Görümcem 600 tl çanta alsın ben 2 senedir tek çanta kullanım!!

Vay be. 600 lira kira ile asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. 20 bin lira borcumuz ve 3 tane maaş icramiz var, biri kesiyor maastan ikisi sırada. Düğünde takılan her seyi kp yedi. İstememe rağmen dönüş yok, fayda yok. Bir eşim bir ben ayakta durmaya çalışıyoruz. Sağolsun annem aradabir destek oluyor o kadar.
Neyse içimi döktüm..

Babanın mallarıda ortak bölüştürmesi gerek. Tek torun diye niye 6 milyonluk miras versinki?
Görümcede geline sen baba evinden ne getirdin de hak iddia ediyosun diyebilir.

Valla işin zor bacım benim kocanın senin kadar geliri de yok ama benim salak ne isterlerse alır ekmek almaya paramız olmaz milletten borç alır ablasını anasına getirmek için arabaya mazot alır böyleleri akıllanmaz benim görümcenin kocasını pek zengin gözüm yok Allah daha çok versin ama kocası dururken kardeşi başkasından borç alıp anasına götürüyor ablasını. Allah yardımcın olsun kocana da akıl fikir mantık versin canım

kp görümceyede 6 milyonluk arsa bırakmış mı peki?

Aha bir kilit nokta da bu.. görümcenin her çamaşırının fiyatını bilen konu sahibi bu soruya sayfalar önce 6 milyon bize verilen miktar, otekilere ne verdi bilmem demiş Kuruş kuruş bilmiyorsa ben ne olayım.. su görümceyi kk.ya üye yapsak kimbilir neler dökülür
Ay konu sahibi sana önerim çalış para kazan istediğin kıyafeti alır istediğini giyer takarsın hem böyle şeylere kafa yormaya vaktin de kalmaz

ya konu sahibesi zaten birlikte oturuyormuş yeni ayrılmış evi. e hesap birmiş eskiden eşi çalışmadığı için kp karşılamış hep. o zaman görümcede isyan edeydi

Su gelinlerin kayinpeder malini paylasamamasi, malin sahibinden cok lafini yapmasi bizim millete mi özgü acaba? Birakiniz esinizin babasinin parasini cok dusunecekse esiniz düşünsün.
Caniniz illa miras, mal, mülk hesabi yapmak istiyorsa kendi babanizinkinin derdine düşün.

Cok sinir bozucu bir durum malesef. bende de aynısından varmalesef çözüm bulamadık sürekli eşimle tartismaktansa içime attım hep.bu hayatta öğrendiğim tek gerçek yemeyenin malını yiyolar

bence de kızın her bir kıyafetine ne kadar para harcandığı biliniyor
ama varsa başka bir 6 milyonluk arsanın görümceye verilip verilmediği bilinmiyor

bazısının ailesi düğün salonuna misafir gibi gelip gelinine çeyrek altın bile bırakmıyor
bazısı milyonluk arsa veriyor yaranamıyor
ortamız yok bizim milletçe

Benim anladigim kv kp ve gorumcenin toplam geliri 8000 lira.
Kayinpeder 8 dairenin kiralarini oglu ve kizi arasinda 4 e 4 paylastirmis.
Yalniz 4 dairenin kiralari toplami 1500 olmasi dusundurucu daha fazla olmasi gerekir.
Henuz hayattayken bunu yapmissa zaten cimri falan olamaz.
Torununa biraktigi 6 milyonluk gayrimenkul (arsa) dedigi de uzerinde bu evlerin bulundugu arsalar olabilir.
Varlik icinde yokluk da cekmiyorlar aslinda.
Gorumce bekar gelirine gore yasiyor.
Arkadasina borc verip geri odemesini alamadigi icin sıkışmış ve konu sahibinin esinden yardim istemis.
Yine de konu sahibinin anlatimindan net birsey cikmiyor
Konunun şu halinden kesin sonuc cikarmak zor.

Hem sizin hem de okuduğum diğer sorunlardan ve kendi sorunlarımdan sonra şunu anlıyorum. Eskiler çok güzel söylemiş, erkeğin iki kaşığından birini kır diye. Valla bunlara fazla iyilik yaramıyor

Ev kimin? Kiralar kimin?
O ev kayınbabanın ise kiradan hak almak ona da düşer. İki çocuğuna eşit davranmalı. Ha kardeşlerden birisi derse ki benim durumum iyi kiraların hepsini diğer kardeşim alsın, eyvallah. Ama kimsenin borcu kimseyi bağlamaz. Benim babamın evi olsa kiradan ben de alırım, erkek kardeşim de alır. ama gelinimiz bana gelip sen alma sen zenginsin benim durumım kötü hepsibi ben alayım diyemez çünkü babamın evidir.

Ama evler sizinse, o evlerin kirasını alıyorsanız eşinizin görümcenize para vermesi çok mantıksız kesinlikle izin vermeyin. Böyle saçmalık olmaz.

bazısının ailesi düğün salonuna misafir gibi gelip gelinine çeyrek altın bile bırakmıyor
bazısı milyonluk arsa veriyor yaranamıyor
ortamız yok bizim milletçe
Benim durum bir küçük altın bile yok. Umrumda mi değil. Kimsenin parası üzerinden strese girmem

Gayrimankuller kayınpederinin ise
Görümcen de evlerden kira ister tabiki
Neden istemesin
Gelini olarak sadece siz mi alacaksınız kiraları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…