Bazılarının damarına basıldı anlaşılan
Haklısın kasvetliciğim.Evlenmeden,karı-koca-kayınvalide ilişkisi yaşamadan fikir sahibi olan ergenlerle münakaşaya gerek yok.Önce evlenebilmeyi başarsınlar bazıları,sonra görüşürüz dünya kaç bucakmış.Konu sahibi arkadaşa saygımdan uzatmıyorum bende.İnşallah tüm sorunlarını halleder,eşiyle mutlu olur.
kendınızı ne zannedıyorsunuz Allah askına ?
sız nesınız kımsınız kı bzım cevremızdekılerden farklısınız bunu acıklarmısınız bana
ınsanları bu sekılde basıt goremezsınız
sıze gelecek gelıne cok acıdım sımdıden
bnmde erkek kardesım var Allah karsısına ıyı temız dogru bırını cıkarsın
ama evlendıkten sonra bnde haddımı bılırım hergun neden kardesımı rahatsız edeyımkı
zaten hergun konusulacak bırseyde bulunmaz bunu yapanın psıkolojık sorunları olduguna ınanırım ben
kı oyledır de :)
aıle kavramı cok degerlıdır ıllakı annemz babamz ve kardesımız esımızden daha onemlıdır , onlar bızım canımızdır cunkı
bunda hemfıkırız ama eger kardeslerden bırı evlenmmısse hayatına bu kadar mudahale edılmez
arkadaş bekar olabilir ama ben evliyim,şükür de mutluyum.pea nın da yazdığı herşeye katılmasam da çoğunu onaylıyorum.evlilikte tabii ki eşin yeri ayrı kardeşlerin yeri ayrıdır.ama evlendi diye de kardeşle araya mesafe koyulmaz .KARDEŞ CANDIR.benim de görümcem var,sinir olduğum çok huyu da var ama eşime olan saygımdan ben onu öyle kabul ettim.eşimi her gün aramasıda beni asla huzursuz etmez ,aksine eşimle birbirlerine değer verdiklerini gösterir ve bu beni mutlu eder.ÇÜNKÜ AİLESİNE SAYGI DUYMAYI,AİLESİNİ KORUMAYI BİLMEYEN ADAM ZAMANI GELİR KARISINI ÇOCUKLARINI DA UMURSAMAZ.
siz şakamısınız ya zaten sizde iyi bir görümce deyilsiniz okadar belliki ..siz konu sahibinin konusunu okudunuzmu okuyup ona göre yorum yaptıysanız pes diyorum artık yani pes ...kendi çocuğu yok diye benimde geleceyime mani olan bir görümceyi bırak evime almayı telefonda bile konuşturtmam eşimi, baksana kocasıda kardeşinin lafıyla çocuk yapmıyo öyle kocaya bu gerek kimse kusura bakmasın, kardeş deyillermi al kocayı vur görümceye birde gelinlere laf ederler ya
tabii,tabii yolun başında olan benim...niye çünkü ben huzursuzluğu sindiremeyen bir iç yapıya sahibim,daha şimdiden ailesine diş bileyen bir yapıda değilim,ailesine masraf yapmasına karışmıyorum ve karışmıcam (üzerinde kocam bu ay ailesine ne kadar harcadı,ablası kocamı ne kadar aradı yazan muhasebe defterim olmayacak),kızkardeşiyle ailesiyle çok içli dışlı olmasından rahatsız değilim diye yolun başındayım. :)komedi valla:)
asıl hayatın sırrına vakıf olan benim.dünya malı dünyada kalır,huzur bakidir. kardeşimi eşimden önde tutarım,eşimin gözünde de ikinci sırada olmaktan gocunmam...beni ilk sıraya yerleştirecek adam bana uygun değildir zaten,annesini,babasını,kardeşini bana tabiki tercih edecek.
yanılmycağımdan emin olun,dedim ya benim çevremdeki insanlar görmeye alıştığınız türden değiller,hepsi şükürler olsun seçilmiş verilmiş gibi.
