Görümcemin Hastalığı ve Tutumu

kocan ailesini görmeye devam ederse onu da eve almam. çocuk büyüyene kadar böyle devam eder. yapman gereken bu. bunu da eşine söyle.

Eşimle konuştum.Eger tedavi olmazsa daha gitmeyeceğimizi söyledim.İlaç kullanacak görumcem.Umarim durumu ciddiye alır da bizi daha çok zora sokmaz.

Hayatta en korktuğun hastalık😞
Oğluma komşu arkadaşlarından geçti ordan da bize. Mahvolduk temizlenene kadar. Daha sonrası kullandığımız ilaçlardan dolayı derilerimiz tahriş oldu. Çok çok zordu. Biz komşuyla iletişimi kestik o da şaşkın bize tavırlı ama biz haklıyız ve bu konuyu gündeme getirmedik. Tatile gidecektik ailece gitmedik. 2 yol oldu kardeşimi görmüyorum yazın sırf bu hastalık yüzünden. Tatili iptal ettik. Sen de gerekirse görüşmeyeceksin. Herkesi bulamaya hakkı yok
Komşumunun kendilerinde uyuz olduğundan haberi yok mu?😳

Komşumunun kendilerinde uyuz olduğundan haberi yok mu?😳
Bence var. Biz kendilerine gitmiştik. Bacakları lekeliydi. Dedi ki korona aşısından sonra eşim ve ben de böyle oldu. Doktora gittik kimi alerji dedi kimi uyuz dedi kimi birşey dedi ama aşıdan dedi. Bizde uyuz nedir bilmiyoruz ki düşünmedik hiç. Çocukları geliyordu oğlanın yatağında yatıyor hopluyor zıplıyorlardı. Sonra oğlan benek benek oldu. Maalesef hastalığa ilk kez yakalanınca 6-8 hafta sonra belirti veriyormuş. Çiçek sandım. Aile hekimi acil çocuk doktoru gördü anlamadılar. Cildiyeye özelde bile randevu bulamıyordum. Bizde de oluşunca anladık bir tuhaflık var. Neyse randevu bulduk özelde gittik uyuz dedi. Biz o zaman komşuyu izledik kaşınıyorlar lekeler var falan anladık ki onlardan geldi.
Sonra annem telefon konuşmasını duymuş. Aaa neden geldi o bize gittikten sonra bütün evi temizledim. Uyuzdan korktuğumu hiçbir şeyden korkmam demiş 😱
Daha ben bir yere giderken araca binmek istiyor. O tarafa gitmiyorum dedim birkaç kez savdım başımdan

Bence var. Biz kendilerine gitmiştik. Bacakları lekeliydi. Dedi ki korona aşısından sonra eşim ve ben de böyle oldu. Doktora gittik kimi alerji dedi kimi uyuz dedi kimi birşey dedi ama aşıdan dedi. Bizde uyuz nedir bilmiyoruz ki düşünmedik hiç. Çocukları geliyordu oğlanın yatağında yatıyor hopluyor zıplıyorlardı. Sonra oğlan benek benek oldu. Maalesef hastalığa ilk kez yakalanınca 6-8 hafta sonra belirti veriyormuş. Çiçek sandım. Aile hekimi acil çocuk doktoru gördü anlamadılar. Cildiyeye özelde bile randevu bulamıyordum. Bizde de oluşunca anladık bir tuhaflık var. Neyse randevu bulduk özelde gittik uyuz dedi. Biz o zaman komşuyu izledik kaşınıyorlar lekeler var falan anladık ki onlardan geldi.
Sonra annem telefon konuşmasını duymuş. Aaa neden geldi o bize gittikten sonra bütün evi temizledim. Uyuzdan korktuğumu hiçbir şeyden korkmam demiş 😱
Daha ben bir yere giderken araca binmek istiyor. O tarafa gitmiyorum dedim birkaç kez savdım başımdan
Çok geçmiş olsun. İnsanlar ne kadar rahatlar. Ben henüz uyuz olmadan uyuzdan çok korkuyorum, çünkü bu yeni tipi çok dirençli. Doğrusunu yapıyorsunuz görüşmemekle çünkü en küçük bir temasla bulaşıyor.

