Görümcemin borçları !!!

sakami bu evde calisacak durumda iki genc ( hafta sonu ve tatiller)
alinan esyalar
ve keyfe yapilmis bir borc dahasi is begenmeyen bir gorumce
yuzlerine bu rahatliklarini vuracak biri lazim

Kayınbiraderinizin çektiği krediyle beyaz eşyaları değiştirmişler,sizin çekeceğiniz krediyle de salon takımını yenilerler artık..

Ya benim asıl anlamadığım ortada görünen bir mal yok,50.000 tl borç,kayınbiraderinizin çektiği 15.000 kredi ve hala ihtiyaç hala borç..

Daha önceki 50.000'i nasıl çekmişler nereye harcamışlar?

O parayı harcarken size sormuşlar da mı şimdi sizin kazancınızdan pay bekliyorlar..

Kardeşe yardım elbette edilir ama nasıl olur,ev alır,kredileri ödemeye gücü yetmez işleri umduğu gibi gitmezse o zaman duruma el atmayan fesattır zaten..

İyi de kendini ve çocuklarını düşünmeyen insanları ben niye düşüneyim?

Beş değil on değil 65.000 borç bu..65.000 onları bu zamana kadar kurtaramadıysa bundan sonra hiç kurtulmasınlar..

Eşimin de benim de gayet güzel mesleklerimiz var..10.000 tl kredi çekmiştik,1 sene boyunca uykularım kaçtı..

Bunlar ne rahat böyle?

Son düzenleme:
gercekten böyle rahat insanlar varetrafta..
deli oluyorum bunları gördükçe..
halk arasında bunlara ayranı yok içmeye tahtıravanla gider s.cmaya denir..:KK53:

S
Çok teşekkür ederim hepinize okumuşsunuz bu kadar uzun bir yazıyı _ki gerçekten çok uzun olmuş :) _

Eşim şu anda arabamızın kredisini ödüyor.Ona tekrar kredi çıkmaz.Benden istemelerinin sebebi bu.

Babamın 1 arsası var.Bu yıl inşaatına başladnı.1 daire düşecek bize ordan ama küçük.Şu anda kiradayım bu arada.Babam bizi düşünüyor.Sağa sola borç yapmayın sakın.Daire tamamlandığında üstüne biraz borçlanır iyi bir yerden ev alırız size diyor.İki lafından biri Aman kızım borç yapmayın.Ev bitmek üzere.Satıp üstüne kredi çekeriz diyor.

Yani bunu anlatmamın sebebi şu.Eşime dedim ki bi kaç kez,doğruyu söyle.Abla böyle böyle.Belki biz seneye yüklü bi para çekip,evin üstünü tamamlayacağız.O yüzden şimdi borca giremem,hem alttan kredi görünürse tekrar vermezler de diyorum.Nasıl söyleyeyim bun diyor.

Bu arada biz arabayı aldığımızda da bi ton yaygara olmuştu.Onlar bu kadar sıkışıkken biz araba alıyoruz diye.Şİmdi ev olursa hiç görüşmezler herhalde.

Sen onların sıkıntılarına üzülürken sen bir mal sahibi olduğunda onlar sevinip senin adına mutlu olamıyorlarsa yazıklar olsun onlara. Onları hala eşinde akraba yerine mi koyuyor ve üzülüyorsunuz... Önceden gerçek dost bulmak zordu artık gerçek bir akraba bulmak zor, Önceden yabancılara güvenilmez, konuşma derlerdi şimdi Akrabalara güvenilmez dikkat et deniliyor. Ve nedense bu doğru olduğunu akraba dediklerimiz kanıtlıyor....

babacıgınızın ısrarla aman kızım borc yapmayın demesine ragmen gidip onlar icin kredi cekerseniz başınıza gelecekleri hak edersiniz
bu insanlar ihtiyactan muhtaç durumda değiller,bunlar lüks nedeniyle muhtaç durumdalar
baksanıza hala gidip beyaz esya alabiliyorlar
bence kredi falan cekmeyin
bunların sonu yok
ödeyemeyecekleri de gün gibi ortada
1000 tl alıp kira mı ödeyecekler,beyaz esya mı alacaklar,yiyip icecekler mi yoksa size borc mu ödeyecekler
ben olsam korkarım borcuna sadık olmayan ve fütursuzca borc yapan insanlara kredi cekmekten
ne demisler korkanın anası aglamaz sakın cekmeyin kredi falan
ha saglıkla ilgili bir durum olur tamam ama bunun dısında bu insanlar için yapılabilecek bir sey yok sanırım
Allah kurtarsın

sizinle birliktemi harcadılar o kadar parayı şimdi sizi ortak ediyorlar borçlarına.

bence haciz memurlarıyla biraz başbaşa kalırlarsa gayrete gelip ailece çalışarak ödemeye karar verirler...

eşinizinde üzülmesi doğal ama bu şekilde hep birilerinden medet umarlarsa o borçlar hiç biç bitmez...

nasılsa arkamızı toplayan var deyip sorumsuzca davranmaya devam ederler...

eşinizle sakin bir şekilde konuşup eğer edebiliyorsanız ikna edin ve kesinlikle kredi falan çekmeyin...

