Görümcemin borçları !!!

simdi kredi cekme sirasi sana gelmis, ya sonra sira kimde, nereye kadar

bunlar kendileri bataga düsmüs etrafindakileride icine cekiyor

ya kayninda ödeyemesse, sonra sende ödeyemessen, sizin evlerinizede haciz gelirse

yedigi hurmalar gelir böyle tirmalar iste ayagini yorganina göre uzatmassa

hanfendi poposunu kaldirsin bi zahmet de ödesin borcunu

aslaaaa aslaaaa cekme kredi , haciz gelsin böylelikle kurtulurlar belki borclarindan

Kesinlikle çekme...

Kendimden örnek veriyorum. Benim babam iş adamıydı çok iyi şartlarda büyüdüm takii iki yıl öncesine kadar 2 yıl önce olan kriz benim ailemide derinden etkiledi. Halada devam ediyor. Dogdugumdan beri kendimize ait evlerde oturduk kendimize ait yazlıklarda tatil yaptık ama babam iflas edene kadar evimizin eşyasına kadar boşaltılar. Kiraya çıktık cebimizde tek kurus yokken birde hepımız okuyorken. Şimdi calısıyorum okurkende ıse gırdım calıstım evımın kırasını odemek ıcın kardeslerım yazın tatıllerde calıstı kımseye el acmayalım dıye ve kımsenın kapısına gıdıp demedık bıze yardımcı olurmusunuz. Herkes kendı üstüne düşeni yapmalı ne olursa olsun eli ayağı tutuyorsa çalışıcak ... Yerken iyiyse ödemesinide biliceksin o yuzden çekme siz böyle yaptıkca onlar hep onun bunun sırtından gecınıcek hasta olur gercekten duskundur yap al ver... Ama sunuda unutma odemezlerse sen o borcu odeyebılıcekmısın. Ve sen 2 yasında kızını bırakıp gidiyorken onlar oturuyorsa kusura bakma ben veremem... Amcam bıldım bılelı calısmaz ve hep babamdan gecınırdı bızım eve ne alınsa onlarda o alınırdı. Babam ıflas etttıkten sonra kapımızı calmadı oldunuzmu kaldınız mı ıhtıyacınız var mı dıye.... Yine sen bilirsin ben yasadıklarımı paylastım. Karar tabıkı sizin....

buna benzer bende yaşadım ama eltimle... onların borcuda bütün aileyi birbirine kattı elimde ne var ne yok hepsini vermiştim iyilik yapıcazya hiç kimseyi düşünme önündeki hayata bak eşinede öle şunu söle bunu söle deme çık karşısına aslanlar gibi ben çekemem ev için çekmeyi düşünüyorum ilerde diye söle hiç kimsedende çekinme koy tavrını benim ödediğim borçlar ohoooo geri dönüşü oldumu hayır olmadı öle kaldık dımdızlak sende aklını kullan yedirme kimseye rızkını haa bu arada oyunlara gelme kredi çekme işinde sana oyunda yapabilirler tongaya sakın düşme derim Allah yardımcınız olsun sıkıntıyı biran önce atlatırsınız umarım

Onlar her istedikleri şeyi alacaklar, rahat yaşamlarından taviz vermeyecekler, kendi sorunlarını çözmekten aciz kalacaklar; borçlarını ödemek size düşecek.
Niye?
Çok mu zenginsizin de para dağıtasınız?

Tamam kardeştir, kıyılmaz, üzülür eşiniz. Siz de üzülüyorsunuzdur.

Ama herkes önce kendi bütçesini, kendi ailesini düşünmek zorunda.

Eşi çalışamazmış!
Böyle saçmalık mı olur.
Bu kadar zor bir durumda çoluk çocuk hepsinin çalışması lazım.
Gayet part time iş bulunur çocuklara.

Kadının hiçbir bahanesi yok.

Bırakın onlar taksınlar kafalarına kendi borçlarını.
Siz alacağınız evi düşünün.

