Görümcemin yaptığı etik mi?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
798
Kızlar eşimin ailesiyle farklı şehirlerde yaşıyoruz. ikidir dikkatimi çekiyor görümcemle (evli,k.validemle ayni evde yasamiyor) konuştuğumuz aynı gün k.validem arıyor. görümcemle ne konuştuysam bilmiyormuş gibi aynı şeyleri soruyor bariz belli ederek. rahatsız oldum bu durum bana hiç etik gelmedi, sıradan günlük şeyler konuştuklarımızda.sanki yetiştirir gibi anlatması tuhaf,çocukça geldi ben bu durumda ne yapmalıyım?

Sır gibi saklanacak şeyler değilse sohbet arasında annesiyle de konuşuyordur sizin konuştuklarınızı. Bunun ahlakla etikle falan çok alakası yok. Kayınvalideniz de bilmiyor uş gibi yapacağına x ile konuştuk böyle böyle olmuş diyebilir. Sizin tepkinizden çekiniyordur muhtemelen.
Yok sır veriyor, kimseye anlatma diyorsunuz da anlatıyorsa o zaman etik değil. Yüzyüze konuşup rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Cok komik
ne sacma seylerle ugrasiyor insanlar ya
siz takilmayin baya baya etik olup olmadigini dusundugunuze gore belli seyleri onemseyen bir insansiniz kayinvalide - gorumce - elti ucgeninde simdiye kadar hic etik biseye rastlamadim :)
kayonvalideye diyin ki demin gorumceme aynilarin gectim sana da anlatayim de basla konusmaya mesela
Bir gun de tam tersi ay konusuyoruz da boyle simdi annem de arar aynilarini ona da gecerim hep boylr oluyor de mesela. Degisen bisey olmaz ama en kotu saf yerine koyamazlar . Farkinda oldugunu anlarlar :)

bazı anne kızlar böyledir ,her şeyi mutlkaa anlatırlar.
niyetleri konusunda yorum yapamıyorum ama görümceniz pekte öenmli konuların konuşulacağı biri değil gibi.
hava su muhabbetlerden ileri gitmeyin bence

Onlar anne kiz tabiki her konustugunuz kelimesi kelimesine aktarilir. Soylenmeyecek seyleri soylemezsin sende

Konuşuyor olabilir de duyduğu şeyleri neden tekrar soruyor onu anlamadım. Önemli, özel konuları ikisiyle de paylaşmayın bence.

Konuştuklarınız çok mu gizli özel yani?
Onlar ana kız.. siz gelin.
Aralarında mutlaka kötü
Niyetli dahi olmasa konuşmanız olacaktır.

Biz de gelinimiz hakkında konuşuyoruz. Ama illa dedikodu olması gerekmiyor.

Dedikodu demek başkası hakkında söylediklerini o kişi duyunca hoşuna gitmeyeceği şeylerdir ya da yüzüne karşı söylemesi zor olan şeylerdir.

Madem öyle siz de görümcenizle detaya inmeyin.

bence biliyorsun bildiğin halde niye soruyorsun demelisin. Bilmiyorum diye cevap verirse bilmene gerek yok o zaman de gitsin ya bi bitmediler bunlar!

Bizde de aynı durum geçerli.
Oyüzden kaynanama direkt söyleyemediğim seyleri görümceye söylerim..
Zaten anında ulaşır..
Onun dışında benim için önemli seyleri ise hiç paylaşmam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…