Çok teşekkür ederim hepinize okumuşsunuz bu kadar uzun bir yazıyı _ki gerçekten çok uzun olmuş :) _

Eşim şu anda arabamızın kredisini ödüyor.Ona tekrar kredi çıkmaz.Benden istemelerinin sebebi bu.

Babamın 1 arsası var.Bu yıl inşaatına başladnı.1 daire düşecek bize ordan ama küçük.Şu anda kiradayım bu arada.Babam bizi düşünüyor.Sağa sola borç yapmayın sakın.Daire tamamlandığında üstüne biraz borçlanır iyi bir yerden ev alırız size diyor.İki lafından biri Aman kızım borç yapmayın.Ev bitmek üzere.Satıp üstüne kredi çekeriz diyor.

Yani bunu anlatmamın sebebi şu.Eşime dedim ki bi kaç kez,doğruyu söyle.Abla böyle böyle.Belki biz seneye yüklü bi para çekip,evin üstünü tamamlayacağız.O yüzden şimdi borca giremem,hem alttan kredi görünürse tekrar vermezler de diyorum.Nasıl söyleyeyim bun diyor.

Bu arada biz arabayı aldığımızda da bi ton yaygara olmuştu.Onlar bu kadar sıkışıkken biz araba alıyoruz diye.Şİmdi ev olursa hiç görüşmezler herhalde.

bizdede var böyle haset,fesat akrabalar bir baltaya sahip olamadılar şükür eşim tiniyetlerini anladıda kredi çekmedi aynı onlar gibi keyiflerine düşkün,tembel,kıskanç,lüks yaşam düşkünü mesafeli olun onlar sizi batırmak istiyor kıskandıklarından !

bizdede var böyle haset,fesat akrabalar bir baltaya sahip olamadılar şükür eşim tiniyetlerini anladıda kredi çekmedi aynı onlar gibi keyiflerine düşkün,tembel,kıskanç,lüks yaşam düşkünü mesafeli olun onlar sizi batırmak istiyor kıskandıklarından ! !

bu enistenin yokmu kendi esi dostu ailesi de her dara düstügünde karisinin ailesinden istiyor insan utanir yahu gururuna yediremez kayinbiraderinden para istemeye hele geline kredi cek demeye sastim kaldim
ben sizin yerinizde olsam valla kusura bakmayin kimsenin borcu icin kredi cekemem yarin öbür gün bana lazim oldugunda kimden isteyecegim diyin
bir zahmet görümceniz totosunu kaldirsinda calissin
sanki bizim canimiz yok sahurda düsüyoruz yollara

bu enistenin yokmu kendi esi dostu ailesi de her dara düstügünde karisinin ailesinden istiyor insan utanir yahu gururuna yediremez kayinbiraderinden para istemeye hele geline kredi cek demeye sastim kaldim
ben sizin yerinizde olsam valla kusura bakmayin kimsenin borcu icin kredi cekemem yarin öbür gün bana lazim oldugunda kimden isteyecegim diyin
bir zahmet görümceniz totosunu kaldirsinda calissin
sanki bizim canimiz yok sahurda düsüyoruz yollara

Canım eniştenin huyunu suyunu bütün sülalesi ezberlemiştir artık da onlardan para isteyecek yüzleri yoktur..

Hem de kayınbiraderinden de değil,gelinlerinden istiyorlar..

"Benim borcumu sen öde" demenin değişik biçimi...

kesinlikle cekme,bu devirde deyil görümcene kendi kardeşinede güvenme para konusunda,benden söylemesi,emin ol başıma geldigi için söylüyorum,

3-5 gün küsüp barısacaklarsa problem yok
asla cekme daha kaynının borcunu odeyemezken senınkını nasıl ödücekler
üstelik sen 2 yasındakı cocugunu bırakıyosn calsıyosn
kadın kocaman cocuklarını bırakmıyo
ve ayrıca aılelerde hep boyledır zaten
benım esımın aılesınde de var
yok dedıgımız zman ınanmazlar asla
ama bız ıstedıkmı hemen yok olur
sonradan pişman olmamak içi en saglıklısı asla cekmemek...
he bide en kalıtelısınde esya almıslar
ee bunlar borclarını degıl luksu dusunuyolarsa benden hayır gelmezdı onlara!!!