Yerinizde olsam az az mutfaklarına yardım ederdim, o kadar.

yerinizde olsam kredi falan cekmem
bi yerde kendileri bile bile o hale getirmisler
her serde bir hayir vardir derler ya
belkide evlerine haciz gelirse anlarlar ve ayagini yorganina göre uzatmasini bilirler bundan bir pay cikartirlar
bu durumda kredi cekerseniz siz ödeyeceksiniz görünen o
allah yardimcilari olsun

Ben de çekme taraftarı değilim.65000 tl yi zeten vermezler bana.Onların istediği de 65000 değil.Şu anda bi kaç ay daha rahatlatacak,hacizleri durduracak para yine.

Eşime çok üzülüyorum.Ailesine düşkünlüğünden dert yanmıştım burda çoğu kez.Çok etkileniyor.Gerçi benim kardeşim bu durumda olsa ben de etkilenirim kolay değil.Bu da evimize yansıyor.Mutlu değil.Farkındayım.

Kayınvalidem bakıyor çocuğuma.Çalıştığım için biraz boynum bükük kızıma karşı.Onu bütün gün bırakıyorum,yanında değilim diye sürekli oyuncaklar,ciciboğazlar almaya çalışıyorum her işten çıktığımda.Yanlış biliyorum ama biraz böyle rahatlatıyorum galiba kendimi.Çalışan annelerin en büyük hatası belkide...Çocuklarının Her istediğini alarak tatmin etmek kendilerini

Yani çok etkiliyor yaşamımızı arkadaşlar bu durum.Her yerde önümüze çıkıyor.

Geçen oyuncak aldım yine kızıma.Kayınvalidem dediki 'kaça aldın kızım bunu'...30 tl dedim misal. '' O kadar para verilir mi buna.Bak görümcenlerin elektriğini kesmişler fatura için diyor....'' İşten çıktığımda alışveriş yapıyorum bazen,öyle geliyorum kayınvalideme kızımı almaya. '' Oooo doldurmuşsun yine diyor.Bak görümcen hastaneye gidemiyor bilmem ne kadar istiyorlarmış '' diye başlıyor.

Ben önemsemiyorum çok ama eşim çok üzülüyor.Bazen gidip gezdiğimiz yerleri saklıyor inanın.Biliyorum çünkü.Anne yine başlayacak. ' Ooooo siz gezin boş yere,bak görümcenler............... diye .

yaaa hic gelemiyorum bu durumlara afedersiniz poposunun keyfinden calismiyor üstüne üstlük okadar sey aliyor olmayan parayla!!! sonra milletin alin teriyle bebegine özlemle calisip kazandigi paranin hesabini yapiyorlar bu nee yaaa cekin cizginizi esinizede söyleyin ben calisiyorum oda calissin ödesin deyin bitsin gitsin...demesi kolay biliyorum ama yapacak baska sey yok hayatta ödemezler.....benim sözlümün ablasida öyle bi ton borc icinde ama calismiyor oh ne alaaa keyfindende geri kalmiyor....emek yoksa cektikleri normal düsünmesi gerekir bence hic kafanizada takmayin

Bişey sormak istiyorum..
Bu borç nereye ? Banka faizi işletiyor demişsiniz de bir de ne ev ne araba demşsiniz..Herhangi birşeye ipotek koyulmadan o parayı vermez banka..Çünkü benim bildiğim kadarıyla en fazla maaşının 10 katını veriyor bu da 10.000 TL yapar..

Para kopartmak amacıyla borcumuz var diye yalan söyleme gibi bir ihtimalleri var mı size ?

Hayır kesinlikle çekmeyin..Çekersem sıkıntıya girerim, ödermi ödemez mi diye diyorsunuz, çekmezsem küserler diyorsunuz..Bence çektiğinizde asıl küslük olacak çünkü ödemeyecekler ve huzursuzluk çıkacak, hatta ve hatta eşinizle bile sorun yaşamanız olası..Bu nedenle kendi paranızla kötü olmaktansa, çekmeyip kötü olun daha iyi..

