Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

Eskiyi kurcalamak istemiyorum ama takildigim bir seyi paylasayim sizle,
Balayi sabahinizda, sabahin korunde, gorumceniz esinize, canim nasilsin? diye msj atsa, bunu nasil karsilardiniz?
Ne oldugunu dusunurdunuz?

Ne var bunda...
Beni de annem düğün sabahı aramıştı, hatta o sabah k.validem kapıyı çalıp kahvaltıya çağırmıştı bizi...

Nasılsın diye sormak nasıl geçti diye sormakla aynı şey olmadığına göre hoş karşılanmayacak bir durum yok ortada.

sevindim arkadaşım aşmanıza.
en güzelide rahatsız olduğun şeyleri dile getirmen, belki bundan sonra o derece davranmayacaktır. zaten davranırsa anlayışsızdır.

alkışlamak istiyorummmm

her cümlesini ayakta alkışlıyorum. çok objektif bi metin olmuş.... elinize düşüncenize sağlık..

bence çok yanlış düşünüyosunuz..onlar kardeş tabikide görüşücekler tabikide izin alıcak değiller isterlerse günde iki değil 12 defa görüşsünler..ama bunu göze soka soka fesatlık yaparak değil..hesap sorma işi de geçti artık kusura bakmayın..artık onun hayatında bir karısı var sorarsa o sorar..belki o gün msn e girmedi işe de gitmedi karısıyla vakit geçiriyor NE HADDİNE ki arayıp nerdesin demek o artık bekar bir insan değil kafasına her estiğinde telefonu kaldırıp boş muhabbet için arayamaz yok öyle bi dünyaa..ayrıca nerden biliyosunuz ki görümcenin kardeşine saçma saçma muhabbetler yaparak çocuk için dolurmadığını..yok benim yok da işte sizin de olursa bnm psikolojim bozulur gibi mesela...çok saçma şeyler herkes artık bilinçlensin bence herşeyin aşırısı zarar..eşin yeri ayrıdır ablanın kardeşin yeri ayrıdır..görümce de haddini bilsin eş de idare etmeyi bilsin..bence bu konu sizin bu kadar tepki göstermenize sebep olduğuna göre bence sizde bi görümcesiniz..!!

nasıl bir ailede yetiştiğinizi merak ediyorum.kardeşi haddini mi bilsin?oohhhhhh ararda sorarda işte,aklın estikçe de arar kardeş onlar kardeeeeş...
kahrolsun evlendikten sonra ailesinden soğuyan erkekler...

tebrik ederim gerçekten çok doğru bir yaklaşım..benimde anlatmak istediğim buydu zaten kardeştir tabiki aranır ama özeli taciz edecek kadar değil..ben de evliyim aynı şeyler bana yapılsa hoşuma gitmez açıkçası..bu böyledir zaten hep..görümcenin kötü bir niyeti olmasa dahi gelin in yanında kardeşe olan aşırı sevgi göstergesi gelini hep rahatsız eder..bunun için bence biraz daha anlayışlı olmak lazım..sevgi sözcükleri kullanılcaksa aşırı sevgi düşkünlük gösterilcekse gelinin yanında yapılmamalı..bööyle sorunlara yol açabilir..

Herkes yerini yurdunu bilmeli...kesinlikle cok sacma..

Benim gorumcem ben yeni evliyken; abim suna cok kizar...abim bu yemegi cok sever...herseyi bana ogretmek derdindeydi..aslinda o da farkinda degil ama gostermek istedigi ben abimi senden daha iyi taniyorum demekti... En sonunda bankadan para cekecektim, gorumcemde yanimda, nekadar cektim ne kadar para kaldi diye gosteren bi fis varya adini bilemeyecegim...onuda aldim...bana demez mi, abim bunu israf olarak goruyor..kagit israfi...bence onun yaninda alma...dayanamadim o an patladim...izin verirsen kendim ogrenecem abinin nasil biri oldugunu...kizarsa kizsin, bende her ay unutmamak adina biriktirmeyi seviyorum dedim...sanirim o gunden beri pek karismiyor...yada icimdekini soyledigim icin karisiyorsa da ben farketmiyorum...

nasıl bir ailede yetiştiğinizi merak ediyorum.kardeşi haddini mi bilsin?oohhhhhh ararda sorarda işte,aklın estikçe de arar kardeş onlar kardeeeeş...

nasıl bir ailede mi yetiştim..sana nasıl bir ailede yetiştiğimi anlatmak için uğraşamam burda ayrıca seni de hiç ilgilendirmez bence..bak canım ben de evliyim ve benimde abim var abimde evli..ne bnm eşimin kardeşi olur olmadık zamanda eşimi zırt diye arar ne de ben abimi..kardeş olabilirler günde 30 defada konuşabilirler beni bağlamaz..ben gelinin gözüne soka soka yapılmasından bahsediyorum anlatamadım galiba..ayrıca bu benim kendi düşüncem benmle aynı fikirde olmak zorunda değilsin..ayrıca senin neden bu kadar sert bir tavır takındığına da anlam veremedm doğrusu??

