• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

Cok sgl ya destekleriniz icin.
Uzulmemek elde mi? Esimle aramizda baska bir sorun yok ki.
Su son bikac haftadir hersey oyle guzel gidiyordu ki.
Tum duzenimi oturtmustum.
Evimin, derslerimin.
Sarsildim bugun. Napcam ben simdi?
Esim sozde ortalik toparladi da gitti.
Sil msn den ablami diye kendi dedi.
Dun her ikimizin ailesini buyukten kucuge herkesi aradik.
Kimse tek bir ters laf bile etmedi.
Ona noluyor surekli aramizi bozmaya calisiyor?
Annem bile yok benim yanimda.
Konustugum tek insan esim.
Kimin ne hakki var beni uzmeye?

Cok sgl ya destekleriniz icin.
Uzulmemek elde mi? Esimle aramizda baska bir sorun yok ki.
Su son bikac haftadir hersey oyle guzel gidiyordu ki.
Tum duzenimi oturtmustum.
Evimin, derslerimin.
Sarsildim bugun. Napcam ben simdi?
Esim sozde ortalik toparladi da gitti.
Sil msn den ablami diye kendi dedi.
Dun her ikimizin ailesini buyukten kucuge herkesi aradik.
Kimse tek bir ters laf bile etmedi.
Ona noluyor surekli aramizi bozmaya calisiyor?
Annem bile yok benim yanimda.
Konustugum tek insan esim.
Kimin ne hakki var beni uzmeye?

kimsenin seni üzmeye hakkı yok bu senin kocan bile olsa dişini göster artık sen kadınsın yeri geldiğinde rest çekiceksin.. sen kimsenin kölesi de değilsin o evin gelinisin herkes bunu kabul etmek zorun da kocan sana ne kadar kızmış olsa da görümcene asla laf düşürme hala mutlu pozları ver canım o bozmaya çalışsın sen yap,bi kadın bi kadını asla çekemez nedense

kimsenin seni üzmeye hakkı yok bu senin kocan bile olsa dişini göster artık sen kadınsın yeri geldiğinde rest çekiceksin.. sen kimsenin kölesi de değilsin o evin gelinisin herkes bunu kabul etmek zorun da kocan sana ne kadar kızmış olsa da görümcene asla laf düşürme hala mutlu pozları ver canım o bozmaya çalışsın sen yap,bi kadın bi kadını asla çekemez nedense

Haklisin sanirim cnm.
Kendimi toparlamam lazim.
Bu konu boylece kapandi zaten artik.
Ne ablam diyebilir bana bundan sonra, ne de benim artik birseyden haberim olur.
O benim esim, zor da olsa bunu kabullenmek zorunda.

eşinden para istemişler senden istememişlerki?ben de kadınların eşlerinin paralarına ortakmış gibi davranmalarını hiç algılayamadım. sen para verip daha erken evlenseydiniz o zaman.neyse ya.bana ne valla.eşine yazık arada kalıyor.bence kardeşlerin arasına karı da olsa koca da olsa giremez.ben de karışlardım alnını,rezalet çıkarırdım yani kardeşimin eşi bana, kocamı bu kadar arama tarzı şeyler söyleseydi,saçını başını...neyse
bebek meselesinde sen haklısın.

ne diosun arkadaşıım sen Allah askına evlilikte ortrak bi hayatı paylaşıosun,senin olan şey eşiinin,eşinin olan senin madden ve manen
ne var senden mi para istedi kardeşinden istedi gibi saçma sapan bi mantık yok eşinin olan herşyyy aynı zamnada onunda.
asıl karı koca arasına hiiçç kimse giremez, azcık insan olan abla kardeşinin yuvasının huzurunu bozmaz:20:
kimsenin hakkına girmez evlenen kardeşine destek olacağına bide ondan mı beklio utanmazz kadın sende bunu haklı görüosun öylemi
kull hakkı kulll o ablanın yaptığı gelinlerinin hakkına girmektan başka bişey değil.
Ama sen hiç üzülme arkadaşım kimsenin yaptığı yanına kalmaz kimse bilmese Allah bilio herkezz yaptığını bulur bi sekilde

kardeşlik 7/24 bir arada olmak, görüşmek ya da her şeyden haberdar olmak değildir.

evlenince bilirsin ki ne olursa olsun annen, baban, kardeşin her zaman seninledir. sen mutluysan onlar da mutludur, mutsuzsan onlar da mutsuzdur.

aile bireyleri birbiriyle görüşür, hal hatır sorar, evlendiğinde eşinden sonra gelin olarak değil kızkardeş olarak görmesi gereken gelini de unutmaz. onu da kardeşi gibi sahiplenmesi gerekir kardeşinin eşi olduğu için.

kendi anne-babalarımız da dün başkalarının evlatlarıydı, yuva kurdular, çocuk sahibi oldular, sıra gençlerde. bu doğal gidişe karşı yapılan, sergilenen davranışlar o kadar cahilce ve saçma geliyor ki bana.

bence bu tür durumlara karşı en başından tavrımızı koymamız gerekiyor. yoksa eşimiz bizi hırpalar, görümceler-kaynanalar doldurmaktan vazgeçmez. eşlerimizle ortak bir tavır sergileme konusunda kararlı olursak, onların tüm emelleri boşa çıkar ve susmak zorunda kalırlar.

