- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.452
- 238
Ben burda konu sahibinin tavrını eleştirdim sanki canavarmış gibi bahsetmiş kuzenlerinden ki hiç çocuk sevmeyen biri olarak diyorum bunu.
Biz de çocuktuk bizden küçük kuzenlerimiz vardı tamamen safi duyguyla sevmek isterdik konu sahibi bu kadar laf yapmadan da engel olabilir çocuklara bunu anlatarak. Sonuçta çocuklar da sokaktan geçen yabancı çocuk değil kuzen yani daha şimdiden görüşmem demesi problemli geldi.
Bazı çocuklar gerçekten canavar gibi ama.
Mesela kuzenlerimin çocukları benim bebeklerimle oynarlar, severler ama bunu şefkatle yaparlar. Bazı çocuklar mesela burnuna parmak sokmak ister, cimdirir, saçını çeker hani sokakta durduk yere kedi köpek taşlayan çocuklar var ya, Heh öyle.
Kuzen de olsa, kendi yeğeni de olsa insan çocuğunun canı yanınca gerçekten çok üzülüyor hele ki ilk 1 yıl lohusalıkta olunca iyice korumacı oluyor.
Eşimin kuzeni doğum yapmıştı, bir bayram bebeğiyle geldi. Mamasını yapmak için mutfağa gittiğinde çocuğunu bana bıraktı öyle yer yatağının üstünde 6 aylık çocuk yatıyor ağlamasın diye agucuk yapıyorum bende. Bebeğin kuzeni geldi odaya (4,5 yaşlarındaydı o zaman) “üstüne bassana o çocuğun.” Dedi. Dedesinin ve anneannesinin sevgisini paylaşmak istemediği için boş bulduğu an çocuğa zarar vermek istiyormuş ki çocuklardan birinin annesi çocuk gelişim bölümünde profesör diğeri de eğitimci. Yani ikisi de bilinçli olduğu için aldıkları çözüm iki çocuğu yalnız bırakmamaktı.
Mesela bu durumda büyük çocuğun annesi gamsız olsaydı muhtemelen küçüğün annesi, ablasıyla görüşmezdi uzun bir süre çocuğu için.
bizim zamanımızda anneden korkuyorduk ya da arkadaşımın annesi, komşu uyarsa bi çekiniyorduk ama şimdiki çocuklar, anneleri umursamazsa gerçekten çok kötü olabiliyorlar