Görümcemin ilk yaptığı yorum :(

Heh cok guzel. Simdi o senin BEN BUNUNLA HAYATTA MUHATAP OLMAM dedigin gorumcen ailenin yaninda bu kiz tanismaya gelip bi de bizim evde kalmisti diye YANLISLIKLA agzindan kaciracak. Bunlar iyi gunlerin yani derdin yok sayilir henuz :d

Aynen katılıyorum. Böyle sevgiliyken gidip de oğlanın ailesinin evine gitmeler kalmalar çok münasebetsizce...Ailenizin haberi yok hiç bir resmiyet yok.
Sizi nasıl gördüklerini düşünemiyorum bile. Muhtemelen görümceniz hiç onaylamamıştı bu hareketinizi ve o yüzden öyle davrandı. Biraz ağır olun dünden razı gibi gitmişsiniz ailenizi saymamışsınız size saygı duymamaları normal.Hafifmeşrep olduğunuzu düşünmüşlerdir. Zaten erkek aileleri çok da ciddiye almayıp gelin olarak görmüyorlar getirip götürdükleri kızları.

Ozendimi var mi boyle basit meseleye bile konu aciyosun gitmeden konu acsaydin kesinlikle gitme derdik. Belli ki muhafazakar bi kizsin ailen de keza, kim bilir ne kadar sorun olacak sevgiliyken gidip oralarda kalman. Ki gelinler gorumce biri mutlaka yumurtlar. Bari annene bi sekilde soyle onlar gelmeden de ani tepki vermesin hazirlikli olsun kadin

Öncelikle burada derdimizi paylaşmış olmamız birbirimizi yargılama rahatlığı vermiyor . Mesele sadece annem değil hoş duysalar dahi beni kesmezler. Kızarlar doğru güvenleri de kırılır. Ama olmuşa çare yok ve bu yüzden soru sorup fikir almaya çalışıyorum.

Aynen katılıyorum. Böyle sevgiliyken gidip de oğlanın ailesinin evine gitmeler kalmalar çok münasebetsizce...Ailenizin haberi yok hiç bir resmiyet yok.
Sizi nasıl gördüklerini düşünemiyorum bile. Muhtemelen görümceniz hiç onaylamamıştı bu hareketinizi ve o yüzden öyle davrandı. Biraz ağır olun dünden razı gibi gitmişsiniz ailenizi saymamışsınız size saygı duymamaları normal.

Saygı duymamaları asla normal değil ben de zaten bunun mücadelesindeyim zaten. Tamam tasvip etmeyebilirler ama oraya kadar gelmiş birine ayıp edilmez. Lakin hata ettim farkındayım. Bundan sonra neler yapabilirim bunun derdindeyim. Hangimiz hata etmedik? Allah bundan büyük dert vermesin.

Merhaba arkadaşlar. Eylül'de sözüm var nasip olursa. Sevgilim ailesi ile tanıştırmak için memleketine götürdü beni bu kış. Konya'da oturuyorlar. Anne babası ile tanıştım. Daha önceden benim fotoğrafımı göstermiş ailesine. Ablası evli olduğu için onun evine ayrı gittik. Ben gelene kadar kendi kendime diyorum işte yaşlarımız yakın inşallah sevecen biridir iyi anlaşırız felan. Neyse evin önüne geldik kapıyı çaldık. Samimiyetsiz bir gülümseme var karşımda daha ilk baştan moralim öyle bozuldu ki. Hoş geldiniz dedi. Oturduk ama kadın sadece sevgilimle konuşuyor. Benle hiç konuşmuyor. Kaç saatlik yoldan gelmişiz ne bileyim tanışma faslı yani insan bir şeyler sormaz mı benle hiç konuşmadı. Kendimi öyle değersiz hissettirdi ki. Sonra ben bir lavaboya gidip elimi yüzümü yıkayayım dedim kalktım geldiğimde böyle bikaç soru sordu nasılsın bilmem ne diye. Belli ki benimki konuşmuş neden böyle yapıyorsun diye. 1 gün evlerinde kaldık inanın hep suratı asıktı ve bana karşı diğer gelinleri övdü durdu. İşte onlarla aramız çok iyi de falan da filan. Bu arada 3 gelinleri var ve hepsi kendi köylerinden bir ben böyle başka şehirden kendimi büyük göstermek gibi bi amacım yok yanlış anlaşılmak istemem ve tek üniversite okumuş gelin ben olacağım. Oradan ayrıldık sevdiğimle ablasının bu kötü tavırları için benden özür diledi. Ben senden bir şey saklamam madem hoşlanmadın söyleyeyim de tam olsun dedi. Noldu dedim işte ben lavaboya gidince arkamdan ilk söylediği şey şuymuş '' fotoğraflarda daha zayıftı sanki kilo almış'' yani düşünebiliyor musunuz ben benle konuşmadı suratı asık diye üzülürken kadının ilk dediği cümle bu olmuş öyle üzüldümki. Sevgilim de hemen kapıyı kapatmış sen ne diyosun kızın suratına bakmadın bi de arkasından ne biçim konuşuyosun demiş. Ben bir daha asla bu kadınla görüşmek istemiyorum. Dediği için değil davranışları için. İsteme de olmazsa nişan da elbet karşılaşacağım bu kadınla sizce nasıl davranmalıyım ? Kusuruma bakmayın böyle de uzun oldu ama o_O
kendisi dünya güzeli filan mı bu yorumu yapmış eminim ki koca götlüdür..Salla yaaa ya hee hee deee

