görümcemin kalmaması içi ne yapabilirim

son derece sinir edici bir durum..güzellikle halledilebilecek gibi de durmuyo malesef,çünkü karşı taraf anlayışsız.küçük bir çocuk olsa neyse ama genç kız,anlaması lazım.hatta sizin de aynı binada olmanıza güvenerek,yalnız kalmak istemesi gerek.dilediği gibi dursun kendi evinde arkadaş mı çağırıyo,yalnız mı kalıyo her neyse..
mesela bi gün eşinizle dışarı çıkın,programınız olduğunu söyleyin,ona da yemek ayırın,kendi evinde yesin,siz gidin,çağırmayın da...
bi gün o eve gelmeden önce istediğiniz gibi açık giyinin ve onu öyle karşılayın,o sizi o halde bi görsün..sonra da gidip üstünüzü değiştirin,normal giyinin..yani "sen olmasan ben böyle rahat giyiniyorum,ama senden dolayı böyle kapalı giyiniyorum" mesajı verin..inceden onu rahatsız edin bu şekilde...
ben bu fikirleri verirken utanıyorum,belki siz de utanırsınız bişey demeye..ama o utanmıyosa bazı şeylere,biraz utanmaz olmak lazım demekkii...

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer yazdıklarınızı bir nevi anlamaya çalıştım ama bu yazdığınızı anlamadım.

Nedenlerini yazdım diyorsunuz yazdığınız nedenler başbaşa kalmak, çocuk sahibi olma isteği, istediklerinizi giyme v.s ee bunları akrabaları gezerken annenizde nasıl yapacaksınız bu kısmı anlamadım ?

Edit: Giyim konusunda özellikle evdeyken eşinizi niye dinliyorsunuz anlamıyorum. ''Gidecek yoksa giyerim''tehditi yerine ''bana karışamazsın bu konuda deyin.

Giyin ve hesap vermeyin, taviz vermeyin bu konuda.

evet canım nedenlerin biri de bu zaten bayramda ailemi eşimle başbaşa ziyaret etmek onun çocuğumuz gibi yanımızda dolaşmasını istemiyorum bir çift olarak dolaşmak istiyorum. eşimi dinlemediğim zaman bir kere denedim bu ne dedi göğüslerin meydan da neymiş dekolte giymişim gidip değişeceksin dedi değişmedim bende ona tavır yaptım ne b..k yersen ye dedi daha neler neler.sonra da kardeşiyle konuştu şakalaştı hiç suratıma bakmadı çok üzüldüm:18:

Görümcenin yanında neden istediğini giyinemiyorsun. İç çamaşırı ile dolaşmıyorsun değil mi? Bence eşinde bir problem var. Görümcen genç kız, köyde ne yapacak sıkılır? Hem siz odanıza çkildiğinizde peşinizden gelecek değil ya istediğinizi yapın. Bir de şu yandan bakmaya çalışın demek ki sizin evinizde rahat ediyor ki sizinle kalıyor. Yarın öbür gün zaten evlenip gidecek arkadaş gibi olmaya çalışın.

canım memleket dediğim köy değil bizimkiler merkez de şehirde kalıyorlar çok ta akrabamız var gelen giden oluyor annesi ona orda iş yaptırıyor diye bence gitmek istemiyorum biraz tembelde. ne bana yardım eder ne de arkadaşlarıyla yiyip içtiklerini yıkar çok rahat ya beni strese sokuyor.bu arada görümcemin ayın 15 inde okulu tamamen bitecek yani bir daha gitmeyecek.

bayramda görümcenizin neden annesi ve babasının yanına gitmediğini anlayamadım açıkçası
tamam diğer günlerde onlarla sıkılıyordur, burada daha rahattır, kafasını dinliyordur, özgürdür vs. ama bayramda gitmek istememesi gerçekten ilginç
açıkçası bende bayramda eşimle birlikte gezmek varken; görümcemle sürekli gezmek istemezdim
ve bunun nedeninide kimseye açıklamak zorunda kalmazdım
eşimle ve ailemle birlikte güzel bir bayram geçirmek isterdim

tamam bazı arkadaşlar görümcenin yada 3.kişinin sürekli yada arasıra yanında olmasından rahatsız olmayabilirler
ama açıkçası ben rahatsız olurum

kendi ailemin ve akrabalarımın yanında görümcem varken rahat edemem....

