Görümcemin borçları !!!

Sakın sakın kredi çekme 5 bin olsa neyse ödemezlerse ödemezler dersiniz ama 50 bin lira bu az değil, bu kadar borç neden yapmışlar anlamadım 15 bin lira kredi çekmişler ödeyemiyorlar diyorsunuz o kredi mi olmuş 50 bin anlamadım açıkcası.
Banka kredilere tamam ödemezseniz artar ama 15 bin lira bir kaç yılda 50 bin olmaz, hem bir ara yapılandırma falan vardı yapılandırma yapsalardı keşke.
Ben öğrenciyken aldığım öğrenim kredisini kara kara düşünüyordum sürekli ki 5 bin liraydı, bu sene yapılandırdım ödüyorum, çok şükür çalışıyorum ödemeye gücüm var ama çalışmasam gidip eşimin ailesinden değil kendi ailemden isterdim insanın annesi babası ne yapar eder öder ama başkasına yük olunmaz.
Yani ben olsam o krediyi asla çekmem, tüketici kredisi çekerbilirsiniz onun da en fazla 60 ay vadesi 50 bin çekseniz aylık 1000 küsur taksiti olur, toplamda da 75-80 bin geri ödemiş olursunuz. Az değil karşılayabilecek misiniz ayda 5 bin maaş alıyorsanız eşinizi ve görümcenizi çok seviyorsanız çekin ama değilse çekmeyin, bir de siz hacizle icrayla uğraşırsınız.

ya anlamadım ben, benimde o kadar kredi borcum var ama ben ev aldım, onların ne evi ne arabası varmış, kadının zaten çalışmaya niyeti yokmuş, evimize onların 4 katı maaş giriyor,bulaşım makinem yok benim korkuyorum borçlanmaya sizinkiler maşallah beyaz eşyaları yenilemiş, bana sorarsan yapabiliyorsan para falan verme, kendine acımayana senmi acıyaaksın, sende çekebiliyorsan kendine kredi çek borçlan, böylece mazeretin olur.

Ben olsam çekmezdim.Hastaymış.Benim annem 50 yaşında hala çalışıyor.Üstelik avrupa yakasından anadolu yakasına gidiyor.Kimse için fedakarlık yapmayın bırakın kendi borçlarını kendileri ödesin.

Benim eşimin ailesinde de böyle bir sorun var. Biri sıkıntıya düşmüş diğeri kredi çekmiş. sonra ödenememiş kredi, sorunlar olmuş. sonra diğer bir kardeş daha sıkıntıya girdi fakat diğerine çekilen krediler yüzünden ona yardım edilemedi. Ortalık birbirine girdi tabi. Şimdi ortada bir kredi meselesi, ne zaman konu açılsa birileri üzülür. Kredi çekersen bu mesele seneler sürer , ama şimdi hayır dersen 1-2 gün en fazla 1 ay sürer. Ayrıca ufak bi not, ben ve kız kardeşlerim lise yıllarından beri çalışırız, üniversiteyi kendi çabalarımızla okuduk. Evde bi sıkıntı varsa sorumluluk o ailenin fertlerinindir, Senin değil...

Ben olsam çekmezdim.Hastaymış.Benim annem 50 yaşında hala çalışıyor.Üstelik avrupa yakasından anadolu yakasına gidiyor.Kimse için fedakarlık yapmayın bırakın kendi borçlarını kendileri ödesin.

tembelliğin adını hastalık koymuşlar, kızlarının çalışmamalarına ne bahane buluyorlar acaba merak ettim ben. kızken lise 2. Yaz tatilinde patates tarlasından uzun dikenli bitkileri söktük bu benim kazandığım ilk paramdı !

bu devirde hiç kimseye güven olmaz.herkes borcunu nasıl
yaptıysa ödemesini de bilsin.off sinirleniyorum ya.
sen küçücük çocuğu bırakıp işe gidiyosun millet
keyfinde.benimde annem kendimi bildim bileli
çalışıyor.işe giderken benide yanında götürüyodu.
ama hiç kimseye muhtaç olmadık allah razı olsun
annemden.diyeceğim o ki herkes kendi başının çaresine baksın.

Son düzenleme:
ne kadar rahat insanlar var.görümceniz en basiti dışarda ev temizliklerine gidebilir.olmadı bir çocuk bakabilir ...

X