Görücü geldikten sonra?

görücü usulu en güzeli bence, yıllarca flört edip, herşeyi tüketip, evlendikten kısa süre sonra ayrılıklar oluyor...ayrıca eskisi
gibi değil görücü usulleri, sadece adı kaldı...yine kızla oğlan birbirini tanıma fırsatı buluyor, görüşüyor...yıllarca flört edipte evlenmek marifet değil bana göre...

Yillarca flort etmedim. 3. Haftadan esim evlenme teklif etmisti ve bikac ayda evlendik. 5. Yilimizi doldurduk sukur, mutluyum.
Gorucu, araci hic kimse olmadi kendimiz tesadufen tanistik. :)

Evime anasini, kardesini gonderenle veya kendine kiz baktiranla asla işim olmadi, baştan istemedim hicbir zaman pisman da degilim.
Mevzu süre degil yani. Ama herkesin kendi goruşu ve oyle mutlu da olabilir ama gorucu en guzeli diye bisey yok.

Konu sahibi olumsuz oldugunda donmezler bence sessiz kalirlar. Olumluysa donerler.

Tam da bunu yazacaktım..ilk aşama anne ve abla yani...bu aşamayi geçince damat adayının oluruna mi sunulacaksiniz?

Bu şekilde evlenmeyi düşünen birinden uzak durun..başka sorumlulukları icin de ailesinin önceliği olabilir ileride benden söylemesi..
Ciddi misiniz? İyice tanımaya çalışırım zaten de bakalım

Yillarca flort etmedim. 3. Haftadan esim evlenme teklif etmisti ve bikac ayda evlendik. 5. Yilimizi doldurduk sukur, mutluyum.
Gorucu, araci hic kimse olmadi kendimiz tesadufen tanistik. :)

Evime anasini, kardesini gonderenle veya kendine kiz baktiranla asla işim olmadi, baştan istemedim hicbir zaman pisman da degilim.
Mevzu süre degil yani. Ama herkesin kendi goruşu ve oyle mutlu da olabilir ama gorucu en guzeli diye bisey yok.

Konu sahibi olumsuz oldugunda donmezler bence sessiz kalirlar. Olumluysa donerler.
Sizin ne güzel mutlu son olmuş da uzun yıllar flört edip terkedilenler de var. Mutluluğunuzun devamını dilerim 😊😊🙏🙏

Gorucu evliliklerle ilgili bir problem yok. Ama ben ilk gorusmede cocugun olmamasina takildim. Gelen kisiler sizi bir on elemeden gecirip cocuga bilgi mi verecekler yani. Ben olsam boyle bir muamele oldugundan cocugu gormeden cevabimin hayir oldugunu soylerdim aradiklarinda. Cocuk da gelseydi olumsuz olsaydi amenna ortada eleman bile yok

Görücüyü boşver aşk evliliği yap diyenlere ben cevap vereyim 28e gitmekteyim maalesef aşk maşk yok sanırım 38 de olsam 58 de mantık evliliği yolu görünüyor bununda en temizi tanıştırma görüştürme herkes de sanıyor millet öğretmen peşinde valla erkekler yaşım geldi deyip ya bismillah diyor benim gördüğüm bu
Not :görücüde olsa aşk da tanımadan olmaz mutlaka tanı tanış ye iç gez toz başka türlü zaten mümkün değil
Ayrıca adamı da görmemişsin hiç haber maber takma belki sen begenmeyeceksin öyle düşün
Benim görücü diye nitelendirilen işlerimde aile evime gelmedi direkt numaralaşıp buluşma yemek şeklinde oldu

Görücü usulüne karşı değilim birini ha akraban tanıştırmış ha arkadaşın arada fark yok bence ama bu şekilde görücü usulünün hala devam ediyor olmasına hayret ettim. 25 yaşında bir öğretmenin bu şekilde evlenecek olmasına daha da hayret ettim. Sizi eş adayının annesine veya ablasına mı istiyorlar? Yıl olmuş 2019 damat ortada yok anne abla sizi oğullarına layık bulurlarsa damat beyin kıymetli yüzünü görme Şeref’ine mi erişeceksiniz? Gerçekten böyle bir evlilik istiyor musunuz?

Bizim oralarda da ilk etap cocugun annesi felan gelir. Kızın evlenmeye niyeti varmı vs. Öğrenir. Sonrada cocukla gelir. Evlenmek istemeyen birinede direk erkekle gidilmezki.

Erkegin evlenme niyetinden nerden eminiz peki ? Anne,abla kiz begenmeye geldi diye erkek istiyor mu demek oluyor ki karpuz secer gibi karpuzun icinin iyi oldugunu tahmin edicek.Ne diyim.Bence bir kadin icin fazlasiyla gurur kirici bir durum vitrine cikar gibi cikmak.

Gorucu evliliklerle ilgili bir problem yok. Ama ben ilk gorusmede cocugun olmamasina takildim. Gelen kisiler sizi bir on elemeden gecirip cocuga bilgi mi verecekler yani. Ben olsam boyle bir muamele oldugundan cocugu gormeden cevabimin hayir oldugunu soylerdim aradiklarinda. Cocuk da gelseydi olumsuz olsaydi amenna ortada eleman bile yok
Siz de haklısınız tabi ki.. Ama çevremde böyle
Görücüyü boşver aşk evliliği yap diyenlere ben cevap vereyim 28e gitmekteyim maalesef aşk maşk yok sanırım 38 de olsam 58 de mantık evliliği yolu görünüyor bununda en temizi tanıştırma görüştürme herkes de sanıyor millet öğretmen peşinde valla erkekler yaşım geldi deyip ya bismillah diyor benim gördüğüm bu
Not :görücüde olsa aşk da tanımadan olmaz mutlaka tanı tanış ye iç gez toz başka türlü zaten mümkün değil
Ayrıca adamı da görmemişsin hiç haber maber takma belki sen begenmeyeceksin öyle düşün
Öyle tabi, belki o belki ben beğenmeyeceğim, de ben biraz sabırsızım belirsizliği sevmiyorum 😀😀

Bazı yerlerde ilk görüşmeye damat adayı katılmaz. Bizdede mesela ilk aile büyükler giderdi eskiden, sonra aile tanışmaya müsade verse damat adayı da gelebilirmis. Belki burdada öyledir

Öncelikle hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun diyorum.
Ben gelenlerle nasıl bir görüşme yaşadınız, sizde birşeyler sordunuz mu? Yoksa, sadece karşı tarafın anlattıkları kadarını mı dinlediniz.Bunları merak ettim.Hani bu işler nasıl oluyor pek bilmiyorum.O yüzden ne konuşulur, ne sorulur öğrenmek istedim.

Öncelikle hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun diyorum.
Ben gelenlerle nasıl bir görüşme yaşadınız, sizde birşeyler sordunuz mu? Yoksa, sadece karşı tarafın anlattıkları kadarını mı dinlediniz.Bunları merak ettim.Hani bu işler nasıl oluyor pek bilmiyorum.O yüzden ne konuşulur, ne sorulur öğrenmek istedim.
Çok teşekkür ederim.
Onlar biz sormadan bütün aileyi anlattılar gibi, tabi çocuğu da.

X