GÖRÜMCE KONUSU SANIRIM ÇÖZÜLDÜ :))

superchef

Nefsini öldür yoksa o seni öldürür!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
656
219
35
Selamlar arkadaş , ilk açtığım bir konum vardı kulağı iyi duymayan bir görümcem hakkında hani eşimin annesinin baskı uygulayarak ilerde sizinle yaşasın dediği o konu, ilgilenmek isterseniz bir okuyabilir misiniz?
Bugün öğlen bu konuyu eşime açtım dedim ki kendi evinde yaşayabilir ama ben hep yine yanında olurum kendi özel alanı olsun yemeğini de yaparım , gerektiği zamanlarda yardımcı da olurum elbette dedim ki zaten aklı mantığı , eli kolu sağlığı yerinde biri , ailesi bu şekilde kızın özgüvenini sağlayamamışlar zamanla da oturacaktır eminim o özgüven çünkü akıllı bir kız yaşı 40+ evlendirmiyorlar da nedeni ni bilmiyorum neyse eşimle çok ılımlı konuştum, yumuşak bir dille içimdekileri paylaştım o da çok düşkün bu ablasına haliyle kardeşler sonuçta ve dediklerimi mantıklı buldu ve kendi evinde yaşayabilir anlıyorum ben seni dedi ve bana ok verdi bu yüzden çok mutlu oldum. Sonuçta ben evimde bir odada kalmasıyla onun bütün sorumluluğunu üstlenmek durumunda kalacaktım Allah korusun parmağı kanasa herkes beni sorgular bunu göze alamazdım . Sizce bu durum doğru mu yani bu konuşmam ? Aslında onun adına da olması gereken bu kaç yaşında insan sonuçta kendi hayatı olmalı, ilerde çocuklarım olacak nasıl hangi birine yetişeyim diye düşündüm , sonuç olarak durum bu . Umarım anlatabilmişimdir , okuyan arkadaşlara teşekkür ederim,

( Bu bir tür duygularımı boşaltmak amacıyla yazılmış bir konudur )

kulagi iyi duymayan yetiskin bir kadina neden zihinsel engelli muamelesi yapiyor esinin ailesi ben en cok ona takildim ve cok üzüldüm. öyle olmasaydi belki evlenmis kendi yuvasini kurmustu, yazik degil mi!

hem senin, hemde görümcenin adina sevindim kendi ayaklari üzerinde durmasi daha mantiki. sen yine zorlandigi yerlerde yardimci olursun, hersey bir yana sevaptir

kulağının cihazla filan duyma ihtimali yokmuymuş?
yazık etmişler kıza arada kalmış.
düşünceniz mantıklı ama her zaman onun işini yemeğini yapabilecek misiniz?
diğer kardeşleride yardımcı olacak mı?

kesinlikle zaten engelli değil ki kulağı ıyı duymuyor onun içinde kulaklık kullanıyor zaten konuşması peltek gibi çünkü bu yaşına kadar kızı hiç ortamlara sokmamışlar uzak tutmuşlar hep evin içinde kardeşlerinin çocuklarına bakmış temizlik yaptrmışlar evin hizmetkarı gibi ben ilk bunları gördüm ve duydum şok oldum zaten ya dedim kız çok sağlıklı maşallah çok da titiz hani şakalaşır falan normal yani ama bu insanlar sanki o muhtaçmış gibi birilerine öyle davranıyorlar çocuk gibi kız kendini ifade de edebiliyor o yüzden de benden önce bu nu görümcem var başka o dedi kendi evinde yaşayacak kira geliri olacak artı ben sigortasını ve bireyselini yatırıyorum mis gibi yaşayacak kimseye ( bana ) muhtaç kalmayacak dedi bende eşime bu konuyu bugün güzelce açtım bir yerden girdim o şekilde o da annesinin ağzına bakıyor o yüzden diretıyordu evin bir odasında kalacak falan diye ama ben üzülüyordum nasıl sorumlulugunu alırım diye neyse ki bugün konuşduk o da mantıklı buldu tamam dedi aslında doğru dedi ve bencede doğru bu . ben tabiki de yanında olurum hep ki kız kardeşleri de var yani gelir giderler nıye yalnız kalsın ki ama kendi özel hayatı olsun yani olması gereken bu bana göre

ben bunu eşime de dedim ki sadeec ben yokum ki kız kardeşleri de var yardımcı olurlar dedım gerekırse yardımcısı olur dedim hani ben çalışırım ne bileyim o gün hasta olurum çocuk olur birsey oluyor illa ki hayatta ben tek başıma üstlenemem sende dedım ilerde evlatların olunca anlayacaksın her tarafa nasıl yetişebilirsin ki diye konuşdum güzelce . zaten zamanı geld imi bunlar illa ki konuşulur herşeyin hayırlısı olsun ama o annenin kızı için sanki muhtaçmış gibi konuşması düşünmesi işi duygusallıkdan öteye çekmesi beni üzdü yazık yani

hay Allah konun bi noktada içimi yaktı yaa
benim kızım da işitme engelli ya o da bu durumlara düşerse diye etimden et koptu sanki
offff Allah kolaylık versin görümcene bütün hayatı boyunca, en büyük korkum kızımın özgüvensiz yetişmesi kendi kendine yetememesi
Allah hakkınızda hayırlısını versin başka bişe diyemedim nolur kusura bakmayın yazdım yazdım si,ldim sanırım hassasım bu konuda o yüzden
güzel günler dilerim

tabiki de bir anne olarak duyarlı olmanız çok ama çok normal keşke kv m de bu kadar hassas olsa da kızıni diğer kızlarının evine temizliğe yollamasa bağırıp çağırmasa cidden üzülüyorum ki özgüven çok önemli söz hakkı verdirmek fikir almak çok önemli yetişmesi için kv mın en buyuk hatası bu . Yavrunuzun yolu açık olsun , her zaman bilinçli ve duyarlı anneler olalım yarınıımızın ne olacağı belli değil.

