görümcemin kalmaması içi ne yapabilirim

Nedense ben bu konuda pek kötümser düşünemiyorum.Bende geç yattığımdanmıdır nedir? :)
Hatta bir anda kendi kendimi suçladım,kuzenlerime gittiğimde sabaha kadar otururuz,acaba benim arkamdan da böyle düşünürler mi diye :44:

Görümceniz kaç yaşında merak ettim ama doğrusu.
Benim kardeşim 18 yaşında,bugün 2 hafta oldu annemler memlekete gideli.Ben hala gitmedim yanına,kendisi istemiyor abla gelme diye.Komşumuzun kızıyla beraber kalıyor akşamları.İstedikleri gibi yemek yapıyor yiyor içiyor eğleniyorlar evde...

Görümcenizin hiç mi arkadaşı yok?

Ama düşünüyorum,altlı üstlü otursak,illaki beraber vakit geçirirdik bizde.Hatta benim kardeşimi eşim göndermezdi evine,onun kardeşini de ben...

Ki evliliğimizin 5. gününde görümcem,haftasındada kayınpederimle kayınvalidem geldiler bana kalmaya...

Bilmiyorum,sürekli beraber olmakta sıkabilir tabii insanı.Ama bu bence eşinizden geçer.Tavrını o koymalı,eğer çocuk istiyorsa gerçekten!

benim anlamadığım görümcemin açık giyinmesi dekolte giyinmesi sorun değil benim ki sorun eşim eşit davranmıyor o giyebilirmiş

canım belki de sen eşine onların yanında da rahat istediğin gibi davranabiliyorsundur ama bizde bu yok hemen aksi birşey yapsam kızıyor doğru düzgün giyin bu ne geç şu tarafa diyor tavır yapıyor kardeşiyle ilgileniyor beni bir kenara atıyor.ayrıca görümcemin yerinde kardeşim olsaydı ona rahatlıkla durumu anlatırdım kaldı ki o da anlardı bizi yalnız bırakırdı görümcem 24 yaşında.

Son düzenleme:
benim anlamadığım görümcemin açık giyinmesi dekolte giyinmesi sorun değil benim ki sorun eşim eşit davranmıyor o giyebilirmiş

belkide evde eşinizin açık giyinmemenizi istemesi evde 3.bir şahıs varken size karşı kendi dürtülerini törpülemek içindir..

İşte tüm olay bu aslında.Eşiniz eşit davranmıyor,görümcenizle aranızda bir sorun olmasa bile sırf eşinizin bu tavrı yüzünden içten içe görümcenize hırslanıyorsunuz...

Eşinizle de kötü olmayın görümcenizle de.hazır şimdi yalnızken eşinizi etkilemeye bakın :)

Ama belki onun yerinde kız kardeşiniz olsaydı onu göndermek istemeyebilirdiniz...

Benim eşimin öfke kontrolsüzlüğü var.Sadece benim için değil.Birşey olduğunda annesine de aniden sert çıkabiliyor,babasına da.Sonra üzülüyor tabii ama iş işten geçiyor.
Görümcemin yanında bazen konuşmaları değişiyor bana karşı.Sinirleniyorum tabii ama dönüp dolaşıp geleceği yer yine benim yanım...

Az öncede dediğim gibi,asıl sorun eşinin davranışları...

eşin yorulup odaya geçtiğinde sen de geç, uyuyorum canım ben sana iyi geceler dersin.

bence problem görümcende değilde eşinde
aslında görümceni uzaklaştırmaktan çok eşine kardeşi geldiğinde değişen davranışlarını farkettirsen sanırım daha etkili bi çözüm olur.

Kız kardeş olmasına rağmen eşiniz açık giymenize izin vermiyorsa acaba dekoltenin sınırlarını zorlayan birşeyler mi aldınız diye düşünmedim değil :))) Hani dekoltenin sınrlarını zorladıysanız kız kardeşte olsa, bence de hoş durmaz. Bazı şeyler kişiye özel olmalı.

Kayınvalide ile altlı üstlü oturduğunuza göre zaten ayrı bir yaşamınız var, görümceniz yaz dolayısıyla sizde, oda gidip gelerek kalıyor 15 gün yaz okulunda, 5 gün sizde idare edilebilir. Gecede ister 1 de, ister 2 de yatsın, siz yada eşiniz başını beklemek zorunda değilsiniz ki çünkü o misafir değil.

Ama esas sorun sizden iki yaş küçük birini görümce olarak görmeniz, eğer görümce olarak değil arkadaş olarak görürseniz bence herşey kolaylaşır. Herşeyi rahatça ifade edersiniz, konuşur, dertleşirsiniz. İletişiminiz iyi olduğu içinde bir göz kırpmanızla, bir gülüşünüzle kendi evine gider. Ama yaşıtınız biriyle böyle gelin görümce muhabbeti yaparsanız hiçbirşey kolay olmaz.

