Görümce !!!

Siz davet edilmemişsiniz eşiniz de gelmem demiş daha ne yapacaksınız? Gitmeyin olsun bitsin. Eşiniz tek giderse size saygısızlık olur, birlikte giderseniz siz özellikle çağırılmadığınız bi yere gittiğiniz için yüzsüz olursunuz.

Esiniz gerekli lafi soylemis ,bundan sonra ailesi ikinizde gelin derse laf soyleme hakkiniz yok ,
Esinizin annesi sizi istemeyen ,Gorumce napsin ,ona haset etmenin anlami yok ,
Sonucta ailesinin onaylamadigi biride olabilirdi hayatinda,
Siz bu durumda bi secim yapmissiniz ,esinizi secmissiniz soz nisan isteme yerine .
Cok icinizde kaliyorsa o zaman esinize ailesini ikna etmesini oyle gelmesini soylecektiniz ,madem bu kadar onemliydi

+1

yorumunuza harfiyen katılıyorum gerçekten konu sahibinin eşi gerçekten çok düzgün bi insanmış tebrik etmek lazım

Teşekkür ederim.
İyi insan ve kötü insan vardır bana göre. Beyefendi konu sahibesini eşi olarak seçmiş, konu sahibeside eşini aynı şekilde. Başka kimseye laf düşmez. Kayınpederin böyle demeside saçma. Onlar artık aile. Katılacaksa beraber katılmalı. Eşimi istemeyen kim olursa olsun bende o kişileri istemem.

Teşekkür ederim.
İyi insan ve kötü insan vardır bana göre. Beyefendi konu sahibesini eşi olarak seçmiş, konu sahibeside eşini aynı şekilde. Başka kimseye laf düşmez. Kayınpederin böyle demeside saçma. Onlar artık aile. Katılacaksa beraber katılmalı. Eşimi istemeyen kim olursa olsun bende o kişileri istemem.
Malesef çoğu ailede öyle olmuyor bu iş eşlerden önce aileler birbirini , çocuğunun eş adayını beğenip onaylıyor bu konuda geniş olmayan ailelerin çocukları eşlerini kendi seçtiğinde asilik yapmış oluyor , dizi gibi ama durum böyle Türk aile yapısında. Bizde bile öyle önce kv görüp beğenmiş beni mesela , görücü usulü evlendik eşimle.

Malesef çoğu ailede öyle olmuyor bu iş eşlerden önce aileler birbirini , çocuğunun eş adayını beğenip onaylıyor bu konuda geniş olmayan ailelerin çocukları eşlerini kendi seçtiğinde asilik yapmış oluyor , dizi gibi ama durum böyle Türk aile yapısında. Bizde bile öyle önce kv görüp beğenmiş beni mesela , görücü usulü evlendik eşimle.

Ben tasvip etmiyorum bu şekilde. Kesinlikle doğru değil bana göre. Tabii uzunca tartışılacak bir konu. Bunun ceremesini de çok çekiyorlar. Öyle pazardan sebze beğenir gibi eş beğenen anneler olunca (sizi kastetmiyorum, evliliği iyi şekilde devam edenlerde olabilir) kişiler ileride sorun yaşıyor evliliklerinde. Anlaşılamıyor, aldatmalar oluyor, kişiler sevdiği kişiyle evlenemiyor anne baskısı yüzünden vs.
Dediğim gibi uzayacak bir konu ama maalesef Türkiye'nin durumu böyle belli kesimlerde.

Ben tasvip etmiyorum bu şekilde. Kesinlikle doğru değil bana göre. Tabii uzunca tartışılacak bir konu. Bunun ceremesini de çok çekiyorlar. Öyle pazardan sebze beğenir gibi eş beğenen anneler olunca (sizi kastetmiyorum, evliliği iyi şekilde devam edenlerde olabilir) kişiler ileride sorun yaşıyor evliliklerinde. Anlaşılamıyor, aldatmalar oluyor, kişiler sevdiği kişiyle evlenemiyor anne baskısı yüzünden vs.
Dediğim gibi uzayacak bir konu ama maalesef Türkiye'nin durumu böyle belli kesimlerde.
Yani tabiki bu konu çook farklı ve uzun uzun tartışılacak bir konu , ben görücü usulü evliliği normal görüyorum ama tabiki evlenecek eşlerin belirli bir süre evlilik amaçlı görüşüp karar vermesi gerekiyor öyle ailelerin tek başına vereceği bi karar değil , ama dediğiniz gibi Türkiye'nin durumu böyle hatta sevip evlenen çiftler garip karşılanıyor benim iki kısmada saygım var eşlerin kendi hür iradesinin ön planda olduğu durumlarda tabiki, neyse konu sahibinin konusunu dağıtıyoruz azıcık sanki :duduk:

Eşinizi tebrik ediyorum, gereken cevabı vermiş sizin arkanizda durmuş ,ama ben olsam 'kardeşinin yanında olmak istersen, aklında kalacaksa git ,ben duymam gerekeni duydum'derdim.

