GÖRÜCÜ USULÜ TANIŞMAMIZ VE KORKULARIMMMM :(

Buna spesifik bir sayı veremeyiz, kimi 10 kişiyle cinsellik yaşar kimi hiç yaşamaz. Örnek verirken bile "adamla kız" demişsiniz. Adam her halükarda adam ama kız gerdeğe girince kadın oluyor öyle mi. Kadın cinsi belli bir yaşa kadar kız çocuğu, belli bir yaştan sonra kadındır, bunun cinsellikle bir alakası yok.
Tanıştırılmak ayrı görücü usulu ayrı bir durumdur. Ve habertürk bir kaynak değildir.

Annenle babana ömür boyu mutluluk dilerim umarım nazar değmez,Birazda kumar gibi umarım herkes mutlu olur kadınlarımız mutlu olur mutlu edilir ezilmezler ,hayat zor

haklısınız.görücü usulündede 3 günde nikah kıyılmıyor.en az bir yıllık nişanlılık süresi vardır.oda birbirlerini tanıma aşamasıdır.uyulmazsa yüzük atılır.ben doğuda yaşıyorum bizim toplumumuzda görücüye çıktığın yüzük tatktığın adamla evleneceksin diye bi dayatma yok.

çok asi ve saldırgan yaklaşıyorsunuz.uslubunuz budur bir şey diyemem.bende görücüye çıkmam.ama o usule sıcak bakanlarıda yargılamam.herkesin kendi tercihi
size iyi günler.

Olay zaten herkesin kendi tercihine gelecektiyse; ki benim de düşüncem o, "bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşanma oranlarının daha düşük olduğunu gösteriyor, bilimsel araştırma yani." şeklinde özellikle bana fikir beyanı yapmayın; o zaman asi ve saldırgan (?) olabiliyorum; ABD'deki 17000 çift Türkiye/Anadolu coğrafyası için doğru sonuç vermez çünkü, günlük hayatta ne düşündüğünüz beni ilgilendirmiyordu/ilgilendirmez zaten, kendi hayatınız; kendi seçimleriniz. Yargılamak, olumlu veya olumsuz görüş bildirmektir ayrıca, isteyen okur/istemeyen okumaz; isteyen uygular/uygulamaz. Üslubum hakkında bir şey diyememeniz normal, beni "tanımıyorsunuz" çünkü. İyi günler.

Ya görücü usulü bana biraz abest geliyor ama toplumun bir gerçeği inkar edemem, ama hani yaşın daha genç, çalışıyorsun belli bir çevren var diye düşünüyorum. Aşık olmayı beklesen tekrardan... Hani çok çocuk istiyorum desen ve çocuk yapmak için geç bir yaşta olsan (sadece aklıma gelen ilk örnek bu oldu o yüzden diyorum bunu), hani bir bahanen olsa evlenmek için tamam da insan 3-5 kere gördüğü biri ile nasıl evlenmeye karar verir pek aklım ermiyor benim. Kimi arkadaşlar da söylemiş ne öyle eşya almaya gelir gibi annesi geliyor tamam ben beğendim bi de oğlum baksın... Anası mı evlenecek de gelip o bakıyor? Sonuçta tanımadığın ve arada aşk olmayan (olduğunu zannetmiyorum en fazla beğeni-fiziksel çekim vs var) biri ile bir yola girsen, ya sonradan aşık olsan birine? Tanı bence elalemin iyi demesine bakarak bir yola girme, bir kaç ay flört edin, koca kaçmıyor ya

sephoora bari sen yapma sen mantıklı birisin.dilimize öyle yerleşmemişmidir oğlan kız birbirini görsün,kız isteme,oğlumuza hanım kızınızı istiyoruz vs vs vs

sephoora bari sen yapma sen mantıklı birisin.dilimize öyle yerleşmemişmidir oğlan kız birbirini görsün,kız isteme,oğlumuza hanım kızınızı istiyoruz vs vs vs
Yani oğlanla kız deseydin takılmazdım muhtemelen de, adamla kız deyince içimden şeytan çıktı. Hani adam hep adammış da kadın ancak evlenince kadınlık mertebesine ulaşıyormuş gibi.

