Görümce

Nişanlınız kendisi mi söylüyor, yeğenlerim için şu kadar gönderiyorum diye?belki lcw den kıyafet falan alıyordur sadece☺️

Benim ailemde tek torun benim 2 çocuğum. Ablamın ve erkek kardeşimin çocukları yok ablam evli kardeşim bekar. Haliyle tüm ilgileri benimkilerde. Kardeşim şehir dışında olduğu için şimdiden hesabıma harçlık havalesi yaptı. Ki sürekli bir şeyler alır,para gönderir. Teyzeleri zaten aynı şehirde çok yakınız sürekli bir şeyler alırlar. Hatta bebeklilerinde tek bir oyuncak kendim almadım.
İki gün önceydi kızıma ileride her şeyim tüm birikimim sana kalacak demiş. Kızım geldi ağladı teyzeme hiçbir şey olmasın diye.
Ben mi istiyorum bu kadar şey yapmalarını ? Yo çok şükür durumum çok da iyi ama yeğenlerine aşırı düşkünler aynı şekilde benimkiler de onlara aşırı düşkün.. ben bunları önemsiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar benim çok hoşuma gidiyor.. tabi ki kendi bütçesini sarsmadığı sürece.
Ha ileride ablamın ya da kardeşimin çocuğu olsa herhalde sevecem diye ölürüm zaten benimkiler de büyüdü bebek özledik. Ama birinin doğurmaya birinin evlenmeye niyeti yok gibi..
sizde ki durumu bilemem ama bir gün kardeşim evlenecek olsa heralde başımızın üstünde taşırız eşini çünkü elimde büyüdü çok kıymetli benim için. Kardeşim ablamla bana da hep hediye alır. “Sizin sayenizde bu kadar düzgün büyüdüm hep yanımdaydınız” der.
Ben bi sorun göremedim o yüzden
Şimdi bizdede aynı durum var, benim kızımde ilk torundu ve dayı teyze dünyayı alıyordu..

Ama bu adam kendisinden kısıp yapıyorsa karşı tarafa ahkam kesip, kaynanalık yapıyorsa çok farklı.

Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var
Ohoo, tünelin sonunda ışık yok, hayatını yakma sakın.
Ayrıca, bayramda nişanlı gelin ve ailesi ziyaret edilir; gelmedikleri gibi bir de suç bastırmış, uyarıda (?) bulunmuşlar. Hiç değişir, düzelir falan zannetme.

Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var
Bu durum evlendikten sonrada devam edecek.Bence ayrıl.

Eyvah eyvah .. 6 sene sonrasından bildiriyorum kendimde aynı konumdayim kafayı yeme esigi

Benim de bir tane görümcem var ,ve muhabbetimiz hic yok.ne kadar arkadas canlisi biri olsam da onunla iletisimi kuramadim izin vermedi .bir de bir ara surekli cocugunu bize gonderiyordu ,dayisiyla oynasin diyee benim sinirim alt ust olmustu. Gerçekten zor.

Valla harcama konusunda bu kısmı sizi çok ilgilendirmez. Maaşının yarısını vermiyordur elbet. Benim yeğenlerim gelecek yarın bir dünya alışveriş yaptım extradan bir de "Hala şunları yapalım, bunları yapalım" dediler haliyle babasına ödetmem.

Bunun dışında hediye, harçlık gönderirim evli oldugum halde eşim sormaz bile. Size karşı yanlış konuşması, tavrı ve tutumu varsa buna tepki verebilirsiniz ama kendi kazandığı paradan abla ve yeğene bir şey alıyorsa bu kısmı sizi bağlamaz. Çok ciddi bütçeler ayırdığını bile düşünmüyorum.

Kardeşim bekarken okuduğu dönemde annemler ayrı, ben ayrı gönderirdim. Ama çalışıyordum. Şimdi kardeşim bana hediye alsa veya ne bileyim uçak bileti vs. Alsa henüz evli bile olmadığı biri laf etse buna ciddi bozulurum. Biz kardeşiz sonuçta.

Bende nişanlıyken böyle bir durumdaydım.kız kardeşinin çocuklarının kurslarını, özel okul paralarını hatta tatillerini ödüyordu.hatta eltim ev hanımı diye ona harçlık bırakırmış.bunlar hali vakti yerinde insanlar ayrıca ihtiyaçları yoktu. Ben garipsemiştim yahu tüm düğün masrafını birlikte yapıyoruz bu adam zorlanıyor neden yok sen düğün yapıyorsun masrafın vardır demiyorlar diyordum.Neyse benim maaşıma karışmıyor bana ne diyordum ama evin tüm yükü bana kaldı zamanla ve hiç hissetmedim.çok çalışıyor diye üzülüyordum ailesine kendini ispatlamaya çalışıyor zannediyordum.Aşkınızı bir kenara koyun ve öyle bakın ben böyle bir ömür geçirebilir miyim diye.çocuklarımız olunca değişir demeyin aynen böyle devam ediyor.kimse değişmiyor.ablasını size karşı koruması problem bir kere.tabiki ablasını sevsin saysın kol kanat gersin ama haklı olduğunuz konuda size karşı savunamaz. Sonuçta iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta bir ömür yaşlılıkta onun ailesi siz olacaksınız.

Sen çalışıyor musun? Nişanlın senin harcamalarına karışıyor mu?

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Madem böyle adı üstünde nişanlının sürekli ablamda ablam diyorsa ablasına bırak onu

Ben şunu merak ettim
Nişanlın evlilik hazırlıkları için senden daha mı az harcıyor

Eğer en az senin kadar harcıyorsa kalan parasını istediğine verir
Karışamazsın

Biliyorsun evlendiginde ayni bu sebeple sürekli kavgalari yasayacaksin. Bunlar sana evlenmeden önce fragman aslinda. Sizi degil ablasini dinlemeyi ablasini tercih etmis ikisi seni ezecek bu sekil. Ama bu sekil nereye gider?

Back
X