Öncelikle herkes kafasında beliren Rus imajını silsin
Abileri yada kuzenleri Rusla evli olan arkadaşlarım o gelinlerden bahsettiklerinde cok şaşırmıştım. Hatta tripli sürekli açık arıyan bizim Türk kadınları onların yanında melek kalır belki de. Yengeniz de arkadaşlarımın anlattığı modelden tam. Sizi ya kıskanıyor yada sıkıntıdan saracak bir şey arıyordu sizi buldu. Yazlığa giderken çağırabilirdiniz ama sonuçta hoşlanmıyorsun ki çağırmamışsın. Bunu anladığı zaman o da mesafeli durup minimum ölçüde görüşebilirdi senle. Ama o içinde tutmayıp carlamayı seçmiş. Babana söyleyebilirsin ama ortalık karışır babamla abimin arası yine bozulur diye korkuyorsan babana bir şey deme. Onlar gideceği zaman bir bahane bulup gitmezsin anlamaz baban da.
Konuda suçlu olan abin biraz da. Kendi dilinin nasıl çocuklarına öğretilmesine izin vermez? Bence yengen yokken abinle konuşmak için rica et, güzellikle konuş. Yengemle bir sorunum yok ama sende dilimiz konusunda beni demeden bir orta yol bul eşinle diye. Kendisi Rusça ve ingilizce öğretmek istiyorken Türkçe de o çocuklara büyük katkı olur. Almanyada olan bir sürü akrabam var. Kimisi Yunan ve Rus’la evliler. Çocuklar anne babadan Türkçe Rusça yada Yunanca öğreniyor, yaşadıkları ülke nedeniyle Almanca İngilizce zaten öğreniyor etti 4 dil. Yani bu cok büyük bir şans aslında. Yengeniz bizim cahil dediğimiz kesimden gibi, ama eğitim de almış öyle yazmıştınız. Umarım halledersiniz sorunu.