- 2 Ağustos 2013
- 4.103
- 3.874
- 448
Çok teşekkür ederim güzel niyetiniz ve düşünceniz için. Allah kalplerimize ferahlık versinbazı insanlar fazla sahiplenici
durum çok normal değil mi,
ilgisiz olmalarını da istemezsiniz,
bırakın herkes sevsin birbirini,
paylaşmak zorunda kalıyorlar, ve bunu kabullenemiyorlar (aşırı sevgiden!)
rahatsız olmayın,
sürekli söylenirseniz ara bozulur,
suyu bulandırmayın.
Empati yapıyorum da;
zira eşimin, sürekli evin içinde, kendi annem ya da kardeşim için söylenmesini, bilenmesini istemezdim, çok sıkıntılı bir hayat
biraz zor yani erkekler içinde.
size zarar vermediği sürece takılmayın.
siz de onlar gibi davranmayın, paylaşmacı olun.
neticede artık o sizin eşiniz ve günün sonunda gelip sizin yanınızda yatmıyor mu
Mesafe koyun, eşinizle güle oynsMerhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Ay bu zihniyeti anlamıyorum anlamıcam ya bırakın mutlu olsun adam dimiMerhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Öyle olunca daha da çıldırıyolarr araya fitne tohumları atıyolarMesafe koyun, eşinizle güle oyns
aya geçinin ve mutlulugunuz sizde sergileyin en güzel cevap onlara bence.
evli değilim ama size önerim çok görüşmeyi telefona arayın hal hatır sorun erkekler eşinin ailesi ile iyi olmasını ister çok gidip gelmeyin ve hiç özellinizi anlatmayın eşinizden şikayetiniz olsa bileMerhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var...
Ay atsınlar bir yerleri patlasın hatta kıskançlıktan! en nefret ettigin kaynana gorümce tipleri.Öyle olunca daha da çıldırıyolarr araya fitne tohumları atıyolar
Tamam ama sizin " narsist insan" ile yaşamanın nasıl birşey olduğunu deneyimlediğinizi sanmıyorum.Zaten narsist insan "yarı yolda bırakılmaz " ...ya kendiniz olmamaya ,kişiliğinizi kaybetmiş şekilde onun size biçtiği rolü aşağılana aşağılana yaşamaya başlarsınız ya da kolunuzu keser gibi hayatınızdan kazır atarsınız. Ben böyle bir durumda olduğunuzu sanmıyorum ama tabi ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Eğer kayınvalideniz ,görümcenizin yaptığı davranışlar doğrudan sizi etkilemiyorsa (kardeşine yiyecek alması,kardeşinin fotoğrafını profil olarak yapması vb) çok müdahil olmamanızı tavsiye ederim.Diğer türlüsü eşiniz ve ailesi tarafından kişisel sınırını bilmemek ,kendisini ilgilendirmeyen bir konuya müdahil olmaya çalışmak hatta kıskançlık olarak yorumlanabilirBu denli hoşgörüldüğünü bilmiyordum. Allahtan ümit kesilmez. Narsist diye düşünüp yarı yolda bırakamayacağım için bu duruma neden olanlara çare aramaktayım...
Niye bozulsun aksine güzelleşir. Bende 5 aylık evliyim. Evlendiğimden beri ailesini 5 kere bile görmemişimdir eşim sen bilirsin dedi bende çok görmeye gerek yok dedim . Görüşünce evde huzursuz oluyorduk eşimle şimdi çok şükür huzurluyuz. Mesafe candır..Bana anlatma onlarla çöz, samimi olmak zorunda değilsin diyor. Ama mesafe koyarsam huzurumuz olur mu?
Neden evlenmeye tipler kıskanacak insanın medeni halinin ne ilgisi var kiWhatsappa tek kardesinin fotoğrafını koymak da ne bileyim. Evlenmeyen tipler boyle sanirdim evlisi de varmis demek.
Nötr kal onlara karşı gereksiz samimiyete de girme selam bile vermicek kadar da uzak durma ortada durMerhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Başka bir konu daha var 41 yasinda bir görümce evlenmemis kardeşine 50 bin veriyor 130 bine araba olarak ödemesini istiyor okumussunuzdur belki abla kardesinin evliliğinde fazlasiyla yer kaplıyor tatile birlikte gitmek istiyor vs. En son gelin bosanacagiz diye konu açmıştı. Daha 3-5 aylık evliydi sanirim.Neden evlenmeye tipler kıskanacak insanın medeni halinin ne ilgisi var ki
Haklısınız. Ben bu durumlarda eşime eşlik edeyim isterdim ama karşı tarafın farklı halleri buna izin vermiyor aksine beni yıpratıyor.Başka bir konu daha var 41 yasinda bir görümce evlenmemis kardeşine 50 bin veriyor 130 bine araba olarak ödemesini istiyor okumussunuzdur belki abla kardesinin evliliğinde fazlasiyla yer kaplıyor tatile birlikte gitmek istiyor vs. En son gelin bosanacagiz diye konu açmıştı.
Baska bir tanidigim da var. Görümce gun icinde 4- 5 kez arıyor. Adam.eve geliyor zirr zirrr telefon whatsapp mesajlari uzun uzadiya. E bir dur kardesim adam cekirdek ailesiyle bir hasbihal etsin. Çoluguna çocuğuna selam versin. Daha ocak ayinda tatile gidelim diye israr ediyor ki her yil boyle. Tatile gidince kendi istegine gore ortama sekil vermek istiyor. Senin cocugun mu var uykusu nu geldi karni mi acikti dusunmuyor. Her görümce boyle mi tabi ki hayir. Ama var yani böyle tipler. Agbisinin esiyle tanismaya gelip ayni kaldırımda bile yürümeyen kv ye gore agbisine cok duskunmus de kiskanmis . 25 yasinda kadinsin sen kiskanmak??? Ve sacma tepkiler???
Evlenmis olsa cocuk eş aile sorumlulugu ortak etkinlikler derken erkek kardese bu kadar sarmaz. En azindan gun icinde yasadiklarini esiyle paylasir. O sebeple esi ailesi olan bir ablanin bu kadar erkek kardesini hayatın merkezine koymasina anlam veremedim.
Bu sorunlar genelde evliligin ilk yillarinda oluyor. Eyvah kardesim elden gidiyor sendromu bir paylasamama patolojik sahiplenme. Sinirlari zorlama.
Ayni fikirde olmayabiliriz ama adim gibi eminim ki hicbir kadinin evlilik hayallerinde gorumcesiyle geçireceği muhteşem ozel anlar yoktur. Bırakın gençleri ilk bir yil birbirlerine adapte olsunlar. Darlamayin. Bakın anne bir tavuk bile civcivleri biraz buyuyunce onlari kanadıyla iter bireysellessin kendi ayakları uzerinde dursun diye. Bırakın hic olmazsa bir yilligina ozel alanlarına saygı gösterin. Sonrasında zaten sizin bu iyi niyetinize onlar sevgi ve saygıyla karsilik verecektir.
Ah canim bu yasanilan sacmaliklar yuzunden zaten evliliğe dair hayaller elimizde patlıyor. Sevgililik ne guzeldi oysa. Tiyatroya, piknige, sinemaya gitme. Arkadaslarla gezmeler tozmalar. Sen ve o muhtesem bir doyum.Haklısınız. Ben bu durumlarda eşime eşlik edeyim isterdim ama karşı tarafın farklı halleri buna izin vermiyor aksine beni yıpratıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?