Esim 5yildir burada calisiyor.
Yurtdisinda yasiyoruz biz.
Aldigi maas o kadar guzelki.
5yilda ben o maasla ev yurt edinir, uzerine dugun bile yapardim.
Kazanmis, yollamis, onlarda harcamis.
Hani annesi de dememiski, biriktireyimde, ogluma dugun yapariz.
Neyse benden oncesine takilmiyorum zaten.
Beni ilgilendiren suan sdc.

okadar iyi anlıorum ki seni...
insanın zoruna giden şeyy eşinin kullanıldığını salak yerine konulduğunu görmememesi bu durumun farkında olmaması.
offf offf Allah büyük inşşlh gözleri açıllır eşlerin görürler olanları,, yapılan haksızlıkları

al benden de o kadar.her gün kardeşimle konuşmamı istemezse,inadına her saat ararım valla.kim oluyor da karışıyor benim kardeşimle ilişkime?
Allah başınıza verirse görürsünüz nasıl bi duygu olduğunuuu.
yinede rabbim düşmanıma göstermesin,sizede akıl, fikir versin ne diyim vallahi deli etti yorumlarınız.
işte sizlerde birilerinin kardeşi ablası gelini vs bişeyisiniz yazık etrafınızdakilere böyle kör cahil bi zihniyetten korusun rabbim cümlemizi

ne kıskançmış görümceniz ya ..canım senin tavrını koyman lazım yoksa bu böyle sürüp gider..birde baştan sona kadar okuyamadım konunu ..biryerde eşim çocuk istemiyor demişsin nedenini sorabilirmiyim

ne kıskançmış görümceniz ya ..canım senin tavrını koyman lazım yoksa bu böyle sürüp gider..birde baştan sona kadar okuyamadım konunu ..biryerde eşim çocuk istemiyor demişsin nedenini sorabilirmiyim

Ablasi 11 yillik ve bebekleri olmamis.
Bunu boyle dile getirmekten bile rahatsiz oluyorum ama ablasinin uzuleyecegini soyleyerek bebek istemedigini soyluyor.
Bugun cok fena tartistik.
Ne varsa ne yoksa saydim.
Esim sakin yapili, cvp vermedi.
Ama bu da korkutuyor beni.
Ben artik gorusmeyi kesiyorum bundan sonra.
Peki esime karsi tavrim nasil olmali?
Aileme karsi en basindan beri soguktu, genelleme yapmak istemiyorum ama esim dogu erkegi ve sdc kendi ailesi on planda olmustu bugune kadar.
Simdi o da bana karsi tepki olarak aileme karsi iliskisini keserse ne yapacagim?

Bak canım eşim ablasının çocuğu yok diye çocuk yapmıyor dedin ama sonra kpss ye çalışıyorum dedin ,ablası ile herggün görüşmesinde ne sakınca olabilir kıskanılacak okadar insan varken ablayı mı kıskanıyorsun sanırım yaşın küçük ,bazı konularda haklı olabilirsin ,okadar uzak yerdesiniz oda bir abla tabiki kardeşini merak eder ,herkesin kardeş sevgisi seninkiyle aynı olmayabilir ,AMA BU AGRASİF DAVRANIŞLARA DEVAM EDERSEN EŞİNLE GİDEREK DAHA ÇOK ARAN AÇILACAK ,ET TIRNAKTAN AYRILMAZ ,biraz olgun düşün ılımlı ol kardeşi kardeşe düşürerek eşini bağlayamazsın ,eğer bu davranışına son vermezsen zaman hiçde hoş olmayan şeyleri getirir önüne ...

Allah yardımcın olsun arkadaşım.. zor bi durum gerçekten.. Allah eşine akıl fikir versin de doğruyu yalnışı görsün.. Eşin yeri ayrı kardeşin yeri ayrı.. evledikten sonra kendi yuvasını kuruyor insan, eşini koruması kollaması lazım.. kardeşlerinin yaptıklarını göremiyor bazen eşler.. bizde eşimin ailesinin eskiden oturduğu evde yaşıyoruz. görümcem geldiğinde eskiden yaşadığı için kafasına göre takılıyor evin içinde, sanki ben oraya sığıntı gelmişim gibi :53: annesiyle ikisi gidiyorlar arka odaya, ben salonda :50: kendi evimde yabancı oluyorum resmen :50:

