Görümcemin Hastalığı ve Tutumu

Görümceler abilerinden korktukları için yalan söylüyor diyorsunuz da yeterince korkmuyorlar demekki. Abileri sert uyarsın, görüşmemekle tehdit etsin. Ne bileyim ne yapabiliyorsanız yapın tedavi olsunlar.
Böyle saçma şey duymadım. Cahil m aptal mı ne bu insanlar? 8 aylık bebeğinize bunu yaşatmaya hakları yok. Ay çok abes.
Hastasın, tedavisi var. Ama olmuyorsun. Aksine bulaştırıyor insanları da hasta ediyorsun.
Düpedüz aptallık. Bunlar covid döneminde de saçmalamıştır kesin.

Gelen yorumlardan sonra artık korktuğunu düşünmüyorum.Çünkü tedavi olmadığı için yine bize bulastırdı.Abisinin tepkisinden çekinmiyor demek ki.Tahminim kendine uyuz olmayı yakıştıramıyor ama uyuz.
Bebeğime ilk bulastırdığında 4 aylıktı.Şuan 8 aylık.Yine uyuyuz.Belirli aralıklarla gelip bize uyuz bulastırmayı planlıyor herhalde🤦‍♀️En sonunda zorla biz doktora götüreceğiz.

Gelen yorumlardan sonra artık korktuğunu düşünmüyorum.Çünkü tedavi olmadığı için yine bize bulastırdı.Abisinin tepkisinden çekinmiyor demek ki.Tahminim kendine uyuz olmayı yakıştıramıyor ama uyuz.
Bebeğime ilk bulastırdığında 4 aylıktı.Şuan 8 aylık.Yine uyuyuz.Belirli aralıklarla gelip bize uyuz bulastırmayı planlıyor herhalde🤦‍♀️En sonunda zorla biz doktora götüreceğiz.
Hastalığın gururu mu olurmuş ama anladım kastettiğiniz şeyi. Fakat bu şekilde davranmaktan utansın, uyuz olmaktan değil.
Ara bozmayı göze alın ve resti çekin. Görüşmeyiz diyin.
Alerjiyse neye alerjisi varmış onu söylesin, onun tedavisini olsun hadi olabiliyorsa.
Terbiyesizlik.
Gerekirse bizzat ellerinizle götürün diyeceğim ama tedavisi uzun, o süreçte her gün onu denetleyemezsiniz ki.

Diğer yorumları okumak zorunda değilim ki , konuya yorum yapıyoruz burada , yani istediği kadar alerji desin , kız size geldikten sonra uyuz olmuşsunuz, ikinci defa eve almanız enteresan tabi ki , ben almam , burdaki pek çok insanın da almayacağına eminim , ister alerji desin ister egzama ikinci defa gelmek istediğinde kızım sen uyuz tedavini oldun mu , olmadıysan gelme demek çok zor değil, normal olandir
Valla bi enteresansiniz , gerçekten sizin gibi insanlar var mı ya , benim bebeğime uyuz bulaştırcak bende onu evime sokacağım, valla buna laf eden kocam olsa onu da kovarım evden
Uyuz diyorsunuz var mı ötesi?? Ne demek tedavi olmamak , yok mu bu kızın anası babası? Allahm ne biçim insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz biz , kız bulaştıra bulaştıra geziyor heryerde , nasıl düşüncesizlik bu ya

Tabiki tüm yorumları okumak zorunda değilsiniz. Eksik anlattığımı düşünerek konumu güncelledim.Üstteki yorumunuz eleştiri olmaktan hakarete doğru kaydığı için diğer yorumları okumadan yazıyorsunuz dedim.
İlk uyuz olduğumuzda zorla doktora gönderdik görümcemi.Randevu bulamadığı için acile gitmiş ve doktor alerji demiş.Bize de alerji için tedavi olduğunu söylemişti.Ben de inandım.Buraya kadar konumda yazıyor.Yoksa evime uyuz olduğunu bile bile sokmazdım 😔
Şuan bizim uyuz için kullandığımız ilaçları ona da gönderdik.Eger tedavi olmazsa gorüşmeyeceğiz.Küçük gorumceme de uyuz bulastırmış.Görumcemin düşünce yapısını anlayamıyorum.Inkar ettikçe hasta olmadığına mı inanıyor, aklım almıyor.