çok doğru konuşmuş.evet kardeş onlar doğru fakat evlendikten sonra bu kadar da rahatsız edilmemeli artık onların kendi dünyaları var görümcede kim ya niye neye karışır? o görümce biraz anlayışlı,biraz düşünceli olsa kardeşini bu kadar sık rahatsız etmez zaten.onun derdi gelinle canımm,aralarındaki sevgiden ya da evli olmalarından rahatsız.görümce de görümceliğini bilmeli canımmm aaaa.o yüzden sen hiç nefesini yorma canım

Ben bir görümce değilim henüz.Ama benim iki tane görümcem var.Eşimin izin gününde ablalarının arayıp nasılsın diye sormaları kadar doğal karşılayacağım birşey de yok.Algılama farkı sanırım ''iyi niyetli düşünmek ve kötü niyetli düşünmek'' diyorum ben buna.Kaldıki konu sahibinin eşi sadece msn de görüşmüşler.
Şunuda belirteyim benim 2 kardeşimde beni izin günümde hatta balayı sabahımdada ararlar hatırımı sormak için ,eşiminde buna müdahale hakkı olmaz,olamaz.İnsan kardeşiyle her kafasına estiğinde boş muhabbet etmek için bile görüşür.Benim evliliğimde bu böyle.Ne alakası var bunun aile hayatına müdehaleyle.Aksine aile bağları kuvvetli insanların evliliklerininde daha huzurlu olduğunu düşünüyorum ben.

kesinlikle katılıyorum size..bayan pea gelinlerin kocalarını ailelerinden ayırmaya çalıştığına takılmış durumda..halbuki kimse ondan bahsetmiyor..neyse ki ortak düşünce buluşabilmişbirkaç kişiyiz.. :44:

gariptirki nedense halalarımız sorunlarımızda hic olmazlar acılarımızla hic olmazlar ama annelerimiz el kızı olurlar.... enteresan bencilce bir düşünce yapısı. helede dıs kapının dıs mandalı diye bir tabir var işte herzaman dedigim gibi kadına kadın yapıyor. benim icim ailemde biri dıs kapının dıs mandalı olcaksa o annem olmaz halam olurdu. tabiii o böyle düşündügünü belli ederse yoksa buyursun basımızın üzerinde yeri var.

abla bicok yerde düşüncene katılan biriyim farkındaysan yalnız kendi balayımı önek vereyim daha 2.güünümde eşime seni cok özledm keşke yanımda olsan cs gibi mesajlasmaları oldu esimle onun. bunun beni ne kadar incittigini anlatamam. kız olarak evden ayrılan ben degilim o gibiydi sanki. ben bunları nırmal bulmuyorum. balayı bu ya evliligin ilk haftası bu . keşke yanımda olsan gibi şeyler duygusallık yaratmaktan duygu somurusunden baska ne olabilrki... yoksa tabiki kardeşler konusur bunada kimse bişey demezki.

Bence de çok haklısın ?

Son düzenleme:

tabiki haklısın mutlaka öyledir..bilmiyorum benim eşimi balayı sabahında arasa görümcem rahatsız olurdum..herkesin düşüncesi tabii..

konu açılalı bir hayli zaman olmuş .. ilk 10 sayfayı okudum sonrasında neler oldu bilmiyorum ama son iki sayfaya da şöyle bi göz attım ki çokta değişen birşey olmamış, bazıları anlam veremediğim cümlelerine devam etmiş ..

konu sahibinin eşini ablasından ayırmak, aralarındaki bağı koparmak, "sadece benimle olsun" triplerine girmek bi bi amacı olduğunu zannetmiyorum .. her birey kardeşiyle aynı bağı kuramaz .. kardeş denildiğinde herkesin içinde kıpırdayan şey farklı olabilir .. bunun sebebi yetiştiriliş tarzı da olabilir .. yaşanmışlıklar da olabilir .. herkesin çocukluğu bir değil, biliyoruz ..

bence evlenmeden önce günde 10 kere konuşabilir abla kardeş, abi kardeş .. gecenin 3 de sırf canı sıkıldığı içinde konuşabilir ama bu evlendikten sonra da 10 kez olamaz .. gecenin bi vakti elzem bi durum olmadığı sürece kardeşte olsa, anne de olsa aranmaz .. neden? çünkü"evlilik" gibi insan hayatını değiştiren, farklılık getiren, sorumluluk yükleyen bi durum var ortada .. ama şuda bi gerçek ki evlendikten sonra gelin (eş) bunu sıfıra indiremez böyle de bir hakkı yoktur .. her iki tarafında feragatta bulunduğu ortak bir durum belirlenmelidir .. ilk başlarda her iki tarafında beklediği ya da alıştığı durum gerçekleşmediği için sıkıntı duyup üzülecektir fakat bir süre sonra taraflar buna alışacaktır..

not: burada bahsettiğim rakamlar sadece anlatmak istediğim şeyi somutlaştırmak içindi .. buna siz msnde sabah akşam konuşmak deyin, telefonda 3 saat konuşmak deyin, nasıl oluyorsa sizin yaşamlarınızda onu koyun ..

Cennet konunun duygu sömürüsü yapmak veya damadı doldurmak gibi kısımlarıyla ilgili konuşmuyorum zaten canım.Benim bu konuda tepki gösterdiğim şeyler farklı.Kardeşlerin telefonla sık konuşmasının yanlış olduğunu söyleyenlere,izin gününde mesajlaşmanın kötü niyetli olduğunu iddia edenlere lafım.İnan bana balayımızın sabahında kayınvalidem eşimi,1 saat sonrada kızkardeşim beni aradı.Benim kardeşlerimle bağlarım çok kuvvetlidir.Kocamdan çok onlarla konuşurum gün içinde telefonda.O yüzden kayınvalidemin veya görümcelerimin eşimi sık aramalarınıda aynı iyi niyetle karşılıyorum.
Muhakkak görümcesi ile kötü şeyler yaşamış arkadaşlarımız var burda.Onlara karışacak tabi hayatınıza demiyorum.Sadece kardeşlerin evlendikten sonrada sıksık görüşmelerinin tek başına asla kötü niyetli bir davranış olarak kabul edilemeyeceğini savunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…