Görümcemin ilk yaptığı yorum :(

Pardon da hangi ara görümcen oldu? Daha yeni tanışmışsınız destur. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Gereksiz anlamlar yükleme insanlara. Ha keşke annene babana demeden gitmeseydin

İnsanlar ilk tanışmada ön yargılı olabilirler. Bu önyargılar zamanla yıkılır birbirinizi tanıdıkça seversiniz ya da sevmezsiniz ama ta ne başında kestirip atmanız sizin zararınıza olur. Sözlü adayınız da laf taşımız size resmen, sizin görümce hakkında yaptığınız yorumları da ablasına iletebilir. Ayrıca görümcenizin söylediği lafta da bir şey yok bir insana kilo almış demek hakaret etmek demek değil bu kadar abartmayın...

Bu olaydan sonra kaç defa tartıştım sevgilimle işte sen bana neden çok kötü bir şeymiş gibi bunu söyledin yoksa sen de mi kilolu diye düşünüyosun diye inanın adamı sık boğaz ettim ve resmen ezik biri durumuna düştüm artık bir keresinde sesi titriyordu telefonda ben seni çok seviyorum her halini beğeniyorum ben sevgilisine sen şişmansın git zayıfla diyecek kadar aşağı biri miyim felan dedi nolur bunları konuşup ilişkimizi yıpratmayalım dedi. Ben de o günden sonra bu konuyu kapattım ve diyetisyene gidiyorum. İnanın özgüvenimi kaybetmiştim bu kadının yaptığı yüzünden ya. Demekki her boş anımda eşime karşı doldurma kapasiteli biriymiş. Evlendikten sonra istemezsen ki ben seni onla görüştürmek istemiyorum senin iyi niyetini haketmiyor dedi. Şu ana de 5 kilo verdim söze kadar bi 5 daha verecem nasip olursa :KK49:iyi de oldu öyle laf etmesi aslında

Sorun cozulmus gibi bence. Sevgilininde kotu bi niyeti yoktu bence.
Sevgilinin soylediklerine gore zaten ablasi hep soguk bi kadinmis. Pekte gitmezmis ablasina yanlis okumadiysam.
Sevmedigim birisinin pacasini neden kurtarmaya calisiyimki?
" ablam patavatszlik etti askim ozur diler onun adina, sunu sunu dedi, ama sakin dert etme ablam hep boyledir. Zaten evlenince yanina oyle zirt pirtta gidicek degiliz" dediyse; ben o sevgiliyi kutlarim.

Neden sevgiliyi gomduki herkes?
Varya burda konu acmaya gor kadnlarimiz cok ama cok kolay " ayril" diye biliyor.
Konu acmaya korkuyoruz.

Merhaba arkadaşlar. Eylül'de sözüm var nasip olursa. Sevgilim ailesi ile tanıştırmak için memleketine götürdü beni bu kış. Konya'da oturuyorlar. Anne babası ile tanıştım. Daha önceden benim fotoğrafımı göstermiş ailesine. Ablası evli olduğu için onun evine ayrı gittik. Ben gelene kadar kendi kendime diyorum işte yaşlarımız yakın inşallah sevecen biridir iyi anlaşırız felan. Neyse evin önüne geldik kapıyı çaldık. Samimiyetsiz bir gülümseme var karşımda daha ilk baştan moralim öyle bozuldu ki. Hoş geldiniz dedi. Oturduk ama kadın sadece sevgilimle konuşuyor. Benle hiç konuşmuyor. Kaç saatlik yoldan gelmişiz ne bileyim tanışma faslı yani insan bir şeyler sormaz mı benle hiç konuşmadı. Kendimi öyle değersiz hissettirdi ki. Sonra ben bir lavaboya gidip elimi yüzümü yıkayayım dedim kalktım geldiğimde böyle bikaç soru sordu nasılsın bilmem ne diye. Belli ki benimki konuşmuş neden böyle yapıyorsun diye. 1 gün evlerinde kaldık inanın hep suratı asıktı ve bana karşı diğer gelinleri övdü durdu. İşte onlarla aramız çok iyi de falan da filan. Bu arada 3 gelinleri var ve hepsi kendi köylerinden bir ben böyle başka şehirden kendimi büyük göstermek gibi bi amacım yok yanlış anlaşılmak istemem ve tek üniversite okumuş gelin ben olacağım. Oradan ayrıldık sevdiğimle ablasının bu kötü tavırları için benden özür diledi. Ben senden bir şey saklamam madem hoşlanmadın söyleyeyim de tam olsun dedi. Noldu dedim işte ben lavaboya gidince arkamdan ilk söylediği şey şuymuş '' fotoğraflarda daha zayıftı sanki kilo almış'' yani düşünebiliyor musunuz ben benle konuşmadı suratı asık diye üzülürken kadının ilk dediği cümle bu olmuş öyle üzüldümki. Sevgilim de hemen kapıyı kapatmış sen ne diyosun kızın suratına bakmadın bi de arkasından ne biçim konuşuyosun demiş. Ben bir daha asla bu kadınla görüşmek istemiyorum. Dediği için değil davranışları için. İsteme de olmazsa nişan da elbet karşılaşacağım bu kadınla sizce nasıl davranmalıyım ? Kusuruma bakmayın böyle de uzun oldu ama o_O
kıskanç görümce sendromu

Benim eşimin ablası da çok soğuk kibirli bir insandır bende ona karşı öyleyimdir herşey karşılıklı.

hak edene hak ettiği gibi davranmak gerek.

