Görümcemin Hastalığı ve Tutumu

Saglik Bakanligi’ni arar ne yapabilecegimi ogrenirdim. Neticede yurtta kaliyor ve toplum sagligi icin de tehlikeli bu.

Bunun haricinde ailece tedavi olmadiktan sonra asla kabul etmeyin derim. Ne demek el kadar bebege ikinci defa uyuz tedavisi uygulamak hem de pasakli pis birisi yuzunden. Cinnet sebebi.

Tedavi olmadığı sürece eve kabul edemeyeceğinizi bebeğe de geçtiğini anlatın.
Annesiyle de konuşun.
Ama net olun tedavi olmadan gelmesin.

Pire olabilir mi?

Uyuz o kadar kolay geçmez, evdeki eşyalardan falan arındırmak zordur. Ve bence o kadar kısa sürede ortaya çıkmaz , belli bir süre sonra kaşıntılar başlar. Son gelişinden ne kadar sonra kaşıntılar ortaya çıktı?

O kızın uyuz kaşınmasına o kadar dayanması da ilginç. Bana pire daha makul geldi.
Nasıl geçmez?
Teyzem olmuştu uyuz yanında doktora girdim daha kapıdan girdik teyzem montunu bana uzattı sakın dokunma uyuz olan insanın hiçbir şeyi ellenmez hemen geçer dedi..
Daha yüzünü elini kolunu uzaktan bakınca anladı ve dokundurmadı..

Bir dönem ben de uyuz geçirmiştim. Doktorun bana söylediği son 1 hafta içinde temas ettiğin herkesin uyuz olma ihtimaline karşın uyuz ilacı kullanması olmuştu. Ama feci bir kaşıntıydı hem de akşamları. O dönemki giydiğim tüm kıyafetler, yorganlar havlular kaynar sularda yıkanıp 3-4 gün havalandırılmıştı. Tedavi olmazsa evinize almayı reddedin, bu konuyu açık açık konusabilirsiniz bence veya siz uyuz olduğunuz ve sizinle temas ettiği için ilaç kullanması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bunda ayıp birşey yok

Ben de bunu düşünüyorum dünden beri.Kücük gorumcem de 'Bende kaşıntı yok' diyor ama her yeri kabarmış.O kabarmalar nasıl hic kaşınmaz aklım almıyor.Sanki uyuz olduk deseler biz bir şey diyeceğiz,kızacağız.Abilerinden korktukları için yalan söylediklerini düşünüyorum. Tek istediğim tedavi olmaları.

Bazi insanlar uyuz, bit gibi hastaliklari kendine yakıştırmıyor. Gorumcenizde muhtemelen boyle kompleksli bir insan.

Bundan sonra eve almayı düşünmüyorum.Kücük gorumceme de bulaştırmış.Esimin ailesiyle hiç görüşmemem gerekir.Bunu eşim kabul etmez.Böyle olmasını ben de istemem.Sonuçta torunları var.Nereye kadar görüşmeden durabilirim diye düşünüyorum.
Eşinize tedavi olmadan gelemezler diyeceksiniz, evden kovun demiyorum, zaten eş ailesine durduk yere gelmeyin demek doğru olmaz sizin çok önemli bur gerekçeniz var🙃

Nasıl geçmez?
Teyzem olmuştu uyuz yanında doktora girdim daha kapıdan girdik teyzem montunu bana uzattı sakın dokunma uyuz olan insanın hiçbir şeyi ellenmez hemen geçer dedi..
Daha yüzünü elini kolunu uzaktan bakınca anladı ve dokundurmadı..
Yok demek istediğim uyuzdan o kadar kolay kurtulunmaz, iyileşilmez

Tabi canım ya kocan seni bosarsa Allah korusun sen çocuğa o ağır uyuz ilaçlarını kullandir ömür boyu çocuk defigin ne ki bir tane daha dogurursun ama koca bulunmaz (!)
Bazen Türkçem söyleyeceklerime yetmiyor yazık o çocuğa
Kocam beni neden boşasın ? Aradaki bağlantıyı bile kurmakta zorlanıyorum.
Ben de diğer yorumları okumadan(ya da okuduğunu anlamaktan aciz) , içindeki nefreti bulduğu ilk yere akıtan birine acıyorum.
Çocuğuma acımak yerine,kendi içindeki pisliğe ,hayatta bildiğin-gördüğün koca kavramı için kendine acı.
Hakaret degil yardim ve akıl istedim.Konuma yazmayın !

Benim çocuğumun sağlığını düşünmeyeni ben hiç baş tacı yapamam vallahi açık açık tedavi olmadan birdaha gelme durum bu bu diye anlatırdım ister yanlış anlasın ister doğru. Farketmez.