Bir arkadaşıma da montunu verdiği vestiyerden geçmişti bir pubda. Askılıktan bile bulaşabiliyor.

Demek ki düşüncesiz insanlar her yerde var.Kendileri kaşınıyor kaşınıyor da çocuklarına nasıl kıyıyorlar anlamıyorum.Doktor uyuz demiş iste ,tedavini olsana.
Uzak durmakla en iyisini yapıyorsunuz.En azından komşu ,kapını çekersin biter.Ben de uzun bir süre gorüsmemeyi düşünüyorum kayınaileyle

Çok geçmiş olsun. İnsanlar ne kadar rahatlar. Ben henüz uyuz olmadan uyuzdan çok korkuyorum, çünkü bu yeni tipi çok dirençli. Doğrusunu yapıyorsunuz görüşmemekle çünkü en küçük bir temasla bulaşıyor.

Bir arkadaşıma da montunu verdiği vestiyerden geçmişti bir pubda. Askılıktan bile bulaşabiliyor.

Önceden tek bir şampuanla geçermiş uyuz.Simdi günlerce üst üste el yapımı krem sürmek gerekiyor.Temizliği ayrı işkence.1 ay ,masumlari apartmanındaki gibi temizlik yapacağım ki biran önce iyileşelim.Gercekten insanın psikolojisini bozan bir hastalık

Çatladım konuyu okurken bu ne inat. Ben de kavga etmeyi kalp kirmayi sevmeyen bir insanim. Ama kim olursa olsun fark etmez kucucuk bebegime ikinciye hastalik bulastirsa kalbinin kirilmasinj onemsemezdim sanirim.

Sana 2 ay sure tedavi olmazsan okuluna gelir yurdunu arar seni mimlerim yanina kimse sokulmaz uyuzlu diye dalga gecerler derdim. Madem kendine yakistiramiyor o düşünsün gerisini.kirilirsa da kirilsin evladimdan kiymetli degil. Bir kere olsa eh ama ikinciye bile bile olacak sey degil.
Insallah kolayca kurtulursunuz, ne diyeyim gecmis olsun.

Eşimle konuştum.Eger tedavi olmazsa daha gitmeyeceğimizi söyledim.İlaç kullanacak görumcem.Umarim durumu ciddiye alır da bizi daha çok zora sokmaz.
Sadece kremi sürmekle olmaz ki kıyafetlerini yatağını yorganını çantasını çevresini yani her şeyini düzenli steril etmek zorunda. Yurtta bunu nasıl becerecek acaba...

Esim kabul etmez diye birsey yok esinize hicbiri tedavi olmadan eve gelemez diyin kayinvalidenizede soyleyin esiniz kucucuk bebegini dusunmuyormu bu ne cahillik

Teşekkürler çok şükür bitti. Aynı dönem korona olduk 3 gün yatırdı bizi ki annem 65 yaş kurban olalım koronaya uyuzun yanında ne ki dedik. Allah kimseye vermesin içinde de bize. Çocuklarım perişan oldu. Oğlumun yaz tatili mahvoldu bebeğim küçücük o kremlere maruz kaldı. Ben teşhisi aldığımız gün kreşi aradım tüm kreş yıkandı paklandı. Çok saolun
Demek ki düşüncesiz insanlar her yerde var.Kendileri kaşınıyor kaşınıyor da çocuklarına nasıl kıyıyorlar anlamıyorum.Doktor uyuz demiş iste ,tedavini olsana.
Uzak durmakla en iyisini yapıyorsunuz.En azından komşu ,kapını çekersin biter.Ben de uzun bir süre gorüsmemeyi düşünüyorum kayınaileyle
Tabi var. Seninki de kolay. Sonuçta olanlar ortada hastalık bu. Küsülmez edilmez kesinlikle görüşme hiçbiriyle. Kendine acımıyorsan bebeğine acı.
Uyuz hastalığı sayfalarına üye olmuştum direnç kazandıkça gitmeyen yıllarca kalanlar var Allah muhafaza. O görümcenden uzun süre geçmez de

Çatladım konuyu okurken bu ne inat. Ben de kavga etmeyi kalp kirmayi sevmeyen bir insanim. Ama kim olursa olsun fark etmez kucucuk bebegime ikinciye hastalik bulastirsa kalbinin kirilmasinj onemsemezdim sanirim.

