- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.951
- Konu Sahibi audrey2016
Öncelikle Allah sabır versin. Çok kötü oldum yazınıza. Kendi çocuğum olsa daha fazla üzülmezdim dedin ya, emin ol daha fazla üzülürdün. Aynılarını yaşadım ve bunu yazıya dahi dçkmeye dilim varmıyo böyle ayrıntılı. Kızımın o minik bedeninin morg soğukluğu. Bu cümleyi yıllardır ilk defa kuruyorum çok ısıtmaya çalışmıştım çünkü.4 ay önce doğum forumuna yazmistim .Gorumcem 5 aylıkken doğum yaptı o kadar güzeldi ki minigimiz hiç gitmeyecek sandım ,güçlüydü bizim kızımız kazanacaktı yaşam savaşını ... O koca hortumlardan,serumlardan o yoğun bakımdan çıkıp ,minicikte olsa hepsini yenip hayatını ona adamış annesinin kucağına gelecekti... Olmadı tutunamadı ada mız...
Ve biz hala ağlıyoruz ,onun o kucucuk ayaklarına çoraplar almıştım ben ,yengemm diye kosacakti bana kocaman sarilacaktik ... Poposuna poposuna vuracaktik bizi bu kadar korkuttu diye...Elbiseler etekler alacaktim ona kocaman bezi gorunecekti altından kollarını ,bacaklarını mis kokusunu sevecektik...
Sonra...
O lanet şehire gittik bebegimizi toprağa vermeye ablami ilk gordugum anı olsem unutmam ,yaşayan ölü olur mu oluyormus, bakışı duruşu ...Donuk ,anlamsız ...
Gittim sarildik dakikalarca agladik tutunamadı kizim dedi hanı tutunacakti? ne vardı o kadar ümit verip inandiracak,inanacak ,ama doktorlar hep abartirdi ne demek kendinizi herşeye hazırlayın kolaymi 2 sene bekledi benim ablam birşey olacak diye neler neler yapmadı canimin içi...
Masanin uzerine bakmaz olaydim kucagimizda yatağında sıcacık yatması gereken kuzumuz kefenemi sariliydi ?Butun gucumun yettigi kadar bagirmak geldi icimden cikarin nefes alamaz orda diye ,Sanki uyanacak, ağlayacakta kucağımiza alacaktik... toprağa sokana kadarda inanmadim her an ağlayacak gibi geldi ... O sıcacık evde en sıcak olması gereken kuzumuz bedeni en soğuk olandı, alamadin ya ablam kucağına isitamadin ya kuzunu...
Kızım buz gibi dimi dedinde ikimizde bildigimiz halde yok bitanem diye kandırmaya çalıştım ya seni, o minik saçma beyaz bezden ellerine dokundumya bitanem o minik parmaklarına ,güzel yüzüne ben senden daha cok sogudum ya prensesim...
Seni mezarlığa gotururken kucağına alan annenin kokusunu duymadın mi sıcaklığıyla isinamadin mi ?Hanı videolarda annesinin göğsünde yaşama tekrar donen bebekler vardı ...
Seni simsiki saracak , her kötülüklerden koruyacak baban kendi elleriyle toprağa mi verdi kuzum, ellerimiz bomboş dondukya eve ...
2 sene önce oglusumun oturduğu kanguruyu ,araba koltuklarını ne hevesle hazirladi yengen , süt sağma makinelerini kremlerini ne hevesle temizledim ...
Hepsi boş kaldı kuzum annenin elleri boş kaldı aldiklarimiz boş kaldı ,kelimeler boş, anlamsiz kaldı...
Allahım sen ablama sabir ver 1 sene yasak olmasına rağmen 6 ay sonra hamile kalan var mi biliyor musun diye sorduğunda içimi sıkan kalbime sabır ver ...
O kadar kotuyumki aylardır ,kendi bebeğim olsa daha fazla uzulemezdim asla ,ne olur dua edinde bitanem kısa surede hamile kalıp yavrusunu alsin kucağına ,bitsin artık acisi, saçma gelir diye kimselere anlatamiyorum bu kadar açık doktora gitsem giderim ,büyüklerimizede ölümü yakistiramayiz ama minik bedeninine hiç yakismadi kuzumun...
Bi daha öyle söylemeyin çünkü insan yavrusunu ve sanki bedenine ait bi organını kaybediyo sanki elini ayağını nereye koyacağını bilemiyosun acının yanında.
Allah sabır versin güç versin inşallah..