Bu durumda evinize kabul etmeyeceksiniz. Cok sabirlisiniz vallaha
Eşimin ailesiyle şimdiye kadar pek bir problemim olmadı.Sabrım bundan.Ama bu olaydan sonra içimde fırtınalar kopuyor.Yine de kavga dövüş olmadan ,insanlıkla halletmenin yolunu arıyorum.Karakter olarak da böyleyim.

Pire olabilir mi?

Uyuz o kadar kolay geçmez, evdeki eşyalardan falan arındırmak zordur. Ve bence o kadar kısa sürede ortaya çıkmaz , belli bir süre sonra kaşıntılar başlar. Son gelişinden ne kadar sonra kaşıntılar ortaya çıktı?

O kızın uyuz kaşınmasına o kadar dayanması da ilginç. Bana pire daha makul geldi.
Biz cildiyeye gittik ve doktor kesin olarak uyuz dedi.O 1 aylık süreçte nasıl bir temizlik yaptığımı anlatamam.Doktorun her kelimesine harfiyen uyduk hemen atlatalım diye.
O süreçte gorumcem bizle kaldığı için uyuz olduğunu düşünüyorum.Pire hakkında bir bilgim yok.Benim de kaşıntı konusuna aklım almıyor.

Eşimin ailesiyle şimdiye kadar pek bir problemim olmadı.Sabrım bundan.Ama bu olaydan sonra içimde fırtınalar kopuyor.Yine de kavga dövüş olmadan ,insanlıkla halletmenin yolunu arıyorum.Karakter olarak da böyleyim.
Bu konuda karakterini sonuna kadar değiştirebilirsin gerekirse kavga dövüş olsun ama birdaha çocuğunu bu riske atmamalısın.

Konudan bağımsız olarak uyuz diye bir hastalığı eskilerde kalmış bir hastalık olarak bilirdim. Son zamanlarda ne kadar da sık duyar oldum. Kaç yılına geldik insanlar uyuz oluyor, bit bulaşıyor. Tedavi olana kadar eve almayacaksınız. Aile bağları çocuğunuzun canından daha önemli değil. Yani yiğitliğe b.k sürdürmemek için aylarca kaşınmayı göze almış ya inanamıyorum ne insanlar var 😱🙄

Kocam beni neden boşasın ? Aradaki bağlantıyı bile kurmakta zorlanıyorum. Ben de diğer yorumları okumadan(ya da okuduğunu anlamaktan aciz) , içindeki nefreti bulduğu ilk yere akıtan birine acıyorum. Çocuğuma acımak yerine,kendi içindeki pisliğe ,hayatta bildiğin-gördüğün koca kavramı için kendine acı. Hakaret degil yardim ve akıl istedim.Konuma yazmayın !
Ben yorumları gayet okudum okuduğumu da çok güzel anladım

Tedavi olmazlarsa bir ömür gitmezmelik yapamayız ki.Bir de yarım saat uzaklıkta oturuyoruz.Biz gitmesek bile aylar geçince çıkar gelirler.Kapıdan kovamam.
Sende kendini çok güzel anlatmışsın . Tedavi olmazlarsa da giderim diyerek . Senin koca kavramını benim anlamam imkansız çok şükür. Kocasına ağzını acamayan kadın gelmis bana hakaret ediyor acını anca buralarda çıkarırsın

Konudan bağımsız olarak uyuz diye bir hastalığı eskilerde kalmış bir hastalık olarak bilirdim. Son zamanlarda ne kadar da sık duyar oldum. Kaç yılına geldik insanlar uyuz oluyor, bit bulaşıyor. Tedavi olana kadar eve almayacaksınız. Aile bağları çocuğunuzun canından daha önemli değil. Yani yiğitliğe b.k sürdürmemek için aylarca kaşınmayı göze almış ya inanamıyorum ne insanlar var 😱🙄

Allah affetsin ama ben mültecilerin getirdiğini düşünüyorum. Türkiyeden silinmiş olan pekçok salgın hastalık bir şekilde yıllardan sonra tekrar ortaya çıkmaya başladı. Uyuzun da ilkokulda adını öğrenmiştim sadece, 25 yıl sonra ilk kez vakaları duymaya başladım. Aşıyla ve başka tedbirlerle çoğu hastalık topraklarımızdan silinmişti. Suriye gibi savaş bölgelerinden gelenler her türlü virüsü, mikrobu beraberinde getiriyor, kontrolsüz bir şekilde sınırdan bunca insan geçerse uyuz da getirirler başka şeyler de. Sağlık alanında yapılan bunca çalışma, bunca emek böylece çöpe atılmış oluyor.

X