Eşim anam babam diye tutturmuyor.Sanırım konuyu açarken kendimi eksik ifade ettim.Diger yorumlarda daha detaylı yazdım.Maalesef ki gorumcemin cahilliğini biz çekiyoruz.
Görüşmeyin görümce ile temasa geçen kimseyle ve kendisiyle. Yapacak başka bir şey maalesef yok

Ayy Allahim bu nasil bir kafa cahillik Allah akil fikir versin bide o sekilde ortalikta geziyor

Hastalığın gururu mu olurmuş ama anladım kastettiğiniz şeyi. Fakat bu şekilde davranmaktan utansın, uyuz olmaktan değil.
Ara bozmayı göze alın ve resti çekin. Görüşmeyiz diyin.
Alerjiyse neye alerjisi varmış onu söylesin, onun tedavisini olsun hadi olabiliyorsa.
Terbiyesizlik.
Gerekirse bizzat ellerinizle götürün diyeceğim ama tedavisi uzun, o süreçte her gün onu denetleyemezsiniz ki.

Sanırsam ergen olduğu için böyle bir gurura kapılıyor.Biz cildiyenin verdiği uyuz kremini gorumceme ulaştırdık.Nasıl kullanacağını bu süreçte neler yapacağını da anlattık.Dediginiz gibi, beni asıl endişelendiren bu uzun tedavi surecinde onu denetleyemem ki.Bu sorumsuzlukla tedaviye uyacağını da düşünmüyorum.Tedavi oldum deyip 3. kez bize bulastırırsa ne yapacağım.İnsanı çıldırma noktasına getirmeden ,konuşarak anlaşabilsek keske.

Ayy Allahim bu nasil bir kafa cahillik Allah akil fikir versin bide o sekilde ortalikta geziyor

Yaptığı cahilliği de geçti.Ayni yurdun başka bölümünde kalan kuzeni bile eşime msj attı 'kardeşin uyuz ,tedavi olsun' diye.
Görumcem bile bile tedavi olmayı reddediyor gibi.Kafa yapısını anlayamıyorum.Umarım sağlıklı bir şekilde düşünebilir.Bizi ciddi manada çokkk sıkıntıya soktu ve umrunda değil

Doktor alerji deyip gönderdi kısmında yanında biri var mıydı? Yoksa uyduruyor olabilir mi? Bence sizi ikna edip kollarının vs temiz resmini göndermeden eve almayın. Yazik çocuğa. Neden tedavi olmuyor anlamadım kurtulsa daha iyi herkes için en çok kendisi icin.

Doktor alerji deyip gönderdi kısmında yanında biri var mıydı? Yoksa uyduruyor olabilir mi? Bence sizi ikna edip kollarının vs temiz resmini göndermeden eve almayın. Yazik çocuğa. Neden tedavi olmuyor anlamadım kurtulsa daha iyi herkes için en çok kendisi icin.

