görümcem ev huzurumu kaçırıyor

moni08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
81
0
46
merhabalar iki yıllık evliyim. 1 çocuğum var.görümcem başka bi şehirde oturuyor.bana kaçşı acayip halleri(ben bi tanım bulamıyorum)nişanlılıkta başladı. hep bi kıyamamam var kardeşine karşı.nişan alışverişine onun oturduğu şehre gitmiştik fazla vaktimiz yoktu elbise alıp döncektik annem ve arkadaşım vardı benimle beraber kayınvalidem kuzenler falan kalabalık gittik yani,ve arabadan iner inmez beni eskici bi kuyumcuya soktu ne olduğunu anlayamadan yüzük alın dedi yok dedim biz beraber alcaz inannın ben sıradan bi alyans beğenmek zorunda kaldım aynısından eşime yoktu çizik vardı adam içeriye girdi parlattı filan ama nerdeyse ağlayacaktım yok diyorum istemiyorum diyorum kadın anlamıyo ben o gün anlamıştım bu bize ablalık yapacak diye sözünde istediği gibi o yüzükleri aldık şehre elbise almaya giderken benim moralimin bozuk olduğunu görünce eşim arabayı çarptı o moralle elbise almıştık unutamıyorum inanın.bu hep böle sürdü ben kayınvalideme yakın oturuyorum görümcem başka şehirde ama tatillerde arada gelip kalıyo ben çalışıyorum çocuğuma kayınvalidem bakıyo çokta iyi anlaşıyoruz ama mesafemiz var her zaman.her özel günümde bi sıkıntı çıkarıyor görümcem en son çocuğumun 1. yaş gününde 2 gün önce yapmamı istedi neymiş kayınvalidem onun yanına gidicekmiş kalcakmış neyse dediği gibi yaptık ama ben üzüldüm çok yoruldum istediğim gibi yapamadım hevesimi kaçırdı eşimle tartıştık falan . Kayınvalidem gitti yanına 15 gün göndermedi inanın ben çocuk elimde bi annemde bi yengemde kimi boş buluyosam ona bırakıyordum düzenim alt üst oldu.diyiceğim o ki durmadan kayınvalidemi çağırıyo.bu hafta sonu yine onun yanına gidiyoruz yine anne seni yollamıcam dedi. Bende eşimi aradım ben bi bakıcı bulcam dedim. Eşim de görüyo tabi bazı şeleri ben konşyım dedi sıkıntı yapma dedi.Konuştu kayınvalidem kalmcak ama gittiğimde sığıntı gibi olcam böle olaylar oldukçada beni onlara karşı savunuyo fakat evde soğuk rüzgarlar esiyo soğuyo acayip kelimeler kullanıyo bende saygısızlık yapmıyorum ama çok kırılıyorum ve eşimden uzkalaşıyorum sizce görümcem le bu konuyu açık açık konuşmalımıyım .benden 4 yaş büyük kendisi 2 çocuğu var tipik ev hanımı ama çocuk gibi anne babasına şımarıyo filan ben iş hayatı olan bi insanım saygımı da kaybetmek istemiyorum ama bi şekilde bu hafta sonu konuşmayı düşünüyorum.....inanın o kadar çok şey varki karmakarışık uzattım sanırım ama eşimle aramız yine bozuldu bu duruma tahmül edemiyorum

