• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve Kayınvalidem eşimi çok kıskanıyor ne yapmalıyım?

bazı insanlar fazla sahiplenici
durum çok normal değil mi,
ilgisiz olmalarını da istemezsiniz,
bırakın herkes sevsin birbirini,
paylaşmak zorunda kalıyorlar, ve bunu kabullenemiyorlar (aşırı sevgiden!)
rahatsız olmayın,
sürekli söylenirseniz ara bozulur,
suyu bulandırmayın.
Empati yapıyorum da;
zira eşimin, sürekli evin içinde, kendi annem ya da kardeşim için söylenmesini, bilenmesini istemezdim, çok sıkıntılı bir hayat
biraz zor yani erkekler içinde.
size zarar vermediği sürece takılmayın.
siz de onlar gibi davranmayın, paylaşmacı olun.
neticede artık o sizin eşiniz ve günün sonunda gelip sizin yanınızda yatmıyor mu :KK66: :nazar:

bazı insanlar fazla sahiplenici
durum çok normal değil mi,
ilgisiz olmalarını da istemezsiniz,
bırakın herkes sevsin birbirini,
paylaşmak zorunda kalıyorlar, ve bunu kabullenemiyorlar (aşırı sevgiden!)
rahatsız olmayın,
sürekli söylenirseniz ara bozulur,
suyu bulandırmayın.
Empati yapıyorum da;
zira eşimin, sürekli evin içinde, kendi annem ya da kardeşim için söylenmesini, bilenmesini istemezdim, çok sıkıntılı bir hayat
biraz zor yani erkekler içinde.
size zarar vermediği sürece takılmayın.
siz de onlar gibi davranmayın, paylaşmacı olun.
neticede artık o sizin eşiniz ve günün sonunda gelip sizin yanınızda yatmıyor mu :KK66: :nazar:
Çok teşekkür ederim güzel niyetiniz ve düşünceniz için. Allah kalplerimize ferahlık versin 🌿

Önceki yorumları okuyamadım ama ben kardeşimle benim aramdaki ilişkiden bahsedeyim . Biz ayrı ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve tatilimizin bir haftasını denk getirmeye çalışıyoruz . Aramızda 2 yaş var ve gerçekten kardeş , arkadaş , sırdaş , suç ortağı 😂 vs her şey olduk birbirimizle . Ben evlendiğimden beri eşim beni bırakır annemlere ben 10 gün orda kalırım , sırf kardeşim için giderim hatta oraya . Annemle pek anlaşamayız . Neyse bizim aramızda yazısız bir anlaşma var ; her sene muhakkak sinemaya gideriz sadece ikimiz . Künefe yemeye götürür beni ve bana çorap alır, bir kaç el atıl talimi yaptırır 😁 birbirimize iş hayatımızı anlatırız , çocukların yaptığı komiklikleri anlatırız , bana eniştem sana iyi bakıyor mu der küçüğüm ve en son köye dut yemeye gideriz . Gelinimiz ilk başta küsmüştü bana ama 364 gün benle 1 gün ablasıyla geçirsin diyor son zamanlarda . Özlediğimizi anlıyor . Neden ? Çünkü o da artık bir görümce 😁.
Demem o ki , eşiniz sizi onların yanında yerin dibine sokmuyorsa , saygılıysa dert etmeyin .
Benim eşim ve ablaları da akşam yürüyüşe çıkarlar mesela . Beni davet etmezlerse hiç kırılmam . Konuşacak konuları vardır derim hiç kırılmam .
Her insanın tek bir rolü yok ki şu hayatta . Bence sakin ve mantıklı bir şekilde gözlemleyin üç beş yıl . Eğer sizi sinir etmekse niyetleri zaten bu sürede anlarsınız . Yok aile dinamikleri böyleyse alışırsınız . Ben de kardeşim takım elbise giyince çok yakışıklı olmuşsun derim sarılırım . Yani ne bileyim . Azıcık zaman tanıyın onlara da , kendinize de . Üzmeye ve germeye gerek yok .

benim 2 oğlum var şimdi çok iyi anlaşıyorlar inşallah hayatları boyunca bir birlerine zaman ayırırlar .

Merhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Mesafe koyun, eşinizle güle oyns
aya geçinin ve mutlulugunuz sizde sergileyin en güzel cevap onlara bence.

Merhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Ay bu zihniyeti anlamıyorum anlamıcam ya bırakın mutlu olsun adam dimi 🤦 buraya sana destek olmaya ve yorumları okumaya geldim çözümü bende bilmiyorum 🤨

evli değilim ama size önerim çok görüşmeyi telefona arayın hal hatır sorun erkekler eşinin ailesi ile iyi olmasını ister çok gidip gelmeyin ve hiç özellinizi anlatmayın eşinizden şikayetiniz olsa bile

Öyle olunca daha da çıldırıyolarr araya fitne tohumları atıyolar 🤦
Ay atsınlar bir yerleri patlasın hatta kıskançlıktan! en nefret ettigin kaynana gorümce tipleri.
Kendini asla ezdirme yoksa bir sonraki adımları eşinle arana girmek kavga ettirmek olucaktır çok denk geliyoruz bur tarz konulara burda, umarım sonu bu sekikde olmaz...

Bu denli hoşgörüldüğünü bilmiyordum. Allahtan ümit kesilmez. Narsist diye düşünüp yarı yolda bırakamayacağım için bu duruma neden olanlara çare aramaktayım...
Tamam ama sizin " narsist insan" ile yaşamanın nasıl birşey olduğunu deneyimlediğinizi sanmıyorum.Zaten narsist insan "yarı yolda bırakılmaz " ...ya kendiniz olmamaya ,kişiliğinizi kaybetmiş şekilde onun size biçtiği rolü aşağılana aşağılana yaşamaya başlarsınız ya da kolunuzu keser gibi hayatınızdan kazır atarsınız. Ben böyle bir durumda olduğunuzu sanmıyorum ama tabi ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Eğer kayınvalideniz ,görümcenizin yaptığı davranışlar doğrudan sizi etkilemiyorsa (kardeşine yiyecek alması,kardeşinin fotoğrafını profil olarak yapması vb) çok müdahil olmamanızı tavsiye ederim.Diğer türlüsü eşiniz ve ailesi tarafından kişisel sınırını bilmemek ,kendisini ilgilendirmeyen bir konuya müdahil olmaya çalışmak hatta kıskançlık olarak yorumlanabilir

Bende gorumceyim üstelik kardeşine aşırı sevgi duyan. Dunya bir yana o bir yana. Cuzdanim'da onun fotoğrafı en öndedir. Bana herkesle herşeyle gelin ama kardeşimle asla derim. Bu sevgime eşi asla karışamaz ki karismazda kendisi. Çünkü oda benim kardeşim artık. Ne evlerine karisirim, ne işlerine nede sorunlarına. Gelinimizin aramızda kalsin dediği tek bir kelime bile kardesime asla iletilmez. Sevgim cok ayri ama esine haksizlik yaptigi ve gelinimizin benden yardim istedigi her konuda karsinda durmayida bildim. Milletin kizini eziyet etmek icin almadik. Kardeşini gerçekten çok seven hiçbir abla veya kız kardes onun yuvasında huzursuz olmasini istemez. Sadece kardeşim diyenler bencil insanlardır. Yani önemli olan whatsap profili falan değil bu çok yanlış bir düşünce ve gereksiz takıntı. Ama başka türlü huzur bozacak hareketler varsa haklısınız mesafe koymak gerek.

Son düzenleme:
Yani kardeş sevgisi farklı, kardeşin fotosunu wp profil fotusu yapmak ayrı. Amaç ne yani 😳 ne tuhaf insanlar var şu hayatda, kardeşi bekarkende bukadar kıymetlimiydi acaba.
Kardeşlerim evleneli ben daha çok eşleriyle görüşüyorum. Hele büyük gelinimiz, gelin demek bile istemem. Kardeşten öte. En güvendiğim dert ortağım, sırdaşımdır. Kardeşime anlatamadıklarımı ona anlatırım. Ha öyle olmayadabilirdi, şanslıyım o konuda. Ama öyle olmasa bile herkes evinde eşiyle, çocuğu ile mutlu olsun der çok fazla görüşmezdim. Kapıdan tatlı, yemek bırakmak komik şeyler.

