Görümcemin davranışları normalmi sizce.?

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
34
merhabalar; yaklaşık 8 aydır evliyim.gurbetteyim ailemden ayrıyım.eşimin ailesinede haftanın 3-4 günü mutlaka gideriz yemeğe veya çaya.gittiğimdede asla oturmam hep servis vs. ilgilenirim.Müsait olduğum zamanlarda ben çaya yemeğe çağırırım.Yalnız onların beklentisi hemen hergün oraya gitmemiz ki bunu biraz geç anladım malesef.

Kendi kızları yani görümcem haftanın hergünü orda.evide çok yakın zaten.Başlarda seviyordum kendisini fakat sonradan olur olmaz laf çakmalarını farkedince çok soğudum.Eşimi ailesinden uzaklaştırma gibi bi amacım yok fakat haftanın 3-4 günü gidince geriye kalan günlerde ancak kendi evime zaman ayırabiliyorum.Bi kursa veya ders çalışma durumum olsa hepten problem olur sanırım.Temizlik ütü yemek vs. asla azımsanmayacak sorumluluklarken, her defasında ''amaaan evin işinde ne varki milletin bütün gün yaptığı işi ben 2 saatte yaparım.'' diyen bi görümcem var.Başka bigünde ayy aylardır evimi silmedim..makinaya vur geç yapıyorum diyen biri..tutarsız onlarca konuşması var.

Konuya gelecek olursak; Eşim bir iki gündür hafiften öksürüyor.alerjisi var.Fakat öyle yatacak kadar kötü bi durumda değil grip vs olmadı.Günü çok rahat ayakta geçiriyor ancak ailesi bunu çok büyük bi hastalıkmış gibi lanse ettirip her telefonda şunuda yap bunuda yap vs. diyorlar.
Akşam görümcem arayıp eşim defalarca iyiyim demesine rağmen bi sıkıntı varmı? diye 2 kez soruyor.1 ay önce malesef eşimde onlarada yansıyan bi problemimiz oldu.o günden beri telefonda bi sıkıntı varmı diye defalarca soruyor.üstelik benim haklı olduğum bir konuda kardeşim yapmaz edalarında konuşup.Akşamki telefondada en sonda diyorki -annen diyoki oğlum olsaydı şu çorbadan içerdi ah ahh...tamda hasta çorbası.
Geçen günde ben kitap okumayı sevdiğimden bahsediyorum bi konu geçmişti.Şiirleri şairleri takip ederim dedim ama eşim çok ilgi duymaz dedim.orda hemen zaten siz biçok konuda zıtsınız bana göre dedi..o kitaplarla ilgilenmez sen seversin.o daha matematiksel düşünür sen duygusal der gibi bişeyler söylendi.şok bir yüz ifadesiyle öylemi deyip geçiştirdim.Başka hangi konularda zıt olduğumuzu düşünüyorsun acaba diye bile soramadım.Saf gibi

Bugün 2 gündür gitmiyoruz sanki çok fazla ara vermişiz gibi akşam gitmemizi beklemişlerki eşim çok hasta olmamasına rağmen yatalak durumdaymış gibi 40 kere soruyorlar.sonra arada diyorki yediğin içtiğin senin olsunda ne yedin acaba??garip bir tavırla.Görüntülü konuştuğu için görüyorum tabii herşeyi. eşimde yedik bişeyler işte diyor.Belki normal bi diyalog gibi geliyor size ama akşamları ne zaman gitmediğimiz gün olsa ne yedin ne yemek vardı sorusunu acayip bir ses tonuyla soruyor.bi kere güveç yemeği yapmışım AA çokta seversinya diyor alaycı bi üslupla eşime..eşimde yok ya pilavın yanına iyi oluyor diye cvp verdi.Bazen benmi art niyetliyim yoksa karşımdakimi çok kurcalıyor diye düşünüyorum. Burda diğer konuları uzunca yazmak istemiyorum ancak genel olarak çok patavatsız konuşmalara maruz kalıp hiç cevap vermiyorum.Sürekli ben açık sözlüyümdür ne olursa söylerim diye dem vuruyor kendisi.
Konuşma bitince bende eşime neden sen defalarca iyiyim dediğin halde bi sıkıntı varmı diye soruyor dedim.acaba aramızda bişey olduğunumu düşünüyor dedim 1 ay önceki onlara yansıyan tartışmamızı hatırlatarak..Eşim tabiki ne alakası var senle vs. diye hemen tepki gösterdi.ve ben bi kez daha eşimle ailesiyle ilgili hiçbirşeyi paylaşmamam gerektİğini anladım.Çünkü her defasında ailesinden yana tavır alıyor.Kendimi bu anlamda çok yalnız hissediyorum.sizce ne yapmalıyım?