merhabalar iki yıllık evliyim. 1 çocuğum var.görümcem başka bi şehirde oturuyor.bana kaçşı acayip halleri(ben bi tanım bulamıyorum)nişanlılıkta başladı. hep bi kıyamamam var kardeşine karşı.nişan alışverişine onun oturduğu şehre gitmiştik fazla vaktimiz yoktu elbise alıp döncektik annem ve arkadaşım vardı benimle beraber kayınvalidem kuzenler falan kalabalık gittik yani,ve arabadan iner inmez beni eskici bi kuyumcuya soktu ne olduğunu anlayamadan yüzük alın dedi yok dedim biz beraber alcaz inannın ben sıradan bi alyans beğenmek zorunda kaldım aynısından eşime yoktu çizik vardı adam içeriye girdi parlattı filan ama nerdeyse ağlayacaktım yok diyorum istemiyorum diyorum kadın anlamıyo ben o gün anlamıştım bu bize ablalık yapacak diye sözünde istediği gibi o yüzükleri aldık şehre elbise almaya giderken benim moralimin bozuk olduğunu görünce eşim arabayı çarptı o moralle elbise almıştık unutamıyorum inanın.bu hep böle sürdü ben kayınvalideme yakın oturuyorum görümcem başka şehirde ama tatillerde arada gelip kalıyo ben çalışıyorum çocuğuma kayınvalidem bakıyo çokta iyi anlaşıyoruz ama mesafemiz var her zaman.her özel günümde bi sıkıntı çıkarıyor görümcem en son çocuğumun 1. yaş gününde 2 gün önce yapmamı istedi neymiş kayınvalidem onun yanına gidicekmiş kalcakmış neyse dediği gibi yaptık ama ben üzüldüm çok yoruldum istediğim gibi yapamadım hevesimi kaçırdı eşimle tartıştık falan . Kayınvalidem gitti yanına 15 gün göndermedi inanın ben çocuk elimde bi annemde bi yengemde kimi boş buluyosam ona bırakıyordum düzenim alt üst oldu.diyiceğim o ki durmadan kayınvalidemi çağırıyo.bu hafta sonu yine onun yanına gidiyoruz yine anne seni yollamıcam dedi. Bende eşimi aradım ben bi bakıcı bulcam dedim. Eşim de görüyo tabi bazı şeleri ben konşyım dedi sıkıntı yapma dedi.Konuştu kayınvalidem kalmcak ama gittiğimde sığıntı gibi olcam böle olaylar oldukçada beni onlara karşı savunuyo fakat evde soğuk rüzgarlar esiyo soğuyo acayip kelimeler kullanıyo bende saygısızlık yapmıyorum ama çok kırılıyorum ve eşimden uzkalaşıyorum sizce görümcem le bu konuyu açık açık konuşmalımıyım .benden 4 yaş büyük kendisi 2 çocuğu var tipik ev hanımı ama çocuk gibi anne babasına şımarıyo filan ben iş hayatı olan bi insanım saygımı da kaybetmek istemiyorum ama bi şekilde bu hafta sonu konuşmayı düşünüyorum.....inanın o kadar çok şey varki karmakarışık uzattım sanırım ama eşimle aramız yine bozuldu bu duruma tahmül edemiyorum

Kayınvalideniz bütün sene sizinle beraber zaten,15 günde kızının bir işi vardır ve çağırmıştır,bunda anormal olan ne anlamadım.
15 günde sizin anneniz gelip sizde kalsaydı ,baksaydı çocuğunuza.
Kayınvalide sizin çocuğunuza bakıyor diye kızına gitmeside mi yasak.:19:
Çocuğunuzun doğum gününü 2 gün önce kutlamak zorunda kalmakta pek bir problem değil bana göre.
Bencillik yapan sizsiniz bence.

yani elbette konusmalisin fakat ne soylenebilirki ''evet sana giciklik yapiyorum'' demez herhalde degil mi? cok zor bir durum allah yardimcin olsun esinle aranizin bozulmasi da kotu olmus biraz daha serin kanli olmaya calis acaba once kayinvaliden mi konussa hani araniz iyiyse ona nazin daha bi gecer bilemedim ki allah yardimcin olsun canim

Eskici kuyumcuyu da ilk kez duydum :44:

Neyse konuya gelirsek, görümcenize ön yargılı baktığınızı düşünüyorum.. Çocuğunuz olmuş siz hala nişanlıyken şöyle şöyle demişti diyorsunuz... Kendi ailemizde hiç mi kırgınlıklar olmuyor ? Elbette oluyor ama aile olduğumuzdan kapatabiliyoruz hemen değil mi ?

Şu an ki duruma gelirsek, görümceniz yeğeninin doğumgününü görmek istemiz ki erken kutlanmasını istemiş.. Yoksa umrunda olmaz, doğumgünü değil mi bu kezde görmesin annem der ve yine istediği gün giderler..

Herşeyin altında bi art niyet aramayın.. Bu hem size zarar verir hem ilişkilerinizi sorunlu hale getirir..