Son düzenleme:
en doğaj hakkın. görümcenle yaşamak zorunda değilsin.kimse seni bu yüzden kötü göremez..

hımmm bak ben senin yerinde olsam görümceme derdimki....
misafirlerini kendi evine çagır, ben istemiyorum derdim...muhtemelen abisine şikayet edecek seni, tartışacaksınız ama şuanda birşey yapmadıgın haldede tartısıyorsun eşinle....
en azından görümcenle araya sınır istiyorsan, bu konudan dolayı tepki görürsen haklı oldugun bir konunda haklı savunmanda olur.. eşin sorun çıkarırsada dersin mecburmuyum ben onun arkadaslarına evimi açmaya, cafe hizmetimi veriyorum dersin

ya tabii "bazen" beraber yenir içilir, beraber eğlenirlir vakit geçirilir ama yeni bi evli bi çiftin yanında "full" her gün akşamları oturmazsın, aslında bu ince düşünceye en çok kadınların sahip olması gerekir, biraz empati yapar insan benim eşim olsa, sevgilim olsa, yanımda sürekli 3. bi kişiyi istermiyim diye, her türlü arkadaşlık akrabalık ilişkisi tadında güzel, "sürekli" olunca herkim olsa bunalır diye düşünüyorum

Görümcenin yanında neden istediğini giyinemiyorsun. İç çamaşırı ile dolaşmıyorsun değil mi? Bence eşinde bir problem var. Görümcen genç kız, köyde ne yapacak sıkılır? Hem siz odanıza çkildiğinizde peşinizden gelecek değil ya istediğinizi yapın. Bir de şu yandan bakmaya çalışın demek ki sizin evinizde rahat ediyor ki sizinle kalıyor. Yarın öbür gün zaten evlenip gidecek arkadaş gibi olmaya çalışın.

Görümcenizi kız kardeşiniz gibi görüp konuşun o zaman. Arkadaşalrını tabiki de çağırabilirsin ama abin geldikten sonra değil bu durum benim hoşuma gitmiyor de. Bir ara ebnde bu durumu yaşamıştım ama benim eşim hiç umursamıyordu bende rahatsız olmuyordum o yüzden. Eşinde hatalı hem istediğin gibi giyinme hemde kızlarla şakalaş. Aynı odada bile bulunmasın.

evet, çok ilginç doğrusu
kız kardeşinin yanında giydirmiyor ama sokağa çıkınca giydiriyo
allah allah :44:

Kendinizce haklı yanlarınız var tabi ki, insan evinde rahat olmak ister mutlaka,
eşiyle başbaşa olmak ister.
Ama yanlış anlamadıysam görümce zaten 5 gün kalıyormuş yanınızda, sizin neden 4 ay yalnız
kalmak istiyorum diye feryat etmenizi anlayamadım bu durumda, zaten 4 ay sizinle kalmıyormuş.

tiryandafila bu sene kaynanasıgil kurbanda gelcekmiş yani bu da 4 ay eder.görümce de gitmek istemiyomuş.yani4 ay bunlarla. e başlık sahibi de haklı yani.kazık kadar görümce. ayıp denen birşey var.
evinde rahat olduğundan değil abisinin ona sesini çıkartmadığından o rahatlıktan dolayı kalıyor bence.birde ekmek elden su gölden yemek yapan iş güç gören biri var.

bence eşiniz ailesine de güvenmiyor olabilir.görümcenizin ağzında laf durmuyorsa eğer çıplak dolaştı yok şöyle yaptılar böyle ettiler diye ki ağzı sıkı bi görümce ,kaynana, elti bulmak çoookk ama çok zoor.

eşinizden geçiyor herşey.

kesinlikle aldığınız giysileri bi akşam giyin.eşiniz söylenip kızacaktır kesinlikle ama eşiniz de görücenizde anlasın özel hayat olduğunu her zamanda bi eve gidilmeyeceğini.

çok ayıp ya bu ister görümce olsun ister kardeş.

birde çocuk mevzusuna gelince sizde sırtınızı dönün uykum var tüm gün kardeşine ve sana hizmet ediyorum haşatım çıkıyor deyin.bi kere de siz hayır deyin.sizde hakkınızı savunun canım.

burada görümce yada kardeş ayrımı yapmak istemiyorum
kim olursa olsun, çekirdek ailenin yanında sürekli kalınması hoş bir durum değil
hele de ortada mecburiyet yoksa ve 3. kişinin sadece keyfi durumlarından dolayı insanların özel hayatı etkileniyorsa buna bir dur denmeli
bazı arkadaşlar sadece 5 gün kalıyor, idare et gibi şeyler yazmışlar, ancak;ortada mecburiyet yoksa ne diye idare edilsin
eminim eşinin ailesi çok huzurludur şu anda. çünkü nasıl olsa kızları abisinin yanında ,güvende...
o nedenle kendi yanlarına gelmesi konusunda çok baskı yapmıyorlardır
ilk fırsatta görümcenize eşinizin olduğu zaman kesinlikle arkadaşlarırın gelmemesini söylemek
kayınvalidenize kızlarının yanlarına gitmesi gerektiği konusunda konuşma yapmak
ama nasıl? işte bu konuda bi fikrim yok maalesef
:18::18::18:
Allah yardımcınız olsun

bayramı ben eşimle anneme giderek orada kalarak benim akrabalarımı dolaşarak baş başa geçirmek istiyorum onun olmasını istemiyorum nedenlerimi de yazdım :

Diğer yazdıklarınızı bir nevi anlamaya çalıştım ama bu yazdığınızı anlamadım.

Nedenlerini yazdım diyorsunuz yazdığınız nedenler başbaşa kalmak, çocuk sahibi olma isteği, istediklerinizi giyme v.s ee bunları akrabaları gezerken annenizde nasıl yapacaksınız bu kısmı anlamadım ?

Edit: Giyim konusunda özellikle evdeyken eşinizi niye dinliyorsunuz anlamıyorum. ''Gidecek yoksa giyerim''tehditi yerine ''bana karışamazsın bu konuda deyin.

Giyin ve hesap vermeyin, taviz vermeyin bu konuda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…