Diğer konunda 4 görümcem var bunların en bıyıklerı %80 mı ne özürlü yanı duyma konşmada sorunlu algısı zayıf hıc bır seyı algılayamıyor zor algılasa da ve idrak edemiyor çocuk gıbı aynı sürekli hap kullanıyor sakınleştırıcı gıbı bir şey yazmışsın.Yani hem %80 özürlü,algısı idraki yok,ilaç kullanacak derecede.Şimdi de diyorsun ki,sağlığı yerinde özgüveni yok.Özgüven farklı birşey yukarıda yazdığın şekildeyse farklı.

Zaten sana göre evlenebilecek durumda olan bir kadınında bakıma yemeğinin yapılmasına ihtiyacı yoktur.Zaetn senin bakmak gibi bir yükümlülüğün yok.Zaman da ne gösterir ne göstermez bilinmez.O zaman gelirse konuşulsa daha iyi bu durumlar.

çok haklısınız, kayınvalideniz bu konuda hatalı davranmış evet diğerlerinden ayrımadan hepsine nasıl davranıyorsa öyle davranmalı gerçi belki, diğerlerine de böyledir bilemem tabii
Allah kızımı doğru ve özgüvenli yetiştirmem konusunda bana akıl, fikir, bilinç versin başka bişe istemiyorum :)
konunuzu daha fazla saptırmayayım
dediğim gibi güzelce konuşarak en doğrusunu yapmışsınız en azından düşüncelerinizi biliyor artık eşiniz
Allah hakkınızda hayırlısını versin

Allah kizina güzel kaderler versin insallah!
is ailede bitiyor vallah, böyle konularda duyarli olmak lazim. konu sahibi arkadasimda anlatmis, kizcagizin engelinden yararlanip hitmetci, bakici gibi kullanmislar bunun üstüne bide gelisimini engellemisler

sen kizina bunu yapma, o kendi yolunu cizecektir!
Allah yolunuzu acik etsin

amin canım duaların için sağol, Allah razı olsun
evet böyle konuları okudukça hem korkuyorum bende böyle mi olacağım istemeden de olsa diye hem de aslında bilinçleniyorum nasıl davranmamam gerektiği konusunda
Allah bana o bilinci versin de kızımın gelişimine engel olacak ufacık bir davranışım olmasın

Çok iyi ve olgun şekilde konusmussunuz umarim ailesi de sizi anlar
Umarım eşimle çok güzel bir şekilde konuşdum zaten beni tanır merhametli birisiyimdir herşeyden önce empati yaparım ki bu çok önemli ve vicdanlıyımdır o yüzden konuşdum açıkça güzelce ve benim kapım hep açıkdır herkese ve anladı beni o anladıysa gerisi de anlar (=

anlasilan bilincli bir annesin zaten, insallah korktugun basina gelmez.
üniverste yillarinda satis elemani olarak bi magazada calisiyordum, geliyolardi böyle isitme veya konusma engelli insanlar partnerleriyle birlikte alisverise, duygulanirdim gördükce cünkü onlardaki engelleri biz özür olarak görüyoruz onlar hayatlarina devam ediyor meslek sahipleri oluyolar yuva kurup coluk cocuga karisiyolar
senin kizin icinde hersey cok güzel olsun insallah

Altı üstü kulağı duymuyormuş yahu... Ne cok dert etmişler. Sanki akli problemi mi var gorumcenizinev lendirmemek vs. Isitmeengelli dahi olsa bir guzel yuva kurabilirmiş.
Bu arada sizin adiniza sevindim :)

Sevindim

esin anladiysa, hak verdiyse, sonradan olay cikarmayacaksa, iyi yapmissin.. tatli dille anlatmissin; dedikodu veya fitne yok.. mecbur olmadigin halde, bakacagini da soylemissin.. inşaAllah esin farkindadir..

Altı üstü kulağı duymuyormuş yahu... Ne cok dert etmişler. Sanki akli problemi mi var gorumcenizinev lendirmemek vs. Isitmeengelli dahi olsa bir guzel yuva kurabilirmiş.
Bu arada sizin adiniza sevindim :)
kesinlikle katılıyorum işte bu yüzden ebeveynlerin kesinlikle bilinçli,bilgili olması şart gerçi yeni nesil okuyor ama umarım kendilerinden çok evlatlarının gelişmesini sağlamak için çaba sarfederler . Hakkımızda hayırlısı olsun

esin anladiysa, hak verdiyse, sonradan olay cikarmayacaksa, iyi yapmissin.. tatli dille anlatmissin; dedikodu veya fitne yok.. mecbur olmadigin halde, bakacagini da soylemissin.. inşaAllah esin farkindadir..
aynen içimi güzelce döktüm mantıklıydı da söylediklerim o da anladı ve ben çıkıp ailesine karşı gelerek de yanıt vermedim susup dinledim ve yalnızca eşimle paylaştım ve sanıyorum ki o farkında çünkü içi rahat etti ve ablasına yaklaşımımı da biliyor ne olsa veririm çağırırım bir yere gitsek gelsin derim çünkü sosyal aktivitesi yok ve dedim eşime ben ona her konuda yardımcı olurum bunu bil dedim , çok mutlu oldu ve anladı benim ne demek istediğimi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…