Görümcemin Hastalığı ve Tutumu

Allah affetsin ama ben mültecilerin getirdiğini düşünüyorum. Türkiyeden silinmiş olan pekçok salgın hastalık bir şekilde yıllardan sonra tekrar ortaya çıkmaya başladı. Uyuzun da ilkokulda adını öğrenmiştim sadece, 25 yıl sonra ilk kez vakaları duymaya başladım. Aşıyla ve başka tedbirlerle çoğu hastalık topraklarımızdan silinmişti. Suriye gibi savaş bölgelerinden gelenler her türlü virüsü, mikrobu beraberinde getiriyor, kontrolsüz bir şekilde sınırdan bunca insan geçerse uyuz da getirirler başka şeyler de. Sağlık alanında yapılan bunca çalışma, bunca emek böylece çöpe atılmış oluyor.
Ben konu kaynamasin diye dile getirmek istemedim ama bence de böyle 😐 ben uyusu Doktor Civanım filminden biliyordum sadece. Onda da acaba film için komedi unsuru diye abartılıyor mu diye düşünüyordum meğer gerçekmiş 😬

İşin kötüsü kendisi krem kullansa bile evde kullandığı eşyaların da dezenfekte edilmesi gerekiyor, ev halkı da ne ilacı varsa kullanmalı (losyon diye hatırlıyorum)

Anlattık telefonda.Kaynanama anlattım, dedim hoparlörü al gorumcem duysunDinledi sustu.Sonra akşam esim konustugunda yine 'bendeki alerji' diyormuş.
Bebeğime içim parçalanıyor.Vücudu kabarık kabarık ,kaşınıyor, ağlıyor.Krem de cildine ağır geliyor.Yakıyor. 😭
Valla hiçbir şey evladınızdan daha değerli olamaz, olmamalı. Gelmek istediğinde eve almayacaksınız istediği kadar darılsın gücensin. Uyuzlu uyuzlu gezecekse sizden uzak duracak. Hayır bu salgınlar böyle tedaviyi doktora gitmeyi reddeden, ısrarla izole olmayıp halka karışıp başkalarınında hakkına giren insanlar yüzünden bitmiyor. Yeğenini seviyorsa zaten doktora gider gerekeni yapar. Size bunu yaşatmaya hakkı yok.

Konu sahibi açarım diyor. Kocasının ailesi için torumlarını özlerler diyor. Eşim özler diyor. İçeri almamazlık yapamam diyor. Razı yani bebeğinin birkaç ayda bir uyuz olmasına.
Karşımda tedavi olmam diyen biri yok ki.Görumcem sessizdir.Bendeki alerji dedi fakat uyuz kremi yolladık.Esimden korktuğu için uygulamayacam vs dememiş, kremi süreceğini söylemiş ama ben bu 5 aylık süreçteki vurdumduymazlığı sebebiyle tedaviyi uygulayacagina inanmıyorum.Ve görümcem tesettürlü bir insan.Vucudundaki izleri anlamam elinde uyuz olmadığı sürece zor.Tedavi oldum diyip bir kaç ay sonra aynı ortama girersek ne diyebilirim.Tedavi oldun ama çocuğuma yine de dokunamazsın mı ? Benim içimi kemiren düşünce bu

Allah affetsin ama ben mültecilerin getirdiğini düşünüyorum. Türkiyeden silinmiş olan pekçok salgın hastalık bir şekilde yıllardan sonra tekrar ortaya çıkmaya başladı. Uyuzun da ilkokulda adını öğrenmiştim sadece, 25 yıl sonra ilk kez vakaları duymaya başladım. Aşıyla ve başka tedbirlerle çoğu hastalık topraklarımızdan silinmişti. Suriye gibi savaş bölgelerinden gelenler her türlü virüsü, mikrobu beraberinde getiriyor, kontrolsüz bir şekilde sınırdan bunca insan geçerse uyuz da getirirler başka şeyler de. Sağlık alanında yapılan bunca çalışma, bunca emek böylece çöpe atılmış oluyor.
Aynen de onlar getirdi bencede. Birçok doktor da aynı görüşte. Yeğenim Ankara’da kreşe giderken sınıfına Suriyeli çocuklar geldi, onlar geldiği gibi tüm sınıfa el ayak hastalığı diye bir şey yayıldı, yeğenimin o hasta halleri hiç gitmiyor gözümün önünden.