Bana anlatma onlarla çöz, samimi olmak zorunda değilsin diyor. Ama mesafe koyarsam huzurumuz olur mu?
Niye bozulsun aksine güzelleşir. Bende 5 aylık evliyim. Evlendiğimden beri ailesini 5 kere bile görmemişimdir eşim sen bilirsin dedi bende çok görmeye gerek yok dedim . Görüşünce evde huzursuz oluyorduk eşimle şimdi çok şükür huzurluyuz. Mesafe candır..

en buyuk sorun baska insanlar soyle davransin boyle davransin diye beklemek saniyorum ki.

yani insan bazi davranislari sevmeyebilir, normaldir, ama bir baskasi benim uygun gordugum sekilde davransin demek olmaz.

simdi bana da sorsaniz, insan neden kardesinin resmini profil fotosu yapar ki derim,
ama gidip de yapmasin ben istemiyorum demek baskadir.
Esi de darlamak olmaz.
En guzeli evlilik karari vermeden bunlari iyi dusunmek.

yani ben daha sizi ve esinizi hic tanimadan esinizin biraz aile duskunu oldugunu soyleyebilirim.
Kis kardesi yakin otururyor, annesi yakin oturuyor.
Dunyadaki en guzel mahallede oturdugunuzu da sanmiyorum, hani aileden bagimsiz bir secim olsun.

yani ben sahsen belki de kendi aile iliskilerim cok asiri samimi olmadigi icin,
eger ki esimin aile iliskileri bu denli samimi olsa ister istemez ben de rahatsiz olurdum, ama gidip de oyle biriyle de evlenmem en basindan.
Adamlarla evlenip sonra ama bu normal degil demek hos gelmiyor bana.

ne bekliyordunuz ki siz?
ne bekliyordunuz ve ne olmuyor cidden merak ediyorum.

Nötr kal onlara karşı gereksiz samimiyete de girme selam bile vermicek kadar da uzak durma ortada dur

Neden evlenmeye tipler kıskanacak insanın medeni halinin ne ilgisi var ki
Başka bir konu daha var 41 yasinda bir görümce evlenmemis kardeşine 50 bin veriyor 130 bine araba olarak ödemesini istiyor okumussunuzdur belki abla kardesinin evliliğinde fazlasiyla yer kaplıyor tatile birlikte gitmek istiyor vs. En son gelin bosanacagiz diye konu açmıştı. Daha 3-5 aylık evliydi sanirim.

Baska bir tanidigim da var. Görümce gun icinde 4- 5 kez arıyor. Adam.eve geliyor zirr zirrr telefon whatsapp mesajlari uzun uzadiya. E bir dur kardesim adam cekirdek ailesiyle bir hasbihal etsin. Çoluguna çocuğuna selam versin. Daha ocak ayinda tatile gidelim diye israr ediyor ki her yil boyle. Tatile gidince kendi istegine gore ortama sekil vermek istiyor. Senin cocugun mu var uykusu nu geldi karni mi acikti dusunmuyor. Her görümce boyle mi tabi ki hayir. Ama var yani böyle tipler. Agbisinin esiyle tanismaya gelip ayni kaldırımda bile yürümeyen kv ye gore agbisine cok duskunmus de kiskanmis . 25 yasinda kadinsin sen kiskanmak??? Ve sacma tepkiler???

Evlenmis olsa cocuk eş aile sorumlulugu ortak etkinlikler derken erkek kardese bu kadar sarmaz. En azindan gun icinde yasadiklarini esiyle paylasir. O sebeple esi ailesi olan bir ablanin erkek kardesini bu kadar hayatınin merkezine koymasina anlam veremedim.

Bu sorunlar genelde evliligin ilk yillarinda oluyor. Eyvah kardesim elden gidiyor sendromu bir paylasamama patolojik sahiplenme. Sinirlari zorlama.