Kaynanamlar götürdü devlet hastanesine.Cildiyeye randevu bulamadıkları için acile görünmüşler.Yani yanında kaynanam vardı.Doktora ne anlattı bilemiyorum.Tahminim fındık zamanı olduğu için, doktor çok incelemeden 'Fındık tozu alerjisi' demiştir.
Bu doktor olayından sonra görumcemin ağzından alerji lafı düşmedi.İnanim benim de aklım almıyor.Nasil tedavi olmayıp o kaşıntıyla aylarrcaaa yaşayabilir.Ellerini ve bacaklarını görseniz, insan korkar.Bir hastalık olduğu bariz belli.O yaraların kaşınmama ihtimali yok.
Tedavi olmadığı sürece görüsmeyeceğiz.Sagolun yorum için

kaşıntı için neden acile gidiyor ki? hani akut başlasa filan neyse de akut olan bir olay da değil.
aile hekimine ya da dermatoloji uzmanına gitsin.
aile tedavisi gerekiyor zaten

Hayatta en korktuğun hastalık😞
Oğluma komşu arkadaşlarından geçti ordan da bize. Mahvolduk temizlenene kadar. Daha sonrası kullandığımız ilaçlardan dolayı derilerimiz tahriş oldu. Çok çok zordu. Biz komşuyla iletişimi kestik o da şaşkın bize tavırlı ama biz haklıyız ve bu konuyu gündeme getirmedik. Tatile gidecektik ailece gitmedik. 2 yol oldu kardeşimi görmüyorum yazın sırf bu hastalık yüzünden. Tatili iptal ettik. Sen de gerekirse görüşmeyeceksin. Herkesi bulamaya hakkı yok

kaşıntı için neden acile gidiyor ki? hani akut başlasa filan neyse de akut olan bir olay da değil.
aile hekimine ya da dermatoloji uzmanına gitsin.
aile tedavisi gerekiyor zaten

Cildiyeye randevu bulamadığı için gitmişler.Özel de pahalı gelmiş.Maalesef ki biliyorum aile tedavisi gerekiyor ama tüm aile düzenli tedavi olur mu, orası muamma 😪

Hayatta en korktuğun hastalık😞
Oğluma komşu arkadaşlarından geçti ordan da bize. Mahvolduk temizlenene kadar. Daha sonrası kullandığımız ilaçlardan dolayı derilerimiz tahriş oldu. Çok çok zordu. Biz komşuyla iletişimi kestik o da şaşkın bize tavırlı ama biz haklıyız ve bu konuyu gündeme getirmedik. Tatile gidecektik ailece gitmedik. 2 yol oldu kardeşimi görmüyorum yazın sırf bu hastalık yüzünden. Tatili iptal ettik. Sen de gerekirse görüşmeyeceksin. Herkesi bulamaya hakkı yok

Yaşayan insanların korkulu rüyası uyuz.Benim görümcem tedavi olma zahmetine girmediği için uyuzun ne zor iyilestigini bilmiyor.Biz de 1 ay perişan olmustuk.Her yerimiz sizinki gibi tahriş olmuştu kremlenmekten.Yine sar başa 🤦‍♀️ Bir de 16 yaşında genç kız.Guzellik o yaşlarda çokkk önemli.Her yeri delik deşik ,nasıl içi alıyor bilmiyorum.
Büyük görümcemle konustum.Eğer tedavi olmazlarsa köye gidemeyeceğimizi ,kardesiyle ciddi bir şekilde konusmasini söyledim.Onda da uyuz varmış 2 aydır 😱 hamile diye doktora görünüp tedaviye başlayacakmış.Her yanım hastalıkla sarılmış hissediyorum .Tedavi olmadıkça gidip gelme işi olmayacak.Sorumsuzlukları bana sıkıntı yaratıyor işte

Çok basit kim ne derse desin eve kabul etmeyeceksiniz zaten aklı başında biri olsa kendi alerjisi olduğunu düşünse de tedavi olması gerektiğini bilirdi . Ben 2 öksürüyorum ufak bir şey olsa gideceğim yere gitmiyorum bebek olsa da olmasa da yani .. eşiniz de bir şey derse resti çekeceksiniz yani kaçtır uğraşıyoruz çocuğuma yaşatmaya hakları yok tedavi olmadan bu eve giremez diyeceksin karşı çıkarsa da kendi de gelmesin o zaman

