Görümcem in Bebeği...

4 ay önce doğum forumuna yazmistim .Gorumcem 5 aylıkken doğum yaptı o kadar güzeldi ki minigimiz hiç gitmeyecek sandım ,güçlüydü bizim kızımız kazanacaktı yaşam savaşını ... O koca hortumlardan,serumlardan o yoğun bakımdan çıkıp ,minicikte olsa hepsini yenip hayatını ona adamış annesinin kucağına gelecekti... Olmadı tutunamadı ada mız...
Ve biz hala ağlıyoruz ,onun o kucucuk ayaklarına çoraplar almıştım ben ,yengemm diye kosacakti bana kocaman sarilacaktik ... Poposuna poposuna vuracaktik bizi bu kadar korkuttu diye...Elbiseler etekler alacaktim ona kocaman bezi gorunecekti altından kollarını ,bacaklarını mis kokusunu sevecektik...
Sonra...
O lanet şehire gittik bebegimizi toprağa vermeye ablami ilk gordugum anı olsem unutmam ,yaşayan ölü olur mu oluyormus, bakışı duruşu ...Donuk ,anlamsız ...
Gittim sarildik dakikalarca agladik tutunamadı kizim dedi hanı tutunacakti? ne vardı o kadar ümit verip inandiracak,inanacak ,ama doktorlar hep abartirdi ne demek kendinizi herşeye hazırlayın kolaymi 2 sene bekledi benim ablam birşey olacak diye neler neler yapmadı canimin içi...
Masanin uzerine bakmaz olaydim kucagimizda yatağında sıcacık yatması gereken kuzumuz kefenemi sariliydi ?Butun gucumun yettigi kadar bagirmak geldi icimden cikarin nefes alamaz orda diye ,Sanki uyanacak, ağlayacakta kucağımiza alacaktik... toprağa sokana kadarda inanmadim her an ağlayacak gibi geldi ... O sıcacık evde en sıcak olması gereken kuzumuz bedeni en soğuk olandı, alamadin ya ablam kucağına isitamadin ya kuzunu...
Kızım buz gibi dimi dedinde ikimizde bildigimiz halde yok bitanem diye kandırmaya çalıştım ya seni, o minik saçma beyaz bezden ellerine dokundumya bitanem o minik parmaklarına ,güzel yüzüne ben senden daha cok sogudum ya prensesim...
Seni mezarlığa gotururken kucağına alan annenin kokusunu duymadın mi sıcaklığıyla isinamadin mi ?Hanı videolarda annesinin göğsünde yaşama tekrar donen bebekler vardı ...
Seni simsiki saracak , her kötülüklerden koruyacak baban kendi elleriyle toprağa mi verdi kuzum, ellerimiz bomboş dondukya eve ...
2 sene önce oglusumun oturduğu kanguruyu ,araba koltuklarını ne hevesle hazirladi yengen , süt sağma makinelerini kremlerini ne hevesle temizledim ...
Hepsi boş kaldı kuzum annenin elleri boş kaldı aldiklarimiz boş kaldı ,kelimeler boş, anlamsiz kaldı...
Allahım sen ablama sabir ver 1 sene yasak olmasına rağmen 6 ay sonra hamile kalan var mi biliyor musun diye sorduğunda içimi sıkan kalbime sabır ver ...
O kadar kotuyumki aylardır ,kendi bebeğim olsa daha fazla uzulemezdim asla ,ne olur dua edinde bitanem kısa surede hamile kalıp yavrusunu alsin kucağına ,bitsin artık acisi, saçma gelir diye kimselere anlatamiyorum bu kadar açık doktora gitsem giderim ,büyüklerimizede ölümü yakistiramayiz ama minik bedeninine hiç yakismadi kuzumun...
bir soz vardir bilirmisin canim verende allah allanda allah. Gorumcen bence doktorun dedigini dinlesin 1 sene sonra hamile kalsin allahin izniyle hamile kalir insallah kucagini doldurur

çok çok üzüldüm allah rahmet eylesin ama şu yukarıdaki cümlen dikkatimi çekti..öyle deme lütfen allah korusun ama şu laf söylenmez evlat acısının benzeri yoktur

Doğru ama gerçekten yemeden içmeden kesildim ,hala o yoğun bakimdaki videoları,resimleri gozumun onune geliyorda ağlıyorum ,Allah im oğlumu bana bagislasin ,önce beni alsın yaninada göstermesin acisini...

aslında süt anneliği teklif etseydiniz en azından kanser tedavisi gören bebeklere annesütünün içindeki hormonlar iyi geliyor diye biliyorum ben hani eğer varsa şuan sütü aklınızda olsun belki kendisinin de dernide bir nebze merhem olur başka bir meleğe iyi geliyor olmak ( hem süt annelik de çok kutsaldır Peygamber Efendimizi de bir süt anne emzirmiştir)

O kadar perisan bir haldeydi ki soyleyemedim, onlar başka şehirde biz başka sehirdeyiz hani girip cikabilecegim mesafe olsaydı gorunce soylerdim kayinvalidemden duydum bende ilaçlarla ,o an ki aciyla kesildi sütü hemen