büyük lokma ye büyük söz söyleme kardeşim...hele bir evlen günlerin aylarıın yılların o uuysal dediğin kişi ile geçsin de hayatı gör...arşıyon mu karışmıyon mu görürsün ozaman...bu da kulağına küpe olsun... çok büyük konuşuyorsun çokkkk
karışmam,benim zaruri ihtiyaçlarım+ zaman zaman zevk için yaptığımız harcamaları karşılasın, kalanına karışmıyorum... doğru yolda yedikçe tabii. şu da var ben ailen için hiç para biriktirme,herşeyi bizim için yap,biriktir desem onu da yapar,ama neden diyeyim,neden bunu isteyeyim, ailesi ona bakmak zorundaydı tamam ama bu kadar şartları zorlamak zorunda değillerdi,onun da karşılığında bir iyiniyet göstermesi lazım... ailesi için birşeyler yapması lazım. karşımdaki insanı tanıyorum. para bizim için asla sorun olmadı,inşallah olmayacak da.kanıtladık birbirimize bunu.birkaç yıl sonra da görüşelim.Rabbim yardım etsin büyük konuşmuyorum,iyiniyetimden eminim sadece,Allah lafımı yedirmesin,karakterimi değiştirmesin.[/QUcnm yaşa ve gör..inşlh her şey gönlünce olur istterim...ama hayatt bu herşey türk filmi gibi deil...inşlh bir gün bu savundugun konularıı ilerde sorun olarak yaşamazsın...ben bekarken abovv okadar büyük konuşmuşum ki şuan 5 yıllık evliyim cnm...dediğim lafları allah tek tek yutturdu banaa ammaiyi amma kötü olsun hepsi birer birer karşıma geldi...hayata geldin ki yaşayacaksın....bu doğanın kanunu olmuş gelin kaynana görümce muhabbeti her yerde var maalesef bizde olsun istemezdik... durup dururken huzurunun bozulmasını kim ister ki....dilerim allahtan sen yaşaazsın hiç birini ama çok katı biri olarak sezdim sizi biraz ılımlı olmayı kadıın dayanıışmasını görmeniz gerek diye düşünüyorum...saygılar iyi geceler:128:
karışmam,benim zaruri ihtiyaçlarım+ zaman zaman zevk için yaptığımız harcamaları karşılasın, kalanına karışmıyorum... doğru yolda yedikçe tabii. şu da var ben ailen için hiç para biriktirme,herşeyi bizim için yap,biriktir desem onu da yapar,ama neden diyeyim,neden bunu isteyeyim, ailesi ona bakmak zorundaydı tamam ama bu kadar şartları zorlamak zorunda değillerdi,onun da karşılığında bir iyiniyet göstermesi lazım... ailesi için birşeyler yapması lazım. karşımdaki insanı tanıyorum. para bizim için asla sorun olmadı,inşallah olmayacak da.kanıtladık birbirimize bunu.birkaç yıl sonra da görüşelim.Rabbim yardım etsin büyük konuşmuyorum,iyiniyetimden eminim sadece,Allah lafımı yedirmesin,karakterimi değiştirmesin.
karışmam,benim zaruri ihtiyaçlarım+ zaman zaman zevk için yaptığımız harcamaları karşılasın, kalanına karışmıyorum... doğru yolda yedikçe tabii. şu da var ben ailen için hiç para biriktirme,herşeyi bizim için yap,biriktir desem onu da yapar,ama neden diyeyim,neden bunu isteyeyim, ailesi ona bakmak zorundaydı tamam ama bu kadar şartları zorlamak zorunda değillerdi,onun da karşılığında bir iyiniyet göstermesi lazım... ailesi için birşeyler yapması lazım. karşımdaki insanı tanıyorum. para bizim için asla sorun olmadı,inşallah olmayacak da.kanıtladık birbirimize bunu.birkaç yıl sonra da görüşelim.Rabbim yardım etsin büyük konuşmuyorum,iyiniyetimden eminim sadece,Allah lafımı yedirmesin,karakterimi değiştirmesin.