Yani oğlanla kız deseydin takılmazdım muhtemelen de, adamla kız deyince içimden şeytan çıktı. Hani adam hep adammış da kadın ancak evlenince kadınlık mertebesine ulaşıyormuş gibi.
oğlan yazdım çocuk yazdım baktım olmuyor adam yazdım.şimdi bir şey söylicem yine millet taşlar diye çekiniyorum :) evlenmiş olanlara genç kız ,aynı yaşta olsa bile evli olanlara genç kadın diyilmiyormu zaten

yok zar delinince kızlıktan çıkıyor kadın olunuyor sephoraa öğrenemedin gitti şu forumda. Adam hep adam, "erkek oğlumm" sıfatı 3 yaşında da 1 aylıkken de 30 yaşında da geçerli.

Banada evlilik programında evlenenler çok çirkin geliyor orada ne işi var onların hiç mi bir akraban yok sosyal ortamın yok bu kadar insanlardan uzakdamısın? Yuh zaten izlememde ama kayınpeder hergün izler güzel hanımları görüncede yorum yapar eşimle ancak güleriz , kayınbabayı sormayın onlara gülmek için açar bakar bizide güldürür

İşte onun denmemesi daha insani bir uygulama. Yani evlilikle statü kazanmak çok saçma değil mi? Bir kadın bakire olsa da kadındır, olmasa da, evlense de kadındır evlenmese de.

bence nişanlanıp bir süre daha tanıyın ayrıca 8 sene flört edip evlenince değişen,aldatan,şiddet gösteren oluyor .sonuçta birazda nasip kısmet bu işler konuları oklumuyormusunuz nurada 3 yıl flötr ettik evlend,im şiddet uyguladı ,aldattı diyen çok allah hepimize hayırlı yazılar yazsın.hakkınızda hayırlısı olsun sonuçta belli evreler var önünüzde evlilik için ilk adımı atıp tanımaya devam etmekte sorun olmaz bence hem aileniz hem karşı tarafın beklentisininde bu şekilde olması normal çünkü direk aileler sizi tanıştırdı dışarıda biri olsa siz istediğinizde bu tanışma olurdu ve bu tanışmadan sonra ciddiyet ama görücü usulunda zaten sonuç odaklı tanışma oluyor bence.

yok zar delinince kızlıktan çıkıyor kadın olunuyor sephoraa öğrenemedin gitti şu forumda. Adam hep adam, "erkek oğlumm" sıfatı 3 yaşında da 1 aylıkken de 30 yaşında da geçerli.
Yok benim kafa basmıyor buna.. Şimdi evlenmeden cinsellik yaşayan biri kadın oluyor mu yoksa o evlilik cüzdanını almak mı gerekiyor kadın olmak için?

Müstakbel adayınız kaç yaşındalar, mesleği nedir biraz bilgilendirir misiniz ?

Yok benim kafa basmıyor buna.. Şimdi evlenmeden cinsellik yaşayan biri kadın oluyor mu yoksa o evlilik cüzdanını almak mı gerekiyor kadın olmak için?

Forumda bile ayrımcılık var bu konuda, mesela cinsellikle alakalı bir başlık içerisinde "Evli bayanlar cevaplasın" içerikli konulara ben de cevap yazmak istiyorum, sevgilimle evlilik yolunda bir ilişkimiz ve mutlu bir yatak münasebetimiz var ama evli değilim hep kursağımda kalıyor evli kadın olmadığım için yazamıyorum .
Evlilik cüzdanını alınca ben de yazıcam

Cüzdanı al öyle gel karşımıza... Daha kızsın sen, kadın olunca görüşelim

artık herkese "hanım" deme devri canım..kadın demek bile aşırı sayılıyor.kendi cinsiyetimizden soğuttular bizi valla.millet kadın demeye korkar oldu..dedi ya sayın büyüğümüz"kız mıdır kadın mıdır belli değil" diye..
evlende gelll hayddiii

Bir de bağyan versiyonu var ya bunun... Kafamı duvarlara vurasım geliyor. Kadın hakaret olarak algılanıyor ve kullanılıyor. Geldiğimiz hale bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…