Kadının çocukları gelmiş üniversite çağına, şaka gibi çocuklar var çalışamam diyor..Onlar elini taşın altına koyumuyor, siz niye koyasınız ki ?

bizdede aynı durum yaşanıyordu bende dedim dayanamayıp bigün banamı güvenip yapıyorlar bu kadar borcu gelip bana çatıyorsun onu bunu alınca evme diye dedim ama nasıl dedim öldüm öldüm dirildim bi dahada o muş bana dert yanmadılar ama giden gitti elimden zamanında aklını kullan ezdirme kendini kreşe vericek durumda değilmisin çocuğunu kayınvalidenin bakması mecburmu hem diyorsunki sen konuşmayacaklar bi gün iki gün diyorsun olsun konuşmasınlar sonra düzeliyor o sorunlar senin ödenmeyen borcundan dahamı önemli konuşmamaları bide öle düşün

Tabii ki hiç hoş bir durum değil.
Kardeşler birbirine yardım etmek için gerekirse kendi harcamalarından kısmalı, yardım etmeli fikrimce.

Ama görümcenizin durumu farklı.
Böyle gamsızlık olmaz.

Siz ailenize, çocuğunuza daha güzel imkanlar sunmak için çalışıyorsunuz; o hastayım çalışamam diyerek borç bulmaya çalışıyor.
Madem rızkınız başka yere gidecek, siz de bilirsiniz evde oturup tüm vaktinizi çocuğunuza ayırmayı.

Günü kurtarma derdindeler, o borç kapanmaz ve sürekli kapınıza gelirler, biliyorsunuz.

Kınamış olmaktan korkuyorum, ama kocaman insanlar, insan uzatmaz mı ayağını yorganına göre?

Asıl eşinizin durumu üzücü geldi bana.
İnsan kıyabilir mi kardeşine...

Hııı bu arada da çevreden yani durumu bilenlerden bi ton laf duymak da cabası...Bizi çok iyi kazanıyor sanıyorlar.Ama inanın öyle değil arkadaşlar.Ucu ucuna yetiyor aldığımz.

Ama çevre öyle görmüyor ya da biz böyle lanse ettiriliyoruz etrafa.

Bir tane aile dostumuz var eşimin tarafında.Hani böyle sözü geçen,birleştirici,yapıcı olur ya her ailede,bu da öyle.Dayımız...Geçen gün bir sünet düğününde masamıza geldi,selamlaştık,öpüştük neyse.Eşime diyor ki '' Bak yeğenim,Allah hak görmez.Kardeşinin durumunu bilipte yardım etmemenin hesabı olur.Allah komşun açken yatanı kınar ama bu komşu değil,senin canın,kardeşin ' diyor.

Arkadaşım yazdıklarınızı okudukça seni, eşini ve çocuğunu alıp o insanların yanından kaçırasım geliyor, yemin ederim. Kayınvaliden de ayrı bir vakaymış. Çocuğuna istediğini alacaksın tabi, daha doğal ne var, çalışıyorsun alıyorsun. Onlarda çalışsın. İnsanların sorumsuzluğunun faturasını sana kesmeye çalışıyorlar ama sakın sakın böyle bir hata yapma. Eşin çok etkileniyordur, haklı da ama ikiniz oturup, kafa kafaya verip konuşun. Bunun bir sonu yok. Şuan çekeceğiniz kredi onları anlık bir sıkıntıdan kurtaracak. Sonra aynı sıkıntılarla yine baş başa kalacaklar, üstüne sizi de sıkıntıya sokarak. Eşinizin yapacağı tek şey onları çalışmak için teşvik etmek olsun.

Sinir oluyorum böyle insanlara ya! Bizim de vardı böyle bir akraba. Okul çağında 4 çocukları vardı, sadece baba çalışıyor. Sürekli borçtan şikayet ederlerdi ama evlerine gitsen kartonpiyer kapılardan, ankastre mutfağa, en lüks mobilyalardan, arabaya yapılan gereksiz masraflara kadar hiç bir şeyden geri kalmazlar, sonra da sürekli ana-babalarından borç isterlerdi. Kendi bütçelerine göre yaşamamışlar, bir de başkalarının bütçesine müdahale ediyorlar. Anlamıyorum böylelerini.