Arkadaşlar merhaba.Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum.Bir konuda çok bunaldım ve akıl almaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir oğlum var.3 görümcem var.
İlk doğum yaptığım zamanlar liseye giden görümcem farklı zamanlarda,toplam 1 aylığına bana yardıma geldi.Gittikten sonra bizde aşırı bir kaşıntı başladı.Doktora gittik, uyuz oldugumuzu ögrendik ve 1 ay tedavi olduk,zor geçti.Aynı şikayetler gorumcemde de vardı ve o acile bizim zorumuzla gitti.Bizden gittikten sonra köyde fındık toplamıştı.Acil doktoru 'Fındık tozu alerjisidir.' diyip yollamış.
Tabi ben vücudundaki yaraları ve fındıktan önce de kaşındığını bildiğim için görümcemde de uyuz olduğunu söyledim,kabul etmedi.
Yaklaşık 2 hafta önce görümcem okul tatilinde yine bize geldi ve 1 gün kaldı.Oğlumu kucağında bayaği gezdirdi ,sevdi.Bizde çok geçmeden kaşıntılar tekrar başladı ve yine uyuz olduk.Doktora gitmedik tanı için ama yakın zamanda geçirdiğimiz için biliyoruz, belirtiler aynı ve tedaviye başladık.Krem aldık ,tekrar 1 aylık tedavi sürecindeyiz.
Beni sinirlendiren ve canımı sıkan olay şu.Biz uyuzun görumcemden bulaştığına eminiz.Çünkü vücudunda çok fazla döküntü var ,kaşımaktan kurumuş ve çatlamış.Alerji dediği izler yaklaşık 5 aydır geçmemiş.Yurtta kalıyor ve orda uyuz salgını olduğunu eşimin kuzeni bize söyledi.Hatta kardeşinde uyuz var tedavi olsun dedi.Eşim de bize yaptırdığı ilaçtan görümceme de götürdü.Kullansın tedavisini olsun diye.Görümcem ise hala 'Bendeki alerji ,bende bir şey yok' diyor ,cildiyeye de gitmiyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Evdeki kücük gorumceme de bulastırmıs.Tedavi olmazlarsa bir sonraki buluşmada yine bize gececek.Tedavisi çok uzun ve yorucu olan bir hastalık.Oğlum çok küçük, göz kapağı dahil tüm derisine krem sürüyoruz sürekli ve krem ağır geliyor , cildini tahriş ediyor,ağlıyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Bu arada görumcemi ve eşimin ailesini severim.Allah razı olsun,zor zamanımda yardımıma geldi.Kalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
NOT : Arkadaşlar eksik yazdığımı düşündüğüm için yazmak istedim.Görümceme kremi götürdük ve kullanacağını söylemiş ama ben bu 5 aylık süreçteki umursamaz tutumu ve hala 'bendeki alerji' demesi sebebiyle kremi düzenli kullanacağını inanmıyorum.Bir süre sonra tedavi oldum deyip bizle aynı ortama girerse naparım diye endişeliyim.
Ben eşimle konuşup asla eve kabul etmeyecegimi söylerdim. Biz de yaşadık uyuzu ve gerçekten çok zor oğlum 2 yaşındaydı. Perişanlık