Bak canım eşim ablasının çocuğu yok diye çocuk yapmıyor dedin ama sonra kpss ye çalışıyorum dedin ,ablası ile herggün görüşmesinde ne sakınca olabilir kıskanılacak okadar insan varken ablayı mı kıskanıyorsun sanırım yaşın küçük ,bazı konularda haklı olabilirsin ,okadar uzak yerdesiniz oda bir abla tabiki kardeşini merak eder ,herkesin kardeş sevgisi seninkiyle aynı olmayabilir ,AMA BU AGRASİF DAVRANIŞLARA DEVAM EDERSEN EŞİNLE GİDEREK DAHA ÇOK ARAN AÇILACAK ,ET TIRNAKTAN AYRILMAZ ,biraz olgun düşün ılımlı ol kardeşi kardeşe düşürerek eşini bağlayamazsın ,eğer bu davranışına son vermezsen zaman hiçde hoş olmayan şeyleri getirir önüne ...

Esimle neden aralarini bozmaya calisayim?
Oyle olsa ben onu doldurusa getiririm.
Hem tek kardesi esim degil. Benimle yasit bir erkek kardesi daha var.
Neden sdc esime bu kadar alaka?
Agresif davranislarda da bulunmuyorum, sdc arkamdan is cevirilmesine dayanamiyorum.
Esimle de bundan dolayi aram acilacaksa, herkes kendi yoluna bakar. Beni baglamaz.
Bu arada yasim kucuk falan degil, ailenin tum fertleriyle de aram gayet iyi. Sorun bende olsa kimseyle gecinemiyor olurdum.
Cocuk meseleside sanirim tum msjlari okumamissiniz.
Esimle en son bu meseleyi gecen ay konustuk. Ben bebek icin fazlasiyla heveslenmistim.
Bana dedigi laf, ben cocuk istemiyorum. Nedenini de yine aynen tekrarladi.
Bizim cocugumuz olursa ablam cok uzulur diye, bir aksam yine bebek konusunda konusurken soylemisti.
En son konustugumuzda da bunu onume sundu.
Aramizda neler gectigini tahim bile edemezsiniz.
Bende sonunda konuyu kapadim, ta ki sinavdan sonrasina kadar.
Yani bebek konusunda, sinav beni baglamiyor.
Sdc hala onun uzerinde yogunlasmamak icin, kendimi bir ugras olarak dersi buldum.
Tabi cnm, et tirnaktan ayrilmaz, esindan ayrilir ama insan dimi?

Allah yardımcın olsun arkadaşım.. zor bi durum gerçekten.. Allah eşine akıl fikir versin de doğruyu yalnışı görsün.. Eşin yeri ayrı kardeşin yeri ayrı.. evledikten sonra kendi yuvasını kuruyor insan, eşini koruması kollaması lazım.. kardeşlerinin yaptıklarını göremiyor bazen eşler.. bizde eşimin ailesinin eskiden oturduğu evde yaşıyoruz. görümcem geldiğinde eskiden yaşadığı için kafasına göre takılıyor evin içinde, sanki ben oraya sığıntı gelmişim gibi :53: annesiyle ikisi gidiyorlar arka odaya, ben salonda :50: kendi evimde yabancı oluyorum resmen :50:

Cnm benim bir evim bile yok.
Tek bir odanin icinde yatagim, kanepem oyle yasiyorum.
Ama yemin ederimki zerre gocunmuyorum.
Sdc esimle huzurlu olmak istiyorum ben.

Esinizin siz kendinizi hazirlamaya baslamisken, ben cocuk istemiyorum demesi, sizi nasil etkilerdi acaba?
Hele birde bahanesi, ablam cok uzulur.
Bunu kimselere soylemedim bile.
Cocuk yok mu diye soruyorlar.
Daha var zamani diye gecistiyorum.

sinir bozucu bi durum gerçekten..
kavga etmeden güzel güzel konuş eşinle...
ben en çok onların çocuğu olmuyo diye eşininde istememesine uyuz oldum aslında...
dua et ki uzaksınız...
iş kocanda biter tatlım...
koyabilmeli mesafesini...
eşini ona böyle zaaflı bi şekilde bağlayan ne varki...
herkesin kardeşleri var...
kimse bu kadar abartmıyo...
görümcen resmen sarmış size canım...
aman dikkat et...
eşinle sorunlarını tatlı dille çözmeye çalış...

