- 19 Mayıs 2016
- 1.112
- 2.000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
+1
yorumunuza harfiyen katılıyorum gerçekten konu sahibinin eşi gerçekten çok düzgün bi insanmış tebrik etmek lazım
Malesef çoğu ailede öyle olmuyor bu iş eşlerden önce aileler birbirini , çocuğunun eş adayını beğenip onaylıyor bu konuda geniş olmayan ailelerin çocukları eşlerini kendi seçtiğinde asilik yapmış oluyor , dizi gibi ama durum böyle Türk aile yapısında. Bizde bile öyle önce kv görüp beğenmiş beni mesela , görücü usulü evlendik eşimle.Teşekkür ederim.
İyi insan ve kötü insan vardır bana göre. Beyefendi konu sahibesini eşi olarak seçmiş, konu sahibeside eşini aynı şekilde. Başka kimseye laf düşmez. Kayınpederin böyle demeside saçma. Onlar artık aile. Katılacaksa beraber katılmalı. Eşimi istemeyen kim olursa olsun bende o kişileri istemem.
Malesef çoğu ailede öyle olmuyor bu iş eşlerden önce aileler birbirini , çocuğunun eş adayını beğenip onaylıyor bu konuda geniş olmayan ailelerin çocukları eşlerini kendi seçtiğinde asilik yapmış oluyor , dizi gibi ama durum böyle Türk aile yapısında. Bizde bile öyle önce kv görüp beğenmiş beni mesela , görücü usulü evlendik eşimle.
Yani tabiki bu konu çook farklı ve uzun uzun tartışılacak bir konu , ben görücü usulü evliliği normal görüyorum ama tabiki evlenecek eşlerin belirli bir süre evlilik amaçlı görüşüp karar vermesi gerekiyor öyle ailelerin tek başına vereceği bi karar değil , ama dediğiniz gibi Türkiye'nin durumu böyle hatta sevip evlenen çiftler garip karşılanıyor benim iki kısmada saygım var eşlerin kendi hür iradesinin ön planda olduğu durumlarda tabiki, neyse konu sahibinin konusunu dağıtıyoruz azıcık sankiBen tasvip etmiyorum bu şekilde. Kesinlikle doğru değil bana göre. Tabii uzunca tartışılacak bir konu. Bunun ceremesini de çok çekiyorlar. Öyle pazardan sebze beğenir gibi eş beğenen anneler olunca (sizi kastetmiyorum, evliliği iyi şekilde devam edenlerde olabilir) kişiler ileride sorun yaşıyor evliliklerinde. Anlaşılamıyor, aldatmalar oluyor, kişiler sevdiği kişiyle evlenemiyor anne baskısı yüzünden vs.
Dediğim gibi uzayacak bir konu ama maalesef Türkiye'nin durumu böyle belli kesimlerde.
+1Eşinizi öpün teşekkür edin. Bu devirde doğruyu bu kadar net gören beyefendilerin sayısı çok az.
Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala öyle sevgimiz saygımız eksilmedi
Eşimin ailesi beni hiçbir zaman istemedi kabul etmedi bu yüzden eşimin ailesinden habersiz olmuştu nikahımız ve sonrasında düğünümüze sadece dedesi gelmişti ne bir kız istemem ne bir nişanım hiçbir şeyim olmadı içimde uktedir.
Düğünümüze gelmedikleri gibi hep bir nifak sokma ara bozma akrabaları bize karşı doldurma çabasında oldular bu olaylarda görümcemde bas aktördü hatta düğünümüzün zamanında eşimin eski sevgilisi ile sıkı fıkı oldular 1 yıldır kayınpederim hariç hiçbiri ile görüşmüyoruz eşim ve ben
Şimdi görümcemi istemeye geleceklermiş kayınpederim abisi olarak sende gel ama karın gelmesin huzursuzluk çıkmasın demiş eşim karımın olmadığı yerde benimde işim yok demiş mutlu oldum eşimin tavrına ama diğer yandan hala istenmemek böyle mikrop bakteri gibi bi muamele görmek moralimi bozuyor ayrıca tamam karınıda al gel demesinden de korkuyorum benim yaşayamadığım şeyleri hemde onlar yüzünden onun yaşadığını görmek üstelik bu gününü paylaşmak istemiyorum diğer yandan eşimin onların yanına asla yalnız göndermem ne yapmalıyım
Daha önce barıştırmaya çalıştı defalarca gittik her seferinde kovulduk bayramda bileay bir görümcek kadın daha allah sabır versin aılesı sevmıyorsa senı zaten bir daha ısınmaları zor kocan ıcınde zor durum ıkı tarafta önemli seni tutması tabıkı guzel ama onlarlada kusemez sonucta aynısını bir hanımefendi yapsa burda verır verıstırırdık neden aılene sırt cevırıyosun gibi bence esin set cekmek yerıne sızı barıstırmaya calıssa bişekilde ne guzel olur.
Bu durumda ikimizde gitmiyoruz benim endişem tamam eşinde gelsin derlerse defalarca hakaretler yiyip kovulduğum eve gitmek onlarla yüzyze bakmakSiz davet edilmemişsiniz eşiniz de gelmem demiş daha ne yapacaksınız? Gitmeyin olsun bitsin. Eşiniz tek giderse size saygısızlık olur, birlikte giderseniz siz özellikle çağırılmadığınız bi yere gittiğiniz için yüzsüz olursunuz.
Sevgiliykenden bu yana istemiyor annesinin hayali hep kendi elinde oynayacağı yöneteceği dolayısıyla oğlunuda yöneteceği bir gelin bulmak oğlu değil kendi bulsun istedi benden önce eşimin tüm sevgililerini ayırmış bizde başarılı olamadı habersiz gittik evlendikMerakımı mazur görün, aile sizi niye istemiyor?
demezler endiselenme isteme gununde gorumceniz hic bir sorun olsun istemeyecegi icin biyle bir teklifte bulunmazlar (siz sorun cikarirsiniz diye demiyorum o kendisi sorun edecegi icin)Bu durumda ikimizde gitmiyoruz benim endişem tamam eşinde gelsin derlerse defalarca hakaretler yiyip kovulduğum eve gitmek onlarla yüzyze bakmak