• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocukları…

knirm

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2024
117
18
13
26
Görümcemin iki kızı var. İkisi de küçük sürekli bebeğimi kucaklarına almak istiyorlar, bebeğimi çekiştirip duruyorlar. Bebeğimin yanağını sıkıyor kaş ve göz arasında çok şımarıklar görüşmek istemiyorum bunlar yüzünden bebeğim 5 aylık nasıl bi tavır sergilemeliyimyok mok diyorum anlamıyorlar Allah aşkına bi akıl

Ay gorusmemek en güzeli esımın halasının kızı benım kızdan bı yas buyuk. Bı kere bı zarar verdi
Evlerine gitmiyorum bayramda bıle gitmiyorum yanyana getiremem dedım.

Görümcemin iki kızı var. İkisi de küçük sürekli bebeğimi kucaklarına almak istiyorlar, bebeğimi çekiştirip duruyorlar. Bebeğimin yanağını sıkıyor kaş ve göz arasında çok şımarıklar görüşmek istemiyorum bunlar yüzünden bebeğim 5 aylık nasıl bi tavır sergilemeliyimyok mok diyorum anlamıyorlar Allah aşkına bi akıl
Görüşme anası sahip çıkamıyorsa boşver
Benim görümceninki de 1 haftalıkken gözünü çıkaracaktı benimkinin zor aldık elinden o kadar tetikte olmamıza rağmen

E görüşmeyin? Bir arkadaşımın oğlu geçenlerde kızımın karnını cimdirdi. Oğlan 5,5 yaşında kızım 2,5. Açık açık “yiğit böyle yapman beni çok incitti, sen böyle zarar verip güleceksen ben bundan sonra kızımla görüşmeni istemiyorum.” Dedim. Görümcemin çocuğu olsa ona da derdim.

Kimsenin çocuğu, benim çocuğumun oyuncağı değil; çocuklarım da başkalarının oyuncağı değil. Ben çocuk konularında çok hassasım, görüşmüyorum direkt. Bir keresinde de eşimin arkadaşının oğlu henüz pusetteki oğlumu düşürmeye çalışmıştı, kızımın karnına sert dokunmuştu. bir sonraki görüşme için diğer arkadaş aradığında “busenin oğlu benimkilere çok zarar vermeye çalıştı, Buse de hiç oralı olmadı. Gelsek tüm gün çocuklarımı kontrol etmekten eğlenemeyeceğiz bu yüzden biz gelmeyelim.” Dedim. Net olun.

E görüşmeyin? Bir arkadaşımın oğlu geçenlerde kızımın karnını cimdirdi. Oğlan 5,5 yaşında kızım 2,5. Açık açık “yiğit böyle yapman beni çok incitti, sen böyle zarar verip güleceksen ben bundan sonra kızımla görüşmeni istemiyorum.” Dedim. Görümcemin çocuğu olsa ona da derdim.

Kimsenin çocuğu, benim çocuğumun oyuncağı değil; çocuklarım da başkalarının oyuncağı değil. Ben çocuk konularında çok hassasım, görüşmüyorum direkt. Bir keresinde de eşimin arkadaşının oğlu henüz pusetteki oğlumu düşürmeye çalışmıştı, kızımın karnına sert dokunmuştu. bir sonraki görüşme için diğer arkadaş aradığında “busenin oğlu benimkilere çok zarar vermeye çalıştı, Buse de hiç oralı olmadı. Gelsek tüm gün çocuklarımı kontrol etmekten eğlenemeyeceğiz bu yüzden biz gelmeyelim.” Dedim. Net olun.
Aynen öyle çok haklısınız keşke diyebilsem böyle açık açık

Annelerine söyleyin kendini koruyamayacak kadar küçük. Geri dönülmez bir zarar vermelerinden korkuyorum beni dinlemiyorlar sen uyarır mısın diyin ya da kısaca görüşmeyin
Sözde uyarıyor da yine yapıyorlar. Ben de uyarıyorum aşırı şımarıklar anlamıyorlar asla

Şimdi engel olmazsan hapı yuttun. Yürüyünce oyuncaklarla oynamaya başlayınca çok daha büyük sıkıntı.

Eşimin ailesi de aynı şekilde elimin çocukları sürekli sevip öpüp kucaklamak istiyor görümcemin kızı da oğlumdan 1 yaş büyük birde kardeşi var oğlumla aynı yaşta. Kardeşini inanılmaz kıskanıyor sürekli çizip ısırıyor aynı şekilde oğluma da yapmaya çalışıyor. Bu durumda açık açık söylemek çok zor zaten belliki umursamaz bi görümceniz var. Bu durumda ne kadar hoş olmasada eşinize tavır koymanız gerekiyor. Ben oğlumu sokakta bulmadım hastalanırsa başında ben bekliyorum bu şekilde devam ederlerse ne giderim ne de evine alırım seninde burnundan getiririm dedim. Tavrı net Bi şekilde koymak işe yarıyor. Olum 1 yaşında daha yeni yeni rahat davranmaya başladım ama hala çocuklar sıkıştırdığı an kucağıma alıp ayağa kalkıyorum haliyle yetişemedikleri için sevemiyolar da vazgeçiyolar bi yerden sonra. Asla taviz vermeyin gerekiyorsa gitmeyin ama şuan buna ses çıkarmazaanız daha bunun ek gıdası bilmemesi var hiç lafınızı dinlemezler

Başka bir odada bebeğinizi uyutmaya çalışın, sürekli bebek uyuyor bahanesi uydurun göstermeyin. Gerekirse uyuttuğunuz odaya sizde girin ve çıkmayın. Rahatsız olduğunuzu anlasınlar.
Ayrıca rahatsız olduğunuzu belirtecek birşeyler söylemeye çekiniyorsanız hareketlerinizle belli edin.

