Ben iyi niyetimin suistimal edilmesine izin vermek istemiyorum. Pozitif yaklaştığım şeylere, negatif dönüş almak beni şaşırtıyor. Yazdıklarınızı iyi okudum, teşekkür ederim.Başlık "eşimi çok kıskanıyorum" olmalıydı bence. Yazdıklarınızda bir şey yok çünkü.
Profile başkasının fotoğrafını koymak gereksiz ama kardeşimi koymak istesem kocasından ya da kendi kocamdan ya da çocuklarımdan izin mi almalıyım? Buna bile takıldığınıza göre başka derdiniz yok herhalde.
Benim annem, halalarımın babama sevgi gösterdiklerini gördüğü için mutlu olduğunu söylemişti mesela. "Demek ki kız kardeşlerine iyi davranıyor, iyi anlaşıyorlar" diye düşünmüştüm demişti ki gerçekten de nazik bir adamdır babam. Neden bu açıdan bakamıyorsunuz da illa bir kötülük, fesatlık arıyorsunuz?
Biriyle evlendiniz diye onun sahibi olmuyorsunuz. Kardeşleri, annesi, babası eşinizi sevmeye devam edecekler elbette. Size bir kötülük yapmadıkları sürece bırakın ne yaparlarsa yapsınlar.
Siz saygılı ve olması gerektiği ölçüde mesafeli olun yeter. Eşinize yönelik olumlu davranışlara değil, kendinize yönelik olumsuz davranışlara göre belirleyin tavrınızı.
Çok haklısınız, bu hakkın suistimal etmemek gerek.Bir de eşinize sürekli annen şöyle dedi ablan böyle dedi diye konuşmayın. 8 yıllık evliyim. Eşime baban şunu dedi kırıldım dersem bilirki ben kesin haklıyım. Çünkü küçük şeylerin lafını asla yapmam
Evet, ben kıskançlık duymuyorum, sadece eşime duyulan bu gereksiz ve yoğun ilgi bana yansıtıldığı noktada rahatsız oluyorum. Böyle bir yarışa neden ihtiyaç olur ki?Tipik biz kardeşimle çok bağlıyız sen aramıza giremezsin mesajı....gereksiz ve yersiz bir mesaj...Alsın kardeşini tepe tepe kullansın hiç araya girmeyin ...siz eşinize sıcak ve samimi olun onlarlada mesafeli...en güzeli bu...ne kadar sıcak olursan onlara o kadar terslerler seni..bırak soğuk desinler arkandan alışırlar
Eşinize yansıtmayın ama bu durumu onları seviyormuş sayıyormuş gibi davranın..ileride sorunlara yol açmaması için
Eşinize her onları eleştirdiğinizde dahada kıymete binerler...daha çok yenisiniz..bırakın eleştiren onlar olsun siz iyiyi safı masumu oynayın
E bu tespitin dibi olmuşAynen. Evde yüzüne bakılmayan erkek çocuğu evlenince ballı oluyor.
''sorun tam ne anlamadım !!! evlendıgı ıcın anasına bacısına tabıkı degısmeyecek !!'' seklınde tavır ve tarzınıda yakısır bır davranıs heryere ''erkek'' kardesınızın resmını yapıstırmanız :)Evli ve çocukluyum ve whatsapp profil fotom erkek kardeşim.kardeşim evlenince silmelimiyim ?tavsiyen ne?
15 yıldır evliyim,evli olmam aileme olan yakınlığımı değiştirmedi.benimle evlendiği için de anasının bacısının sevgisinin ve de tavrının değişmesini de beklemedim.
Sorun tam olarak ne?gerçekten anlamadım!!
Bu gıcıklık vermekten başka bir şey değil. Siz de deseydiniz ki "Evet aynı fikirdeyim kardeş bir başka oluyor tabiki çok teşekkür ederim ablacım ben de yedim" falan filan3 apartman var aramızda bizim. Bugün eşim onlarda bir şey yemiş beğenmişti, iş dönüşü onu almış getirmiş. Kardeşim sevmişti diyor. Ben de teşekkür ettim mesajla, diyor ki ( kardeşim söz konusu olunca) , böyle bir cevap olabilir mi?
gercekten bunu cok merak edıyorum ınsanın neden bu yarısa ıhtıyac olur baksanıza sıze su konunuz ıcın kocaman ünlemlerleEvet, ben kıskançlık duymuyorum, sadece eşime duyulan bu gereksiz ve yoğun ilgi bana yansıtıldığı noktada rahatsız oluyorum. Böyle bir yarışa neden ihtiyaç olur ki?