Ben yorumları gayet okudum okuduğumu da çok güzel anladım

Sende kendini çok güzel anlatmışsın . Tedavi olmazlarsa da giderim diyerek . Senin koca kavramını benim anlamam imkansız çok şükür. Kocasına ağzını acamayan kadın gelmis bana hakaret ediyor acını anca buralarda çıkarırsın
Kocaman ağzımı açmadıgımi nerenizden pardon NERENDEN çıkardın ? Okuduguna göre ,okuduğunu anlamiyormussun.

İşin kötüsü kendisi krem kullansa bile evde kullandığı eşyaların da dezenfekte edilmesi gerekiyor, ev halkı da ne ilacı varsa kullanmalı (losyon diye hatırlıyorum)
Evet ,tüm eşyalarımı sirkeyle yıkamaktan renkleri attı, çamaşır suyu kullanmaktan ellerim parçalandı. Uyuzu görümcemin getirdiğine emin olsaydım cocugumu kesinlikle eline vermezdim.Sessizligi psikolojimi bozuyor.

Bu cehalet karşısında şoktayım. Hepinize geçmiş olsun. Yorumların tamamını okumadım söyleyen olmuştur ama lise çocuğu değil mi bu? Anasına babasına söyleyin gerekirse sürükleye sürükleye götürsünler doktora. Aklı beş karış havada ergenin benim alerjiim var lafı dinlenir mi olacak iş mi? Bebeğinize kıyamiş :KK43: Bu bir halk sağlığı problemi fikirsiz görümcenizin tedavi olması şart. Bu sırada lütfen evinize almayın.

Haklısınız maalesef ki.Her yer uyuz salgını ve bu şekilde corona dönemindeki gibi hastalığını saklamaya çalışanlar yüzünden bitmiyor.

Kocaman ağzımı açmadıgımi nerenizden pardon NERENDEN çıkardın ? Okuduguna göre ,okuduğunu anlamiyormussun.
Demek ki yazdıklarinla yaşadıkların bir değil . Gitme diyemem , tedavi oldum derse dokunma diyemem . Ben ne yapardım biliyor musun ? Çocuğum ikinfi kez kullanacak ve cidden sıkıntı yaşayacak tüm ailesi ayağa kalkmıştı şimdiye kapilarindaydim bir daha çocuğuma ellemeyi bırak beni görünce bismillah çekerdi o görümce . Hadi çocuğunun vücudunda komplikasyon oluştu sonradan sen demedigini bırakmıyorsun ben hala seni korkutmamak için yazmıyorum o daha çocuk cildi vücudu narin onu korumakla görevli olan sensin ona onu diyemem buna bunu diyemem . Bende insanları üzmeye cekinmeye korkarım da çocuğum bundan zarar görse ortalık yangın yeri olsun banane ya .

Bu cehalet karşısında şoktayım. Hepinize geçmiş olsun. Yorumların tamamını okumadım söyleyen olmuştur ama lise çocuğu değil mi bu? Anasına babasına söyleyin gerekirse sürükleye sürükleye götürsünler doktora. Aklı beş karış havada ergenin benim alerjiim var lafı dinlenir mi olacak iş mi? Bebeğinize kıyamiş :KK43: Bu bir halk sağlığı problemi fikirsiz görümcenizin tedavi olması şart. Bu sırada lütfen evinize almayın.
Evet lisede.Kaynanam istese de istemese de uyuz kremini kullanacak diyor ama ben bu 5 aylık süreçteki vurdumduymaz tavrı yüzünden ve hala bendeki alerji demesi yüzünden tedaviyi doğru uygulayacagina inanmıyorum.Tahminim bize 'kremi uyguladım ama geçmedi' diyecek.Bu durum beni çok yıpratıyor.Bir destek bulabilmek için yazıyorum artık

Eşimin ailesiyle şimdiye kadar pek bir problemim olmadı.Sabrım bundan.Ama bu olaydan sonra içimde fırtınalar kopuyor.Yine de kavga dövüş olmadan ,insanlıkla halletmenin yolunu arıyorum.Karakter olarak da böyleyim.

