Kız İsteme görücü geldi!!!

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
geldi gelmesine de görücü kadın pek oralı değildi sanki,hiç muhabbeti yoktu. giderken de görüşürüz falan demediler,numara istemediler ama yanında gelen diğer kadınla annem çok eskiden beri tanışıyorlarmış.böyle bişey yaşayan var mı ani görücünün bu tavırları sizi beğenmedik manasına mı geliyor

bazıları öyle suratsız suratsız durur cevap vermez bazısı güler yarrım görüşürüz der bi daha dönmez. bu işler belli olmuyor cnm. bekle bakalım ne diyecekler.

sen de yaşadın mı canım böyle bi durum. ay çok garip yaa. ilk defa görücü gelmiyo ama şaşırdım yani . ilk gelenler ısrar etmişlerdi tlfn numaramızı almak için ama bu kadın beğenmedi heralde :)) aman onun oğluna kaldık sanki :))

evet cnm bende çokça yaşadım o yüzden ne olacağı belli olmuyor bazısı beni beğendi dersin beğenmemiş olur bazısı da hertürlü aksiliğe rağmen gelir ister seni. değişiyor. en son yaşadığım 2 örnek vereyim
1. kadın geldi aman annemlerle tanışık çıktı muhabbet koyu herşey yolunda yarın muhakkak geleceğiz dedi. annemde misafirimiz gelecek yarın deyince yok yok misafiri ertele biz geleceğiz oğlumda gelecek falan filan.. ertesi gün hazırlandım gelen de giden de yok...:)))
2.adamlar geldi görmeye bu gibi bir kahve yapmışım birde şekerliki anlatamam berbat olmuş bilmeden yaptım. ama adamlar gık çıkarmadan içtiler bu kızda iş yok kahvesinden de belli demediler istediler. onada biz olumsuz baktık...

Görücü gelip beğenirse, kızla erkek görüşsün falan denir herhalde..
Bazı tanıdıkların görüşsünler demeden önce usulen niyetlerinin ciddi olduğunu göstermek için istemeleri gerekir falan dedi.
Benim pek aklıma yatmadı.
Bunun gerçekliği varmı??
Nazlanmak amacı ile görüşme teklifine "düşünmüyoruz." demek, yaygın bir tutum mu???

benim bildiğim kadarıyla ciddilerse oğlumuzla görüşsün denir yoksa istenipte siz görüşüp olumsuz dersenız bosa ıstenme olayı olur

nazlanmak ıcın denır dusunmuyoruz dıye ama eğer çok ısrar edeceğinden eminsen yoksa kadın kapı kapı dolasmaya devam eder arkasından bakarsınız mazallah:))onun dısında nazlanmak ıcın bır dusunelım, abisine amcasına dede dayı vs araya koyup soralım kızımızla konusalım gıbı bahanelerle gonderın ertesı gun ararlar:))

hos ben gorucu usulu evlenmeyı dusunmuyorum ama kısmet evde kalmam ıns:)))

Benim kayinvalidemde beni ilkgormeye geldiginde cok konusmamisti..hatta annemle mutfaga gecip, isteselerde bu is olmaz dedik..ama esimle ailesinden once gorusmustuk..kayinpederim cok aceleci oldugu icin esimin olumlu cevabini duymayi beklemeden beni gormek istemis..babamla da tanisiyorlardi..bir aksam kayinvalidem ve kayinpederim geldi..babamlar yanda ki odada cok muhabbet ediyorlardi sesleri bizim odaya geliyordu..ama kayinvalidem oyle degildi...kizmistik ama icimizden kizmistik..

İki uc gun gecmedi simdi esim olan o insandan tel geldi bikere daha gorusebilirmiyiz diye..bende gorusmeye gittim ama istemeyerek...nasip ya..olcak iste...

Evlendik..kayinvalidemle aramiz tahminimden daha iyi..

Esime bunu kac kere anlatim sayisini bilmiyorum..cok kizdik, az daha olmayacakti annen sayesinde vs diye..

Açıklayıcı bi cevap oldu.
Sanırım bu işler yöreden yöreyede değişiyor.

evet öyle olabılır:))

Abime, işyerinden sevdiği bi arkadaşının tavsiye ettiği bi kıza görücü gittik.
Kız okumamış ve çalışmıyor. Bizimkinin işi ve sosyal statüsü iyi. tahsili falanda iyi. Abim kızı görmediği halde olumlu fikirleri varıd ve evlenme eğilimdeydi. Annesi kızın yaşını 22 dedi. Ama arkadaşı abime kızın küçük kardeşi 22 yaşındaki oğlumdan bir yaş büyük demiş. Kız 25 ten küçük değil demiş.
Abim 31 yaşında. Biz ikinci görüşmede kızla erkek görüşsünler diyecektik, ama yaş mevzusu olunca,
evlilik düşünüyorsanız büyüklerimizle gelelim falan dedik. Bi gün sonra telefon açtık.Düşünmüyoruz dediler.
Ama sağdan soldan soruşturuyorlar ve kulağımıza geliyor. Arkadaşı arayıp ne yaptınız diye sormuş. Düşünmüyoruz dediler bizde bi şey yapmadık demiş. Kız abimi işyerinde istediği zaman gidip görebilir. Tipi fena değildir ama belki gördü beğenmedi diye düşünücez, fakat hafta sonuna geldi. Muhtemelen görmedi.
Arkadaşının abime iyi referans verdiğini, kızın evlilik istediğini ve yaşının 22 olmadığını da iyi biliyoruz.
Ama neden daha görüşsünler diyemeden, düşünmüyoruz dediler anlam veremedik. Biz "belki nazlanıyorlardır bi daha arayalım" dedik ama soğumuş istemiyor. Yorumlarınızı duymak isterim. :44::44::44:

Son düzenleme:

inanın 3 kez okudum ama anlaymadım sanki.. ilkinde olumlu ıkıncı gorusmede gelelım ısteyelım dedınız 3 e kalmadan yok dedıler kız ıstedıgı halde ozetle bu galıba ..belkıde annesı ıstememıstır abınız ne kadar okumus ,guzel meslegı olsada anne babalar bır seyını begenmemıs olabılır yada annenızın vs yaptıgı bır hareket kızın annesıne dokunmustur vermem demıstır..bu arada annenıze kotu bırsey yapmıs demıyorum annenız normal bısey soylemıs ama kadın baskın karakter vs dır yada alınganddır tersıne gelmıstır baska acıklaması yok gıbı duruyor anladıgım dogruysa:))

Valideyi kaybettik. Bizde ters bi şey söylemedik. Belki kızın sevdiği falan vardır.
Artık önemi yok ama insan merak ediyor. :44::44::44:

yani istemiyorsa kendileri bilir:))belkide dediğiniz gibi sevdiği vardır..yada hayrlısı olmuştur daha ıyı bırı olur belkıde:))

Mesele çözüldü.
Kızın annesi abimin arkadaşının eşine bizim için "gelmeyi düşünmüyorlar mı ?" diye haber yollamış.
İnsanlar kumara bu kadar mı alıştı yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…