Görücü/ Severek

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.621
4.397
31
Etrafımda kim ayrılırsa ayrılsın.Esinden sevgilisinden nişanlısından bende dahil sen görücüleri beğenmedin.İste evliliği kötü gitti çocukları ile ortada kaldı.Anne babasinin istemediğiyle evlendi.Bu en az 10 yıllık falan evli olanlar varsa yorum yapabilir mi ?
Severek evlenmek hata yapmak mı ? Sevme olsa da insanın kendi tanışarak evlenmeyi istemesi hata mı ?

Etrafımda kim ayrılırsa ayrılsın.Esinden sevgilisinden nişanlısından bende dahil sen görücüleri beğenmedin.İste evliliği kötü gitti çocukları ile ortada kaldı.Anne babasinin istemediğiyle evlendi.Bu en az 10 yıllık falan evli olanlar varsa yorum yapabilir mi ?
Severek evlenmek hata yapmak mı ? Sevme olsa da insanın kendi tanışarak evlenmeyi istemesi hata mı ?
Kesinlikle hata değil.
Ben 10 yıldır evliyim , Ağustos ayında 11 yıl olacak .
Biz eşimle severek evlendik kendi arkadaş çevremizde tanıştık.

Severek bilerek evlenince sorumluluk almak daha kolay bana göre. Ha ailesi bak biz sana sevdiğin adam kötüydü demistik bizi dinlemesin sozlerine maruz kalmayı da göze almalı.

Kuzenim sevgilisiyle evlenmek istediğinde herkes hayır dedi. O da bana karışmayın ben onunla aç kalacaksam kalmak istiyorum anlasamayip dönersem o zaman istediğinizi söyleyin dedi. Kimse ağzını acamadi. Şimdilik çok mutlular. O doğru adama denk geldi herkes o kadar şanslı olmayabilir.

Severek evlilik cok daha dogru geliyor bana da. Hem insanin icinin almasi acisindan hem de erkek severek evlendigi zaman esini ailesine daha az ezdiriyor; cunku kendi tercihi olmus oluyor

Severek evlenmenin en büyük riski bence gözün körleşip bazı şeyleri görmemek ya da görmezden gelmek olabilir. O yüzden çok aşığım diyerek evlenmeden önde bir soluklanmak iyice tartmak ölçmek, mantık çerçevesinde değerlendirmek önemli. O da olursa tadından yenmez zaten severek evlenmek kötü olabilir mi dünyanın en güzel şeyi. 🥰

Seneler önce bi görücü usulü tanıştım biriyle. İşten gelip meyve çay istermiş yarın işe gidermiş bu döngü hep böyle olsun istermiş, gezmek tozmak istemezmiş.... Bir daha görüşmedim tabiiii.

Şimdi severek evlendiğim canım kocam meyve istemez ama soyar getiririm, çay içelim demez ben demlerim, evden çalışıyor 6 gün evde sayılırız amaaa hepsi çok hoşuma gidiyor. Çünkü onu çok seviyorum ve hiçbir şeyi batmıyor. 😂

1,5 yıllık evliyiz, toplamda 5 yıldır beraberiz.

Bunu yazınca linçlendik geçen ama görücü usulü asla kafamın aldığı bir şey değil. Bayıla bayıla evlendiğin insanın bile aynı ev içinde binbir çeşit halini görüyorsun ben tanımadığım adamınkini tolere edemezdim. Bi de kötüsü gelirse 'kendim ettim kendim buldum' demek daha iyi, insan kendine torpil yapar daha kolay affeder ama bi başkasına olan kinin bir ömür devam eder.

Başkalarının doğrularıyla mutlu olmaktansa kendi yanlışlarımla mutsuz olmayı tercih ederim. Ailem ve eşimin ailesi olmasın diye yapmadıklarını bırakmadılar, KV ile olan kavgalarımı yazsam kitap olur, babam ve analığım eşime yapmadığı işkence kalmadı bir tek kayınbabam sağolsun siz kendinize bakın dedi. Nişanlık döneminde yeri geldi eşimle tartıştık yeri geldi yüzükler eşyalar geri gitti... Peki sonra ne oldu? Biz neden ve kimler için kavga ettik, kimler mutlu olsun diye kendi mutluluğumuzdan vazgeçiyorduk? Bunları düşününce aslında kapımızı kapattığımızda dışarıda kalacak insanlar için. Bunları anlayınca ilk otobüse atlayıp eşimin yanına gittim yüz yüze konuşup anlaştık kimseyi dinlemedik... iyi ki de dinlememişiz şimdi 2 evladımızla mutlu huzurluyuz çok şükür. Peki o KV, babam ve analığım ne oldu? Kabul etmek zorunda kaldılar şimdi KV kızım kızım diye etrafımda, kendi ailem de oğlumuz diyor başka bir şey demiyorlar. Ama bunun sebebi herkese önceden kurallarımızı koyup sınırımızı çizdik yeri geldi az yedik eksik yaşadık ama kimseye de eyvallahımız olmadı.

Acele etmiyor musun bu soruları sormakta?

Başkalarının doğrularıyla mutlu olmaktansa kendi yanlışlarımla mutsuz olmayı tercih ederim. Ailem ve eşimin ailesi olmasın diye yapmadıklarını bırakmadılar, KV ile olan kavgalarımı yazsam kitap olur, babam ve analığım eşime yapmadığı işkence kalmadı bir tek kayınbabam sağolsun siz kendinize bakın dedi. Nişanlık döneminde yeri geldi eşimle tartıştık yeri geldi yüzükler eşyalar geri gitti... Peki sonra ne oldu? Biz neden ve kimler için kavga ettik, kimler mutlu olsun diye kendi mutluluğumuzdan vazgeçiyorduk? Bunları düşününce aslında kapımızı kapattığımızda dışarıda kalacak insanlar için. Bunları anlayınca ilk otobüse atlayıp eşimin yanına gittim yüz yüze konuşup anlaştık kimseyi dinlemedik... iyi ki de dinlememişiz şimdi 2 evladımızla mutlu huzurluyuz çok şükür. Peki o KV, babam ve analığım ne oldu? Kabul etmek zorunda kaldılar şimdi KV kızım kızım diye etrafımda, kendi ailem de oğlumuz diyor başka bir şey demiyorlar. Ama bunun sebebi herkese önceden kurallarımızı koyup sınırımızı çizdik yeri geldi az yedik eksik yaşadık ama kimseye de eyvallahımız olmadı.
Benimde buna benzer sebepler ama ben eşimde şunu gördüm annesinin lafının üstüne laf söyleyemiyor.Ondan terkettim.

O istemedi.Ben gittim.Benim adetim 6 gün sürüyor.Mast. yaptım.Parmagimi derine itmedim.Adet bitiminde kan geldi.Dr'a gittim.Vajinal muayene yapmadı.Dedi ki adetijn bitmemiştir.
Tamam da sen gidicem dediğinde seni durdurmamış. Ne alaka dememiş. Bu bile benim için ayrılma nedeni olurdu

X