kendi ailenize akrabanıza filan o da mı geliyo her seferinde..ne o öyle gerçekten,çocuğunuz gibi,sorumluluğunuz gibi...diğer görmücenize neden gitmiyo onu anlamadım..ben olsam abimde kalacağıma ablamda kalırdım daha çok..gerçi hiçbirinde kalmaz yalnızlığın tadını çıkarırdım ama illa kalacaksam ablama giderdim..
ben de kapalıyım,geçenlerde kendi kızkardeşim bizdeydi 1 hafta kaldı gitti.abartmamak koşuluyla istediğim gibi giyindim,her zamanki gibi,yaz günleri zaten sıcak..kız kardeşimle eşimi utandırmamak adına çok da açılmadan giydim istediğimi,gecelikle dolaşmıyosun neticede,eşim de sorun etmedi..ama mesela eşim evde şort kapri filan giyer.kardeşim gelmeden önce sordu bana,yanında giyim mi sorun olur mu diye :)
giyin bence,çok da dinlemeyin bu konuda eşinizi,göğüsleriniz ortada olmasın ama askılı giyin mesela,ikinizin de gönlü olsun :)

evet canım nedenlerin biri de bu zaten bayramda ailemi eşimle başbaşa ziyaret etmek onun çocuğumuz gibi yanımızda dolaşmasını istemiyorum bir çift olarak dolaşmak istiyorum. eşimi dinlemediğim zaman bir kere denedim bu ne dedi göğüslerin meydan da neymiş dekolte giymişim gidip değişeceksin dedi değişmedim bende ona tavır yaptım ne b..k yersen ye dedi daha neler neler.sonra da kardeşiyle konuştu şakalaştı hiç suratıma bakmadı çok üzüldüm:18:

kardeşinin sende kalmamasını istemen çok doğal. ben de sevmem uzun süreli misafiri

ama yukarıda verdiğin örnekte mesela, size gelmiş görümcen, misafir sayılır, çok da samimi değilsiniz belli. onun yanında göğüslerini meydana çıkaracak bişey giymen garip değilmi. sana ne diyebilirsin ama kocana da böyle gelmiş ki karışmış.normalde kapalı bi bayansın. eşinin rahatsız olmasını anlayabiliyorum bizim ailede de böyle gibi... yalnızken giy istediğini ama canım benim sen bu konuyu takmışsın ve özellikle yapıyosun gibi geldi.

eşine karşı aşırı kıskançlığın vardı. bu konuda gelişme var mı?

eşin yorulup odaya geçtiğinde sen de geç, uyuyorum canım ben sana iyi geceler dersin.

iyi de eşim odasında uyumuyor ki bize siz muhabbet edin diyor çekyatta uyuyor sonra ben git odanda yat diyorum burası çok rahat diyor sesten etkilenmiyor yani yanımızda uyuyor:41: off ya kızlar ne yapsam bilmiyorum durum o kadar karışık ki şimdi görümcem onbeş gün sonra gelecek ya bütünlemeye kalırsa bile 15 gün sonra bütünleme sınavı. eşime diyorum gönder gitsin büt e kalırsa gelir 15 günlüğüne gidip bi daha mı gelsin diyor ama biz kışın 15 günlüğüne memlekete gidiyoruz ama diyorum işine gelmiyor kalacak o kadar diyor eşimden artık umudu kestim de evli görümceme mi kaynanamamı yoksa bu görümcememi anlatmaya çalışsam ama nasıl hadi kk el ele verip benim bu sorunu halledelim ne olur:26:

kardeşinin sende kalmamasını istemen çok doğal. ben de sevmem uzun süreli misafiri

ama yukarıda verdiğin örnekte mesela, size gelmiş görümcen, misafir sayılır, çok da samimi değilsiniz belli. onun yanında göğüslerini meydana çıkaracak bişey giymen garip değilmi. sana ne diyebilirsin ama kocana da böyle gelmiş ki karışmış.normalde kapalı bi bayansın. eşinin rahatsız olmasını anlayabiliyorum bizim ailede de böyle gibi... yalnızken giy istediğini ama canım benim sen bu konuyu takmışsın ve özellikle yapıyosun gibi geldi.

eşine karşı aşırı kıskançlığın vardı. bu konuda gelişme var mı?
o geldikten sonra eşimle yalnız kalamıyorum ki giyineyim ayrıca eşimin göğüslerin ortada dediği şey askılı giymiştim sırf görümcem rahatsız olsun da kalmak istemesin diyeydi ama ters tepti. kapri falan giyinemiyorum uzun eşofman yarım kollu önü kapalı tişört giyinecekmişim bu yaz günü.evet görümcemin bekar arkadaşları geldiğinde eşim de onlarla şakalaştığında haliyle kıskanıyorum.

