• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce belası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.534
4.331
133
Merhaba çokta dert değil aslında ama sizlere sorup fikir almak istedim benim bir görümcem var ilkokula kadar okutmuşlar sonrasında yatılı kuran kursuna vermişler biz tanıştığımızda çarşaflıydı evlenince baya bi değişti eşi sayesinde pantolon giymezdi pantolon giymeye başladı uzun pardesü giyerdi diz üstü tunikle gezmeye başladı makyajsız gezmez oldu bunu annesi hep kısıtlamış ama evlenince içinde kalan her şeyi yapmaya başladı iki tane oğlu var açıktan liseyi falan da bitirdi benim de iki tane kızım var ve bu görümce hanım benim kızlarımı kendi gibi kısıtlayarak yetiştireceğimi sanıyor galiba sürekli bu devirde kız çocuk büyütmek çok zor diyo işte erkek çocuk soy sop devam ettirir tarzında konuşmaları oluyor 1 yaşındaki kzımın başına başörtü bağlayıp resmini çekti güldü falan gerçekten çok sinir oluyorum ama öncesinde sorunlar yaşadık ve ben haksız duruma düştüm kv tabi ki kızının yanında oldu üstelik eşimi arayıp benim kızıma şunları demiş diye şikayet etti ben yol vermek istiyorum bu görümce olacak kişiye sorun yaşamamak için başım ağırmasın diye çokta sık görüşmüyoruz zaten off valla keşke hayatımdan çıkarabilsem ama kv olacak kişi birlik beraberlik olsun istiyor yani benim iyi bi eşim evim çocuğum çoluğum var yuva yıkmak istemem onlar yüzünden ama bu görümceye karşı ne demeliyim

Merhaba çokta dert değil aslında ama sizlere sorup fikir almak istedim benim bir görümcem var ilkokula kadar okutmuşlar sonrasında yatılı kuran kursuna vermişler biz tanıştığımızda çarşaflıydı evlenince baya bi değişti eşi sayesinde pantolon giymezdi pantolon giymeye başladı uzun pardesü giyerdi diz üstü tunikle gezmeye başladı makyajsız gezmez oldu bunu annesi hep kısıtlamış ama evlenince içinde kalan her şeyi yapmaya başladı iki tane oğlu var açıktan liseyi falan da bitirdi benim de iki tane kızım var ve bu görümce hanım benim kızlarımı kendi gibi kısıtlayarak yetiştireceğimi sanıyor galiba sürekli bu devirde kız çocuk büyütmek çok zor diyo işte erkek çocuk soy sop devam ettirir tarzında konuşmaları oluyor 1 yaşındaki kzımın başına başörtü bağlayıp resmini çekti güldü falan gerçekten çok sinir oluyorum ama öncesinde sorunlar yaşadık ve ben haksız duruma düştüm kv tabi ki kızının yanında oldu üstelik eşimi arayıp benim kızıma şunları demiş diye şikayet etti ben yol vermek istiyorum bu görümce olacak kişiye sorun yaşamamak için başım ağırmasın diye çokta sık görüşmüyoruz zaten off valla keşke hayatımdan çıkarabilsem ama kv olacak kişi birlik beraberlik olsun istiyor yani benim iyi bi eşim evim çocuğum çoluğum var yuva yıkmak istemem onlar yüzünden ama bu görümceye karşı ne demeliyim
Aslında bebeğinin başına baş örtü takip gülmesi hoşuna gittigi icinir emin ol her bebeğin kaderi budur kız erkek hiç fark etmez yapıyorlar yani belkide gözüne çok sevimli geldi bu yüzden güldü kadınla çok samimi olmak istemiyorsan da açık açık söyle senin istemediğin birseymi yaptı hoşlanmıyorum ben böyle şeylerden de açık açık soylemedigin sürece istediğin kadar yanında surat as aynı şekilde devam eder

Erkek çocuk soy sop devam ettirir, kız çocuk ise tuu kaka modunda olan, kılık kıyafetin değişmesiyle kendini modernlesmis sanan "cahil" kafalinin söylemlerini takmamalisin bence.

Çocuk senin çocuğun, gereken cevabi verirsin ağzını kapatirsin. Bu kadar basit.

Ee bu kadar kötü ve sığ bir ailenin oğluyla niye evlendiniz siz? Görümcenin giyimi, tarzı, açıktan lise bitirmesinin konuyla ilgisi nedir?
Görümcenin sadece "erkek soy soptur" ifadesine takıldım. Bunu irdelerdim sadece, onun dışında boşuna huzur kaçırıyorsunuz anlattıklarınıza göre.

Gorümceniz gittigi Kuran kursunda dersleri pek iyi dinlememiş anlaşilan. dersleri iyi dinleseydi Peygamber efendimziin 6 kızı olduğunu oğullarının kücük yasta vefat ettigını ve soyunun kızlarindan devam ettıgini bilirdi. Zira efendimizin soyu diye bilinen Hz. Hasan ve Hüseyin kizı Fatıma dan olan torunlardır.