Sana 2 ay sure tedavi olmazsan okuluna gelir yurdunu arar seni mimlerim yanina kimse sokulmaz uyuzlu diye dalga gecerler derdim. Madem kendine yakistiramiyor o düşünsün gerisini.kirilirsa da kirilsin evladimdan kiymetli degil. Bir kere olsa eh ama ikinciye bile bile olacak sey degil.
Insallah kolayca kurtulursunuz, ne diyeyim gecmis olsun.

Hasta olduğuna tüm belirtilere rağmen hala inanmıyor ki.Bu sebeple bize de kendinin bulaştırdığına inanmıyor.Hiç alakası yokmuş gibi kenara çekiliyor.Sanki biz 'özellikle ben' iftira atıyorum.
Haklısınız kimse evladımdan kıymetli değil.Şimdilik tedavi olacağını söyledi.Eğer tedavi olmaz ve hala 'bende bir şey yok' derse ,iste o zaman işler çirkinlesecek

Sadece kremi sürmekle olmaz ki kıyafetlerini yatağını yorganını çantasını çevresini yani her şeyini düzenli steril etmek zorunda. Yurtta bunu nasıl becerecek acaba...
Yapması gereken her şeyi anlattım.3 gün evde kremlenip yurda gidecekti.Gidene kadar her eşyasını dezenfekte etse , gidince de düzenli olarak kıyafetlerini ütülese en azından hastalığı geriler ,zamanla da geçer.Her hafta sonu köye geliyor.Yani yapmak istese yapar ama benim görümcem çok yavastır ,miskin de denebilir.Uyku diye ölür.Bu yoğun temizlik ve kremlenme ona çok zor gelecek.Umarım yapar

Tabi var. Seninki de kolay. Sonuçta olanlar ortada hastalık bu. Küsülmez edilmez kesinlikle görüşme hiçbiriyle. Kendine acımıyorsan bebeğine acı.
Uyuz hastalığı sayfalarına üye olmuştum direnç kazandıkça gitmeyen yıllarca kalanlar var Allah muhafaza. O görümcenden uzun süre geçmez de
[/QUOTE]

Size de çok geçmiş olsun.Haklınız ,çözümü kolay.

Benim korkum da yıllarca hastalık geçmezse, sürekli döngü halinde birbirlerini hasta ederlerse naparız.Bir ömür ya da yıllarca eşimle bu konuda tartışmak istemiyorum.Durduk yere huzur kaçırıyorlar.

Görümcem benim bildiğim 5 aydır uyuz.Hastalık tedavi olmadıkça mi direnç kazanıyormuş 😱

Ay biraz baktım da uyuz böceğinden oluyormuş hastalık. Deride tüneller açarak yaşıyor ve çoğalıyormuş. Tip de şu
6DD650AF-7B3A-47E2-88A9-060B81CF3F5E.jpeg

Hasta olduğuna tüm belirtilere rağmen hala inanmıyor ki.Bu sebeple bize de kendinin bulaştırdığına inanmıyor.Hiç alakası yokmuş gibi kenara çekiliyor.Sanki biz 'özellikle ben' iftira atıyorum.
Haklısınız kimse evladımdan kıymetli değil.Şimdilik tedavi olacağını söyledi.Eğer tedavi olmaz ve hala 'bende bir şey yok' derse ,iste o zaman işler çirkinlesecek
Tüm ailesi tedavi olmalı. Yalnızca onun olması yeterli değil.

Ay biraz baktım da uyuz böceğinden oluyormuş hastalık. Deride tüneller açarak yaşıyor ve çoğalıyormuş. Tip de şu Eki Görüntüle 3203162
En nefret ettiğim şey vücut parazitiydi.Geldi beni buldu ,hem de 1 değil 2 kez. Kendimi sirkeli suyla az keselemedim.Bir ara hastalığı araştırırken görmüştüm bu böceği, midemi bulandırıyor.Dusunmemeye çalışıyorum 😢

X