Kayınvalideniz çocuğunuza bakıyormuş ne güzel, kimi öz anne bile bakmıyor bu devirde.. Yatıp kalkıp şükretmek yerine 15 günün lafını etmeyin lütfen.. Esir değil kadıncağız bi hava değişikliği iyi gelecektir herkese..

yüzük olayında tamamen haklısınız.ama kayınvalıdenız sıze bagımlı yasayamaz.kızının ıhtıyacı olur,yanında annesını ıster,annesıne babasına sımarmak ıster.kayınvalıdenız kızının yanına gıttıgınde kendı annenız cocugunuza bakabılır.

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil..
Kaynananıza güvenip mi? çocuk doğurdunuz..
Allah göstermesin(çok sevdiğinizden söylüyorum) ya ölse kadın..
Offf ya niye öldü mü? diceksiniz..
İnsanları kullanmayı bırakın kadın istediği yerde kalsın..

Görümcenizede siz mesafe koyamamışsınız anladığım kadarıyla..
Ben alyans almakdan vazcaydım der çıkardım ben olsam..
Sonra eşimle beraber gider alırdım bi yerden..

Çalışmıyo olmasını küçümsemenizde ayrı bi olay..
olaylar..olaylar..olaylar..

iyi ki görümcem yok benim yaa..
ne karışırlar anlamıyorum yaa..dertleri nedir yani..sanane sen ne burnunu sokuyosun herşeye..
duyduğum görümcelerin çoğu böyle :31:
bende ilerde görümce olacağım inşallah öyle olmammm :50:

Son düzenleme:
Eskici kuyumcuyu da ilk kez duydum :44:

Neyse konuya gelirsek, görümcenize ön yargılı baktığınızı düşünüyorum.. Çocuğunuz olmuş siz hala nişanlıyken şöyle şöyle demişti diyorsunuz... Kendi ailemizde hiç mi kırgınlıklar olmuyor ? Elbette oluyor ama aile olduğumuzdan kapatabiliyoruz hemen değil mi ?

Şu an ki duruma gelirsek, görümceniz yeğeninin doğumgününü görmek istemiz ki erken kutlanmasını istemiş.. Yoksa umrunda olmaz, doğumgünü değil mi bu kezde görmesin annem der ve yine istediği gün giderler..

Herşeyin altında bi art niyet aramayın.. Bu hem size zarar verir hem ilişkilerinizi sorunlu hale getirir..

Kayınvalideniz çocuğunuza bakıyormuş ne güzel, kimi öz anne bile bakmıyor bu devirde.. Yatıp kalkıp şükretmek yerine 15 günün lafını etmeyin lütfen.. Esir değil kadıncağız bi hava değişikliği iyi gelecektir herkese..

evet en büyük hatamız önyargılı olmak yaa..herşeyin altında art niyet aramak..ve kesinlikle önce kenidimize zarar veriyoruz böyle..
bende aynı arkadaş gibiyim..önyargıya dur demek gerek sanırım :31:

iyi ki görümcem yok benim yaa..
ne karışırlar anlamıyorum yaa..dertleri nedir yani..sanane sen ne burnunu sokuyosun herşeye..
duyduğum görümcelerin çoğu böyle :31:
bende ilerde görümce olacağım inşallah öyle olmammm :50:

YOK BE CANIM ınan her görümce böyle değil..ve emin ol sende öyle olmazsın..
bende görümceyim ama (sölemesi bile tuhafıma gitti :) ) hiç karışmam vallaaa abimin eşiyle de arkadaş gibiyiz aynı yaştayız da zaten şimdilik bi sıkntımız da yok olmaz inşallah :)
konuya gelince bence çok takılmayın derimmmmmmm

belliki görümceniz annesinin yorulduğunu düşünüyor ve dinlenmesini istiyor.kaynananız yokken anneniz siz de baksın.ev hanımı olmak yaşının büyük olması anne babasına şımaramaz anlamına mı geliyor:34:

Demek ki görümceniz annesinin çok yorulduğunu düşünüyor ya da k.v.niz dert yanıyor yoruldum diye, o da en azından bi 15 gün kadın dinlensin diye kendini kötü göstermeye razı oluyor.
Bir bakıcı tutun madem,, böylece ev hanımı olduğu için annesini yanına çağırmaya hakkı olmayan görümcenize gıcık olmak için sebebiniz kalmaz.

