- 5 Ekim 2010
- 1.716
- 489
- 148
- Konu Sahibi sevimlikartanesi
-
Görücü gelip beğenirse, kızla erkek görüşsün falan denir herhalde..
Bazı tanıdıkların görüşsünler demeden önce usulen niyetlerinin ciddi olduğunu göstermek için istemeleri gerekir falan dedi.
Benim pek aklıma yatmadı.
Bunun gerçekliği varmı??
Nazlanmak amacı ile görüşme teklifine "düşünmüyoruz." demek, yaygın bir tutum mu???
benim bildiğim kadarıyla ciddilerse oğlumuzla görüşsün denir yoksa istenipte siz görüşüp olumsuz dersenız bosa ıstenme olayı olur
nazlanmak ıcın denır dusunmuyoruz dıye ama eğer çok ısrar edeceğinden eminsen yoksa kadın kapı kapı dolasmaya devam eder arkasından bakarsınız mazallah:))onun dısında nazlanmak ıcın bır dusunelım, abisine amcasına dede dayı vs araya koyup soralım kızımızla konusalım gıbı bahanelerle gonderın ertesı gun ararlar:))
hos ben gorucu usulu evlenmeyı dusunmuyorum ama kısmet evde kalmam ıns:)))
Açıklayıcı bi cevap oldu.
Sanırım bu işler yöreden yöreyede değişiyor.
evet öyle olabılır:))
Abime, işyerinden sevdiği bi arkadaşının tavsiye ettiği bi kıza görücü gittik.
Kız okumamış ve çalışmıyor. Bizimkinin işi ve sosyal statüsü iyi. tahsili falanda iyi. Abim kızı görmediği halde olumlu fikirleri varıd ve evlenme eğilimdeydi. Annesi kızın yaşını 22 dedi. Ama arkadaşı abime kızın küçük kardeşi 22 yaşındaki oğlumdan bir yaş büyük demiş. Kız 25 ten küçük değil demiş.
Abim 31 yaşında. Biz ikinci görüşmede kızla erkek görüşsünler diyecektik, ama yaş mevzusu olunca,
evlilik düşünüyorsanız büyüklerimizle gelelim falan dedik. Bi gün sonra telefon açtık.Düşünmüyoruz dediler.
Ama sağdan soldan soruşturuyorlar ve kulağımıza geliyor. Arkadaşı arayıp ne yaptınız diye sormuş. Düşünmüyoruz dediler bizde bi şey yapmadık demiş. Kız abimi işyerinde istediği zaman gidip görebilir. Tipi fena değildir ama belki gördü beğenmedi diye düşünücez, fakat hafta sonuna geldi. Muhtemelen görmedi.
Arkadaşının abime iyi referans verdiğini, kızın evlilik istediğini ve yaşının 22 olmadığını da iyi biliyoruz.
Ama neden daha görüşsünler diyemeden, düşünmüyoruz dediler anlam veremedik. Biz "belki nazlanıyorlardır bi daha arayalım" dedik ama soğumuş istemiyor. Yorumlarınızı duymak isterim. :44::44::44:
inanın 3 kez okudum ama anlaymadım sanki.. ilkinde olumlu ıkıncı gorusmede gelelım ısteyelım dedınız 3 e kalmadan yok dedıler kız ıstedıgı halde ozetle bu galıba ..belkıde annesı ıstememıstır abınız ne kadar okumus ,guzel meslegı olsada anne babalar bır seyını begenmemıs olabılır yada annenızın vs yaptıgı bır hareket kızın annesıne dokunmustur vermem demıstır..bu arada annenıze kotu bırsey yapmıs demıyorum annenız normal bısey soylemıs ama kadın baskın karakter vs dır yada alınganddır tersıne gelmıstır baska acıklaması yok gıbı duruyor anladıgım dogruysa:))
Valideyi kaybettik. Bizde ters bi şey söylemedik. Belki kızın sevdiği falan vardır.
Artık önemi yok ama insan merak ediyor. :44::44::44:
yani istemiyorsa kendileri bilir:))belkide dediğiniz gibi sevdiği vardır..yada hayrlısı olmuştur daha ıyı bırı olur belkıde:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?