Başınız sağolsun Allahım sabrını versin görümcenize sınavların en büyüğü Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.Başlığı görünce görümceye vede bebeğe kızan biri sandımdı.Yanılmışım öyle içten yazmışsınız k içim yandı resmen bende evladını kaybeden bir anne olarak aklımdan hiç gitmeyen sürekli gözümün önünde olan o anı tekrardan yaşadım.Allahım düşmanımı bile evlatıyla sınamasın :KK43: :KK43:

Okurken bile yuregi dayanmiyor insanin. Allah sabirlar versin o acili anneye. Umarim yakin zamanda hamile kalip saglikli uzun omurlu evladina kavusur.

bir soz vardir bilirmisin canim verende allah allanda allah. Gorumcen bence doktorun dedigini dinlesin 1 sene sonra hamile kalsin allahin izniyle hamile kalir insallah kucagini doldurur

Çok doğru söylüyorsun canım ama ablam, benim acım cocuklarim olunca gececek diyor ,o kadar çok istiyor ...bende söyledim daha yaran çok yeni diye görseniz sanki dun dogum yapmış gibi bebek küçük olduğu için bayagi derin kesmişler tenide çok hassas 4 ay geçmesine rağmen hala kıpkırmızı sanki bandaji yeni acmissin gibi bilmiyorum normal mi ben unuttum doğum yaptigimda 4 ay sonrası oylemiydim ... Doktorda ondan 1 yıl bekle dedi belki de ama analik iste...

Çok doğru söylüyorsun canım ama ablam, benim acım cocuklarim olunca gececek diyor ,o kadar çok istiyor ...bende söyledim daha yaran çok yeni diye görseniz sanki dun dogum yapmış gibi bebek küçük olduğu için bayagi derin kesmişler tenide çok hassas 4 ay geçmesine rağmen hala kıpkırmızı sanki bandaji yeni acmissin gibi bilmiyorum normal mi ben unuttum doğum yaptigimda 4 ay sonrası oylemiydim ... Doktorda ondan 1 yıl bekle dedi belki de ama analik iste...
Dr beklesin canım banada 1 yıl demişti.Dinlemezsen eğer aynı şekilde sonuçlanır demişti.O yüzden dr ne dediyse onu dinlesin yanlız 4 ay geçmesine rağmen yeri hala aynı ise bir dr görünmesinde fayda var.Allah korusun kendi sağlığından da olmasın :KK43:

Başınız sağolsun Allahım sabrını versin görümcenize sınavların en büyüğü Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.Başlığı görünce görümceye vede bebeğe kızan biri sandımdı.Yanılmışım öyle içten yazmışsınız k içim yandı resmen bende evladını kaybeden bir anne olarak aklımdan hiç gitmeyen sürekli gözümün önünde olan o anı tekrardan yaşadım.Allahım düşmanımı bile evlatıyla sınamasın :KK43: :KK43:

Burumum diregini sizlattiniz,sizinde başınız sağolsun ,Allahım sabir versin,acinizi deprestirmek istemezdim ,ama birilerine anlatmasam rahatlayamazdim ben gelin olduğum halde içime tas oturdu sizi düşünemiyorum ,sizde erken doğum yüzünden mi kaybettiniz bebeginizi ?

Burumum diregini sizlattiniz,sizinde başınız sağolsun ,Allahım sabir versin,acinizi deprestirmek istemezdim ,ama birilerine anlatmasam rahatlayamazdim ben gelin olduğum halde içime tas oturdu sizi düşünemiyorum ,sizde erken doğum yüzünden mi kaybettiniz bebeginizi ?
Bende erken doğum ile kaybettim bebeğimi 6,5 aylıktı kuzum emanetti ve Rabbim emanetini erken aldı.Sezeryan ile oldu oldum ve de iç ve dış kesilerim fazla öyleyken bile yarı kırkımda işbaşı yaptım.Herhangi dikişlerden yana bir sıkıntı yaşamadım.İnan bana acımı deşmedin.Öyle bir sabır veriyor ki insan acısıyla bile yaşamaya alışıyor.Tabii ara ara atakları saymazsak..

Offf canım benim ...
İnan çok üzüldüm ziraa benim ilk bebeğim 9ay karnımda gitti...( hala öldü diyemiyorum ) Sezeryan ile ağır bir ameliyat dı. Doktorum en az 2 yıl bekliyceksin demişti. Dinlemedim 1 yıl sonra hamile kaldım çok şükür dünyalar güzelimi kucağıma aldım ama , o 1yıl içersinde neler çektim bir Allah ım bilir .Hiç kimse evlat acısı çekmesin inşallah,öyle bir sınav ki sabır sabır...
Dualarımda olacaksınız...Onlar cennete bizi bekleyeceklermişşşş....

Acınızı yaşıyorum üzülmeyin ...Allah ım onu daha çok severek yanına aldı...