Kayınvalideniz zaten hep sizinle arkadaşım 15 günlügüne kızının yanına gitse ne olacak hem onunda annesi annesini özleyebilir belkide ona çok ihtiyacı vardı bir çocuk 50 yaşında da olsa anneye muhtaç olur derler ayrıca kayınvalidenizinde dinlenmeye ihtiyacı var sizin çocugunuza bakıyor diye kadıncagız hiç bir yere gitmiyecekmi esiriniz degil sonuçta ayrıca sizin annenizde bakabilir çocugunuza sizin anneniz sizin yanınıza gelip 15 gün kalsa ne olurdu hem torununa bakardı hemde sizinle vakit geçirirdi çok önyargılı davranıyorsunuz herkes istedigi yere gitmekte özgürdür tamam siz görümcenizle görüşmeye bilirsiniz benim annemde pek görüşmez evimize gelir kendisi ama neden geldin demez yada hasta olsa annem doktorada götürür tedavisinide yaptırır karşımdaki bana kötülük yapıyor diye ben yapamam der dedigim gibi siz görüşmeyin ama annesiyle olan görüşmesinede karışmaya hakkınız yok

kadın arada bi mola verip kızına gidiyo..
onuda mı yapmasın...
kızının da annesini çağırması, kalmasını istemesi kadar normal bişey yok bence...
kadın sizin parayla tuttuğunuz bi bakıcı değil ki...
o olmadığı zamanlar da 2. bi planınız olmalı mutlaka çocuğunuz için...

Kendi annenizle de aynı şehirdesiniz sanırım, kendi anneniz k.v.nin yokluğunda bire 15 gün kesintisiz bakamamış ama siz k.v.nizin kızının evinde 15 gün kalmasını sorun ediyorsunuz.

İki çocuğu olan tipik ev hanımı, iş hayatı olan saygısını yitirmek istemeyen siz !!

Bu cümleleri neden kurdunuz anlamadım.. K.valideniz bebeğinize devamlı olarak bakıyor.
Bırakında arada tatil yapsın, bırakında anne kız hasret gidersin.
Ya siz anlatamadınız derdinizi ya da ben anlayamadım; haksızlık yapıyorsunuz bana göre.

Ayrıca görümcenizin, anne babasına şımarmasında ne yanlış var ?

her insan hata yapar.
evlik aşamasında herkes herşeye karışır. olmuş bitmiş şeyler.
keşke benim k.v. benim çocuğuma baksaydı ilgilenseydi torunu olarak görseydi. ama olmadı.
tüm yıl k.v. çocuğuna bakıyor (iyi bakıyorki gitmesini istemiyorsunuz). bırakın arada görümceninzde annesini görsün hasret gidersin. kendinizi birde görümcenizin yerine koyun lütfen. siz annenizi yılda kaç defa görüyorsunuz. anneniz sürekli çocuk baksa çağırdığınızda aman gelin zor duruma düşücek diye düşünürmüydünüz.

yüzük konusunda haklisin ama kv yazik biraz nefes alsin
cocuguna bakiyor öp basina koy yani
kim yapiyor bu devirde

iyice abartmaya başladı insanlar bu çocuk bakma olayını bakamayacağınız çocuğu doğurmayın arkadaşım ya da çalışıyosunuz paranız var bakıcı tutun.Kadın kızının yanında istediği kadar kalamayacakmış neden gelin hanımın çocuğuna bakacak oldu canım bazen ne kadar bencil davranabiliyoruz şaşırıyorum doğrusu.

siz çalışıosunuz die kv niz kızına gidemicek mi? kızı annesini evine çağıramayacak mı? bu tam bir bencilllik.kvniz kızına gittiğinde siizn çocuğunuzada anneniz baksın.kv niz sizin maaşlı bakıcınız değilki bu kadar alınıosunuz görümcenize.

nişanlılık olaylarınıda unutun artık.geçmiş gitmiş.evlenmişsiniz.tipik ev hanımı,ailesine şımarıklık yapıo demişsiniz kusura bakmayın ama insan kaç yaşında olursa olsun ailesine şımarabilir. bence görümcenizde değil sizde bir gariplik var.boş yerede eşinizin huzurunu kaçırıyorsunuz.

bakıcı tutsanız iyi olacak gibi.
kayınvalide istediği zaman gene gelir.
evde bakıcı olması onun gelmesine engel değil.
kayınvalideye, sana yardımcı olur yorulmazsın beraber bakarsınız gibi bişey dersiniz.
kadın da özgür olur.
görümcen de rahat eder.

Back