kendi ailenize akrabanıza filan o da mı geliyo her seferinde..ne o öyle gerçekten,çocuğunuz gibi,sorumluluğunuz gibi...diğer görmücenize neden gitmiyo onu anlamadım..ben olsam abimde kalacağıma ablamda kalırdım daha çok..gerçi hiçbirinde kalmaz yalnızlığın tadını çıkarırdım ama illa kalacaksam ablama giderdim..
ben de kapalıyım,geçenlerde kendi kızkardeşim bizdeydi 1 hafta kaldı gitti.abartmamak koşuluyla istediğim gibi giyindim,her zamanki gibi,yaz günleri zaten sıcak..kız kardeşimle eşimi utandırmamak adına çok da açılmadan giydim istediğimi,gecelikle dolaşmıyosun neticede,eşim de sorun etmedi..ama mesela eşim evde şort kapri filan giyer.kardeşim gelmeden önce sordu bana,yanında giyim mi sorun olur mu diye :)
giyin bence,çok da dinlemeyin bu konuda eşinizi,göğüsleriniz ortada olmasın ama askılı giyin mesela,ikinizin de gönlü olsun :)

canım zaten askılı giymiştim .benim ailem bana 2 saat uzaklıkta oturuyor haliyle gidince kalıyoruz orada da bir sürü büyüklerim var gün de yetmiyo zaten eşim de kardeşi evde yalnız kalmasın diye ablasına da giderse aman abisi götürmemiş demesinler diye hep laf olur diye yanımızda gelmesini söylüyor.

o geldikten sonra eşimle yalnız kalamıyorum ki giyineyim ayrıca eşimin göğüslerin ortada dediği şey askılı giymiştim sırf görümcem rahatsız olsun da kalmak istemesin diyeydi ama ters tepti. kapri falan giyinemiyorum uzun eşofman yarım kollu önü kapalı tişört giyinecekmişim bu yaz günü.evet görümcemin bekar arkadaşları geldiğinde eşim de onlarla şakalaştığında haliyle kıskanıyorum.

sen aşırı kıskanıyosun ya kocan da bilerek mi yapıyo acaba?

çünkü abartı kıskançlık çok itici gelebiliyo. bence bu sorunu halletmeye çalışsan çoğu sorununu da aşacaksın.

Eşinle rahatsız olduğun durumları sakince konuş. Özellikle görümcenin arkadaşlarıyla şakalaşmalarını. Hem sana bu şekilde davranan bir adamdan bir süre daha çocuk düşünme bence önce kendini düzeltsin.

canım zaten askılı giymiştim .benim ailem bana 2 saat uzaklıkta oturuyor haliyle gidince kalıyoruz orada da bir sürü büyüklerim var gün de yetmiyo zaten eşim de kardeşi evde yalnız kalmasın diye ablasına da giderse aman abisi götürmemiş demesinler diye hep laf olur diye yanımızda gelmesini söylüyor.

o zaman iş eşinde bitiyo..bu kadar detaylı düşünmesine gerek yok.o abisiyse,diğeri de ablası!
"abisi götürmemiş" diyecek olanlar "ablası hiç bakmamış" da derler..azcık da öteki görümceye gitsin yaa..ya da evde dursun,madem yalnız kalmayı seçti,gitmedi,o zaman kalsın evinde..ama işte düşünce olacak! hadi o düşünmüyo kayınvalidenin arayıp da ikaz etmesi gerekir.ama nerde bunu düşünecek insanlar....

eşin yattığı zaman git yanına yat sarıl öp sanki ortanızda mı yatıyo benim de görümcem gelir kalır ama sorun olmaz hiç sallamıyorum valla ilk başlarda benm de eşim çekiniyordu ama ben zorla taciz ettim :) öyle öyle alıştırdım özel hayatıma girmesine müsade etmedm çünkü o gerginlik eşine de yansıo sana da.eşinle zaman geçir görümceni boşver naparsa yapsın o.ve kocana da söyleme yok bütünleme şu zaman die rahatsızlığını ifade et görümcene göater elbiselerini bunları senn yanında giymeme izin vermio abin de sen bişeyler söylesene de ev içinde nolcak felan de evde bari biraz rahat olmak istyrm de.ben de bişey demiyodum ama şimdi söylüyorum herkes yerini bilicek asla ipi teslim etme onlara

sen aşırı kıskanıyosun ya kocan da bilerek mi yapıyo acaba?