sizlerlede paylaşmak istedim

Son düzenleme:
Ayy aynı benim eşimin ailesi...iyi insanlar ama hep bişey seziyorum hissediyorum...aynı sizin durumdaki gibi...iyisn demi bi yaramazlık yok soruları beni öldürücek..yicez oğluşlarını çnkü...

Ayy aynı benim eşimin ailesi...iyi insanlar ama hep bişey seziyorum hissediyorum...aynı sizin durumdaki gibi...iyisn demi bi yaramazlık yok soruları beni öldürücek..yicez oğluşlarını çnkü...
evet gereksiz bi kayırma hali var. Bende sürekli ıhlamur yaptım pekmez verdim vs. gibi açıklama yaparken buluyorum kendimi.

Bence bosuna kafaya takmiyorsunuz hic sevmiyorum böyle evin icinde olup biteni bilmesine gerek yokken sorani sanane ne yemek yemisseniz ne icmisseniz hatta hic bile yemezseniz ne olur? alt tarafi bir yemek sanki kimse ilgilenmiyor basi bos kalmis gibi cok ayip bana göre.
Görümcenin belliki bir isi gücü temizlik bile yaptigi yokki böyle sacma sapan laf sokma isleriyle ugrasiyor.
Iyi niyet oldugunu sanmiyorum anlattiklariniza bakarsak
. 2 gün görüsmedikleri icin görüntülü konusma yapiyorlarsa bunlar esinizi asiri kiskaniyor demektir paylasamiyorlar. Evlendirmesinler ozaman alla alla!!
Esinizde aileci aileside ogullarina hasta.

Son düzenleme:
Aile görüşmelerini belli bi düzene oturtmak gerek yoksa alışınca çok sıkıntı oluyor. Eşin iyileştikten sonra da haftada 1 den fazla gitmeyin. Laf sokarlarsa da uygun dille cevap ver, çok polemiğe girme

evet gereksiz bi kayırma hali var. Bende sürekli ıhlamur yaptım pekmez verdim vs. gibi açıklama yaparken buluyorum kendimi.
Ben direk koskoca adam aç kalırmı o ya gibi şeyler söylüyorum çok sinir bozucu geliyo o tarz ne yedin doydun mu gibi konuşmaları...bizim ülkedede hep bi oğulculuk varya el bebek gül bebek durumları...

Görüntülü konusmanın ortasına dalıp cok ıyı bakıyorum asla gozunuz arkada kalmasın dıyıp cekılın aradan. Hadsız ınsanoglu. Evlendıyse kocasına da bakar. Kaldı kı yatalak hasta da degıl esınız yanı ısını gorebılecek durumda

zaten ilk aradığındada annem oğlunu görsün bi dedi..Geçen günde ben kitap okumayı sevdiğimden bahsediyorum bi konu geçmişti.Şiirleri şairleri takip ederim dedim ama eşim çok ilgi duymaz dedim.orda hemen zaten siz biçok konuda zıtsınız bana göre dedi..o kitaplarla ilgilenmez sen seversin.o daha matematiksel düşünür sen duygusal der gibi bişeyler söylendi.şok bir yüz ifadesiyle öylemi deyip geçiştirdim.Başka hangi konularda zıt olduğumuzu düşünüyorsun acaba diye bile soramadım.

