- 13 Aralık 2010
- 4.025
- 28
Ben de çekme taraftarı değilim.65000 tl yi zeten vermezler bana.Onların istediği de 65000 değil.Şu anda bi kaç ay daha rahatlatacak,hacizleri durduracak para yine.
Eşime çok üzülüyorum.Ailesine düşkünlüğünden dert yanmıştım burda çoğu kez.Çok etkileniyor.Gerçi benim kardeşim bu durumda olsa ben de etkilenirim kolay değil.Bu da evimize yansıyor.Mutlu değil.Farkındayım.
Kayınvalidem bakıyor çocuğuma.Çalıştığım için biraz boynum bükük kızıma karşı.Onu bütün gün bırakıyorum,yanında değilim diye sürekli oyuncaklar,ciciboğazlar almaya çalışıyorum her işten çıktığımda.Yanlış biliyorum ama biraz böyle rahatlatıyorum galiba kendimi.Çalışan annelerin en büyük hatası belkide...Çocuklarının Her istediğini alarak tatmin etmek kendilerini
Yani çok etkiliyor yaşamımızı arkadaşlar bu durum.Her yerde önümüze çıkıyor.
Geçen oyuncak aldım yine kızıma.Kayınvalidem dediki 'kaça aldın kızım bunu'...30 tl dedim misal. '' O kadar para verilir mi buna.Bak görümcenlerin elektriğini kesmişler fatura için diyor....'' İşten çıktığımda alışveriş yapıyorum bazen,öyle geliyorum kayınvalideme kızımı almaya. '' Oooo doldurmuşsun yine diyor.Bak görümcen hastaneye gidemiyor bilmem ne kadar istiyorlarmış '' diye başlıyor.
Ben önemsemiyorum çok ama eşim çok üzülüyor.Bazen gidip gezdiğimiz yerleri saklıyor inanın.Biliyorum çünkü.Anne yine başlayacak. ' Ooooo siz gezin boş yere,bak görümcenler............... diye .
Hııı bu arada da çevreden yani durumu bilenlerden bi ton laf duymak da cabası...Bizi çok iyi kazanıyor sanıyorlar.Ama inanın öyle değil arkadaşlar.Ucu ucuna yetiyor aldığımz.
Ama çevre öyle görmüyor ya da biz böyle lanse ettiriliyoruz etrafa.
Bir tane aile dostumuz var eşimin tarafında.Hani böyle sözü geçen,birleştirici,yapıcı olur ya her ailede,bu da öyle.Dayımız...Geçen gün bir sünet düğününde masamıza geldi,selamlaştık,öpüştük neyse.Eşime diyor ki '' Bak yeğenim,Allah hak görmez.Kardeşinin durumunu bilipte yardım etmemenin hesabı olur.Allah komşun açken yatanı kınar ama bu komşu değil,senin canın,kardeşin ' diyor.
Ben de çekme taraftarı değilim.65000 tl yi zeten vermezler bana.Onların istediği de 65000 değil.Şu anda bi kaç ay daha rahatlatacak,hacizleri durduracak para yine.
Eşime çok üzülüyorum.Ailesine düşkünlüğünden dert yanmıştım burda çoğu kez.Çok etkileniyor.Gerçi benim kardeşim bu durumda olsa ben de etkilenirim kolay değil.Bu da evimize yansıyor.Mutlu değil.Farkındayım.
Kayınvalidem bakıyor çocuğuma.Çalıştığım için biraz boynum bükük kızıma karşı.Onu bütün gün bırakıyorum,yanında değilim diye sürekli oyuncaklar,ciciboğazlar almaya çalışıyorum her işten çıktığımda.Yanlış biliyorum ama biraz böyle rahatlatıyorum galiba kendimi.Çalışan annelerin en büyük hatası belkide...Çocuklarının Her istediğini alarak tatmin etmek kendilerini
Yani çok etkiliyor yaşamımızı arkadaşlar bu durum.Her yerde önümüze çıkıyor.