Eşinizi öpün teşekkür edin. Bu devirde doğruyu bu kadar net gören beyefendilerin sayısı çok az.
+1
Ama eger gitmeye karar verirse , bence siz gitmeyin. Daha once kovuldum demissiniz,hamilesiniz strese girmeyin bosuna.
Esinize de birsey denmez ki kardesi

Eşiniz en doğru cevabı vermiş. Bu saatten sonra sizi davet edeceklerini sanmiyorum aslında. Çünkü bence çağıran zaten kp. Yani bir tek onunla görüşüyoruz dediginiz için sadece o kendisi düşünüp eşinizi çağırmış gibi geldi bana. Onda bile sizi de çağıramamış. Eşinizle aranizi acacak bir şey yapmayin ama sizi de çağırmak zorunda kalirlarsa gidin. Büyüklük sizde kalmış olur. Kendi gelmedi fln diyemezler.

Alnindan öpülecek adam dediklerinden senin eşin helal olsun kocan arkanda senin birak görumceyi fln uzak olmalari daha iyi emin ol. Esinle mutluysan sıkinti yok.

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik hala öyle sevgimiz saygımız eksilmedi
Eşimin ailesi beni hiçbir zaman istemedi kabul etmedi bu yüzden eşimin ailesinden habersiz olmuştu nikahımız ve sonrasında düğünümüze sadece dedesi gelmişti ne bir kız istemem ne bir nişanım hiçbir şeyim olmadı içimde uktedir.
Düğünümüze gelmedikleri gibi hep bir nifak sokma ara bozma akrabaları bize karşı doldurma çabasında oldular bu olaylarda görümcemde bas aktördü hatta düğünümüzün zamanında eşimin eski sevgilisi ile sıkı fıkı oldular 1 yıldır kayınpederim hariç hiçbiri ile görüşmüyoruz eşim ve ben
Şimdi görümcemi istemeye geleceklermiş kayınpederim abisi olarak sende gel ama karın gelmesin huzursuzluk çıkmasın demiş eşim karımın olmadığı yerde benimde işim yok demiş mutlu oldum eşimin tavrına ama diğer yandan hala istenmemek böyle mikrop bakteri gibi bi muamele görmek moralimi bozuyor ayrıca tamam karınıda al gel demesinden de korkuyorum benim yaşayamadığım şeyleri hemde onlar yüzünden onun yaşadığını görmek üstelik bu gününü paylaşmak istemiyorum diğer yandan eşimin onların yanına asla yalnız göndermem ne yapmalıyım

Eşini gönderme tabii ki. Kp nin seni de nezaketen davet etmesi gerekirdi. O zaman sen teşekkür eder bir bahane bulur, gitmez ama kardeşindir der eşini gönderirdin. Bu şekilde esin zaten yanıtını vermiş. Hadi bakalım isteme olsun bunun daha nişanı düğünü var. Biraz burunları surtulsun.

Eşin için zor olsa gerek kendi evliliğinde yanında olmayan ailesinin,kız kardeşinin evliligi için neler yaptığını görmek...Zaten sana ve kendine olan saygısını babasına verdiği cevaptan da görebiliyoruz,bundan sonrada eminim eşin bu konuda bir şekilde yol alacaktır,rahat ol sen.Ikinizinde yaşadığı şey kolay değil ve bence affedilir bir durum da değil..

ay bir görümcek kadın daha allah sabır versin aılesı sevmıyorsa senı zaten bir daha ısınmaları zor kocan ıcınde zor durum ıkı tarafta önemli seni tutması tabıkı guzel ama onlarlada kusemez sonucta aynısını bir hanımefendi yapsa burda verır verıstırırdık neden aılene sırt cevırıyosun gibi bence esin set cekmek yerıne sızı barıstırmaya calıssa bişekilde ne guzel olur.
Daha önce barıştırmaya çalıştı defalarca gittik her seferinde kovulduk bayramda bile

Siz davet edilmemişsiniz eşiniz de gelmem demiş daha ne yapacaksınız? Gitmeyin olsun bitsin. Eşiniz tek giderse size saygısızlık olur, birlikte giderseniz siz özellikle çağırılmadığınız bi yere gittiğiniz için yüzsüz olursunuz.
Bu durumda ikimizde gitmiyoruz benim endişem tamam eşinde gelsin derlerse defalarca hakaretler yiyip kovulduğum eve gitmek onlarla yüzyze bakmak

Merakımı mazur görün, aile sizi niye istemiyor?
Sevgiliykenden bu yana istemiyor annesinin hayali hep kendi elinde oynayacağı yöneteceği dolayısıyla oğlunuda yöneteceği bir gelin bulmak oğlu değil kendi bulsun istedi benden önce eşimin tüm sevgililerini ayırmış bizde başarılı olamadı habersiz gittik evlendik

Bu durumda ikimizde gitmiyoruz benim endişem tamam eşinde gelsin derlerse defalarca hakaretler yiyip kovulduğum eve gitmek onlarla yüzyze bakmak
demezler endiselenme isteme gununde gorumceniz hic bir sorun olsun istemeyecegi icin biyle bir teklifte bulunmazlar (siz sorun cikarirsiniz diye demiyorum o kendisi sorun edecegi icin)

X