Dr beklesin canım banada 1 yıl demişti.Dinlemezsen eğer aynı şekilde sonuçlanır demişti.O yüzden dr ne dediyse onu dinlesin yanlız 4 ay geçmesine rağmen yeri hala aynı ise bir dr görünmesinde fayda var.Allah korusun kendi sağlığından da olmasın :KK43:

Göründü doktora sorun yok demiş ,kan pihtilasmasindan dolayı düşmüş benek ,şimdi hamile kaldığında hergun insilun gibi iğne vurulacak , dini konular yasak ama ummu subyan var sende demiş hoca ,babaannesi,halası ve halasinin uç kizida ilk bebeklerini kaybetmiş bu yuzden Allah biliyor artık bize karanlık.

Bende erken doğum ile kaybettim bebeğimi 6,5 aylıktı kuzum emanetti ve Rabbim emanetini erken aldı.Sezeryan ile oldu oldum ve de iç ve dış kesilerim fazla öyleyken bile yarı kırkımda işbaşı yaptım.Herhangi dikişlerden yana bir sıkıntı yaşamadım.İnan bana acımı deşmedin.Öyle bir sabır veriyor ki insan acısıyla bile yaşamaya alışıyor.Tabii ara ara atakları saymazsak..

Oyy canım benim Allah im icinizi ferahlatsin ,hayırlı uzun omurlu evlatlar versin...

Göründü doktora sorun yok demiş ,kan pihtilasmasindan dolayı düşmüş benek ,şimdi hamile kaldığında hergun insilun gibi iğne vurulacak , dini konular yasak ama ummu subyan var sende demiş hoca ,babaannesi,halası ve halasinin uç kizida ilk bebeklerini kaybetmiş bu yuzden Allah biliyor artık bize karanlık.
Bu arada başsağlığın için teşekkür ederim canım demin farketmemiştim.Öyle şeylere inanma canım yiyecek ekmeği ve de içecek suyu yokmuş inşallah bundan sonra hayırlı ve de ömürlü evlatları olur.Benim evladım sularımın erken gelmesi ile doğdu ciğerleri gelişmediği içinde 3 gün sonrada yitirdim yavrumu eğer ki ömrü olsaydı yaşardı.

Offf canım benim ...
İnan çok üzüldüm ziraa benim ilk bebeğim 9ay karnımda gitti...( hala öldü diyemiyorum ) Sezeryan ile ağır bir ameliyat dı. Doktorum en az 2 yıl bekliyceksin demişti. Dinlemedim 1 yıl sonra hamile kaldım çok şükür dünyalar güzelimi kucağıma aldım ama , o 1yıl içersinde neler çektim bir Allah ım bilir .Hiç kimse evlat acısı çekmesin inşallah,öyle bir sınav ki sabır sabır...
Dualarımda olacaksınız...Onlar cennete bizi bekleyeceklermişşşş....

Allah im yavrunuzu size bagislasin ,ablamada en kısa surede versin inşallah bende hep öyle diyorum meleğin cennette seni bekliyor diye ...

Yazdıklarınızı ağlayarak okudum allah anneye ve size once sabir sonra ardından afiyet versin güzel tatlı hayırlı bi evlat versin

Bu arada başsağlığın için teşekkür ederim canım demin farketmemiştim.Öyle şeylere inanma canım yiyecek ekmeği ve de içecek suyu yokmuş inşallah bundan sonra hayırlı ve de ömürlü evlatları olur.Benim evladım sularımın erken gelmesi ile doğdu ciğerleri gelişmediği içinde 3 gün sonrada yitirdim yavrumu eğer ki ömrü olsaydı yaşardı.

Ablaminda suyu gelmişti 550 gramdi minigimiz ,doğumdan önce ciğer geliştirici iğne filan vurmuşlar ama suyu geldiği için ne kadar tutabilirlerdiki karnında 10 gün yaşadı bizim kusumuzda 5 cc süt veriyorlardı hazmedememis yavrum karnı taş gibi olmuş midesini bosaltirlarkende cigerlerine sut ve kan kaçmış nasıl cirpindi yavrum Allah bilir... :KK42::KK42::KK42:

Ablaminda suyu gelmişti 550 gramdi minigimiz ,doğumdan önce ciğer geliştirici iğne filan vurmuşlar ama suyu geldiği için ne kadar tutabilirlerdiki karnında 10 gün yaşadı bizim kusumuzda 5 cc süt veriyorlardı hazmedememis yavrum karnı taş gibi olmuş midesini bosaltirlarkende cigerlerine sut ve kan kaçmış nasıl cirpindi yavrum Allah bilir... :KK42::KK42::KK42:
Onlar melek canım onlar acı çekmiyorlar bunu düşünüpte kendini üzme ben bir yudum bile içiremedim yavruma bi yudum dahi rızıkı yoktu.Sen ne kadar ince fikirli ve de mükemmel kalbi bir yengesin görümceye ve acısına bu kadar sahip çıkan vallahi benim görümceleri göreydin assolist gibi geldiler ve de öyle gittiler kv dahil yanımda hiç olmadılar.Banada ciğer geliştirici vurmuşlardı lakin ciğerler en son gelişenmiş zaten son gün ciğerleri kanamış ve o yüzden uçup gitmiş cennet mekan meleğim ....

X