Öncelikle burada derdimizi paylaşmış olmamız birbirimizi yargılama rahatlığı vermiyor . Mesele sadece annem değil hoş duysalar dahi beni kesmezler. Kızarlar doğru güvenleri de kırılır. Ama olmuşa çare yok ve bu yüzden soru sorup fikir almaya çalışıyorum.
Burada konu acman forum kurallari cercevesinde her elestiriye acik oldugunu gosteriyor. Benim kizim degilsin ki benim derdim degil istersen git orada yasa ben senin iyiligin icin soyledim. Ailenin haberi olmadan boyle isleri yapmak icine siniyo da gorumcen sisko demesi tek derdinse senin bilecegin is. Iyi forumlar

Saygı duymamaları asla normal değil ben de zaten bunun mücadelesindeyim zaten. Tamam tasvip etmeyebilirler ama oraya kadar gelmiş birine ayıp edilmez. Lakin hata ettim farkındayım. Bundan sonra neler yapabilirim bunun derdindeyim. Hangimiz hata etmedik? Allah bundan büyük dert vermesin.

Normali anormali değil olanı ve olabilecekleri konuşuyoruz olması gereken elbette saygı duymaları ama gerçek hayat öyle işlemiyor. O yüzden size saygı duymamaları normal dedim.
Bir şekilde annenize söyleyin gidip kaldığınızı sizden duysun kadın. Bir daha da asla adım atmayın evlerine. Ve mesafe koyun bundan sonrası için. Erkek arkadaşınızla da bu konuda bir şey söylemeyin bence. Bana neden öylşe davrandı gibi. Emin olun gidip anlatır şüpheniz olmasın. İyice yüz göz olup da profilinizi düşürmeyin.

Merhaba arkadaşlar. Eylül'de sözüm var nasip olursa. Sevgilim ailesi ile tanıştırmak için memleketine götürdü beni bu kış. Konya'da oturuyorlar. Anne babası ile tanıştım. Daha önceden benim fotoğrafımı göstermiş ailesine. Ablası evli olduğu için onun evine ayrı gittik. Ben gelene kadar kendi kendime diyorum işte yaşlarımız yakın inşallah sevecen biridir iyi anlaşırız felan. Neyse evin önüne geldik kapıyı çaldık. Samimiyetsiz bir gülümseme var karşımda daha ilk baştan moralim öyle bozuldu ki. Hoş geldiniz dedi. Oturduk ama kadın sadece sevgilimle konuşuyor. Benle hiç konuşmuyor. Kaç saatlik yoldan gelmişiz ne bileyim tanışma faslı yani insan bir şeyler sormaz mı benle hiç konuşmadı. Kendimi öyle değersiz hissettirdi ki. Sonra ben bir lavaboya gidip elimi yüzümü yıkayayım dedim kalktım geldiğimde böyle bikaç soru sordu nasılsın bilmem ne diye. Belli ki benimki konuşmuş neden böyle yapıyorsun diye. 1 gün evlerinde kaldık inanın hep suratı asıktı ve bana karşı diğer gelinleri övdü durdu. İşte onlarla aramız çok iyi de falan da filan. Bu arada 3 gelinleri var ve hepsi kendi köylerinden bir ben böyle başka şehirden kendimi büyük göstermek gibi bi amacım yok yanlış anlaşılmak istemem ve tek üniversite okumuş gelin ben olacağım. Oradan ayrıldık sevdiğimle ablasının bu kötü tavırları için benden özür diledi. Ben senden bir şey saklamam madem hoşlanmadın söyleyeyim de tam olsun dedi. Noldu dedim işte ben lavaboya gidince arkamdan ilk söylediği şey şuymuş '' fotoğraflarda daha zayıftı sanki kilo almış'' yani düşünebiliyor musunuz ben benle konuşmadı suratı asık diye üzülürken kadının ilk dediği cümle bu olmuş öyle üzüldümki. Sevgilim de hemen kapıyı kapatmış sen ne diyosun kızın suratına bakmadın bi de arkasından ne biçim konuşuyosun demiş. Ben bir daha asla bu kadınla görüşmek istemiyorum. Dediği için değil davranışları için. İsteme de olmazsa nişan da elbet karşılaşacağım bu kadınla sizce nasıl davranmalıyım ? Kusuruma bakmayın böyle de uzun oldu ama o_O
Ah canım sen neyin içine giriyorsun? Ben önceden hiç böyle düşünemezdim,söyleyemezdim ama Yaşadıkça ya da Gözlem yapınca çevrendeki çiftleri öğreniyorsun. Birincisi okumuş kızsın,çekememiştir.2.si görümce değil Görümcek olacak belli ki.öteki gelinler Köyden ise seni Şehirli diye nazik,çıtkırıldım görüp beceriksizlik ile bile suçlananilirsin.
Köy hayatına Alışık mısın? Değilsen o ayrı dert.bir de o suratlar seni daha çok rahatsız edecek.
Çok açık da yazamıyorum ama zihniyetine uymuyorsa aileyle,çok üzülürsün.