Bende hep iletisim ve iyilik tarafindayim, ama söz konusu sagliksa orda duracaklar. Kendi kendine hastalanip dursa nedir. Ama sirf kompleks yapip baskalara bulastirmak nedir. Tipki corona oldugunu bildigi halde dügünde olan gelin annesi gibi. Kendi evinde ne yapiyorsa yapsin, ama tedavi olmadan siz kabul etmeyin

Evet lisede.Kaynanam istese de istemese de uyuz kremini kullanacak diyor ama ben bu 5 aylık süreçteki vurdumduymaz tavrı yüzünden ve hala bendeki alerji demesi yüzünden tedaviyi doğru uygulayacagina inanmıyorum.Tahminim bize 'kremi uyguladım ama geçmedi' diyecek.Bu durum beni çok yıpratıyor.Bir destek bulabilmek için yazıyorum artık
Ben olsam alerji için randevu aldım diye yalan söyler doktora götürür doktora bir bir anlatırdım şikayetlerini, ilaç kullanmadığını, herkese hastalık bulaştırdığını. Doktor artık karantinaya mı aldırır ne yapar bilemiyorum ama mutlaka alınacak bir önlem vardır sağlıkçı arkadaşlar belki bilir. Öyle krem sürmekle olur mu? Belki siz henüz başlangıç aşamasında tedaviye başladığınız için kremle iyileştiniz, bu cahil aylardır hasta belki de daha yoğun bir tedaviden geçmesi lazım? Mutlaka doktora götürmeli annesi babası. Hayatımda böyle saçmalık görmedim kız orda aylardır uyuz geçiriyor önüne gelene hastalık bulaştırıyor annesi neymiş krem sürecekmiş. Bu kadar da çocuğun ağzına bakılmaz ki.

Konuştuk ,ilacı kapısına gönderdik.Dün konuşmadan sonra yine alerji bendeki demiş.Psikolojimi bozdu resmen.
O halde müge anlı'dan gelsin: "senin alerjin yokkkk, senin alerjin yokkk".

Şaka bi yana, madem alerji diyorsun alerjin geçince gelirsin çünkü biz de sayende alerji (!) olduk dersiniz. Diğer aile üyelerine de iletin tabi onlar da potansiyel taşıyıcı, çocuklarına anlatıversinler bi zahmet. Kibar olacak eşiği geçmişsiniz.

Demek ki yazdıklarinla yaşadıkların bir değil . Gitme diyemem , tedavi oldum derse dokunma diyemem . Ben ne yapardım biliyor musun ? Çocuğum ikinfi kez kullanacak ve cidden sıkıntı yaşayacak tüm ailesi ayağa kalkmıştı şimdiye kapilarindaydim bir daha çocuğuma ellemeyi bırak beni görünce bismillah çekerdi o görümce . Hadi çocuğunun vücudunda komplikasyon oluştu sonradan sen demedigini bırakmıyorsun ben hala seni korkutmamak için yazmıyorum o daha çocuk cildi vücudu narin onu korumakla görevli olan sensin ona onu diyemem buna bunu diyemem . Bende insanları üzmeye cekinmeye korkarım da çocuğum bundan zarar görse ortalık yangın yeri olsun banane ya .

Teşekkür ederim.Eşim de benle aynı düşüncede.Dun telefonda kaynanamla konuştuk.Bunun ayıp bir durum olmadığını, hastalık olduğunu, anca kremle tedavi olabileceğini anlattık.
Sonra aksam eşim konuşmuş.Görumcem hala 'bende alerji var' diyormuş.