O mesaj size yazılmadı neden üzerinize alındınız ki?İşaretlediğim bölümde sizin de yazdığınız gibi,bizde her yoruma katılmak zorunda değiliz.Konuyu farklı noktalara çekiştirmeye gerek yok.Siz,eş ve aileye sıra biçmeye kalkıyorsunuz bizlerde yerleri ayrı diyoruz.Siz sık görüşmeyi aile işlerine müdaheleyi haklı görüyorsunuz hatta alın karışlıyorsunuz;bizler ise görüşülsün ama bir sınırı olmalı diyoruz.Benim kaynımın 16 defa araması bana göre saçma ve gereksiz size göre değil.Sizler o şekilde mutluysanız abi ve kerdeşlerinizin evlenecekleri kızları peşin peşin uyarın bence."Biz günde şu kadar ararız,karışırsan da alnını karışlarız "deyin ki kızlar bilerek evlensin.böylelikle kimse şikayet etmez durumundan.Yuvalarda bozulmaz.Sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor.
Bir haftadir esimle aram bozuk.
Bu benim hatam miydi?
Sikayet edilen ben, huzuru kacan ben, evliligi sikintiya giren ben, onlar ise diledikleri gb gorussun degil mi?
Ben sanirim anlasilmamisim.
Ben kendim esimin ailesini ararim konusurum, teli esime veririrm.
Ben demiyorum ki, gorusmeyeceksin, yazismayacaksin, aramayacaksin.
Ablasi onun, buna benim hakkim yok, bunu biliyorum.
Ama benim yanimda bugune kadar bayramlar harici, ne esim onu aradi nede o esimi.
Ne de beni aradi bugune kadar.
Bayramlarda da esim arar, beni sormadan bile, teli kapatir.
Daha oncede bunu yaptiginda, esimden teli alip aramistim, konusmustuk.
Ama bunu yapmaya devam etti.
Iyi niyetli olsunlar, canimi yesinler, art niyetli bir insan degilim ki ben.
Esimin kardesi askerden izne geldi, ben arayalim dedim.
Teyzesinin oglu askere gidecekti, enistesi ameliyat oldu, kac aksam aradik, konustuk, yine ben aradim.
Kimseyle aramda, ne istemede, ne nisanlilik doneminde, ne de dugunde, ne de dugun sonrasinda sikinti yasamadim.
Ama daha biz sevgiliyken onun tarafindan yok sayilmaya basladim ben.
Tavirlari, konusmalari, hareketleri.
Hadi bu da onemli degil.
Esim yurtdisinda calisiyordu nisanliykende, biz onun ailesine ziyarete gittigimizde o ailesinin yaninda olamazdi bu yuzden.
Ablasi orada olurdu ama ve ben daha esimle gorusmeden, yok kandil surat yapti, yok soyle dedi, boyle etti.
Arkamdan surekli anlatip duruyormus.
Ben esime olan biteni asla anlatmazdim, ki olumsuz birseyde yasamazdim ailesinin yaninda.
Ardindan tabi esimle sorun olurdu bu soylenenler aramizda.
Beni severlerdi, hala da severler. Kayinvalidem telde, kurban olurum size ben der, mutlu olurum.
Annem babamdir onlar benim.
Bu kis karda kaymis dusmus kayinpederim. Turkiyede ailelerde kim hastalansa vs falan bana soylenir, esime duyurmazlar ilk once.
Gorumcem bana soyledi, dur arayayim dedim hemen, onemli bisi var mi yok mu, esime ona gore soyleyecegim.
Aramama bozuldu, ole tersledi ki anlatamam size.
Annem babam dememe bile bozulur.
Balayi sabahimizda ne annem, ne esimin annesi, ne bir baskasi aramadan sormadan, o aramisti.
O kadar cok garipsemistim ki, bu kiminize gore normal gelebilir belki ama benim icin bunlar hicte normal seyler degil.
Telede ben cvp verince bozulmustu. Nerde kaldi onun iyi niyeti?
Gunde 10 kerede arasin, 100kerede arasin. Ama benide sorsun, benide arasin, beni sikayet etmesin.
Yada para istemesin. Arkamdan konusup is cevirmesin.