Son düzenleme:
Dün bir konu vardı kk'da eşim kredikart borcumu ödemiyor diye sen tutmuş tembel,lükse düşkün görümcenin borçlarına üzülüyorsun ,acıyorsun bir laf var acıma ,acınacak hale gelirsin !diye sanki biz bilmeyiz keyif ve lüks içinde yaşamayı benim halen bulaşık makinem yok buzdolabımda 19 yıllık yıllarca çalıştığım halde müsrüflüğü ve lüks yaşam bana göre değil evimde dahi gerektiği kadar eşya var ,bu bayanların ne olursa zaten özentiden oluyor çoğuda çalışmıyor .Ne diye borç çekeceksin poposunu kaldırsın sabahın köründe senin gibi işe gitsin!olabımda 19 yıllık yıllarca çalıştığım halde müsrüflüğü ve lüks yaşam bana göre değil evimde dahi gerektiği kadar eşya var ,bu bayanların ne olursa zaten özentiden oluyor çoğuda çalışmıyor .Ne diye borç çekeceksin poposunu kaldırsın sabahın köründe senin gibi işe gitsin!

Sakın ama sakın çekmeyin. Ne ala memleket hem ayağını yorganına göre uzatma. Hem çalışma ooooh süper hayatmış
Anlayamıyorum bazı insanları nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar. Sinirlendim valla

evet Allah kınattırmasın bu çok doğru bir söz dediklerimle inşallah kınamış noktasında olmam ama Allah biliyor ki yan gelip yatıp keyfi lükse harcayıp sonra da borçlanıp çalışanların maaşına göz dikmek hakkaten ayıp..maaşı alıyorsa çalışıyor da alıyor...
dayısına gelince asla ama asla kulak asma ço acımışsa kendi versin o çeksin krediyi...siz bence ev kredisi çektik babam bizim için ev yaptırıyor deyin geçin...sorana da "biz de kredi çektik yani üstümüzde kredi varken olmaz"deyin...hayret bişi ya! boşver ufacık çocuğun var yarın birgün büyüdükçe masrafları artacak küçükken ev yapma şansın varsa yap....onlar da bi zahmet çalışmayı düşünsün ailecek..annem kaç sene sona bulaşık makinesi aldı hala da tutumlu kullanır hani hasta olunca açayım diye düşünür...Allah onlara ödeme kolaylığı versin size de laflara karşı sabır.....

Son düzenleme:
Diğer yazılarınızı okumamıştım.Araba alınca laf söylediler ha Ben sizin ve eşinizin yerinde olsam üzülmem bile.Bana mı sordun kardeşim evine buzdolabı vs. alırken SAKIN SAKIN ALDANMAYIN niyeyse gerçekten sinirlendim

Son düzenleme:

al benden de o kadar vermek mecburiyetindelermiş gibi bir de triplere giriyorlar ona buna şikayet ediyorlar...
yardım edeceksen başının gözünün sadakası olsun diye onlara gidince mutfak masrafına yardımcı olacak şeyler alabilirsin arada bir..

Son düzenleme:
tabiki çekmemelisin çünkü onlar ödemesse sen sıkıntıya düşeceksin o zaman size kim yardım edecek...çok düştülerse eşide çalışsın ne bu rahatlık..çocuklarda büyükmüş..bence biraz sorumsuzluklar ailede hiç kafana takma...

Bırakın görümcenizi o 2 çocugun bile çalışması gerek şimdi yaz tatili 300 tl alsalar 600 tl 3 ayda 1800 tl yapar.. Tabiki çekmeyin ödemeyecekleri - ödeyemecekleri çok belli.. Yazık değilmi 2 yasında bebeginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…