ADEM GÜNEŞ
(Gül kurusu)
Ben 27 yaşında, 6 yaşında bir erkek çocuk annesiyim. Çocuğumu en güzel şekilde yetiştirmek için var gücümle çaba harcıyorum. Ama ne yazık ki, görümcemin çocukları benim yaptıklarımı bir çırpıda yıkıyorlar. Görümcem 37 yaşlarında ve 3 tane haşarı kızı var. Kızlarından 8 yaşında olanı hem sözleri ile hem de davranışları ile oğlumu devamlı rahatsız ediyor. Oğlum biraz kilolu olduğu için şişko patates yarım kilo domates diye dalga geçiyor. Ya da biz görümcemle sohbete daldığımız sırada, odada oğlumun ya canını yakıyor, ya küfür öğretiyor
Birkaç kez görümceme söyledim, ama görümcem Çocuktur, bugün dövüşür yarın barışır diye hiç önemsemiyor. Ama bu olayların olduğu geceleri oğlum yatakta sayıklıyor ve bağırarak uyanıyor. Ne yapmalıyım bilemiyorum. Acaba çok mu hassas davranıyorum. Lütfen bana yol gösterin
Sevgili Gül kurusu,
Oğluna çok yüklenme
Bir yandan görümcenin haşarı kızı bir yandan sen, oğlunun sigortasını attırırsın. Oğluna yüklenmek yerine, görümcenin haşarı kızını kazanmaya çalış. Madem ki, görümcenin kendi kızına çekidüzen vermeye niyeti yok, o halde, sana hem o kızı hem de kendi oğlunu terbiye etmek düşüyor. Üç ayrı tavsiyede bulunacağım, vicdanına hangisi yatarsa birini al kullan.
1. Görümcen ile olan görüşmelerini daha da sıklaştır. Haftada bir görüşüyorsanız, ikiye, üçe çıkart. Her bir araya geldiğinizde de, haşarı kızı oyuncaklara, çikolatalara ve şekerlere boğ. Seni çok sevsin ve sen de ona, onu çok sevdiğini ısrarla söyle. Onu yaptığı davranışlardan vicdanen rahatsızlık duyuncaya kadar bu hediye verme işine devam et. Arada bir de kavga etmenin ne kadar kötü olduğunu, küfür etmenin ne kadar çirkin olduğunu söyleyip çocukların saçlarını okşarken çikolatalarını ver.
2. İkinci alternatif, görümcenle olan görüşmelerini seyrekleştir. Daha az görüş. O sana gelmek istediği zamanlarda, bir bahane ile alışverişe, bankaya, parka vs. çık
Çıkmak üzere olduğunu söyle
Haftada bir yapacağınız görüşmelerinizi üç haftada bire indir. Bu arada yine görümcenle ve kızı ile ilgilenmeyi ihmal etme. Sev görümcenin kızını.
3. Bu iki tavsiyeden birini yaparken, görümcen size geldiğinde, görümcenin kızlarının kendi arasında ortaklaşa oynayabilecekleri bir oyun al. Bu oyun iki ya da üç kişi ile oynanan, Kızma Birader, Takva Yarışı vs. olabilir. Görümcenin kızlarına bu oyunun nasıl oynandığını öğret ve onların bu oyundan zevk alması için elinden geleni yap. Hatta görümcen ve sen de oyna. Senin küçük yaramazı da bir seyirci olarak oyunun yanında bir yerde tut. Göreceksin bak, o haşarı kız senin aldığın oyuna dalıp giderken, haşarılık yapmayı unutacak
ademgunes @ gmail . co m (Pedagog)
Sayı: 243
Bölüm: Çocuğum
Ailem Dergisi