Görümcem ve Kayınvalidem eşimi çok kıskanıyor ne yapmalıyım?

Biz gelinlerin niyetleri de çok önemli. Ama iyi niyetli insanlara çıkarılan her zorluğun diğer tarafta çok ağır olacağına inanıyorum.

Posedion maşallah özenilecek bir ilişkiniz var, allah daim etsin bayıldım hatta imrendim bile. '' ...suç ortağı ''
başlarda öyle güzel anlatmışsınız ki, bir an 'evlendi ve herşey bozuldu' diyeceksiniz sandım..
gerçekten kalbi güzel bir yengeniz var allah herkese hayırlı geçim nasip etsin.

Fıtratımız gereği nefsimize uyabiliyoruz, ama bazı şeylere farklı yönlerden bakmaya başlarsak, hayatı gül bahçesine çeviririz.
konu sahibine de anlatmak istediğim tam da böyle bşydi..
hayat arkadaşımın, yoldaşımın benden başka sevenleri, sevdikleri de olmalı.. gösteriş niteliğinde olmadığı sürece.
yoksa öncelik farklı bşy ..

ben profilime kardeşimin fotoğrafını koymadım hiç,
demek ki ben kardeşimi hiç sevmiyoruuum..

bazı insanlar sevgiyi farklı algılıyor

Hiç eşinden soğuma canım ben de eşimin ailesinden çok haz almıyorum ilk başlarda çok tartışırdık ama şimdi çok iyiz onları kafana takıp evini huzursuz etme

evlilikten çıkardığım özet, kesinlikle 1 kişiyle evlenmediğin..
Kredi kartım bile bu kadar bonus vermedi, hayırsız

senelerdir kullanıyorum

Sadece genel olarak bu genellemeler üzüyor sonuçta burdaki çoğu kişi ya görümce ya da gelin vs vs normal kardeşin arasına giren gelin de sayısı da çok fazla . Sadece olayı medeni hal ile sınırlamak sıkıntı kişi problemli ise medeni durumunun önemi yok . Bu algıyı genel olarak sevmiyorum biz kadın olarak bunu yapıyoruz yapmamalıyız . Örnek verirken dahi kişinin problemli oluşunu medeni duruma indirgememeliyiz . Bir kardeş sınırı aşıyorsa burda erkek sınırı korumalıdır . İlk yılda şu da fazla oluyor erkek ailesi kötüdür gorumceler canavardir hele bekarsa daha kötü diye baştan önyargı ile yaklaşan bir sürü gelin de var

Aciklamami yapmistim buradaki kasit salt medeni durum degil. Kendi ailesi kendi sorumluluklari olan bir kisinin paylasimda doyum sağlayacak baska aktorler olur hayatinda. Onceliklerini buna gore ayarlar. Kardesim de kardesim diye çat kapida bitmez. Onun sahsi hayatına, ozel sinirlarina saygi duyar.

Bu illa görümce de degil kayın da olabilir yegen de olabilir. Hatta forumda azimsanmayacak derecede darlayan yegen konusu var. 15 20 dakikalik mesafede iki haftada bir 3 gün yatili gelen yegen vardi mesela evin hanimi tatil zamanlarini onunla gecirmek istemiyordu. Esiyle surekli bilgisayar oyunu oynuyorlardi. Tamam es kisisi burada dengesiz ama karsi taraf da akil etsin biraz.

Dedigim gibi bu darlamalar genelde evliliğin ilk zamanlarinda oluyor evliligin entegre olma asamasinda. Kadin esiyle ozel zamanlar hayalini kurarken.

Sizin acinizdan bakayim hadi bu medeni hal olmasin da is guc hobi sahipligi olsun. Kendine yeterlik olsun. Karsidan teklif gelmeden kardesin ozel anlarina her firsata atlamak agir issizlik bence.

Sadece erkek kardeşim evet.Ama tuhaf olduğumu düşünmüyorum.Tuhaf olan ne biliyormusunuz;kardeşimle aramda tam 20 yaş olduğunu,annemin çalışmak zorunda olduğu için ona benim baktığımı,evlendikten sonra da belli yaşa gelene kadar bakmaya devam ettiğimi ve her zaman için onu ilk çocuğum gibi gördüğümü bilmeden beni tuhaf bulmanız..
Kardeşim şu an 20 yaşında bende 40. Ve evet ilk göz ağrım şu an tlfda profil fotom.14 yaşındaki oğlumun fotosuyla değişimli olarak kullanıyorum.henüz görümce değilim.zaten o yorumu görümce olarak değil de gelin olarak yazmıştım.eşimin kardeşlernden biri fotosunu profil olarak kullansa aaa ne güzel,nasıl düşkün kardeşine derim.
Yani amaç ne demişsiniz.tam olarak bi amacım yok bu tarz şeylere çok da anlam yüklemem.sıkılırımda yani o yüzden değiştiririm ara ara.bazen annem,bazen babam,bazen eşim çocuğum,bazen kardeşlerim,bazen hepsi.bazen de hiç biri kedi köpek işte.neyi seviyorsam o an kime karşı yoğun sevgi duyuyorsam ona göre belirliyorum.
Şimdi küçük kardeşim benim gözümde.evlendiğinde ne yapmalıyım gelin kızımız rahatsız olur diye silmelimiyim yani.absürt olan bu düşünce bence.eşinin tek sahibi kendisiymiş gibi düşünenlerde tuhaflık.adam rahatsız değilse kime ne.