Gorümceniz sekilci biri bilinç pek yok. Mümkün olduğunca görüşmeyi en aza indirin kafaniz rahat etsin.

Görümcenize erkek çocuklarının ahlaki değerlerle büyütüldüğü zaman kızlarımızı korumamız ve sakınmamız gerekmediğini söyleyin.
Çevremizde mutlaka sığ düşünceli insanlar oluyor, yada modernlik adına abartanlar.
İkisi de benim yaşam tarzıma yansımaz kaale almam. O zaman bu tarz konularda düşünecek bir şeyde kalmıyor

Hiçbir zaman görümce olmayacağım halde , bu şekilde “görümce belası “ şeklinde açılan başlıkları görünce çok üzülüyorum öncelikle bunu söylemek istedim .

Ayrıca görümcenin giyim tarzıyla konuyu bağdaştıramadım. Çocuğunuz hakkında söylediklerine gelince duymazdan gelin , herkes bir şeyler söyler ama biz ebeveynler olarak sadece doğru olduğunu düşündüğümüz şeyleri hayatımıza katarız.
Belli bir noktaya kadar kızınızı siz yetiştireceksiniz fakat belli bir yaştan sonra sizinle bile çatışan fikirleri olacaktır
Görümceyi hayatınızdan çıkarmak yerine duymayın, görmeyin, gülün geçin . Kendinize boş şeyleri dert etmeyin

Görüncenin giyim tarzını, pantolonunu, çarşafını, kuran kursunu neden yazma gereği duydunuz anlamadım. Şey mi diyelim "canım boşver belli cahilmiş zaten" yani evet erkek çocuk konusunda saçmalamış densizlik etmiş. Kızınıza başörtü takması garip gelmedi yani şöyleki çocuklar başörtü takınca çok tatlı oluyor hatta biz erkek yeğenime bile takıp gülüyorduk. Bir yaşındaki kızınız o başörtü takıp güldü diye yarın kuran kursuna başlamaz merak etmeyin. Ayrıca siz nasıl istiyorsanız çocuklarınız öyle yetişir kimse dışarıdan müdahaleyle yetiştirilmesinde rol oynamaz.

Konunun başında gorumcenizin hayatını ve giyim tarzını anlatmışsınız detayli olarak neden olduğunu anlayamadım..diğer söylediklerimizi gelince çok üstünde durulacak konular olduğunu düşünmüyorum..çocuk yetiştirirken eş dost herkes birşey söyler ama uygulayıp uygulamamak size kalmış ..söz konusu gorumceyi tamamen hayatınızdan cikaramassiniz sonuçta eşinizin kardeşi aralarında bağ var...isterseniz siz kendiniz mesafeli davranıp uzak durabilirsiniz

Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin görümcenizle. Ama amacınız eşimi çocuğumu da görmesin ise o biraz zor. Ne kardeşlik bağını ne hala yeğen bağını koparamazsınız.
Hep iyilik bende kalsın diyorum ayrı gayrı olmasın aradaki bağlar kopmasın diye ailece görüşüyoruz ayda 1-2 falan

Ee bu kadar kötü ve sığ bir ailenin oğluyla niye evlendiniz siz? Görümcenin giyimi, tarzı, açıktan lise bitirmesinin konuyla ilgisi nedir?
Görümcenin sadece "erkek soy soptur" ifadesine takıldım. Bunu irdelerdim sadece, onun dışında boşuna huzur kaçırıyorsunuz anlattıklarınıza göre.
Annem dedi bana sen onlarla yapamazsın diye ama dinlemedim işte arada kültür yapı tarz farkımız varmış gerçekten şimdi görüyorum ama uyum sağlayabildiğim kadar sağladım fazlasını beklemiyorlar bu şartlarda bekleyemezler zaten

ay cahil kadın

Peygamber efendimizin soyunun kızlarından devam ettigini ayni kendisi gibi mekkeli musrikler efendimizle dalga gectiginde hz. Allahin kevser suresini inzal buyurdugunu saman kafasina sokardim. hadsiz ,cahil...

Hep iyilik bende kalsın diyorum ayrı gayrı olmasın aradaki bağlar kopmasın diye ailece görüşüyoruz ayda 1-2 falan
Gören de her gün bir aradasınız sanacak. Dediğim gibi siz istediğiniz gibi davranın, ister görüşün ister görüşmeyin ama kadın eşinizin kardeşi, çocuğunuzun halası. O konuda yapacak bir şey yok.

Acikcasi bu kisinin söylediklerini ciddiye almam. Ciddiye almam derken kücümseme gibi anlamayin, ama bu kadinin icden ice cok zorlandigindan emin olabilirsiniz. Bir taraftan baskiyla belli bir sekilde yetistirme tarzi, bir taraftan kendi istekleri. Söyledikleri "yetistirilmis kafasi", yaptiklari "kendi istekleri". Bence isi abartsa uygun bir dille uyarin, ama gerisini bosverin. Böyle insanlarin ic hesabi genelde agir gecer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back