Hadsizlikten Başka bişey degil bu. Resmen sizi kiskaniyo

Daha çok yenisiniz inşallah zamanla taşlar yerine oturur. Bizde de aynı anlattığınız gibi durumlar. Aileden uzak olma onun ailesi ile yakın olma durumumuz tam sizinki gibi. Bende ilk başlarda biraz sorun ettim sorun da yaşadım ama artık alıştım bıraktım ipin ucunu. Biraz da olsa mesafeyi açtım ilk zamanlara göre sizde öyle yapabilirsiniz. Eşim gitmek mi istiyor artık bir gidiyorsam ikinciye gitmiyorum onunla kendi uğrayıp geliyor. Görümcem ile de mesefa koydum arama. Çok arayıp sormam çok gelip gitmem. Galiba işin özü bu yoksa tadı kaçıyor. Çok iyi olsalar bile bazı lafları sözleri, müdahaleleri insanın canını sıkabiliyor. Orta yolu bulup öyle de devam etmek lazım.

Bence sınır çizilmeli bu aile ile aranıza. Ben okurken sinir oldum. Siz iyi bir şey demiyorsunuz. Ki haftada 3 4 kez gitmek nedir ya? Ben eşimin ailesini 15 dk mesafede ayda 1 belki anca görürüm belki iki ayda bir yani. Ne gerek var gereksiz muhabbetlere. Sizi küçükte olsa rahatsız eden insanlarla aranıza her zaman mesafe koyun. Kim olduklarının önemi yok emin olun daha mutlu olursunuz

aslında öyle yapmak lazım..saflık bende herşeyi görmezden geliyorum.Salak gibi ya öylemi? hımm.. diye geçiştiren cevaplar veriyorum.sırf sorun olmasın diye.

çok haklısınız.Ayda 1 gitsem heralde arkamdan söylenmedik dedikodu kalmaz.Napıyoki evde..sanki ne işi var.Çalışmıyoda zaten gibilerinden...

Hadsizlikten Başka bişey degil bu. Resmen sizi kiskaniyo
Bunu söylemenin çok normal olduğunu düşünüyorlar.Herkesin içinde pat diye söylüyor birde.o an yaşadığım şoktan cevapta veremiyorum.Öyle bi hale geldimki acaba anormallik bendemi diye düşünüyorum.

aslında öyle yapmak lazım..saflık bende herşeyi görmezden geliyorum.Salak gibi ya öylemi? hımm.. diye geçiştiren cevaplar veriyorum.sırf sorun olmasın diye.
Yooo bence olsun hadlerini bildirin. Ne münasebet çok seversin ya güveciymiş bak sen.. Sever sevmez onlara ne ya? En iyi yemegi onlar yapıyor falan mı sanıyorlarmış? Sizin sürekli gelip gitmenizi isteyen kaynana görümceye de dokundururdum. Aa canım sende arada evine uğrayıp bi temizlik yap istersen malum çamaşır bulaşık dağ olmuştur hergün buradasın diye.

çok haklısınız.Ayda 1 gitsem heralde arkamdan söylenmedik dedikodu kalmaz.Napıyoki evde..sanki ne işi var.Çalışmıyoda zaten gibilerinden...

Aynısı ya. Bir keresinde hiç unutmam iki gün önce biraradaydık yeni evlenmiştim o zaman. İki gün geçti aradan kv beni aradı. Napıyorsun hiç sesin çıkmıyor demişti. Bende iki gün önce beraber değilmiydik demiştim verdiğim ilk ve tek cevap sanırım. Birde şey var bizimkilerde mesela gideriz oturmaya ayy iyiki geldiniz siz gelmeseniz sıkıntıdan patlıyoruz çok canımız sıkılıyor diye duygu sömürüsü yapıyor kv. O yüzden iki güne bir ordayız. Bazen bende çok sıkılıyorum keşke bir işim olsa bahanem olurdu ama onuda bulamadım.

Boşverin ne konuşurlarsa konuşsunlar sizi bu rahatsız etmesin. Gidin etkinlikler yapın arkadaş ortamı yapın kurslara gidin. Emin olun daha iyi olur. Mesela bende arkamdan neler duyuyorum neler ama umrumda bile değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…