GÖRÜMCENİZ KİME NE DESE HAKLI.kardeş onlar görüşmek için sizden izin isteyecek halleri yok.siz kardeşinizle ayda 2 kez görüşüyorsanız o sizin probleminiz.benim de 2 kardeşim var günde 3-4 kez görüşürüm.gerektiğinde hesap da sorarım.GÖRÜMCENİZİN ÇOCUĞU YOK DİYE EŞİNİZ ÇOCUK İSTEMİYORSA BU DA GÖRÜMCENİZİN DEĞİL EŞİNİZİN HATASI.eşiniz dünya iyisi bir adam da herşeyin suçlusu görümceniz mi???****ayrıca görümceniz size çok güzel cevap vermiş,tabiiki kardeşine hesap sorduğu için size açıklama yapacak değil.ŞUNU KABUL EDİN HANIMEFENDİ SİZ YOKKEN GÖRÜMCENİZ VARDI EŞİNİZİN HAYATINDA.
valla ben görümce olmadım henüz ,kendimi de sevdirmeyi bilirim.ama benim kardeşimle hergün konuşmama karışacak olan biri çıkarsa da karşıma(BU BENİM KOCAM BİLE OLSA) BENDE ONUN ALNINI KARIŞLARIM.
...
Kardeş demek hayat demektir…
Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek…
kimi zam…an üzüldüğün anda karşında bulabilmek…
Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz…
kardeşin aşkı sevgiliden çoktur…Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır…
Sevgili emreder, kardeş teselli eder…
Kardeş sevgiliden çok sever…
Bilir misin bizde kardeşlik nedir…
Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan …
senindir… .
Yolun sonu uçurumsa eğer…
geri dön…
İlk adım benimdir…
KARDEŞİN BENİM İÇİN ANLAMI İŞTE BU.VE ŞUNU DA EKLEYEYİM EŞİM İÇİN DE GÖRÜMCEM BU ANLAMLARI TAŞIR VE BU BENİ MUTLU EDER........
Bu mesajlarınızdan birşey anlamamak mümkün mü ?Eş ne demek kardeş ne demek birbirine karıştıran,eşinde arayıpta bulamadığı aşkı kardeşinde arayan birini görüyorum ben.Herhalukarda kendini haklı gören;"dünya benim etrafımda dönüyor"diyebilecek kapasitede bencil birini görüyorum.Sizinle ......... yarıştırır gibi cevap yazmaya devam etmeyeceğim.Seviyeniz belli üstteki mesajlarda da görüldüğü üzere.Şu topikte sizi destekleyen kişiler bir elin parmaklarını geçmiyor gördüğünüz gibi.Neyseki bayanlarımız kör değil.
Son olarak Kandilciğim sana yazıyorum.Bende aynı konudan muzdaribim demiştim ama ben eşimle bir kere bunu konuştum aramıza soğukluk sokmadım.Sende yapma, karşı tarafın amacı ortada.Sen eşinle iyi olduğun sürece kimse aranıza giremez.Sen görümcen tarafından görmezden geliniyorsan sende aynını ona yap.Kendini açıklamak için çaba harcamana gerek yok.Biz seni çok iyi anladık.Sen ne yaparsan yap senin görümcen seni kabullenmeyecek.Para musluğu hep ona aksın isteyecek,dikkatler onun üzerinde olsun,kocası tarafından el üstünde tutulmuyor bari ailesi şımartsın isteyecek.İnadına kocana sarıl.İnadına evinde mutlu ol.Git alışverişini yap.Başka açgözlüler paranızı yiyeceğine sen ihtiyaçlarını al.Sınavını atlat ardından çocuk düşünüyorsan, gerçekten istiyorsan da yap.Görümcede kimmiş?Nikahlı kocandan çocuk yapacakken kim oluyorda karışıyormuş?
Başkalarının ekmeğine yağ sürme lütfen.Eşini seviyorsan akıllı adımlar at.Umarım herşey düzelir çok mutlu olursun.
bu mesajlardan çıkarttığınız sonuç buysa allah yardımcınız olsun.seviyemde, eğitimimde ,görgümde belli benim çok şükür.ama siz yazdığınız mesajda seviyenizi belli etmişsiniz.ben sizde ne görüyorum biliyormusunuz.EVLENEBİLMEYİ BAŞARMIŞ(BU SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ),HAYATINI YANLIZCA EVLİLİK KURUMU ÜZERİNE KURMUŞ,AİLESİNİ BİLE GEREKTİĞİNDE SİLEBİLECEK,HAYATTAKİ TEK VASFI EVLİ BİR KADIN OLMAK olan bir kadın.yaranız çok büyük anlaşılan.sizin gibilerle muhattap olacak değilim.umarım hepimiz kendimiz gibilerle karşılaşırız bu hayatta.gereksiz sataşmalar yapmayın bu size son cevabımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?