Ben tam olarak bunlari uyguladim eskisine nazaran huzura erdim gerçektenMesafe mesafe mesafe....
İnce laf dokundurmalarda uzun süre sabrettikten sonra bir anda parlayıp tepki verirseniz kaybedersiniz, ben ne dedim ki olur. Bu tip baskıda sözlerinizden çok davranışlarınız daha etkili olur.
Eşiniz doğduğundan beridir onları tanıyor biri annesi biri de ablası. Kendisi o kadar samimi olma diyorsa huylarını bildiğinden diyor, sözünü dinleyin. Sakın eşinize karşı da soğumayın çözümü söylemiş.
Peki mesafeyi nasıl koyacağım derseniz oldukça kolay, eşinizden bağımsız kurduğunuz iletişimi azaltacaksınız. Bayramda seyranda eşinize eşlik edin, telefonlara çıkın. Ancak devamlı arayıp hal hatır sormaları, birlikte etkinlik yapmaları, ev ziyaretlerini azaltırsanız sorununuz zaten kendiliğinden çözülecek.
canim evliligin cok yeni, evlilikte temel kural bence esine ne kendi aileni ne de onun ailesini kotulememek. Bana da gelip esim ablami sikayet etse ben de duymak istemem. Profil fotografi mevzusu garip ama sizi niye bu kadar rahatsiz etti anlamadim sonucta ablasi oyle kuzeni falan degil altinda art niyet aramaya gerek yok. benim bi tanidigin kardesi evlendi ablasi herkese erkek kardesinin fotosunu gosterip ne de yakisikli oldu diyordu. Bize garip gelse de onlarin aile dinamiginde normal olabilir.Merhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
Doğru, herkes samimi değil, planlı ve tuzaklı davranabiliyor.Bu gıcıklık vermekten başka bir şey değil. Siz de deseydiniz ki "Evet aynı fikirdeyim kardeş bir başka oluyor tabiki çok teşekkür ederim ablacım ben de yedim" falan filanBenim eşimin kuzeninin eşi beni elti gibi görmeye çalışmıştı. Kendisiyle kıyaslamaya filan çalıştı ama ben oyununa kanmadım. Asla yenge demedim ona zaten ama o bunu bekliyordu. Bir şey anlatıyordu aaaa öylemi abla ne güzel yapmışsın filan diyordum. Ortamda görünce konuşuyorum sonrasında hiç aramam. Asla samimi değilim olmadım. Aramızda eğitim farkı var diye onları beğenmiyorum sandılar kuzen grubu ama kesinlikle öyle biri değilim. Efendi olsalardı onlarla kuzen olurdum. Diyeceğim o ki her konuda hemen kavga yöntemini seçmeyin. Akıllı olup kendiniz halledin eşinizi boğmayın. Kendinizden soğutmayın. Sonra onlar iyi siz kötü olursunuz. Yöntem şu: Karşıdakinin planı ne? Amacı ne ? Ben bu tuzağa nasıl düşmem ?
3 apartman var aramızda bizim. Bugün eşim onlarda bir şey yemiş beğenmişti, iş dönüşü onu almış getirmiş. Kardeşim sevmişti diyor. Ben de teşekkür ettim mesajla, diyor ki ( kardeşim söz konusu olunca) , böyle bir cevap olabilir mi?
