Görümcem ve Kayınvalidem eşimi çok kıskanıyor ne yapmalıyım?

Ben iyi niyetimin suistimal edilmesine izin vermek istemiyorum. Pozitif yaklaştığım şeylere, negatif dönüş almak beni şaşırtıyor. Yazdıklarınızı iyi okudum, teşekkür ederim.

Evet, ben kıskançlık duymuyorum, sadece eşime duyulan bu gereksiz ve yoğun ilgi bana yansıtıldığı noktada rahatsız oluyorum. Böyle bir yarışa neden ihtiyaç olur ki?

''sorun tam ne anlamadım !!! evlendıgı ıcın anasına bacısına tabıkı degısmeyecek !!'' seklınde tavır ve tarzınıda yakısır bır davranıs heryere ''erkek'' kardesınızın resmını yapıstırmanız :)

zıra ne konuda ne de yorumlarda hıc kımse yer yuzunde hıc bır gelın, hıc bır ınsan evlenınce aılesını sılsın demez bunu ıstemez ama nıyeyse ''bazı gorumce ve kaynanalar'' sankı gelınler bunu dusunuyormus gıbı davranır sekıl 1-A da gordugumuz gıbı

yanı tıpkı sızın gıbı, zira sızde oyle sanıyorsunuz aynen bu cumlelerle yorum yapmıssınız :) okuyunca bu ne sıddet bu celal dedım sakin olun sıze sılın dıyen olmadı erkekler aılesını sılsın dıyen olmadı sahsen benım tavsıyem destek almanız olur hayat sızın ıcın zor olur cunku bu sekılde

Bu gıcıklık vermekten başka bir şey değil. Siz de deseydiniz ki "Evet aynı fikirdeyim kardeş bir başka oluyor tabiki çok teşekkür ederim ablacım ben de yedim" falan filan Benim eşimin kuzeninin eşi beni elti gibi görmeye çalışmıştı. Kendisiyle kıyaslamaya filan çalıştı ama ben oyununa kanmadım. Asla yenge demedim ona zaten ama o bunu bekliyordu. Bir şey anlatıyordu aaaa öylemi abla ne güzel yapmışsın filan diyordum. Ortamda görünce konuşuyorum sonrasında hiç aramam. Asla samimi değilim olmadım. Aramızda eğitim farkı var diye onları beğenmiyorum sandılar kuzen grubu ama kesinlikle öyle biri değilim. Efendi olsalardı onlarla kuzen olurdum. Diyeceğim o ki her konuda hemen kavga yöntemini seçmeyin. Akıllı olup kendiniz halledin eşinizi boğmayın. Kendinizden soğutmayın. Sonra onlar iyi siz kötü olursunuz. Yöntem şu: Karşıdakinin planı ne? Amacı ne ? Ben bu tuzağa nasıl düşmem ?

Mesafe mesafe mesafe....
İnce laf dokundurmalarda uzun süre sabrettikten sonra bir anda parlayıp tepki verirseniz kaybedersiniz, ben ne dedim ki olur. Bu tip baskıda sözlerinizden çok davranışlarınız daha etkili olur.

Eşiniz doğduğundan beridir onları tanıyor biri annesi biri de ablası. Kendisi o kadar samimi olma diyorsa huylarını bildiğinden diyor, sözünü dinleyin. Sakın eşinize karşı da soğumayın çözümü söylemiş.

Peki mesafeyi nasıl koyacağım derseniz oldukça kolay, eşinizden bağımsız kurduğunuz iletişimi azaltacaksınız. Bayramda seyranda eşinize eşlik edin, telefonlara çıkın. Ancak devamlı arayıp hal hatır sormaları, birlikte etkinlik yapmaları, ev ziyaretlerini azaltırsanız sorununuz zaten kendiliğinden çözülecek.