çünkü abartı kıskançlık çok itici gelebiliyo. bence bu sorunu halletmeye çalışsan çoğu sorununu da aşacaksın.
ya canım bunun kıskançlıkla ne alakası var görümcemin bizde kalması kıskançlık dışı bir olay kim ister peki eşi 24 25 yaşında bekar kızlarla şakalaşsın adam karısıyla böyle şakalaşmıyor onlar komşuymuş da misafirmiş te ayıp olmasınmış bana böyle şeyler ters ve her seferinde kıskançlık tepkisi vermiyorum ki eşim bilerek yapsın içime atıp susuyorum olay çıkmasın diye birşey dedikçe adamın aklına daha çok sokmayayım diye ben bir kere söyledim anlayan anlar dedim eşim anlamadı :50:

eşinin yaptığı çok saçma komşu diye elin kızlarıyla şakalaşamaz. Bu konuda net tavrını koymalısın.

eşin yattığı zaman git yanına yat sarıl öp sanki ortanızda mı yatıyo benim de görümcem gelir kalır ama sorun olmaz hiç sallamıyorum valla ilk başlarda benm de eşim çekiniyordu ama ben zorla taciz ettim :) öyle öyle alıştırdım özel hayatıma girmesine müsade etmedm çünkü o gerginlik eşine de yansıo sana da.eşinle zaman geçir görümceni boşver naparsa yapsın o.ve kocana da söyleme yok bütünleme şu zaman die rahatsızlığını ifade et görümcene göater elbiselerini bunları senn yanında giymeme izin vermio abin de sen bişeyler söylesene de ev içinde nolcak felan de evde bari biraz rahat olmak istyrm de.ben de bişey demiyodum ama şimdi söylüyorum herkes yerini bilicek asla ipi teslim etme onlara

aslında bu fikir bana iyi gibi geldi ama yanında yatamıyorum çünkü çekyata kendi tek sığıyor:1:ama elini tutacağım öpeceğim canım falan yapacağım o rahatsız olsun o olunca ne ben eşime böyle şeyler yapabiliyorum ne eşim bana yapıyor bana yabancı gibi davranıyo kışın zaten elbise falan giyinemiyorum havalar çok soğuk bir yazımız var bunda da görümcem rahat vermiyo. kim küserse küssün artık bi daha ki geldiğinde böyle davranmaya çalışacağım. eşim kızarsa da kızsın benimle ilgilenmese de ilgilenmesin zaten diğer türlü deçekiniyor ilgilenmiyor yalnız hanımefendi hiç bana fırsat vermiyo abisinin dibinde oturuyo elini tutuyo falan ağzına bişeyler yemesi için veriyo kıskanıyo beni.

o zaman iş eşinde bitiyo..bu kadar detaylı düşünmesine gerek yok.o abisiyse,diğeri de ablası!
"abisi götürmemiş" diyecek olanlar "ablası hiç bakmamış" da derler..azcık da öteki görümceye gitsin yaa..ya da evde dursun,madem yalnız kalmayı seçti,gitmedi,o zaman kalsın evinde..ama işte düşünce olacak! hadi o düşünmüyo kayınvalidenin arayıp da ikaz etmesi gerekir.ama nerde bunu düşünecek insanlar....

ablası çağırmıyo ki kardeşini ona da gün doğuyo üstüne onu da kocası bize bırakıyo arkadaşlarıyla geziyo geliyo iki de alıyor gidiyor bir görümce iki görümceye çıkıyor.ne ki benim yumurtlama günüm evli görümcem ayarlamış gibi geliyo bir de çocuk yok mu demiyor mu uyuz oluyorum bizi çok yalnız bırakıyorlar ya çocuk olsun diye:47:

ablası çağırmıyo ki kardeşini ona da gün doğuyo üstüne onu da kocası bize bırakıyo arkadaşlarıyla geziyo geliyo iki de alıyor gidiyor bir görümce iki görümceye çıkıyor.ne ki benim yumurtlama günüm evli görümcem ayarlamış gibi geliyo bir de çocuk yok mu demiyor mu uyuz oluyorum bizi çok yalnız bırakıyorlar ya çocuk olsun diye:47:

Madem öyle,bir daha ki sormasında "hiç fırsatımız olmuyor malesef!" de sende.Bu çok sinir bir durum işte...

ya canım bunun kıskançlıkla ne alakası var görümcemin bizde kalması kıskançlık dışı bir olay kim ister peki eşi 24 25 yaşında bekar kızlarla şakalaşsın adam karısıyla böyle şakalaşmıyor onlar komşuymuş da misafirmiş te ayıp olmasınmış bana böyle şeyler ters ve her seferinde kıskançlık tepkisi vermiyorum ki eşim bilerek yapsın içime atıp susuyorum olay çıkmasın diye birşey dedikçe adamın aklına daha çok sokmayayım diye ben bir kere söyledim anlayan anlar dedim eşim anlamadı :50:

Görümcenin yanında giyimine karışacak kadar tutucu ama komşu kızlarıyla istediği gibi şakalaşan bir eş..
Sorunların kaynağını görümcende değil eşinde aramalısın..

Back