Ayni fikirde olmayabiliriz ama adim gibi eminim ki hicbir kadinin evlilik hayallerinde gorumcesiyle geçireceği muhteşem ozel anlar yoktur. Bırakın gençleri ilk bir yil birbirlerine adapte olsunlar. Darlamayin. Bakın anne bir tavuk bile civcivleri biraz buyuyunce onlari kanadıyla iter bireysellessin kendi ayakları uzerinde dursun diye. Bırakın hic olmazsa bir yilligina ozel alanlarına saygı gösterin. Sonrasında zaten sizin bu iyi niyetinize onlar sevgi ve saygıyla karsilik verecektir.

Başka bir konu daha var 41 yasinda bir görümce evlenmemis kardeşine 50 bin veriyor 130 bine araba olarak ödemesini istiyor okumussunuzdur belki abla kardesinin evliliğinde fazlasiyla yer kaplıyor tatile birlikte gitmek istiyor vs. En son gelin bosanacagiz diye konu açmıştı.

Baska bir tanidigim da var. Görümce gun icinde 4- 5 kez arıyor. Adam.eve geliyor zirr zirrr telefon whatsapp mesajlari uzun uzadiya. E bir dur kardesim adam cekirdek ailesiyle bir hasbihal etsin. Çoluguna çocuğuna selam versin. Daha ocak ayinda tatile gidelim diye israr ediyor ki her yil boyle. Tatile gidince kendi istegine gore ortama sekil vermek istiyor. Senin cocugun mu var uykusu nu geldi karni mi acikti dusunmuyor. Her görümce boyle mi tabi ki hayir. Ama var yani böyle tipler. Agbisinin esiyle tanismaya gelip ayni kaldırımda bile yürümeyen kv ye gore agbisine cok duskunmus de kiskanmis . 25 yasinda kadinsin sen kiskanmak??? Ve sacma tepkiler???

Evlenmis olsa cocuk eş aile sorumlulugu ortak etkinlikler derken erkek kardese bu kadar sarmaz. En azindan gun icinde yasadiklarini esiyle paylasir. O sebeple esi ailesi olan bir ablanin bu kadar erkek kardesini hayatın merkezine koymasina anlam veremedim.

Bu sorunlar genelde evliligin ilk yillarinda oluyor. Eyvah kardesim elden gidiyor sendromu bir paylasamama patolojik sahiplenme. Sinirlari zorlama.

Ayni fikirde olmayabiliriz ama adim gibi eminim ki hicbir kadinin evlilik hayallerinde gorumcesiyle geçireceği muhteşem ozel anlar yoktur. Bırakın gençleri ilk bir yil birbirlerine adapte olsunlar. Darlamayin. Bakın anne bir tavuk bile civcivleri biraz buyuyunce onlari kanadıyla iter bireysellessin kendi ayakları uzerinde dursun diye. Bırakın hic olmazsa bir yilligina ozel alanlarına saygı gösterin. Sonrasında zaten sizin bu iyi niyetinize onlar sevgi ve saygıyla karsilik verecektir.
Haklısınız. Ben bu durumlarda eşime eşlik edeyim isterdim ama karşı tarafın farklı halleri buna izin vermiyor aksine beni yıpratıyor.

Haklısınız. Ben bu durumlarda eşime eşlik edeyim isterdim ama karşı tarafın farklı halleri buna izin vermiyor aksine beni yıpratıyor.
Ah canim bu yasanilan sacmaliklar yuzunden zaten evliliğe dair hayaller elimizde patlıyor. Sevgililik ne guzeldi oysa. Tiyatroya, piknige, sinemaya gitme. Arkadaslarla gezmeler tozmalar. Sen ve o muhtesem bir doyum.

Sonra bir imza ve tika basa dolu belediye otobüsünde yolculuk etme hissi. Kaynimdi, eltimdi, halasıydı, danasiydi, ebesiydi...

Su gorumce isi de sans iste. Neler gormedi bu gozler? Nikahtan sonra fotoğraf cekimi alaninda onca insanin önünde geline sen kenarda bekler misin ben kardeşimle tek cekilmek istiyorum mu denmedi. Alice' i Harikalar diyarına götüren o tavsandir gorumce dedigin. Ne harikalar ne harikalar hisselisi, kumpanyalisi, tefecisi 😂

Evliliğiniz henüz çok yeni kıskanmaları doğru değil ama zamanla alışıp kabullecekler. Eşin de zaten "samimi olmak zorunda değilsin" diyormuş. Daha ne

Back