Esimle neden aralarini bozmaya calisayim?
Oyle olsa ben onu doldurusa getiririm.
Hem tek kardesi esim degil. Benimle yasit bir erkek kardesi daha var.
Neden sdc esime bu kadar alaka?
Agresif davranislarda da bulunmuyorum, sdc arkamdan is cevirilmesine dayanamiyorum.
Esimle de bundan dolayi aram acilacaksa, herkes kendi yoluna bakar. Beni baglamaz.
Bu arada yasim kucuk falan degil, ailenin tum fertleriyle de aram gayet iyi. Sorun bende olsa kimseyle gecinemiyor olurdum.
Cocuk meseleside sanirim tum msjlari okumamissiniz.
Esimle en son bu meseleyi gecen ay konustuk. Ben bebek icin fazlasiyla heveslenmistim.
Bana dedigi laf, ben cocuk istemiyorum. Nedenini de yine aynen tekrarladi.
Bizim cocugumuz olursa ablam cok uzulur diye, bir aksam yine bebek konusunda konusurken soylemisti.
En son konustugumuzda da bunu onume sundu.
Aramizda neler gectigini tahim bile edemezsiniz.
Bende sonunda konuyu kapadim, ta ki sinavdan sonrasina kadar.
Yani bebek konusunda, sinav beni baglamiyor.
Sdc hala onun uzerinde yogunlasmamak icin, kendimi bir ugras olarak dersi buldum.
Tabi cnm, et tirnaktan ayrilmaz, esindan ayrilir ama insan dimi?

Evet maalesef insanlar eşlerinden ayrılıyor ama kardeşinden annesinden babasından ayrılmıyor..

Çocuk konusunda tamamen haklısın ,zaten haklı olduğun yerlerin oldugunuda yazmıştım ,ne demek ablanın çocuğu yok diye çocuk yapmamak bu bahane olabilir mi peki ,birde diğer aile fertleri ile iyiyseniz annesine anlatın görümcenizin yaptıklarını ,artık çok sert tepkiler verebilirim anne neden böyle yapıyor falan gibi..

Artık görümcesinin ölene kadar çocuğu olmazsa, konu sahibi de çocuksuz mu geçirsin en güzel dönemlerini?

Kadınların da hamileliği, anneliği kaldıracağı bir yaş sınırı var.

Ben eşimin annesiyle sorun yaşadığım için görüşmüyorum, eşim de misilleme için annemle görüşmüyor. Keyfi bilir. Ben ailemle, o da kendi ailesiyle rahat görüşebiliyor ya, gerisini dert etmiyorum.

Evlendik diye ailesine zorla giremem ya.

bizim görümcede kendini yeni yeni gösterdi sanırsam
umarım çekmem
geçenlerde kaynanamlara gittik görümce bekar bu arada
eşimle konuşuyorlar sonra kolundan tuttu odasına götrdü
allahım kız nasıl ağlıyo nasıl sen benmle ilgilenmiyorsun
konuşmuyorsun vs svs
halbuki haftann 2 günü onlarda kalırız kız kardeşini de görr konuşurlar
ağlamalar kesilmedi bende bakayım dedim pat suratıma kapattı çık dışarı dedi
nasıl bozuldum nasıl
eşimde peşinden koşuyo kendini artık acındırmaya mı çalışıyo neysse
3 saat çıkmadılar neyse sabır dedm
eşim yanıma hiç yaklaşmadı konuşmadı
yattık sarılmaya çalıştı ittim
görümce özür dilemek dursun tavırlar triplerde
neyse ertesi gün eve geldik
ne bu tavrın dedi
keşke kız kardeşinn gibi olsamda seni bi fırçalasam dedim beyfendinin zoruna gider
biz bişi diyince kaprisli nazlı kız kardeşine gelince o haklı

allah sana sabır versn sadece canm :19:

ben çareyi tınmamakla buldum aradı uğraştı nişanlıykende çok ugrastı bizimle ama tınmadım umursamadım dahada kudurdu dahada yaptı gene tınmadım hala tınmıyorum eşimde nişanlıyken zehir ettikleri yüzünden kız kardeşini savunamıyo oda susuyo ancak
öyle hırslıydıki daha 15 günlük evliyken yatıya geldi bana nişan alışverişinde sanki bana sadaka alıyo gibi davrandı falan çok maddiyatcı bide çok şükür evlendide kurtuldum eşide getirmiyo bide kayınpeder yanında (binlerce şükür) sokulamıyo bende kayınpederının varlığını bahane edip sık gitmiyorum tınmıyorumda abısıylede konusuyosada evde aksam konusmuyo artık kayınvalıdemlede iyiyim kaynımlada kayınpederimlede hepsiyle bal baklavayım ama o hariç olmamda. umursamıcaksın arkadasım tınma relax ol rahat süper keyif alıyosun inan bana ve pes ediyo başta bi kudursada sonradan iniyo boşuna yapıyorum diyo heralde
şimdi benimle samimi olma yolları arıyo :D:D
çocuk mevzuundada zamanı gelince istiycektir, hemde kayınvalıdenlerin artık torun isteyebileceklerini falan söyle yada biraz daha sabret bakalım :) hakkında hayırlısı olsn sıkma canını

Back