Geçen oyuncak aldım yine kızıma.Kayınvalidem dediki 'kaça aldın kızım bunu'...30 tl dedim misal. '' O kadar para verilir mi buna.Bak görümcenlerin elektriğini kesmişler fatura için diyor....'' İşten çıktığımda alışveriş yapıyorum bazen,öyle geliyorum kayınvalideme kızımı almaya. '' Oooo doldurmuşsun yine diyor.Bak görümcen hastaneye gidemiyor bilmem ne kadar istiyorlarmış '' diye başlıyor.
Ben önemsemiyorum çok ama eşim çok üzülüyor.Bazen gidip gezdiğimiz yerleri saklıyor inanın.Biliyorum çünkü.Anne yine başlayacak. ' Ooooo siz gezin boş yere,bak görümcenler............... diye .
Canım, 2 yaşındaki evladının hatırı için çekme o krediyi..
Sen belirtmişsin zaten, onu bırakıp çalışıyorsun, o minik yavrucak bir fedakarlık yapıyor ve kazandığın her kuruşta hakkı var.
Görümcen çalışmadığına göre demek tuzu kuru, var bir güvencesi. Zaten herşeye rağmen eşya yenilemeler falan da garip geldi bana, çocuk mu bunlar. o kadar da hesap bilmez olamazlarya, vardır bir bit yeniği.
Biz yeni evliyken k.validemde bizden para koparmaya çalıştı, kredi çektirmek değilde düğün takılarına konmak istedi. Bunun için de çok borçları olduğunu ve haciz gelmek üzere olduğunu söyledi.Hiç acımadaım ne yalan söyleyeyim. Allah esirgesin tabi, ama haciz dediğin şey canını almak değil, eşyanı alıyorlar sadece. K.valide ben evlenirken bir tek eşyama yardım etmedi, istemem zaten orası ayrı. Ama en baştan "yavrum benden bişey beklemeyin" demeyi bildi. Yani o benim eşyamı düşündü mü, şimdi ben onunkini düşüneyim. varsın gelsin haciz.
Yeğenler için üzülür eşin tabi, ama evladı daha önce gelmeli. Öyle değil mi.
Çalışmak isteyen herkese iş var canım. Gönlü olmayana da iş yok malesef. Bak ben borç ödüyorum üniversite mezunuyorum. Evlenmeden önce kurumsal firmalarda çalıştım 6 ay iş aradım bulamadım. Başvurmadığım yer kalmadı. Marketlerde kasiyerliğe bile başvurdum...
Neymiş efendim CV'im çok iyiymiş o yüzden bana verecekelri maaş bana yetmezmiş, beğenmezmişim, ücret politikaları bana ters gelirmiş diye başvurduğum bir sürü yerden red yanıtı aldım. İşe alsınlar diye yalvarma noktasına kadar gelmeme rağmen olmadı o işler.
Ama bıçak kemiğe dayandı, acil iş bulup 3 5 kuruş kazanmam lazımdı eve tebligatlar gelmeye başlamıştı çünkü CV'den iş tecrübelerimi sildim şimdi asgari ücretle çalışıyorum bi yerde hem de 12 saat. Hem de ayaktayım bütün gün amele gibi malzeme taşıyorum. 1 ay oldu işe başlayalı. Ve o red yanıtı aldığım yerler bunun 2 katı maaş veriyordu. Ama maalesef kabul etmediler beni tecrübem fazla iyiymiş diye. Mecbur kaldım şimdi 3 kuruşa da olsa çalışıyorum işim var diye seviniyorum...
Görümcende bir zahmet girsin bi işe çocuklar da çalışsın. Ha gidemiyorsa da evden iş yapsın. 3 çocuklu arkadaşım örgü örüyor su bidonları falan için ve iş yapıyor evde dışardan alıp. Eşi yok vefat etti.cuklar okuyor. 1 tanesi daha ufak okul yaşında değil. Bırakacak baktıracak kimsesi yok. Ayda 1000 tl ye kadar para kazanıyor kız evden çalışarak. Alışmışlar rahata oh ne güzel memleket. Sakın ola sakın çekme kredi falan. Bırak inceldiği yerden kopsun isterlerse konuşmasınlar. Yarın sen zor duruma düşsen sana kim yardım edecek? Emin o umurlarında bile olmayacaksın... Ayrıca eniştenin kendi ailesi yok mu? Hangi memlekette görülmüş kadının kocasına kadının ailesinin yardım ettiği?