• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve Kayınvalidem eşimi çok kıskanıyor ne yapmalıyım?

Merhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
bence ne iyi ol ne kötü boşver kendinle ilgilen sen Mesafe koysanda koymasanda hareketleri değişmicek insanlar için kafanı yorma hiç

Bana anlatma onlarla çöz, samimi olmak zorunda değilsin diyor. Ama mesafe koyarsam huzurumuz olur mu?

gözüne soka soka mesafe koymayacaksın ,
mesela eşin olmadan ekstra bir durum olmazsa uğramayacaksın , 3 kez telefon açıyorsan 1 kere arayacaksın ,

annemlere uğrayacam dediü,nde sen uğra benimde işim vardı diyeceksin , böyle böyle ufak bahaneler

gözüne soka soka mesafe koymayacaksın ,
mesela eşin olmadan ekstra bir durum olmazsa uğramayacaksın , 3 kez telefon açıyorsan 1 kere arayacaksın ,

annemlere uğrayacam dediü,nde sen uğra benimde işim vardı diyeceksin , böyle böyle ufak bahaneler
Hep aksine , iyi düşünüp gittim. Kısasa kısastan kaçtım. Bunu bırakırsam yeni kararlar aldığımı anlayacaktır

Ben dalga geçerdim, mesela profil fotoğrafı eşim mi ? eşimle bir fotoğraf çeker beni de koysana ablağğğğ derdim 😂 tabii ki koymayacak ama saçma durumla dalga geçilecek. Sevdiği tatlıyı mı almış abla gibi ablasın sen varken aç açıkta kalmayız derdim.Şu yemeği yapar mısın kardeşim hep ablam ne güzel yapıyor diyor, derdim. Eşimin yanında özellike sıcak davranırdım, gerekiyorsa rol keserdim. Eşime asla tek kelime etmezdim. Sevgi saygı fedakarlık sanki seviyormuş gibi özenim devam eder. Yani onu yücelt sev say ama eşinin yanında. Dalga geç laf sok ama bireyselde . Bu böyle ortalama 7-8 ay devam ederdi, gittikçe de dozajı arttırırdım.7-8 ay içinde abla geri adım attı attı , atmadı şöyle geri dönüşü olmayacak bir noktada herkesin içinde bir mağduriyet + patlama siz beni hiç sevmediniz (yuvamız yıkılacak ) temalı bu sefer eşte dahil edilecek. Ama arada hiç konuşmaman gerek. Görümce geri basar , basmazsa da eşin yeter lann bu kız daha ne yapsın der. Mağdur kadın erkeklerde iş yapıyor. Ben hiç mağdur olamıyorum cadalozluktan hep özenirim.

Ben dalga geçerdim, mesela profil fotoğrafı eşim mi ? eşimle bir fotoğraf çeker beni de koysana ablağğğğ derdim 😂 tabii ki koymayacak ama saçma durumla dalga geçilecek. Sevdiği tatlıyı mı almış abla gibi ablasın sen varken aç açıkta kalmayız derdim.Şu yemeği yapar mısın kardeşim hep ablam ne güzel yapıyor diyor, derdim. Eşimin yanında özellike sıcak davranırdım, gerekiyorsa rol keserdim. Eşime asla tek kelime etmezdim. Sevgi saygı fedakarlık sanki seviyormuş gibi özenim devam eder. Yani onu yücelt sev say ama eşinin yanında. Dalga geç laf sok ama bireyselde . Bu böyle ortalama 7-8 ay devam ederdi, gittikçe de dozajı arttırırdım.7-8 ay içinde abla geri adım attı attı , atmadı şöyle geri dönüşü olmayacak bir noktada herkesin içinde bir mağduriyet + patlama siz beni hiç sevmediniz (yuvamız yıkılacak ) temalı bu sefer eşte dahil edilecek. Ama arada hiç konuşmaman gerek. Görümce geri basar , basmazsa da eşin yeter lann bu kız daha ne yapsın der. Mağdur kadın erkeklerde iş yapıyor. Ben hiç mağdur olamıyorum cadalozluktan hep özenirim.
Sırlar dünyası izledim sanki :))) rol yapabilsem buraya yazmama gerek kalmazdı kiii...

Bana anlatma onlarla çöz, samimi olmak zorunda değilsin diyor. Ama mesafe koyarsam huzurumuz olur mu?
Oyle yap laf soktuklarinda sende gulumseyerek ne demek istedin? de ya da laffinin icindeki ince alayi anlamadim sanma vs seklinde guzelce uyar yani kendini kavga cikmayacak sekilde savun, cevap vermeyince ustune geliyorlar

boyle inceliklere gerek yok. kardrsi icin bisey aldiysa siz mesaj atmasaydiniz bence bu bir mesafedir, aramayin, mesaj atmayin. mesajlasma hic olmasin hatta. k.valide haftada bir defa aranabilir. eger esin gorusmek istiyorsa surekli planlar one sur ikinizin basbasa olacagi planlar. ben de 7 aylik evliyim. gorumcemler bana caya gelirken pasta kek vs tarzi seyler getirirler o an tedekkur ederim ama asla mesaj atmam. gorusmelerimiz sayilidir. k.valide de yemek gonderir. aradim tesekkur amacli ama pisman etti aradigima. kendi kendime "yemek gonderiyorsa ilk basta seni dusundugu icin degil oglunu dusundugu icin" dedim ve aramadim hic. cunku her samimi yaklasimimda pisman etti, eltimle kiyasladi falan. o yuzden aramamak sormamak resmî davranmak en güzeli. prfl fotosu koyarsa koysun siz de esinizle olan fotonuzu koyun profile. takilmayin buna
Kesinlikle insanı pişman ediyorlar.en güzeli mesafeli olmak

Bnce sende kiskancsin nevar eşinin fotosunu koymussa, dislasalardi bu sefer 72 sulaleye kocami sevmiyorlar disliyorlar derdin. Sen eşinin hayatında belki 4,5 yıldır varsın onlarsa 30.35 yıl evlendiniz diye adamı kimliğine mi aldın naptın. Ayip ama ya bazıları gerçekten adamı darliyor . aynısını eşin sana yapsaydı ' sen kimsin' lafına kadar yolu vardı bunun .azıcık empati bişi kaybetmezsin
Benim de kardeşim var :) empati yapıyorum aynı şeyi hissetmiyorum.

Çok fazla abartmadan mesafeli olursanız huzurlu olursunuz. Aileyle çok fazla yüz göz olmamak lazım, bazı şeyleride mecbur görmezden geleceksiniz

Ben gorumcenizin ne getirdigini merak ettim acikcasi.

Bence huzur kaciracak bir sey yok, wp profili oylece kalmistir cok takilacak bir durum degil

Back