Ne görümceyim ne de kaynana.malesef kardeşim henüz 20,oğlum da 14 yaşında.bunun için daha uzun yıllar var sanıyorum.
Benim normalim size niye tuhaf geldi.şiddetli bi şekilde yorum yazmadım tam tersi gerçekten ne sakıncası var anlayamadım yani.erkekler ailesini silsin diyen olmadı demişsiniz de öle bişey yazmadım zaten.erkek ailesi anası,bacısı falan niye evlendi diye tutum değiştirsin diye sordum.yani varsa profilinde resim görümcenin evlenince değiştirmesi mi gerekiyor profil fotosunu falan..
Destek kısmına gelirse için rahatlasın alıyorum zaten.ama öle kişilik bozukluğu sebebiyle değil anksiyete.malum 21. yy dayız hayat koşullları yoruyo insanı.ama gelecek hafta doktoruma sizin için sorarım varmı bende sizin kastettiğiniz bi bozukluk.rahat ol.

Son düzenleme:
Ürkütücü

gorumceyım , eltıyım, gelınım,evladım,anneyım ve suan gorumce olarak yazıyorum ...

canım cıgerım bobregım on ıkı parmak bagırsagım, omrum ... gıbı kendımden gecercesıne davranmıyorum ve bu denlı gosterıs yaparcasına sevgısını goze sokmaya calısanı kımsenın normal gordugunu dusunmuyorum gelınler zaten bızım bır aıle oldugumuzun farkında kıme ne ıspatlanmaya calısılıyor ...

kardesınızı buyuturken emek vermenız onu dogurmussunuz gıbı davranmanızı gerektırmez, ne olursa olsun sız sadece kardessınız, aranızda ne kadar samımıyet olursa olsun ve bır gun gorumce olursanız eger gelinin gıcık kapacagı sekılde davranmamaya dıkkat etmek gerekır hatta gelını memnun etmek daha onemlı, cunku etkıleyecek kardesınızın tuuum hayatını...
yanı oglunu kardesını seven gelının huyuna suyuna gıder kı evlerınde tartısacaklarsa sebep bız olmayalım .

akıllı ve saglıklı hatta kucucuk zeka kırıntısı bıle olsa beynı calısan erkek zaten dengelı davranır . konu sahıbı su açıdan sanslı kı aılemle gorusmek zorunda degılsın demıs kocası , dogru demıs ve eş olarak hayatına dahıl etmıs... cogu erkek gıbı aılesıne hızmet etsın dıye degıl.

bılıyoruz kı turk erkeklerının yuzde 70 ı annesını mutlu etsın, kardesıne yardım etsın, evı cekıp cevırsın ,yemek yapsın ,cocuk dogursun, calıssın elıme para getırsın, bırde kadınlıgını da eksık etmesın dıye evlenıyor. genel olarak maalesef gorumceler ve kaynanalar teror sacıyor evlılıklerın hatırı sayılır sekılde erkek aılesı tarafından dolayı bosanmalara kadar gıttıgı bu kadar etkıledıgı bır gercek, bunlar durduk yere olmuyor en basıtı su tabır bıle ''gelın aldık '' sankı pazardan parasını verıp patates almıs gıbı terımlerden bakıs acıları bellı oluyor

uslup cok onemlı , evlendınız dıye aılesını unutacak degıl, senı tercıh edecek degıl ,o benım kardesım seklınde ısrarcı ve baskın tutum bombayı kendı elımızde patlatmak olur. etrafımıza verdıgımız zarar da cabası. bu yaklasım tehtıt olur. herkes bılıyor kım kımın kardesı ozellıkle bastıra bastıra soylemenın ve gostermenın altında baska seyler yatıyor dedıgım gıbı. kabul edelım cogu gorumce , kaynana laf sokmay,ı sıkıstırmayı, psıkolojık baskı yapmayı marıfet sanıyor. surda okudugum konular bıle yetıyor bunu gormeye.

Pandemi bahanesiyle yüzyüze görüşmelerinizi azaltın. Çalışıyorsanız ofisinizdekilerin korona olduğunu söyleyin :) Whatsap yada sosyal medya fotoğraflarına da bakıp takılmayın gereksiz bir durum kardeşi sonuçta nikahına alacak değil ya

evet güzel belirttiniz, ''gelin aldık'' diyerek hep bir görev biçmeler, şekle sokmalar, ve bunun yanında psikolojik baskı..
o zaman seçerek al bunu, ailene uygun olanını al değil mi ? yanlış.

herkes birbirine saygılı olmalı şahsen ben düşünüyorum,
erkek kardeşime sevgi göstereceksem dahi bunu eşinin yanında durduk yere neden yapayım, ince düşünürüm ben.

söylediklerinizin hepsine katılıyorum bir görumce olarak ; (aynı zamanda yengeyim de )
altta ki cümleye double katılıyorum :
yanı oglunu kardesını seven gelının huyuna suyuna gıder kı evlerınde tartısacaklarsa sebep bız olmayalım .

bu cümle yeterince açık. Bence herkes yerini ve haddini bilmeli.. boşuna huzursuzluk çıkarmamalı. . Herkes kendi hayatına baksa ilgilense zaten ortada sorun kalmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…