Haklısınız ben de bunu kendisine sordum sen neden kötü bir şey gibi söyledin bana diye kadınlar arsında birbirlerini kötülemek için böyle yapmıyorlar mı ondan yaptı dedi. Yani ablasının yaptığının kötü amaç taşıdığını anlatmak istedi sanırım.

Tamam burayı anladım. İyi niyetli söylememiş olabilir ya da boşboğaz, cahil.
Burada önemli olan eşiniz olacak kişinin olaylara bakış açısı ve bunu size yansıtma biçimi.
Yarın aynı kişi kalkar " aman ne oldu ki canım, o benim kardeşim" der olayı kapatır. Siz içinizi doldurmakla kalırsınız.

Bence görüşmek istemiyorum v.s diye düşünmeyin şimdiden. Görüşün, selamlaşın ama mesafeniz olsun.
Birde tavsiye , evlenmeden önce ve sonrasında hep sınırlarınız olsun. Kimseyi bir iki yıl tanımadan ne iyi olduğunu düşünün be kötü.
Beklentileriniz en az da olsun .

Şimdi duydum aileniz olmadan gitmiş olduğunuzu.
Bundan sonra hiçbir görüşmeye gitmeyin derim ben. Lütfen dikkate alın.
Çünkü bu gerçekten halkın büyük çoğunluğunda böyledir. Aileler tanışmadan , kadının gidip tanışması, orada kalması v.s hep sonradan olumsuzluklar getiriyor.
Bu defa olmuş olan , sizde bu yaşadığınızı kalbinizde büyütmeyin. Daha neler duyacaksınız belli oldu bu ilk görüşmede.
Sevgilinizle daha geniş bir masada konuşun. Anlatın. Onu anlamaya çalışın. Nasıl bir aileye sahip olduğunu sorun.
Sizden ne beklediğini, ailesiyle ilgili beklentilerini sorun özellikle.
Bir durum karşısında nasıl tavır takınacağını çözmeye çalışın.
Evlilik, oradan göründüğü kadar kolay olmuyor. İmza atıp ailenin içine girdiğinizde herşey değişebiliyor.
Özellikle kapınızı kapattığında çekirdek ailenin ne demek olduğunu bilmeyen, 3. şahısları dışarıda bırakmayan adamlarla yaşamak çok zordur.

Ahh bu erkekler! Görümce yaptı bir patavatsızlık hadi tamam da sevgilin de tüy dikmiş! Ne gerek varmış da gelmiş anlatmış Size???

Şimdi duydum aileniz olmadan gitmiş olduğunuzu.
Bundan sonra hiçbir görüşmeye gitmeyin derim ben. Lütfen dikkate alın.
Çünkü bu gerçekten halkın büyük çoğunluğunda böyledir. Aileler tanışmadan , kadının gidip tanışması, orada kalması v.s hep sonradan olumsuzluklar getiriyor.
Bu defa olmuş olan , sizde bu yaşadığınızı kalbinizde büyütmeyin. Daha neler duyacaksınız belli oldu bu ilk görüşmede.
Sevgilinizle daha geniş bir masada konuşun. Anlatın. Onu anlamaya çalışın. Nasıl bir aileye sahip olduğunu sorun.
Sizden ne beklediğini, ailesiyle ilgili beklentilerini sorun özellikle.
Bir durum karşısında nasıl tavır takınacağını çözmeye çalışın.
Evlilik, oradan göründüğü kadar kolay olmuyor. İmza atıp ailenin içine girdiğinizde herşey değişebiliyor.
Özellikle kapınızı kapattığında çekirdek ailenin ne demek olduğunu bilmeyen, 3. şahısları dışarıda bırakmayan adamlarla yaşamak çok zordur.

3 hafta sonra onlar istemeye gelecek bizimkiler de haliyle gidip köylerine bir görelim diyorlar. Tek korkum birinin boş boğazlık etmesi. Ailemin yanında böyle bir şeyi ağızlarından kaçırırlarsa ne yapmalıyım. Dediklerinizde çok haklısınız ben hatamın farkındayım. Bazı arkadaşlar sizi ciddiye almadığı için götürmüş yazmışlar o değil ben teklif ettim gidelim diye. Yani mecbur bıraktım şimdi de cezasını çekeceğim. İsteme kadrosunda zaten yengedir görümcedir yok ama köylerine gittiğimizde en kötüsü komşular dahi tekrar hoşgeldin kızım dese bittim ben

Ben de görümce adayıyım ve cidden anlamıyorum bir ablayı ya da kız kardeşi ne ilgilendirir erkek kardeşinin sevdiği kızın kilosu

X