Niye kalkip baska sehirden tanismak icin milletin ayagina gittin ki? Tanisilacaksa ailece size gelirlerdi o zaman seni gorurlerdi. Milletin ayagina gidersen boyle tribe girerler.

Sevgilini hic begenmedim ablasinin yaptigi negatif yorumu hemen sana anlatmasi cok cocukca. Evlilik sorumluluguna hazir degil
Bu yoruma katılıyorum niye kız ayaklarına gidiyor yani ,onların tanışmak için maaa aile kız tarafına gelmeleri gerekirdi.

Merhaba arkadaşlar. Eylül'de sözüm var nasip olursa. Sevgilim ailesi ile tanıştırmak için memleketine götürdü beni bu kış. Konya'da oturuyorlar. Anne babası ile tanıştım. Daha önceden benim fotoğrafımı göstermiş ailesine. Ablası evli olduğu için onun evine ayrı gittik. Ben gelene kadar kendi kendime diyorum işte yaşlarımız yakın inşallah sevecen biridir iyi anlaşırız felan. Neyse evin önüne geldik kapıyı çaldık. Samimiyetsiz bir gülümseme var karşımda daha ilk baştan moralim öyle bozuldu ki. Hoş geldiniz dedi. Oturduk ama kadın sadece sevgilimle konuşuyor. Benle hiç konuşmuyor. Kaç saatlik yoldan gelmişiz ne bileyim tanışma faslı yani insan bir şeyler sormaz mı benle hiç konuşmadı. Kendimi öyle değersiz hissettirdi ki. Sonra ben bir lavaboya gidip elimi yüzümü yıkayayım dedim kalktım geldiğimde böyle bikaç soru sordu nasılsın bilmem ne diye. Belli ki benimki konuşmuş neden böyle yapıyorsun diye. 1 gün evlerinde kaldık inanın hep suratı asıktı ve bana karşı diğer gelinleri övdü durdu. İşte onlarla aramız çok iyi de falan da filan. Bu arada 3 gelinleri var ve hepsi kendi köylerinden bir ben böyle başka şehirden kendimi büyük göstermek gibi bi amacım yok yanlış anlaşılmak istemem ve tek üniversite okumuş gelin ben olacağım. Oradan ayrıldık sevdiğimle ablasının bu kötü tavırları için benden özür diledi. Ben senden bir şey saklamam madem hoşlanmadın söyleyeyim de tam olsun dedi. Noldu dedim işte ben lavaboya gidince arkamdan ilk söylediği şey şuymuş '' fotoğraflarda daha zayıftı sanki kilo almış'' yani düşünebiliyor musunuz ben benle konuşmadı suratı asık diye üzülürken kadının ilk dediği cümle bu olmuş öyle üzüldümki. Sevgilim de hemen kapıyı kapatmış sen ne diyosun kızın suratına bakmadın bi de arkasından ne biçim konuşuyosun demiş. Ben bir daha asla bu kadınla görüşmek istemiyorum. Dediği için değil davranışları için. İsteme de olmazsa nişan da elbet karşılaşacağım bu kadınla sizce nasıl davranmalıyım ? Kusuruma bakmayın böyle de uzun oldu ama o_O

Çok yüz göz olma ama saygından da ödün verme sonuçta onun yaptığı ayıp birşey. Yarın öbür gün demesin suratıma bakmıyor bilmem ne diye hani koz verme eline ama sınırıda koy.. Ayrıca nişanında okadar yol gelecek sonuçta misafiriniz olacak surat yapmak vs Anlamsız. Birde gelinsin elsin sonra sen suçlu olursun.. Burada neler okuyoruz.. Boşuna dememişler görümce öleyim görünce:KK53: Şimdiden mutluluklar :KK68:

öncelikle görümcen değil "görümce adayın " tatlım ,henüz evlenmemişsin hemen bu sıfatı yükleme elin kadınına.. bu görümce adayına gelince , bacaklarının arasından hafif eğilmek suretiyle dönüp kendi çatalına baksın :KK70: :KK70:

Anadolu insanı daha örf ananelerine bağlı sizin oraya gitmenizi kalmanızı hoş karşılamamış ve bu sırf görümce tepkisiylede kalır gibi gelmiyor.
Ayrıca daha isteme yok nişan yok düğün yok ta oralara gidip tanışma niye? Bırakın onlar sizin için yorulup gelselerdi evinize, siz sayılan olun önce bu değer kadına verilmeli öncelikle.
Ben bunu modernlik olarak görmüyorum, gördümnüz elinize ne geçti? Moraliniz bozulmuş.

bence görümceniz -ki görümceniz de değil henüz- böyle bir şey dediyse bile sevgiliniz bunu size aktarmamalıydı.
laf taşımak iyi bir şey değildir, iyi ilişkiler de tesis etmez. Bakın siz hala üzülüyorsunuz ve bunu tahminen hiç unutmayacaksınız.

mesafelı durursun
merhaba merhabanız olur sadece
kendını kımseye sevdırmeye calısma acaba anlasırmıyız severlermı dıye bunu sen dusunme
asıl onlar dusunsun gelın hanım bızı sever ınsallah dıye
sahsen ben sevgılınızın soylemesıne kızmazdım cunku bılmek ısterdım arkamdan cevrılen ısı
uyarmıs ablam boyle dıye aslında..
:63:

ne kadar cirkin bi agirlama... Turk adet ve geleneklerinde ,dusmanin bile gelse guler yuzle tatli dille agirlanir.
evine gitmusin havaya girmis haspam :/-

X