çekmesen çekmedin diye küsücekler, çeksen ödemiyolar diye sen küsüceksin...ben olsam çekmem doğrusu

aa kesinlikle çekmelisin.. çekmemek ayıp olur.. ee şimdi evde bişeyleri eksiktir çocuklar büyümüş araba isterler falan.. yeni tvler çıkıo 3d görüntülü almak isterler belki.. hiç durma bence :KK36:

aa kesinlikle çekmelisin.. çekmemek ayıp olur.. ee şimdi evde bişeyleri eksiktir çocuklar büyümüş araba isterler falan.. yeni tvler çıkıo 3d görüntülü almak isterler belki.. hiç durma bence :KK36:

Çok haklısın canım katılmamak elde değil..:KK68:

canım ben ce çekmemelisin tamam üzücü bir durum allah kimsenin başına vermesin ama onlarda hiç çaba yok sadece nerden gelecekki diye bakıyorlar boş ver sen canım kendi düşen ağlamazmış yerken düşünselerdi

canım ya neye kara verdin bilmiyorum ama bence çekmesen iyi olur aynı olay bizimde başımızda bizimde derken eşimin ailesinin küçük görümcemin kocası senin tarif ettğin gibi sorumsuz biri sağa sola bir sürü borcu var evi kira bide ama anneside yanında ama o ikisinin maaşını sayarsan 2 binlirayı bulur eniştemin annesi kocasından kalan emekli maaşı alıyor. bunlar büyük kaynıma demişler kefil ol diye onlarda ödemeyeceğini bildikleri için kabul etmemişler tabi bunlarda küsmüş iftara falan çağırmışlar gelmemişler sonra aradan biraz zaman geçince gelmiş hemen yemek yemiş çıkmışlar konuşmuyolarmış (o zamanda kayın babamdan çekindiği için geldi sanırım biraz sinirlidirde kendisi)sonra kayınbabamlara söylemişler onlarda kabul etmemiş zaten onlarında borcu var şimdi 10 gün sonra biz gidince belki bizede söyleyecek (kaynımgil diyo)eşim yok ben olamam diyo çünki biz ev kredisi ödüyoruz onun için bide biz memleketteki evi diğer görümcemlere 80 binliralık evi 50 binliraya verdik kayınbabamın isteği üzerine aslında eşim vermiyecekti ama babası ben veriyom diyince mecbur kaldı biraz uzun oldu ama yazmak istedim bence hiç bulaşmayın onlar rahatca yiyip içip geziyolar alatlarında araba bizde böyle onların borçları yüzünden darlık çekiyoruz

tek bir şey hatırlıyorum..

2-3 yıllık evliyim..

hantal bir televizyonum var..

pek çok eksiğim var evimde..arabam yok..

görümcemler borç istemeye geldiler..Evlerinin kredisi için..

o ay yetiştirememişler..haliyle yeni ev masrafları..boya tadilat..

bizde verdik..

evlerine giderken o parayla LCD tv almışlardı..

vermeyin kardeşim..

Somalideki bebeklere verin..

Ramazan ayı yetime verin,

borç harç içindeyken beyaz eşyasını değiştirene kredi miredi çekmeyin.

tek bir şey hatırlıyorum..

2-3 yıllık evliyim..

hantal bir televizyonum var..

pek çok eksiğim var evimde..arabam yok..

görümcemler borç istemeye geldiler..Evlerinin kredisi için..

o ay yetiştirememişler..haliyle yeni ev masrafları..boya tadilat..

bizde verdik..

evlerine giderken o parayla LCD tv almışlardı..

vermeyin kardeşim..

Somalideki bebeklere verin..

Ramazan ayı yetime verin,

borç harç içindeyken beyaz eşyasını değiştirene kredi miredi çekmeyin.

tövbe tövbe...
allahım ıslah eyle yarabbim
nasıl insanlıktır bu böyle :KK43:(

her gün kkyı okuya okuya değişik cinsler tanıyorum valla ufkum genişliyo :KK53:
bi zahmet görümcen poposunu kaldırıp da işe giriversin
ne hastalığı varmış o kadar önemli
kanser filan değilse ( kaldı ki değil heralde)
çalışabilir di mi
ik kocaman çocuğu varmış
onlar da çalışabilir
ben olsam o kadar borç içinde çalışırdım milletten dilenmek yerine
bence bu dilenmekten başka bişi değil zira..

X