Evet, ben kıskançlık duymuyorum, sadece eşime duyulan bu gereksiz ve yoğun ilgi bana yansıtıldığı noktada rahatsız oluyorum. Böyle bir yarışa neden ihtiyaç olur ki?
gercekten bunu cok merak edıyorum ınsanın neden bu yarısa ıhtıyac olur baksanıza sıze su konunuz ıcın kocaman ünlemlerle
ne yapalım !!! sılelım mı !!! anasını bacısını sılsın mı !!! demısler tovbe est.

evlenınce ballanan sonradan kıymete bınen davranıslar bunlar
gercekten bag olsa kanıtlamaya ıhtıyac duymaz ınsan halbukı :) gosterıse ıhtıyac duyuluyorsa vardır sebebı :)

Son düzenleme:
Bu arada rol yapmaları da düşündüğünüz kadar sorun değil.

Sonuçta eşiniz olmasaydı siz de onları tanımayacaktınız. Ne siz onları seçtiniz ne de onlar sizi.

İçlerinden size bayılmıyor olabilirler ama size saygı göstermek durumundalar. Aynısı sizin için de geçerli. Rol yapıp kakara kikiri yapıyorlarsa bırakın yapsınlar.

Önemli olan saygı çerçevesinde davranmaları, samimiyet o kadar önemli değil, sonuçta aileniz veya arkadaşınız değiller, olsalardı işte o zaman samimiyet önemli olurdu.

Çağrı merkezindeki elemanlar da sempatik konuşuyor ama bize bayılmadıklarını biliyoruz, meslekleri bu. Onlar da oğlu ve kardeşi için fedakarlık yapmak durumundalar.

Ben tam olarak bunlari uyguladim eskisine nazaran huzura erdim gerçekten arada bi krizi tutuyo gelin gelsin gelin arasin diye de... bahane bulup gecistiriyorum. yoksa bu baskiyla mümkün değil hayat gecmez iyi bisey yapsan bile laf sokmalar kötü davranmalar ezmeler.
Sadece huzur istiyorum. Begenmeyen kücük ogluna almasin..

Ayyy allah kolaylık versin. Valla canım ben çareyi uzağa taşınmakla buldum. Uzak dediğim de yalnız 25 dk falan. Bu bile bizim icin imkansızı hala inanamam nasıl olduğuna. Sımdı az görüşüyoruz eşimle aramız düzeldi valla. Yüz göz olmak hiç iyi değil.

canim evliligin cok yeni, evlilikte temel kural bence esine ne kendi aileni ne de onun ailesini kotulememek. Bana da gelip esim ablami sikayet etse ben de duymak istemem. Profil fotografi mevzusu garip ama sizi niye bu kadar rahatsiz etti anlamadim sonucta ablasi oyle kuzeni falan degil altinda art niyet aramaya gerek yok. benim bi tanidigin kardesi evlendi ablasi herkese erkek kardesinin fotosunu gosterip ne de yakisikli oldu diyordu. Bize garip gelse de onlarin aile dinamiginde normal olabilir.

Sana laf dokunduktan sonra illa esine bunu belli etmek istiyorsan da usulunce yap mesela "Ablanin dedikleri aklima takildi " falan gibi sikayet etmek icin degil dertlesmek icin anlattigini anlat bu durumda esinde bi aksiyon almasi gerekirse alir yoksa bazi erkekler sikayet duyunca tam tersi hic ciddiye almiyorlar "zaten kendisi benim ailemi sevmiyor o yuzden kulp buluyor" gibi bir kafaya giriyorlar.

Son düzenleme:
Doğru, herkes samimi değil, planlı ve tuzaklı davranabiliyor.

Olaylar hakkında yorum yapayım, evet kardeşine (eşinize) bir düşkünlük var ama problem olacak bir düzeyde değil.

Fotoyu açıklayayım, evli olmadan önce de o foto vardır, daha güzel foto gelmediği için öyle kalmıştır. Kardeşi sonuçta “haydi evlendi artık fotosunu indirip rastgele çiçek fotosu koyayım” diyecek hali yok. E tabi eşinizin de arayıp fotomu kaldır diyecek hali yok, tuhaf karşılanır. Bırakın kalsın, kendisi evlenir/çocuk olursa o profil fotosu daha 10 kere değişir.

“Kardeşim söz konusu olunca”... desin ve? Evet kardeşime düşkünüm diyor ama size yansıyan birşey yok.