Kaynanam görümcem için 'istese de istemese de kremi sürdüreceğim' dedi ama bu uzun bir tedavi.En az 1 ay sürüyor.Görümcemin assla o kadar süre tedavi uygulayacağına inanmıyorum.Tahminim 2 gün kremlenip geçmediginde ' Bakın ben krem kullandım geçmedi ,demek ki uyuz değilmişim ' diyecek.Çünkü 5 aydır o kadar umursamaz ki bu konuya,boyle ciddi bir tedaviye uyacağına inanmiyorum.Böyle bir durumda napabilirim bilmiyorum.Zorla doktora götüreceğiz en son.

Eşim tedavi için bize de görumceme de uyuz kremi aldı.Bugun kremi de yolladık sürsün diye.Tedaviyi tek tek anlattım ama onun bu olayı ciddiye alıp düzenli uygulayacağına inanmıyorum.
Zaten şuan evimize almayacağız ama aylar sonrasını da hesap etmek zorundayım.Eşimin tepkisinden çekinip 'kremi kullandım ' diyecek,yalan söyleyecek.Kremi kullanmayıp aylar sonra yine bize bulaştırırsa diye çekiniyorum.Bu olaylardan sonra görumcemin öz bakımını yaptığına bile inanmıyorum.
Okuyun ,okuyun ve tekrar okuyun.Nerede kocama ağzımı açamamısım veya ailesine bildirmemişim?

Size göre çözüm bulmak yerine gidip önce görumcemin boğazına yapismalıyım sonra da gorumcem beni görunce bismillah çekecek kadar korkmalı.

Bu kafa yapısındaki birinin düşüncelerini merak etmiyorum.Lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın.

Karşımda tedavi olmam diyen biri yok ki.Görumcem sessizdir.Bendeki alerji dedi fakat uyuz kremi yolladık.Esimden korktuğu için uygulamayacam vs dememiş, kremi süreceğini söylemiş ama ben bu 5 aylık süreçteki vurdumduymazlığı sebebiyle tedaviyi uygulayacagina inanmıyorum.Ve görümcem tesettürlü bir insan.Vucudundaki izleri anlamam elinde uyuz olmadığı sürece zor.Tedavi oldum diyip bir kaç ay sonra aynı ortama girersek ne diyebilirim.Tedavi oldun ama çocuğuma yine de dokunamazsın mı ? Benim içimi kemiren düşünce bu
Açık açık konuşacaksınız. Herkes doğru düzgün tedavi olmadığı sürece gorusmeyecegim diyeceksiniz. E-nabızdan teşhislerini gosterirler. Aldıkları ilaçları, kullandıktan sonra boş kutulari, ellerini kollarini fotoğraflarlar. Sizi ikna etmek zorundalar. Iyileşene kadar görüşmem, çocuğumu da görüştürmem diyeceksiniz. Onlarin kirilmalari mi onemli minicik bebeğinizin uyuz olması mı?

Okuyun ,okuyun ve tekrar okuyun.Nerede kocama ağzımı açamamısım veya ailesine bildirmemişim?

Size göre çözüm bulmak yerine gidip önce görumcemin boğazına yapismalıyım sonra da gorumcem beni görunce bismillah çekecek kadar korkmalı.

Bu kafa yapısındaki birinin düşüncelerini merak etmiyorum.Lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın.
Off yemin ederim sana ve senin konuna olan merakımdan yazmadım şu ana kadar ben sana çocuk diyorum sen kafa yapısı bilmem ne . Senin çocuğun için seninle fikir paylaşıyorum da banane en güzeli seni görmezden gele tıklamak banane elalemin çocuğundan çok haklısın

Bundan sonra eve almayı düşünmüyorum.Kücük gorumceme de bulaştırmış.Esimin ailesiyle hiç görüşmemem gerekir.Bunu eşim kabul etmez.Böyle olmasını ben de istemem.Sonuçta torunları var.Nereye kadar görüşmeden durabilirim diye düşünüyorum.
Eşiniz de bebeğine tekrar bulaşma ihtimaline rağmen görüşmek isterse bebeği alır kendi ailemin yanına giderim. Benim için öncelikli olan bebeğim olur. Korunmaya muhtaç bir bebeği uyuz olmuş insanlarla bile isteye görüşüturmek sağlık ihmalidir bence

X