sinirlerim cok bozulmus. Burada yapayalnizim zaten. Depresyona girmekten korkuyorum.
Tum huzurumuz kacti, hersey alt ust oldu.
Dunden beri kendimi toparlayamiyorum.
Huzursuzum, mutsuzum. Bu mu hakettigim benim?
Onlar geceyi huzurlu gecirirken, benim esim yine bana sirtini dondu.
Allah askina ne yapmaliyim?
Dun evime donmek istedim. Yolumdan cevirdi.
Niye pisman ediyor peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?