Gorusecegınız zaman hasta numarası yapın. Mecbur kalırsanız bebeğinizi kucağınızdan indirmeyin. Çocuklara biraz sert tepki gösterin annesi anlasın. Sonra uyutucam diyip odaya kapanın. Kilit varsa kapıyı kilitleyin. Sessiz kalmayın böyle durumlarda. Eğitsinler çocuklarını, yazık bebeğinize

Aynen öyle katılıyorum. Yaşları denk olsa zarar görmeyecek veya kendini savunabilir vaziyette olsa bebek zaten sorun yok. O da çocuk lakin işin ucunda zarar görme ihtimali varsa direkt net olmak lazım.. ayıp olur vs diye düşünmeye gerek yok. Bebek zarar görünce olan ayıp sana olacak özürle de geçmez. Tedbiri baştan almak lazım. Olacak olan gene oluyor ama vah tüh demezsiniz en azından

Görüşmeyin demek çok saçma. Görümcenizin çocukları çocuğunuzun kuzeni farkında mısınız? Çocuk onlar kötü niyetle bir şey yapmıyolar halledilemeyecek mevzu değil böyle yapa yapa mıymıntı çocuklar yetiştiriyorsunuz sonra büyüyünce arkadaşsız kalıyolar

Görüşmeyin demek çok saçma. Görümcenizin çocukları çocuğunuzun kuzeni farkında mısınız? Çocuk onlar kötü niyetle bir şey yapmıyolar halledilemeyecek mevzu değil böyle yapa yapa mıymıntı çocuklar yetiştiriyorsunuz sonra büyüyünce arkadaşsız kalıyolar

Siz nasıl davranıyorsunuz peki çocuklarınız zarar gördüğünde ve annesinin umursamadığı o anlarda? Merak ettim..

Annelerini uyarın, onlar daha çocuk.
Allah korusun parmağını sokup fıçk diye gözünü mözünü çıkarır. Asla yalnız bırakmayın.

Nasıl bu kadar pasif olabiliyorsunuz anlamıyorum oyuncak bebek mi sizin çocuğunuz? Ellerinden çocuğunuzu kurtarıp iki laf edemiyor musunuz çocuklara da annesine de?

Benim çocuğum yok..

O zaman anne olunca anlarsınız diyeyim🙏🏼

15 yaşındaki çocukla 13 yaşındaki çocuk kavga etse birbirlerine denk sayılır ama bebeklik dönemindeki 3 ay fark bile güç bakımından çok büyük. Ayrıca mıymıntı çocuk değil, elalemin maskarası olmayan çocuk yetiştirmek bu.

Çocuğun aklı erene kadar anası takip edecek, başkasının çocuğuna zarar vermemesi için. Konu sahibinin bebeği mikrop kapabilir mesela kuzenlerinden, kuzenleri muhtemelen park ya da mahalledeki arkadaşlarıyla içli dışlıdır, kaptıkları mikrop kendilerini etkilemese de bebek için çok tehlikeli olabilir.

Neyse, dediğim gibi bunu anlamak sizin için çok zor. Umarım anne olduğunuzda gamsız anaların zorba çocuklarıyla bir araya gelmek zorunda kalmazsınız.🙏🏼

O zaman anne olunca anlarsınız diyeyim🙏🏼

15 yaşındaki çocukla 13 yaşındaki çocuk kavga etse birbirlerine denk sayılır ama bebeklik dönemindeki 3 ay fark bile güç bakımından çok büyük. Ayrıca mıymıntı çocuk değil, elalemin maskarası olmayan çocuk yetiştirmek bu.

Çocuğun aklı erene kadar anası takip edecek, başkasının çocuğuna zarar vermemesi için. Konu sahibinin bebeği mikrop kapabilir mesela kuzenlerinden, kuzenleri muhtemelen park ya da mahalledeki arkadaşlarıyla içli dışlıdır, kaptıkları mikrop kendilerini etkilemese de bebek için çok tehlikeli olabilir.

Neyse, dediğim gibi bunu anlamak sizin için çok zor. Umarım anne olduğunuzda gamsız anaların zorba çocuklarıyla bir araya gelmek zorunda kalmazsınız.🙏🏼
Ben burda konu sahibinin tavrını eleştirdim sanki canavarmış gibi bahsetmiş kuzenlerinden ki hiç çocuk sevmeyen biri olarak diyorum bunu.

Biz de çocuktuk bizden küçük kuzenlerimiz vardı tamamen safi duyguyla sevmek isterdik konu sahibi bu kadar laf yapmadan da engel olabilir çocuklara bunu anlatarak. Sonuçta çocuklar da sokaktan geçen yabancı çocuk değil kuzen yani daha şimdiden görüşmem demesi problemli geldi.

Back