Arkadaşlar merhaba.Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum.Bir konuda çok bunaldım ve akıl almaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir oğlum var.3 görümcem var.
İlk doğum yaptığım zamanlar liseye giden görümcem farklı zamanlarda,toplam 1 aylığına bana yardıma geldi.Gittikten sonra bizde aşırı bir kaşıntı başladı.Doktora gittik, uyuz oldugumuzu ögrendik ve 1 ay tedavi olduk,zor geçti.Aynı şikayetler gorumcemde de vardı ve o acile bizim zorumuzla gitti.Bizden gittikten sonra köyde fındık toplamıştı.Acil doktoru 'Fındık tozu alerjisidir.' diyip yollamış.
Tabi ben vücudundaki yaraları ve fındıktan önce de kaşındığını bildiğim için görümcemde de uyuz olduğunu söyledim,kabul etmedi.
Yaklaşık 2 hafta önce görümcem okul tatilinde yine bize geldi ve 1 gün kaldı.Oğlumu kucağında bayaği gezdirdi ,sevdi.Bizde çok geçmeden kaşıntılar tekrar başladı ve yine uyuz olduk.Doktora gitmedik tanı için ama yakın zamanda geçirdiğimiz için biliyoruz, belirtiler aynı ve tedaviye başladık.Krem aldık ,tekrar 1 aylık tedavi sürecindeyiz.
Beni sinirlendiren ve canımı sıkan olay şu.Biz uyuzun görumcemden bulaştığına eminiz.Çünkü vücudunda çok fazla döküntü var ,kaşımaktan kurumuş ve çatlamış.Alerji dediği izler yaklaşık 5 aydır geçmemiş.Yurtta kalıyor ve orda uyuz salgını olduğunu eşimin kuzeni bize söyledi.Hatta kardeşinde uyuz var tedavi olsun dedi.Eşim de bize yaptırdığı ilaçtan görümceme de götürdü.Kullansın tedavisini olsun diye.Görümcem ise hala 'Bendeki alerji ,bende bir şey yok' diyor ,cildiyeye de gitmiyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Evdeki kücük gorumceme de bulastırmıs.Tedavi olmazlarsa bir sonraki buluşmada yine bize gececek.Tedavisi çok uzun ve yorucu olan bir hastalık.Oğlum çok küçük, göz kapağı dahil tüm derisine krem sürüyoruz sürekli ve krem ağır geliyor , cildini tahriş ediyor,ağlıyor.Ben bu durumda napabilirim ?
Bu arada görumcemi ve eşimin ailesini severim.Allah razı olsun,zor zamanımda yardımıma geldi.Kalp kırmak istemiyorum ama bu konunun çözülmesi lazım.
NOT : Arkadaşlar eksik yazdığımı düşündüğüm için yazmak istedim.Görümceme kremi götürdük ve kullanacağını söylemiş ama ben bu 5 aylık süreçteki umursamaz tutumu ve hala 'bendeki alerji' demesi sebebiyle kremi düzenli kullanacağını inanmıyorum.Bir süre sonra tedavi oldum deyip bizle aynı ortama girerse naparım diye endişeliyim.
Çocuğum bu kadar eziyet çekerken, umursamamasına sinir oluedım, ve iyileşene kadar eve sokmazdım., küswrse de küssün. Bu döngü sürekli sürecek mi. Ben olsam görümxenin yeründe alerji olsuğumu, düiünsem de ortada bri çocuk var riske atmamak için gider baktırır emin, olurdum. Birileri kırılacak diye çocuğumı riske atmazdım. Şifalar diliyorum

Çok basit kim ne derse desin eve kabul etmeyeceksiniz zaten aklı başında biri olsa kendi alerjisi olduğunu düşünse de tedavi olması gerektiğini bilirdi . Ben 2 öksürüyorum ufak bir şey olsa gideceğim yere gitmiyorum bebek olsa da olmasa da yani .. eşiniz de bir şey derse resti çekeceksiniz yani kaçtır uğraşıyoruz çocuğuma yaşatmaya hakları yok tedavi olmadan bu eve giremez diyeceksin karşı çıkarsa da kendi de gelmesin o zaman

Alerji için krem verdi doktor.Onu kullandı ama yaraları hic geçmedi.Ben sorduğumda da zamanla geçecekmiş dedi.En başından dürüst davranıp uyuz olduğunu kabul etseydi bunlar hiç yasanmazdı. Suan tedavi olmayı kabul etti ,bakalım lafta mi yoksa gerçek mi.
Tedavi oldum diyip yine yaralarını görürsem evime sokmayacağım

X