biraz ornekler verseniz? k.valide mesela nasil kiskaniyor veya gorumce? benim ablamin bir gorumcesi var-dusman başina- ablam ve enistem nişan yuzugu bakmaya giderlerken gorumce de takiliyor peslerine. (kendisi evli ve 31 yasindaydi o zamanlar) kuyumcuya girince gorumce surekli daha ablam fikrini belirtmeden her seye kendi atliyor, abisini ha bire öpüyor. (enistem ablamla nisanlandiktan sonra öpme huyu olusuvermisti aile arasinda bi anda:))) ) hatta kuyumcu da kizkardesini nisanlanacagi kisi zannediyor. yani kiskancligin boylesini gordum de sizinki nasil merak ettim:)Merhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
boyle inceliklere gerek yok. kardrsi icin bisey aldiysa siz mesaj atmasaydiniz bence bu bir mesafedir, aramayin, mesaj atmayin. mesajlasma hic olmasin hatta. k.valide haftada bir defa aranabilir. eger esin gorusmek istiyorsa surekli planlar one sur ikinizin basbasa olacagi planlar. ben de 7 aylik evliyim. gorumcemler bana caya gelirken pasta kek vs tarzi seyler getirirler o an tedekkur ederim ama asla mesaj atmam. gorusmelerimiz sayilidir. k.valide de yemek gonderir. aradim tesekkur amacli ama pisman etti aradigima. kendi kendime "yemek gonderiyorsa ilk basta seni dusundugu icin degil oglunu dusundugu icin" dedim ve aramadim hic. cunku her samimi yaklasimimda pisman etti, eltimle kiyasladi falan. o yuzden aramamak sormamak resmî davranmak en güzeli. prfl fotosu koyarsa koysun siz de esinizle olan fotonuzu koyun profile. takilmayin bunaYani mesela bugün marketten eşimin sevdiği bir şeyi almış uğradı bıraktı, aaa ben de almıştım dedim bi bozuldu. Sonra teşekkür ettim, mesaj da attım evine gittiğinde, cevap olarak ( kardeşim söz konusu olunca) dedi. Bu nasıl bir yaklaşım?
Eşim çok öpme vs izin verecek biri değil ama, eşimin kötü bir huyu da olsa, asla asla eleştirmez ikisi de. Narsist bir insan olmasına sebep olacak bütün davranışları mevcut. Benim derdim eşimin sadece benimle olan hayatı değil, onu genel olark etkilemesibiraz ornekler verseniz? k.valide mesela nasil kiskaniyor veya gorumce? benim ablamin bir gorumcesi var-dusman başina- ablam ve enistem nişan yuzugu bakmaya giderlerken gorumce de takiliyor peslerine. (kendisi evli ve 31 yasindaydi o zamanlar) kuyumcuya girince gorumce surekli daha ablam fikrini belirtmeden her seye kendi atliyor, abisini ha bire öpüyor. (enistem ablamla nisanlandiktan sonra öpme huyu olusuvermisti aile arasinda bi anda:))) ) hatta kuyumcu da kizkardesini nisanlanacagi kisi zannediyor. yani kiskancligin boylesini gordum de sizinki nasil merak ettim:)
12 yıllık evli bir kadın olarak bence böyle durumlarda eşinize yansıttınız ama umursamıyor duymak istemiyor madem sizde sakın şikayet etmeyin daha yeni evlisiniz böyle durumlarla ilk defa karşılaştınız ilk kural sakın şikayet etmeyin mesafe koyun bi araya gelme mecburiyet varsa laf sokuyorlarsa şakayla karışık sizde altda kalmayın saf sanmasınlar kız çocuğu evlenince ailesi çabuk kabullenir bi yuvasının bi ailesinin olduğunu ama erkek tarafının biraz zor oluyo nedenseMerhaba. 3 aylık evliyim. Kayınvalidem ve görümcemle ilgili sıkıntılarım var fakat eşimle paylaşamıyorum çünkü duymak istemiyor. Görümcem evli ve çocuğu var buna rağmen whtsp profil fotosunda eşim var... Çoğu zaman pozitif gözükseler de rol yaptıklarından eminim. En ufak bir durumda çok ince laf dokunduruyorlar, ben hassas bir insanım ve daha önce hiç böyle konulara şahit olmadım, eşime karşı bile soğutuyor beni bu durum. Kayınvalidem ve görümceme tam anlamıyla nasıl mesafe koyabilirim, evliliğim etkilenmeden?
tabiki elestirmez yani elestiriyorlarsa bile sizin yaninizda elestirmezler ki. hatta yüceltmeye calisirlar. benim k.valide ve k.peder de esimk benim yanimda elestirmediler hic. ama k.peder esimin savurgan olmasindan cok şikayetci bunu bi kere agzindan duyabildim sadece. ve esim bekarken babasinin elestirilerinden bikmis. ama benim yanimda oglu prens mubarek ove ove bitiremezlerEşim çok öpme vs izin verecek biri değil ama, eşimin kötü bir huyu da olsa, asla asla eleştirmez ikisi de. Narsist bir insan olmasına sebep olacak bütün davranışları mevcut. Benim derdim eşimin sadece benimle olan hayatı değil, onu genel olark etkilemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?