Bazen böyle olur, ortada birşey yokken bir iletişim tam kurulamaz herşey batar. Daha 3 aylık evlisiniz tazeciksiniz.

Eşinizle beraberken iletişim kurma önerimi tekrarlıyorım. Siz olanları ona anlatın, teşükkür etme/kutlama/başsağlığı gibi konuşmaları o başlatsın, siz gerekirse ek 1-2 şey söylersiniz.

biraz ornekler verseniz? k.valide mesela nasil kiskaniyor veya gorumce? benim ablamin bir gorumcesi var-dusman başina- ablam ve enistem nişan yuzugu bakmaya giderlerken gorumce de takiliyor peslerine. (kendisi evli ve 31 yasindaydi o zamanlar) kuyumcuya girince gorumce surekli daha ablam fikrini belirtmeden her seye kendi atliyor, abisini ha bire öpüyor. (enistem ablamla nisanlandiktan sonra öpme huyu olusuvermisti aile arasinda bi anda:))) ) hatta kuyumcu da kizkardesini nisanlanacagi kisi zannediyor. yani kiskancligin boylesini gordum de sizinki nasil merak ettim:)

boyle inceliklere gerek yok. kardrsi icin bisey aldiysa siz mesaj atmasaydiniz bence bu bir mesafedir, aramayin, mesaj atmayin. mesajlasma hic olmasin hatta. k.valide haftada bir defa aranabilir. eger esin gorusmek istiyorsa surekli planlar one sur ikinizin basbasa olacagi planlar. ben de 7 aylik evliyim. gorumcemler bana caya gelirken pasta kek vs tarzi seyler getirirler o an tedekkur ederim ama asla mesaj atmam. gorusmelerimiz sayilidir. k.valide de yemek gonderir. aradim tesekkur amacli ama pisman etti aradigima. kendi kendime "yemek gonderiyorsa ilk basta seni dusundugu icin degil oglunu dusundugu icin" dedim ve aramadim hic. cunku her samimi yaklasimimda pisman etti, eltimle kiyasladi falan. o yuzden aramamak sormamak resmî davranmak en güzeli. prfl fotosu koyarsa koysun siz de esinizle olan fotonuzu koyun profile. takilmayin buna

Eşim çok öpme vs izin verecek biri değil ama, eşimin kötü bir huyu da olsa, asla asla eleştirmez ikisi de. Narsist bir insan olmasına sebep olacak bütün davranışları mevcut. Benim derdim eşimin sadece benimle olan hayatı değil, onu genel olark etkilemesi

12 yıllık evli bir kadın olarak bence böyle durumlarda eşinize yansıttınız ama umursamıyor duymak istemiyor madem sizde sakın şikayet etmeyin daha yeni evlisiniz böyle durumlarla ilk defa karşılaştınız ilk kural sakın şikayet etmeyin mesafe koyun bi araya gelme mecburiyet varsa laf sokuyorlarsa şakayla karışık sizde altda kalmayın saf sanmasınlar kız çocuğu evlenince ailesi çabuk kabullenir bi yuvasının bi ailesinin olduğunu ama erkek tarafının biraz zor oluyo nedense

tabiki elestirmez yani elestiriyorlarsa bile sizin yaninizda elestirmezler ki. hatta yüceltmeye calisirlar. benim k.valide ve k.peder de esimk benim yanimda elestirmediler hic. ama k.peder esimin savurgan olmasindan cok şikayetci bunu bi kere agzindan duyabildim sadece. ve esim bekarken babasinin elestirilerinden bikmis. ama benim yanimda oglu prens mubarek ove ove bitiremezler

Bak mesela kardesim evine benim sevdiğim bir yiyecek almıssa bana da getirir. Ki araba ile 35_40 dk mesafemiz. Aynı şekilde ben de onun sevdiği şeyi onsuz yemem. Ama küçüklüğümüzden beri böyle. O yüzden bunda birsey görmedim. Fakat sizin yazdığınız mesaja verdiği cevap garip geldi. İkinize de afiyet olsun diyebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…